X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło, że chodzilam z półpaścem w ciąży i latałam po szpitalach... koszmar...

A potem policjantki i policjanci się do mnie przyczepili na ławce :D :D

Wniosek - chyba muszę ograniczyć oglądanie :D :D

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ile nas tutaj. Miałam co nadrabiać.

1 listopada zaczęłam drugi trymestr. Byliśmy u teściowej, i się zaczęło oglądanie zdjęć z usg, ciotki były. Wesoło ogólnie było i byłam otoczona ogromną troską. 😊

Dzisiaj też przyszła mi poduszka ciążowa. Poleżałam chwilę i aż plecy mi odpoczęły.

U mnie w czasie ciąży pojawiła się kaszka na czole i niczym jej nie umiem wypędzić.

KiNiAW, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam telefon od mojej cioci, która się wypytała dzisiaj swojego profesora o opinię na temat mojego. To jej powiedział, że świetny fachowiec i że jestem w dobrych rękach. Dziwne, że mogą tak gadać o innych lekarzach w gabinecie. Nie ma jakiejś tajemnicy lekarskiej? 😅

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co daje ta poduszka ciążowa, bo ja nie kumam ? :D :D

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Dziewczyny był temat ćwiczeń, wiem że kilka z was jest z Krakowa, zapoznajcie się z ofertą Koali, to gamechanger jeśli chodzi o ćwiczenia w ciąży 😊 a przy okazji czasami można spotkać mnie w biurze 😁

Moja rodzina spontanicznie dowiedziała się wczoraj o ciąży. Generalnie wiedzieli, że się staramy, a akurat siedzieliśmy wszyscy razem i moje młodsze siostry zaczęły mówić, że mają teorię, że jestem w ciąży, takie mi argumenty przedstawiły, że już nie umiałam już dłużej zaprzeczać i się przyznałam 😂 biuro detektywistyczne pełna profeska 😂 polały się łzy szczęścia, a mi w sumie lżej na sercu, że moi już wiedzą, bo trudno było się ukrywać (na czas remontu mieszkamy z moją rodziną, więc widzą mnie codziennie 😅). Teściom pewnie też niedługo powiemy, a reszta rodziny dowie się w grudniu, przy okazji świąt myślę że to fajny moment by podzielić się taką nowiną 😊

Właśnie, apropos remontu, to wreszcie się przeprowadzamy i planujemy zrobić to w 2 dni 😅 trzymajcie kciuki!

Ale super wieczór mieliście 😀.
    My też jeszcze dalszej rodzinie bezpośrednio nie wspominaliśmy, może właśnie w święta będzie okazja. Ale rodzice, teściowie, rodzeństwo i przyjaciele już wiedzą.

Koala - właśnie patrzyłam sobie ich ofertę, jest mega dużo ciekawych zajęć, tylko że dopiero od 16 tygodnia (więc być może do zobaczenia w biurze 😀). Wcześniej planuję się wybrać do LaLoba Centrum Kobiet - tam są "Specjalistyczne zajęcia dla kobiet w ciąży" po skończeniu 12 tc i ciekawi mnie, co to dokładnie jest, tym bardziej że są 3 różne prowadzące. A tak to sama czasem robię jogę w domu, wpisuję "prenatal yoga" albo "prenatal stretching" na youtube i heja!

Izulek, jakiej firmy masz poduszkę ciążową?
    Poranna_Panna, a Tobie po kilku nocach na swojej jak się śpi? Bo dalej nie kupiłam, czekam na wypłatę xd

Synek 05.2024 ❤️
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam firmy super mami.

Gdy brzuszek będzie większy można wygodnie się położyć. Odciążyć kręgosłup, podeprzeć głowę. A gdy dzidziuś będzie na świecie może służyć do karmienia.

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam sobie poduszkę ciążową z Poofi, ale na Vinted, bo te ich ceny są chore 😆 udało mi się dorwać za 90zł i śpi się w tym tak wspaniale, że przestałam się budzić w nocy :) mega wygodna, a mój mąż już powiedział, że po ciąży mam jej nie sprzedawać, bo on ją chce 😆

hypatia92, Patrycja_Pata, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam na vinted. Za śmieszne 21 zł 😅

• LunaVo Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śmiejcie się ale czy taka poduszka z vinted jest czysta? Da sie ja wyprac? Przegladalam ostatnio, ale jakoś mam trochę obrzydzenie do cudzej poduszki 😶

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiałam przy pierwszej ciąży poduszkę ciążowa. Zamówiłam wczoraj nowa i nie mogę się doczekać aż przyjdzie :)

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LunaVo wrote:
    Nie śmiejcie się ale czy taka poduszka z vinted jest czysta? Da sie ja wyprac? Przegladalam ostatnio, ale jakoś mam trochę obrzydzenie do cudzej poduszki 😶

Też się bałam i kupiłam od dziewczyny, która w opisie deklarowała, że prana dwa razy, raz w środku do odkażania ubrań i to serio było czuć już przy odpakowywaniu. Nie ma żadnych plam, nic :)

LunaVo lubi tę wiadomość

• Mi_ma Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Ja jak zwykle w tyle i wszystko nadrabiam ! 😃 powiem Wam, że dzisiaj pierwszy raz chyba ustały mi trochę mdłości, wczoraj też już było lepiej, ale bywa, że jestem człowiekiem zgagą i ta potrafi nieźle zjechać mi gardło.
    Zauważyłam, że jak długo coś porobię w domu albo długo stoję np. w kuchni to zaczynam mieć objawy rwy kulszowej. Miałam już dwa takie dni, że nie mogłam stanąć na prawą nogę, bo tak w kości ogonowej rwało, nie mówiąc o wstawaniu. Jak pospaceruję albo sporo leżę to jest w miarę ok, ale boję się co będzie dalej, bo przecież u mnie dopiero dzisiaj 10tc+0. 🫣
    Co do smarowideł - dostałam od mamy męża serię z Palmers, przetestowałam i tak mi się podoba ten zapach, przy nich raczej zostanę 🥰 sama kupilam też wcześniej kremik z yope mama cica, na opakowaniu pisali, że można stosować od początku ciąży, więc sobie od czasu do czasu smarowałam jak nie zapomnialam 😅 Od dwóch dni zaczął mnie swędzieć brzuch szczegolnie po bokach, nie sądzicie, że za wcześnie? Choć profilaktycznie chyba już zacznę regularnie smarować, bo mam wrażenie porównując zdjecia, że jest wypuklejszy niż 2 tygodnie temu, a nic nie przytyłam - niestety apetyt mi jeszcze nie dopisuje.
    Dostalam też kilka ciuszków ciążowych po znajomej, więc czekają na większy brzuszek.
    Ogólnie strasznie nie mogę się doczekać wizyty u gin, a to jeszcze dwa tygodnie i prenatalnych 20.11. Tak czekam i czekam, żeby zobaczyć, czy na pewno wszystko jest dobrze. Staram się nie myśleć o niczym złym, ale stres ciągle jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 12:03

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na wizyty średnio co 9/10 dni dłużej nie jestem wstanie wytrzymać :D pierwsze prenatalne mam 8.11 i też już mam ogromnego stresa czy wszystko będzie dobrze

• legusta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Ja chodzę na wizyty średnio co 9/10 dni dłużej nie jestem wstanie wytrzymać :D pierwsze prenatalne mam 8.11 i też już mam ogromnego stresa czy wszystko będzie dobrze
    Wow, mega krótki odstęp czasu. A co na to lekarz? Nie uważa, że niepotrzebnie i za często? No chyba, że to prywatnie :D Ojjj to nie chcę myśleć ile $ zostawiasz :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chodzę prywatnie. W pierwszej ciąży też tak chodziłam :) mam dużo chorób współistniejących stąd tak częste wizyty. Lekarz się zawsze śmieje i mówi że nie jest najgorszej bo ma i takie co najchętniej by chodziły co 2/3 dni :p

legusta lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja,to ja! Ja bym chętnie chodziła co 2-3dni :D
    Ale chodzę co 2-3tygodnie niestety... ;)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że nie ma lepszego widoku niż widok takiego malucha na ekranie :) cieszę się że trafiłam dziś na to forum przynajmniej ktoś mnie rozumie

KiNiAW lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że każda z nas by chodziła co 2/3dni :D

KiNiAW, Aannaa, Mi_ma lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta widzę że też masz małego synka. Jak dajesz radę pogodzić ciążę z małym dzieckiem u boku ?

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym codziennie oglądała dzidzie 😅 ja chodzę na wizyty co 2,5 tyg.

Aannaa lubi tę wiadomość

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ