Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukierkowa wrote:Ja niestety głównie uprawiam leżenie na kanapie 🙈 nie
za bardzo mam siły na cokolwiek, mimo że przed ciążą byłam bardzo aktywna. Ale planuje z końcem 1trymestru zacząć ćwiczyć jogę dla ciężarnych na macie w domu
Obecnie mam to samo…psy mnie tylko mobilizują,ale tak jak Ty przed ciążą sporo aktywności…także czekam aż magiczny pierwszy trymestr się zakończy,a z nim nowe nadzieje 🙈
-
Chyba większość z Nas pokłada wiele nadziei w drugim trymestrze 😆 ja podobnie jak wy, mam taki spadek energetyczny że jedynie spacery - mam nadzieję że z drugim trymestrem się to zmieni planuję albo ćwiczenia w domu albo aqua fitness dla ciężarnych
Co do pracy to u mnie ogólnie ten 1 trymestr był mega ciężki (wymioty i wieczne zmęczenie) - myślę, że z początkiem/połową grudnia przejdę na zwolnieniePorannaPanna, Monika.a lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Ja będę chciała się zapisać na zajęcia dla ciężarnych z moją fizjoterapeutką ale zapytam się lekarza kiedy mogę zacząć.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Hej dziewczyny ja już po kościele i cmentarzu miałam msze właśnie dziś na 9 za zmarłym tata który zmarł rok temu w czerwcu 😔😪😭 niby minal ponad rok a ja nadal strasznie Tesknie za nim samo to ze nie zobaczy dzidzia juz doprowadza mnie do łez😪😪. Mąż już gotuje obiadek później pojedziemy tu na jego cmentarz a na koniec może do mojej mamy na chwilę I tak upłynie 1 dzień laby. Córka wolne do niedzieli że szkoła a syn jutro już przedszkole także dzis nie pospałam dluzej jak planowałam. Życzę wam udanego wypoczynku 😘🥰
-
Zazdroszczę tym wam dziewczyny które mają energię na sport! Ja przed ciążą bylam bardzo aktywna, sama z siebie lubię ruch, a namówić mnie na coś dodatkowego też zawsze bylo łatwo. Jak zaszlam w
ciaze to najwazniejsze bylo dla mnie ustalić z gin, które formy mojej aktywnisci są okej. Trwało to 2 tygodnie;) Teraz niby już weszłam w 2 trymestr i serio wiązałam z tym wielkie nadzieje, ale nadal muszę sie okropnie zmuszać, gardzę swoim kanapowym trybem życia, a jednocześnie nie mam energii zeby to zmienić -
A jak Wasza cera w ciąży? Jak byłam w córką w ciąży,to pamiętam, że miałam dramat jeśli chodzi o trądzik. Teraz z nim akurat nie mam problemu,ale mam zaostrzenie alergii skromnej, rumienia na twarzy, rękach i nogach i ciągle mnie to swędziBasia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:A jak Wasza cera w ciąży? Jak byłam w córką w ciąży,to pamiętam, że miałam dramat jeśli chodzi o trądzik. Teraz z nim akurat nie mam problemu,ale mam zaostrzenie alergii skromnej, rumienia na twarzy, rękach i nogach i ciągle mnie to swędzi
-
Ja mam kremy jeszcze z pierwszej ciąży i pewnie je będę stosować (pewnie kupię te same skoro mi się sprawdziły, bo tamte pewnie już przeterminowane). Po pierwszej ciąży nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu czy piersiach, a genetycznie mam mega tendencję, więc wierzę, że to właśnie dzięki kremom ja stosowałam bio-oil (jest mega polecany), ale właśnie ten palmers też ma świetne opinie i może się na niego skuszę ja miałam jeszcze serum z marki mom&who i tez bylo swietne
Co do cery to ja zawsze miałam piękną - zero pryszczy, trądzików itd. (w pierwszej ciąży tak było) a teraz mam masakre w okolicach nosa/ust aż do brody. Nie wiem czy to hormony wariują, czy kwestia nadmiaru białka czy dziewczynka odbiera urodę jak to mawiają 😅PorannaPanna lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Właśnie też pomyślałam o tym żeby kupić coś na rozstępy bo niestety mam do nich skłonności
PorannaPanna lubi tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
legusta wrote:Ja mam kremy jeszcze z pierwszej ciąży i pewnie je będę stosować (pewnie kupię te same skoro mi się sprawdziły, bo tamte pewnie już przeterminowane). Po pierwszej ciąży nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu czy piersiach, a genetycznie mam mega tendencję, więc wierzę, że to właśnie dzięki kremom ja stosowałam bio-oil (jest mega polecany), ale właśnie ten palmers też ma świetne opinie i może się na niego skuszę ja miałam jeszcze serum z marki mom&who i tez bylo swietne
Co do cery to ja zawsze miałam piękną - zero pryszczy, trądzików itd. (w pierwszej ciąży tak było) a teraz mam masakre w okolicach nosa/ust aż do brody. Nie wiem czy to hormony wariują, czy kwestia nadmiaru białka czy dziewczynka odbiera urodę jak to mawiają 😅
Co możesz polecić z kremów na rozstepy??
Od kiedy to się stosuje ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 08:54
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Cukierkowa wrote:A jak Wasza cera w ciąży? Jak byłam w córką w ciąży,to pamiętam, że miałam dramat jeśli chodzi o trądzik. Teraz z nim akurat nie mam problemu,ale mam zaostrzenie alergii skromnej, rumienia na twarzy, rękach i nogach i ciągle mnie to swędzi
-
Aguśka wrote:Co możesz polecić z kremów na rozstepy??
Od kiedy to się stosuje ?? -
Trzydziescisześć wrote:Ja mam teraz czoło dramatycznie wysypane, noe miałam nigdy takich problemów- nawet w pierwszej ciąży. Być może przesady z płcią się sprawdzają albo poprostu zupełnie inna ciąża.
-
Mnie po toniku wysypywało 100 razy bardziej, nie wiem właśnie dlaczego
Aguśka, w pierwszej ciąży smarowałam jak mi się przypomniało ale na pewno było to od 2 trymestru, kremy chyba nie są przeciwskazane wcześniej ja właśnie polecam olejek z bio-oil, to serum z mom&who o którym pisałam wyżej i właśnie ten krem palmers dla kobiet w ciąży też ma super opinie (ale ja osobiście go nie stosowałam). Czasami jeszcze wleciał jakiś olej na brzuch - ze słodkich migdałów czy z awokado - w zależności co miałam pod rękąSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Hej dziewczyny,
Czy nie macie wrażenia,że po tym jednym dniu wolnym jest znowu poniedziałek i cały długo tydzień roboczy przed Wami? Jakoś nie mogę pozbyć się tego beznadziejnego uczucia,a to tylko 16h do przepracowania na etacie zostało 🙈 No zuo jak nic!
Co do mazideł- ja tez mam genetyczne predyspozycje do rozstępów po mamie i babci, ale na razie (odpukać!) po pierwszych dwóch ciążach ani śladu. W pierwszej używałam oliwki dla niemowląt z Hippa, w drugiej i teraz czysty olejek migdałowy Wg. mnie jest totalnie boski.
Mdłości nadal na wysokim poziomie i ciagle potwierdza się fakt,że bycie na świeżym powietrzu-szczególnie teraz jak wietrznie i słonko- służy mi najbardziej. -
Hej dziewczyny ja dziś po prenatalnych i też wpadły wyniki Sanco i wszystko jest super i wszystkie ryzyka bardzo niskie. Wielki kamień z serca! No i sanco potwierdził nam płeć - dziewczynka
Miszka2023, KiNiAW, hypatia92, Gośka29, legusta, PorannaPanna, Cukierkowa, Kadża, Izulek21, Madden lubią tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Dziewczyny spróbujcie po umyciu woda używać tonik, ja osobiście od kilku lat używam Delia cosmetics Plant essence z zielonej herbaty i mi osobiście zawsze pomaga, rzadko mam coś na twarzy ale jeśli już to tem tonik to mistrz
-
Witam,
Nieśmiało chciałam się z Wami przywitać. Podczytuje Was od dłuższego czasu ale jakoś niepewność ciąży mnie hamowała przed napisaniem
U mnie 3 ciąża. Na pokładzie 11 latek i 8 latka także będzie wesoło. Ja też już na karku mam prawie 40 lat.
Z ciążą poi co wszystko ok. Już 14 tydzień, prenatalne ok ,niskie ryzyka więc trzeba wierzyć, że będzie wszystko ok. Termin na 1 majaKiNiAW, Ilciak33, Gośka29, legusta, Patrycja_Pata, Cukierkowa, Kadża, Izulek21, Madden, Mi_ma lubią tę wiadomość
-
Ilciak33 wrote:Hej dziewczyny ja dziś po prenatalnych i też wpadły wyniki Sanco i wszystko jest super i wszystkie ryzyka bardzo niskie. Wielki kamień z serca! No i sanco potwierdził nam płeć - dziewczynka
Gratulacje 😊Ilciak33 lubi tę wiadomość