Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mi na mdłości i niedobry posmak w ustach super działa odrobinka soli kłodawskiej na język. Każdy inny smak za raz przeradza się w gorzki, a sól pozostaje słona;) tak samo woda ze szczyptą soli też lepiej mi wchodzi, nóż sama woda, która teraz ma smak gorzki. A swoją drogą woda z solą kłodawską to taka namiastka elektrolitów, więc zdrowe.
Planuje kupić kolagen, ale zastanawiałam się jaki, czy morski czy wołowy i na pewno chce bezsmakowy, żeby do czegoś dodać i nie czuć smaku, więc może też taki z Ostrovit. Na razie mam problem z jakimikolwiek suplsmi, więc się nie spieszę, ale podobno właśnie kolagen jest bardzo wskazany w ciąży, min żeby nie mieć rozstępów, ale też przy rozciąganiu macicy i później przy porodzie.
Ja ostatnio stwierdziłam, że jestem jak kot. Bo kot jak nie ma ochoty mieć z kimś do czynienia, lub coś go drażni, to się ulatnia, a nie zmusza do uprzejmości. I tak teraz mam, że jestem takim kotem, który chce mieć święty spokój, minimum towarzystwa i jeszcze mniej rozmów 😅 ale chyba mamy do tego prawo 😉
U mnie objawy zaczęły się 27dc i trwają do dzisiaj, chociaż mam wrażenie że dzisiaj tak jakby coś lepiej. Najlepsze jest to, że mam wrażliwa wątrobę, a np wczoraj na kolację córka bardzo chciała pizze, a ja nie miałam ochoty nic robić, więc zamówiliśmy i czułam się po niej naprawdę dobrze, może w nocy chciało mi się pić, ale to w ogóle się kupy nie trzyma, bo wątroba powinna się wkurzyć po takim jedzeniu 🤣
Gratuluję mocnych serduszek❤️, Jeżowa tych podwójnych również ❤️❤️
Clarson a próbowałaś takich opasek uciskowych na nadgarstki? One są dla dzieci na chorobę lokomocyjną. Może chociaż trochę by pomogły poza innymi lekami?
Magdanka jeśli lekarz nie mówił że jest źle, to na pewno jest dobrze. Lekarze mówią gdy coś ich niepokoi, więc na bank jest dobrze
Ja dziś jadę po toster, bo kropek takie sobie wymyślił śniadania: tost z masłem, a po podpiekaniu chleba na suchej patelni strasznie ciężko mi ją domyć, więc nie ma wyjścia 🙈pp2018 lubi tę wiadomość
-
Lolitka wrote:Magdanka i dziewczyny ktore maja obstawe lekowa powiedzcie mi jakie macie zalecenia co do schodzenia z lekow ? Accofil do 12 tyg ? Encorton tez i co tydzien mniejsza dawka o 2.5?
Pytam bo ja powoli sie zbilzam do odstawiania i strasznie sie boje
Ja mam się umawiać na konsultację ok 10 tygodnia, żeby zdecydować do kiedy leki. Accofil na pewno do 12tc, a encorton niektóre kobiety biorą nawet do końca ciąży więc to zależy.
Dzięki dziewczyny za pocieszenie, liczę że na kolejnej wizycie wszystko się wyrówna 🙂 oby tylko gorzej nie było 🙂
Gratuluję wszystkich serduszek ❤️❤️❤️ i przytulam za złe samopoczucie 🫂pp2018 lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Dziewczyny mi na mdłości i niedobry posmak w ustach super działa odrobinka soli kłodawskiej na język. Każdy inny smak za raz przeradza się w gorzki, a sól pozostaje słona;) tak samo woda ze szczyptą soli też lepiej mi wchodzi, nóż sama woda, która teraz ma smak gorzki. A swoją drogą woda z solą kłodawską to taka namiastka elektrolitów, więc zdrowe.
Planuje kupić kolagen, ale zastanawiałam się jaki, czy morski czy wołowy i na pewno chce bezsmakowy, żeby do czegoś dodać i nie czuć smaku, więc może też taki z Ostrovit. Na razie mam problem z jakimikolwiek suplsmi, więc się nie spieszę, ale podobno właśnie kolagen jest bardzo wskazany w ciąży, min żeby nie mieć rozstępów, ale też przy rozciąganiu macicy i później przy porodzie.
Ja ostatnio stwierdziłam, że jestem jak kot. Bo kot jak nie ma ochoty mieć z kimś do czynienia, lub coś go drażni, to się ulatnia, a nie zmusza do uprzejmości. I tak teraz mam, że jestem takim kotem, który chce mieć święty spokój, minimum towarzystwa i jeszcze mniej rozmów 😅 ale chyba mamy do tego prawo 😉
U mnie objawy zaczęły się 27dc i trwają do dzisiaj, chociaż mam wrażenie że dzisiaj tak jakby coś lepiej. Najlepsze jest to, że mam wrażliwa wątrobę, a np wczoraj na kolację córka bardzo chciała pizze, a ja nie miałam ochoty nic robić, więc zamówiliśmy i czułam się po niej naprawdę dobrze, może w nocy chciało mi się pić, ale to w ogóle się kupy nie trzyma, bo wątroba powinna się wkurzyć po takim jedzeniu 🤣
Gratuluję mocnych serduszek❤️, Jeżowa tych podwójnych również ❤️❤️
Clarson a próbowałaś takich opasek uciskowych na nadgarstki? One są dla dzieci na chorobę lokomocyjną. Może chociaż trochę by pomogły poza innymi lekami?
Magdanka jeśli lekarz nie mówił że jest źle, to na pewno jest dobrze. Lekarze mówią gdy coś ich niepokoi, więc na bank jest dobrze
Ja dziś jadę po toster, bo kropek takie sobie wymyślił śniadania: tost z masłem, a po podpiekaniu chleba na suchej patelni strasznie ciężko mi ją domyć, więc nie ma wyjścia 🙈
Ale mnie Ania rozbawiłaś🤣🤣🤣 to ja też jestem jak ten kot, idealnie ten stan opisałaś.
Ja dziś u rodziców z dziećmi i mamcia to rosołek z kluskami i mój ciążowy hit pierogi z burakami no tak mi dogadza, tylko nie wiem jak zwlekę się do domu bo po rosole już drzemkę zaliczyłam🙈
Magdanka rozumiem Twoje obawy jednak myślę że jest serduszko jest kropek i nie martw się, musi być dobrze🤗AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj też rosół no wchodzi jak złoto 🤭🤭
MaAnia, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Jestem w szpitalu na nawodnieniu 😪😪 powinni mnie wypuścić w poniedziałek 🍀
Chciałam dostać kroplówkę w świątecznej opiece i nie ma opcji 🙈jedynie na sor, ale nie chciałam tam kwitnąć pół dnia, dziś nic nie zjadłam...pp2018 lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
aganieszkam wrote:Jestem w szpitalu na nawodnieniu 😪😪 powinni mnie wypuścić w poniedziałek 🍀
Chciałam dostać kroplówkę w świątecznej opiece i nie ma opcji 🙈jedynie na sor, ale nie chciałam tam kwitnąć pół dnia, dziś nic nie zjadłam... -
aganieszkam wrote:Jestem w szpitalu na nawodnieniu 😪😪 powinni mnie wypuścić w poniedziałek 🍀
Chciałam dostać kroplówkę w świątecznej opiece i nie ma opcji 🙈jedynie na sor, ale nie chciałam tam kwitnąć pół dnia, dziś nic nie zjadłam...
Biedna Strasznie Cię męczy. Oby w końcu Ci przeszło ❤️ -
Agnieszkam dobrze niech Cię nawodnią to też lepiej będziesz się czuła, ściskam!
Za mną chodzi włoska pizza z szynką parmezanem i rukolą🤪 chyba jutro zamówię..🙈pp2018 lubi tę wiadomość
-
MaAnia, u nas też jutro.plan na pizzę 😁
Agnieszka, dobrze że Cię wzięli, porządnie Cię nawodnia, ale po wyjściu musisz przypilnować tego picia, próbuj różnych opcji po prostu, może ciepłe, może zimne, może gazowane lub nie, może cola zero, może jakieś Oshee, może lemoniada, koktajle, smoothie, no jest mnóstwo opcji. Możesz też spróbować zup, arbuza, borówek.
W ogóle przyszedł mi dziś detektor tętna płodu, szukałam rano, ale nie znalazłam dzieciora. Czytałam, że dziewczyny znajdują w 9-10 TC serduszko, no ale też od budowy pewnie zależy, ja do szczupłych nie należę, więc pewnie trudniej znaleźć na tym etapieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2024, 18:25
MaAnia, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Soleil_ wrote:MaAnia, u nas też jutro.plan na pizzę 😁
Agnieszka, dobrze że Cię wzięli, porządnie Cię nawodnia, ale po wyjściu musisz przypilnować tego picia, próbuj różnych opcji po prostu, może ciepłe, może zimne, może gazowane lub nie, może cola zero, może jakieś Oshee, może lemoniada, koktajle, smoothie, no jest mnóstwo opcji. Możesz też spróbować zup, arbuza, borówek.
W ogóle przyszedł mi dziś detektor tętna płodu, szukałam rano, ale nie znalazłam dzieciora. Czytałam, że dziewczyny znajdują w 9-10 TC serduszko, no ale też od budowy pewnie zależy, ja do szczupłych nie należę, więc pewnie trudniej znaleźć na tym etapie -
_Pistacjowa_ wrote:Ja totalnie mam ochotę na sushi, chyba znajdę jakiś przepis dla ciężarnych bo nie wytrzymam 🤣
Agnieszkam- wiem że pobyt w szpitalu to nic przyjemnego, ale podreperują Cię trochę, odwodnienie to niebezpieczna sprawa tak ogólnie. No i faktycznie musisz jakąś opcje znaleźć dla siebie odpowiednią, a może coś Ci podpowiedzi w szpitalu właśnie.
pp2018 lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
-
Agnieszka, trzymaj się ciepło w szpitalu. Niech ogarną temat i trochę to nawodnienie podreperują i będzie tylko lepiej. Musi być!
Pistacjowa, ale mi smaka narobiłaś! Każde pieczone będzie ok
U mnie też rosołek prawie codziennie. Dziś dostałam od mamy barszcz, rosół, pierogi i paszteciki. Wszystko to smaki z dzieciństwa, więc wierzę, że pomogą poczuć się lepiej.
A jak wasze plany na resztę weekendu?
My widzieliśmy się z dziećmi siostry i z rodzinką, a potem się zwinęliśmy zanim przyjechała reszta gości, czyli gromadka szkolno-przedszkolno-żłobkowa.
Powiedzieliśmy jak u nas sytuacja wygląda z ciążą ale jak to u nas - każdy ma tyle tematów, że przeszło bez echa, uff
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
MaAnia wrote:Ale mnie Ania rozbawiłaś🤣🤣🤣 to ja też jestem jak ten kot, idealnie ten stan opisałaś.
Ja dziś u rodziców z dziećmi i mamcia to rosołek z kluskami i mój ciążowy hit pierogi z burakami no tak mi dogadza, tylko nie wiem jak zwlekę się do domu bo po rosole już drzemkę zaliczyłam🙈
Magdanka rozumiem Twoje obawy jednak myślę że jest serduszko jest kropek i nie martw się, musi być dobrze🤗
Ale jestem ciekawa tych pierogów z burakami. Jadłam już z kasza gryczana i boczkiem, ale buraki... to musi być ciekawe połączenie!38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Soleil_ wrote:MaAnia, u nas też jutro.plan na pizzę 😁
W ogóle przyszedł mi dziś detektor tętna płodu, szukałam rano, ale nie znalazłam dzieciora. Czytałam, że dziewczyny znajdują w 9-10 TC serduszko, no ale też od budowy pewnie zależy, ja do szczupłych nie należę, więc pewnie trudniej znaleźć na tym etapie
A jaki kupiłaś?38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
pp2018 wrote:Ale jestem ciekawa tych pierogów z burakami. Jadłam już z kasza gryczana i boczkiem, ale buraki... to musi być ciekawe połączenie!
A co do planów na resztę weekendu to spędzam czas z dziećmi i rodzicami. Mam totalny brak energii a i ostatnio nie było czasu przez te wyjazdy i stresy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2024, 19:28
pp2018, AniaŁ123 lubią tę wiadomość
-
MaAnia wrote:Polecam! To moja zachcianka ciążowa tzn danie wymyślone w ciąży i jest hitem w każdej ciąży😁 nie wiem z jakich stron jesteś czy wiesz co to „jarzynka” takie buraki na ciepło doprawione solą pieprzem cukrem trochę kwasku przesmażą się z mąką i nadziewa pierogi. Do tego skwareczki z cebulką do polania no majstersztyk skromnie mówiąc🤣😁🙈
A co do planów na resztę weekendu to spędzam czas z dziećmi i rodzicami. Mam totalny brak energii a i ostatnio nie było czasu przez te wyjazdy i stresy.
Z centralnej Polski.
U nas takie buraczki do mielonych się robi tylko bez mąki38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe