X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki. Jeszcze 1.5 h do wizyty i siedzę w pracy zestresowana :(

KiNiAW, Monika.a lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Trzymam kciuki, daj znać po ;)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    A u mnie 21, 17, a teraz 12.05 😁

To idziemy łeb w łeb 💚💥💪🏼 a o taki tak może być u mnie wcześniej, bo tak poprzednią dwójką miałam.

Legusta, Cukierkowa dzięki za radę. Zasnęłam i coś czuję, że za niedługo mnie będzie chciała znowu ta głowa boleć mega to wezmę dwie na raz. Ja z tych, którzy generalnie tabsow nie biorą, a jak już to 100 Apapu działała…No ale to nie w ciąży :/

Edit: niby już pierwszy trymestr skończony (suwaczek ustawiony na 18 maja, teraz mam n 12 maja), wg prenatalnych 13 tydzień leci,a mdłości nie ustępują :/ Z córą miałam tak do ponad 20 tygodnia🤢Teraz też dziewczynka i…obawiam się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 14:06

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:

Będzie dobrze musi być 😊😊

• legusta Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    To idziemy łeb w łeb 💚💥💪🏼 a o taki tak może być u mnie wcześniej, bo tak poprzednią dwójką miałam.

Legusta, Cukierkowa dzięki za radę. Zasnęłam i coś czuję, że za niedługo mnie będzie chciała znowu ta głowa boleć mega to wezmę dwie na raz. Ja z tych, którzy generalnie tabsow nie biorą, a jak już to 100 Apapu działała…No ale to nie w ciąży :/

Edit: niby już pierwszy trymestr skończony (suwaczek ustawiony na 18 maja, teraz mam n 12 maja), wg prenatalnych 13 tydzień leci,a mdłości nie ustępują :/ Z córą miałam tak do ponad 20 tygodnia🤢Teraz też dziewczynka i…obawiam się.
    Współczuję tych mdłości, ja mam wrażenie, że mi od poniedziałku magicznie ustąpiły, to byłoby 13+2 wtedy :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:

✊✊✊

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pół godziny a ja już głupia siedzę w poczekalni :D

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka :) mam pytanie dotyczące jedzenia 😆 czy Wy jecie wszystko zgodnie z zaleceniami? Chodzi mi bardziej o te zakazane rzeczy 😆 takie surowe mięso to rozumiem, dlaczego unikać, ale np. śledzie (takie w śmietanie albo w pomidorach) albo szprotki? Przecież one są tak zasolone, często też na rybach z puszki pisze, że produkt jest sterylizowany. Mam taką ochotę na takie ryby, a wszędzie pisze, że mięso tylko po obróbce termicznej, konserwy odpadają. Jecie takie rzeczy czy wolicie dmuchać na zimne?

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    Siemka :) mam pytanie dotyczące jedzenia 😆 czy Wy jecie wszystko zgodnie z zaleceniami? Chodzi mi bardziej o te zakazane rzeczy 😆 takie surowe mięso to rozumiem, dlaczego unikać, ale np. śledzie (takie w śmietanie albo w pomidorach) albo szprotki? Przecież one są tak zasolone, często też na rybach z puszki pisze, że produkt jest sterylizowany. Mam taką ochotę na takie ryby, a wszędzie pisze, że mięso tylko po obróbce termicznej, konserwy odpadają. Jecie takie rzeczy czy wolicie dmuchać na zimne?

Śledź lub makrela w puszce lekarz nie widział przeciwwskazań. Ja "rybna" jestem więc i owoce morza wpadają na talerz. Jedynie mówił, żeby z tuńczykiem uważać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 14:41

Miszka2023 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 listopada 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Śledź lub makrela w puszce lekarz nie widział przeciwwskazań. Ja "rybna" jestem więc i owoce morza wpadają na talerz. Jedynie mówił, żeby z tuńczykiem uważać.

Chodzi o to żeby nie jeść zbyt często ze względu na metale? Bo akurat tuńczyk wcinam chętnie 😆

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    Chodzi o to żeby nie jeść zbyt często ze względu na metale? Bo akurat tuńczyk wcinam chętnie 😆
    Że najwięcej rtęci w sobie kumuluje

Wysłany: 8 listopada 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.a wrote:
    Że najwięcej rtęci w sobie kumuluje
    Rozumiem, dziękuję za odpowiedź :)

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi u mnie o jedzenie to trudny temat. Generalnie nie mam wgl wymiotów od początku, mdłości pojawiły się od 10tc, natomiast jak zjem to to mija. Czasem robi się bledne koło bo np 2 h po zjedzeniu mam znów mdłości i jeśli nie zjem to robi mi się coraz bardziej nie dobrze i doprowadza to do chęci wymiotów. Nie dopuszczam do tego i coś przegryzam. Ale właśnie jeśli chodzi o jedzenie to nie jem dobrze - nie mam często ochoty na zdrowe rzeczy tylko niestety słodycze, przekąski, pizza, frytki. Przed ciążą absolutnie tego unikałam a teraz jest masakra. Wiecie co jest dla mnie najlepsze ? Kurczaki z KFC. Jezu dałabym się pokroic za to. Kiedyś do ust tego nie brałam, teraz nie ma lepszej rzeczy. Czy któraś z Was też ma taka ochotę na niezdrowe ? Boje się , bo co ja mojemu dziecku dostarczam ale nie umiem narazie inaczej..

KiNiAW, PorannaPanna lubią tę wiadomość

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.

Wysłany: 8 listopada 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Jeśli chodzi u mnie o jedzenie to trudny temat. Generalnie nie mam wgl wymiotów od początku, mdłości pojawiły się od 10tc, natomiast jak zjem to to mija. Czasem robi się bledne koło bo np 2 h po zjedzeniu mam znów mdłości i jeśli nie zjem to robi mi się coraz bardziej nie dobrze i doprowadza to do chęci wymiotów. Nie dopuszczam do tego i coś przegryzam. Ale właśnie jeśli chodzi o jedzenie to nie jem dobrze - nie mam często ochoty na zdrowe rzeczy tylko niestety słodycze, przekąski, pizza, frytki. Przed ciążą absolutnie tego unikałam a teraz jest masakra. Wiecie co jest dla mnie najlepsze ? Kurczaki z KFC. Jezu dałabym się pokroic za to. Kiedyś do ust tego nie brałam, teraz nie ma lepszej rzeczy. Czy któraś z Was też ma taka ochotę na niezdrowe ? Boje się , bo co ja mojemu dziecku dostarczam ale nie umiem narazie inaczej..
    Tak też tak mam. Dla mnie ważniejszy jest fakt, że w ogóle jem, bo nie chciałabym z niedożywienia trafić do szpitala. To co jem, to już mniejsza. Staram się jak idę w jakiś dzień do maczka to przynajmniej resztę dnia jeść w normalnie i nie mam wyrzutów sumienia, że niezdrowe zdarza mi się częściej niż zwykle :) są kobiety, które jedzą tylko suchą bułkę i to jest o wiele bardziej niebezpieczna sytuacja.
    Ale co do mdłości odkryłam, że po słodkim mam gorzej niż po słonym i zwłaszcza wieczorem staram się jeść tylko tłuszcze i białka i rano czuję się jak nowo narodzona.

Nadzieja2 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:

Nie martw się też tak mam od czasu do czasu to jakiś kebab wleci to mc donald to KFC także nie tylko ty😊😊 ja praktycznie wogole nie mam ochoty na słodkie i jak nigdy zup nie lubiłam tak teraz zupy mogłabym jeść codziennie za to nie dam rady jeść sera żółtego jakoś mi śmierdzi jak i kawa😅

Nadzieja2 lubi tę wiadomość

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff czyli nie tylko u mnie tak jest. Dzięki za wsparcie dziewczyny.

KiNiAW lubi tę wiadomość

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Nie martw się też tak mam od czasu do czasu to jakiś kebab wleci to mc donald to KFC także nie tylko ty😊😊 ja praktycznie wogole nie mam ochoty na słodkie i jak nigdy zup nie lubiłam tak teraz zupy mogłabym jeść codziennie za to nie dam rady jeść sera żółtego jakoś mi śmierdzi jak i kawa😅

Mam tak samo! :D a powiedz mi, nie boisz się kebaba? Mam ogromną ochotę, ale kebaby mają taką kiepską opinię, że zwyczajnie się boję zamawiać żeby się nie struć 🙈

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    Mam tak samo! :D a powiedz mi, nie boisz się kebaba? Mam ogromną ochotę, ale kebaby mają taką kiepską opinię, że zwyczajnie się boję zamawiać żeby się nie struć 🙈

Wiesz co mamy fajne miejsce jeżeli chodzi o kebaby i jestem spokojna 😊 narazie skusiłam się 2x bo mnie ochota naszła 😅

Miszka2023 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Jeszcze pół godziny a ja już głupia siedzę w poczekalni :D

Jak po wizycie??

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za trzymanie kciuków. Wizyta trwała około godziny a dodatkowo lekarz się spóźnił. Z dzidzia wszystko ok. Ale nie wiadomo jeszcze co będzie. Za tydzień wyniki pappa :)

KiNiAW, Miszka2023, Monika.a, Aguśka, Gośka29, Renata_ lubią tę wiadomość

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ