X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło, że chodzilam z półpaścem w ciąży i latałam po szpitalach... koszmar...

A potem policjantki i policjanci się do mnie przyczepili na ławce :D :D

Wniosek - chyba muszę ograniczyć oglądanie :D :D

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ile nas tutaj. Miałam co nadrabiać.

1 listopada zaczęłam drugi trymestr. Byliśmy u teściowej, i się zaczęło oglądanie zdjęć z usg, ciotki były. Wesoło ogólnie było i byłam otoczona ogromną troską. 😊

Dzisiaj też przyszła mi poduszka ciążowa. Poleżałam chwilę i aż plecy mi odpoczęły.

U mnie w czasie ciąży pojawiła się kaszka na czole i niczym jej nie umiem wypędzić.

KiNiAW, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam telefon od mojej cioci, która się wypytała dzisiaj swojego profesora o opinię na temat mojego. To jej powiedział, że świetny fachowiec i że jestem w dobrych rękach. Dziwne, że mogą tak gadać o innych lekarzach w gabinecie. Nie ma jakiejś tajemnicy lekarskiej? 😅

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co daje ta poduszka ciążowa, bo ja nie kumam ? :D :D

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Dziewczyny był temat ćwiczeń, wiem że kilka z was jest z Krakowa, zapoznajcie się z ofertą Koali, to gamechanger jeśli chodzi o ćwiczenia w ciąży 😊 a przy okazji czasami można spotkać mnie w biurze 😁

Moja rodzina spontanicznie dowiedziała się wczoraj o ciąży. Generalnie wiedzieli, że się staramy, a akurat siedzieliśmy wszyscy razem i moje młodsze siostry zaczęły mówić, że mają teorię, że jestem w ciąży, takie mi argumenty przedstawiły, że już nie umiałam już dłużej zaprzeczać i się przyznałam 😂 biuro detektywistyczne pełna profeska 😂 polały się łzy szczęścia, a mi w sumie lżej na sercu, że moi już wiedzą, bo trudno było się ukrywać (na czas remontu mieszkamy z moją rodziną, więc widzą mnie codziennie 😅). Teściom pewnie też niedługo powiemy, a reszta rodziny dowie się w grudniu, przy okazji świąt myślę że to fajny moment by podzielić się taką nowiną 😊

Właśnie, apropos remontu, to wreszcie się przeprowadzamy i planujemy zrobić to w 2 dni 😅 trzymajcie kciuki!

Ale super wieczór mieliście 😀.
    My też jeszcze dalszej rodzinie bezpośrednio nie wspominaliśmy, może właśnie w święta będzie okazja. Ale rodzice, teściowie, rodzeństwo i przyjaciele już wiedzą.

Koala - właśnie patrzyłam sobie ich ofertę, jest mega dużo ciekawych zajęć, tylko że dopiero od 16 tygodnia (więc być może do zobaczenia w biurze 😀). Wcześniej planuję się wybrać do LaLoba Centrum Kobiet - tam są "Specjalistyczne zajęcia dla kobiet w ciąży" po skończeniu 12 tc i ciekawi mnie, co to dokładnie jest, tym bardziej że są 3 różne prowadzące. A tak to sama czasem robię jogę w domu, wpisuję "prenatal yoga" albo "prenatal stretching" na youtube i heja!

Izulek, jakiej firmy masz poduszkę ciążową?
    Poranna_Panna, a Tobie po kilku nocach na swojej jak się śpi? Bo dalej nie kupiłam, czekam na wypłatę xd

Synek 05.2024 ❤️
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam firmy super mami.

Gdy brzuszek będzie większy można wygodnie się położyć. Odciążyć kręgosłup, podeprzeć głowę. A gdy dzidziuś będzie na świecie może służyć do karmienia.

hypatia92 lubi tę wiadomość

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam sobie poduszkę ciążową z Poofi, ale na Vinted, bo te ich ceny są chore 😆 udało mi się dorwać za 90zł i śpi się w tym tak wspaniale, że przestałam się budzić w nocy :) mega wygodna, a mój mąż już powiedział, że po ciąży mam jej nie sprzedawać, bo on ją chce 😆

hypatia92, Patrycja_Pata, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam na vinted. Za śmieszne 21 zł 😅

• LunaVo Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śmiejcie się ale czy taka poduszka z vinted jest czysta? Da sie ja wyprac? Przegladalam ostatnio, ale jakoś mam trochę obrzydzenie do cudzej poduszki 😶

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiałam przy pierwszej ciąży poduszkę ciążowa. Zamówiłam wczoraj nowa i nie mogę się doczekać aż przyjdzie :)

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LunaVo wrote:
    Nie śmiejcie się ale czy taka poduszka z vinted jest czysta? Da sie ja wyprac? Przegladalam ostatnio, ale jakoś mam trochę obrzydzenie do cudzej poduszki 😶

Też się bałam i kupiłam od dziewczyny, która w opisie deklarowała, że prana dwa razy, raz w środku do odkażania ubrań i to serio było czuć już przy odpakowywaniu. Nie ma żadnych plam, nic :)

LunaVo lubi tę wiadomość

• Mi_ma Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Ja jak zwykle w tyle i wszystko nadrabiam ! 😃 powiem Wam, że dzisiaj pierwszy raz chyba ustały mi trochę mdłości, wczoraj też już było lepiej, ale bywa, że jestem człowiekiem zgagą i ta potrafi nieźle zjechać mi gardło.
    Zauważyłam, że jak długo coś porobię w domu albo długo stoję np. w kuchni to zaczynam mieć objawy rwy kulszowej. Miałam już dwa takie dni, że nie mogłam stanąć na prawą nogę, bo tak w kości ogonowej rwało, nie mówiąc o wstawaniu. Jak pospaceruję albo sporo leżę to jest w miarę ok, ale boję się co będzie dalej, bo przecież u mnie dopiero dzisiaj 10tc+0. 🫣
    Co do smarowideł - dostałam od mamy męża serię z Palmers, przetestowałam i tak mi się podoba ten zapach, przy nich raczej zostanę 🥰 sama kupilam też wcześniej kremik z yope mama cica, na opakowaniu pisali, że można stosować od początku ciąży, więc sobie od czasu do czasu smarowałam jak nie zapomnialam 😅 Od dwóch dni zaczął mnie swędzieć brzuch szczegolnie po bokach, nie sądzicie, że za wcześnie? Choć profilaktycznie chyba już zacznę regularnie smarować, bo mam wrażenie porównując zdjecia, że jest wypuklejszy niż 2 tygodnie temu, a nic nie przytyłam - niestety apetyt mi jeszcze nie dopisuje.
    Dostalam też kilka ciuszków ciążowych po znajomej, więc czekają na większy brzuszek.
    Ogólnie strasznie nie mogę się doczekać wizyty u gin, a to jeszcze dwa tygodnie i prenatalnych 20.11. Tak czekam i czekam, żeby zobaczyć, czy na pewno wszystko jest dobrze. Staram się nie myśleć o niczym złym, ale stres ciągle jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 12:03

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na wizyty średnio co 9/10 dni dłużej nie jestem wstanie wytrzymać :D pierwsze prenatalne mam 8.11 i też już mam ogromnego stresa czy wszystko będzie dobrze

• legusta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Ja chodzę na wizyty średnio co 9/10 dni dłużej nie jestem wstanie wytrzymać :D pierwsze prenatalne mam 8.11 i też już mam ogromnego stresa czy wszystko będzie dobrze
    Wow, mega krótki odstęp czasu. A co na to lekarz? Nie uważa, że niepotrzebnie i za często? No chyba, że to prywatnie :D Ojjj to nie chcę myśleć ile $ zostawiasz :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chodzę prywatnie. W pierwszej ciąży też tak chodziłam :) mam dużo chorób współistniejących stąd tak częste wizyty. Lekarz się zawsze śmieje i mówi że nie jest najgorszej bo ma i takie co najchętniej by chodziły co 2/3 dni :p

legusta lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja,to ja! Ja bym chętnie chodziła co 2-3dni :D
    Ale chodzę co 2-3tygodnie niestety... ;)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że nie ma lepszego widoku niż widok takiego malucha na ekranie :) cieszę się że trafiłam dziś na to forum przynajmniej ktoś mnie rozumie

KiNiAW lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że każda z nas by chodziła co 2/3dni :D

KiNiAW, Aannaa, Mi_ma lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta widzę że też masz małego synka. Jak dajesz radę pogodzić ciążę z małym dzieckiem u boku ?

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym codziennie oglądała dzidzie 😅 ja chodzę na wizyty co 2,5 tyg.

Aannaa lubi tę wiadomość

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ