Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
pp2018 wrote:Ja nie wiem jeszcze Nawet nie wiem, gdzie miałabym rodzić 😂 mamy w mieście 6 szpitali ginekologiczno-położniczych plus ileś tam normalnych i mam mętlik w głowie. Czasem lepiej rodzić w zwykłym, bo mniej oblegany i spokojniej..
Pewnie popytalabym kolezanek i poszukałabym na ZL.
Może są jakieś mamusie z Warszawy? Gdzie prowadzicie ciążę i chcecie rodzić?
Cześć, ja słyszałam bardzo dobre opinie o nowo otwartym Szpitalu Południowym na warszawskim Ursynowie i go rozważam
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Byłam dzisiaj na konsultacji u ginekologa z enel żeby zrobić cytologię płynną, miałam nadzieję, że będzie miał w gabinecie USG i uda mi się podejrzeć kropka, ale niestety. Muszę czekac do prenatalnych za tydzień Chyba, że jutro przed pappa sprawdzą czy bije serduszko, zobaczymy.
-
Asia2121 wrote:Byłam dzisiaj na konsultacji u ginekologa z enel żeby zrobić cytologię płynną, miałam nadzieję, że będzie miał w gabinecie USG i uda mi się podejrzeć kropka, ale niestety. Muszę czekac do prenatalnych za tydzień Chyba, że jutro przed pappa sprawdzą czy bije serduszko, zobaczymy.
Trzeba uzbroić się w cierpliwość i pozytywne myślenie, ale z tym u mnie ciężko przy takim złym samopoczuciu -
Hej dziewczyny. Czytanie tych historii o porodach mnie też już dawno interesowało, chciałabym wiedzieć jak najwięcej. Jest teraz taki program na..TVN style 'sztuja rodzenia'. Oczywiście same mile położne tam występują ale też pokazują przebieg porodu itp. ja generalnie nie mam w sumie oczekiwań, jak będę mogła rodzic SN to się postaram, jak nie to CC nie uważam za jakiś gorszy poród. Sama z siebie nie czuję potrzeby wymuszania CC z jakiegoś powodu, a pewnie trochę ich by się znalazło, a zobaczymy. Jeszcze daleka droga do tego momentu..
W ogóle to chciałam przypomnieć, że mając kartę ciąży mamy przywilej dostania szybkiego terminu nawet do poradni specjalistycznej na NFZ. Ja muszę chodzić do immunologa, badania są drogie, wizyta też. Oczywiście jak się rejestrowałam w kwietniu to termin miałam na październik przyszłego roku, dzisiaj poszłam z kartą ciąży i hop 20listopad. Mam tylko nadzieję, że lekarka (ta sama) będzie mnie traktować tak samo na NFZ jak na wizytach prywatnych. Ale no badania 200 na każdą wizytę minimum, wizyta 300..już i tak wydalismy tyle na diagnostykę i te wszystkie prywatne wizyty i badania, że postanowiłam skorzystać. W rejestracji zero problemu, Pani znalazła dogodny dla mnie termin i już. Więc polecam próbować jak któraś ma potrzebę wizyt specjalistycznych.pp2018, Angi90 lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
-
Ja zawsze myślę pozytywnie, u Ciebie też na pewno jest wszystko dobrze! Chociaż domyślam się, że możesz się stresować przez chorobę Ja też kropka nie widziałam już ponad dwa tygodnie, wiec jestem ciekawa co tam u niego i przede wszystkim czy moją macicę zamieszkuje kropek czy kropkowa
Mimblanee lubi tę wiadomość
-
Nalli wrote:Hej dziewczyny. Czytanie tych historii o porodach mnie też już dawno interesowało, chciałabym wiedzieć jak najwięcej. Jest teraz taki program na..TVN style 'sztuja rodzenia'. Oczywiście same mile położne tam występują ale też pokazują przebieg porodu itp. ja generalnie nie mam w sumie oczekiwań, jak będę mogła rodzic SN to się postaram, jak nie to CC nie uważam za jakiś gorszy poród. Sama z siebie nie czuję potrzeby wymuszania CC z jakiegoś powodu, a pewnie trochę ich by się znalazło, a zobaczymy. Jeszcze daleka droga do tego momentu..
W ogóle to chciałam przypomnieć, że mając kartę ciąży mamy przywilej dostania szybkiego terminu nawet do poradni specjalistycznej na NFZ. Ja muszę chodzić do immunologa, badania są drogie, wizyta też. Oczywiście jak się rejestrowałam w kwietniu to termin miałam na październik przyszłego roku, dzisiaj poszłam z kartą ciąży i hop 20listopad. Mam tylko nadzieję, że lekarka (ta sama) będzie mnie traktować tak samo na NFZ jak na wizytach prywatnych. Ale no badania 200 na każdą wizytę minimum, wizyta 300..już i tak wydalismy tyle na diagnostykę i te wszystkie prywatne wizyty i badania, że postanowiłam skorzystać. W rejestracji zero problemu, Pani znalazła dogodny dla mnie termin i już. Więc polecam próbować jak któraś ma potrzebę wizyt specjalistycznych.
Super wiedzieć! Czyli wystarczy sama karta ciąży?
Ja się dowiedziałam, że przysługuje też nam rehabilitacja na cito na nfz ze względu na mogące się pojawić dolegliwości bólowe w ciąży. Wystarczy skierowanie od lekarza POZ do poradni fizjoterapii.
Często poradnie nie przyjmują ciężarnych w I trymestrze, ale od początku II to już jak najbardziej.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
RzeKa wrote:Cześć, ja słyszałam bardzo dobre opinie o nowo otwartym Szpitalu Południowym na warszawskim Ursynowie i go rozważam
Też słyszałam świetne opinie o tym miejscu. Moja koleżanka jest tam anestezjologiem i mówi, że super!!
Ja mam 35 km do Południowego, bo mieszkam przy metrze Młociny 😅 świetne opinie też słyszałam o Brodnowskim o Praskim.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Generalnie to lekarz specjalista powinien nas przyjąć w przeciągu 7 dni, takie jest prawo. Niestety w praktyce różnie to wygląda. Do endokrynologa na nfz dostałam się w 2 dni, chociaż na informatorze mieli terminy na 2029 😀 ale do laryngologa już tak kolorowo nie było, bo pani stwierdziła, że miejsc nie ma i dowidzenia. Ja nie mam siły się tam kłócić, bo jestem chora i poczekam co dziś wymyśli internista, ale dobrą sprawę gdybym poprosiła o odmowę przyjęcia w terminie 7 dni na piśmie to podejrzewam żeby się nagle coś znalazło, bo to można zgłosić do nfz.
pp2018 lubi tę wiadomość
-
Mimblanee wrote:Generalnie to lekarz specjalista powinien nas przyjąć w przeciągu 7 dni, takie jest prawo. Niestety w praktyce różnie to wygląda. Do endokrynologa na nfz dostałam się w 2 dni, chociaż na informatorze mieli terminy na 2029 😀 ale do laryngologa już tak kolorowo nie było, bo pani stwierdziła, że miejsc nie ma i dowidzenia. Ja nie mam siły się tam kłócić, bo jestem chora i poczekam co dziś wymyśli internista, ale dobrą sprawę gdybym poprosiła o odmowę przyjęcia w terminie 7 dni na piśmie to podejrzewam żeby się nagle coś znalazło, bo to można zgłosić do nfz.
Kochane zawsze można prosić odmowę przyjęci na piśmie wtedy terminy magicznie się znajdująpp2018, Mervee, AniaŁ123 lubią tę wiadomość
-
Cześć! Gratuluję wszystkich dobrych wieści z wizyt, serce się raduje!💓
Nalli, dziękuję za pamięć 😘 Bardzo się cieszę z Twojej wizyty! Jeszcze troszkę i będziesz spokojniejsza❤️ Za chwilę wjadą wizyty co 4 tygodnie 😬
MaAnia, przeszukałam do tyłu, ale nie znalazłam info z Twojej wizyty, jak krwiak? Cieszę się, że już nie plamisz! ❤️ Nieee, ja jeżdżę do CK🙃 Możemy na priv?😉
Mimblanee, jak się dziś czujesz? Straszniee Cię męczy, współczuję 😔
Justi, bardzo mi przykro, że spotkało Cię to złe 🫂 Życzę Ci przede wszystkim dużo siły❤️🩹
pp2018, nie mogę z Twoimi szprotkami 😂 Zaczęłam w wyobraźni zastanawiać się jak smakują rybki z twarogiem 🤭
Asia jak Ci idzie z pielęgnacją od 20-tej?😁 Ja wieczorem mogę siedzieć do północy, odsypiam najczęściej rano do południa 🙈, jak już wyprawię córkę do szkoły ☺️
Dziewczyny, czy jak się umawiacie na prenatalne to pytają o skierowanie? Zastanawiam się czy mogłabym się umówić, a potem przyjść ze skierowaniem oczywiście 🤔Dr jeszcze mi nie dał, dał rozpiskę badań (dziś zrobiłam) i mówi, że wszystko pokolei. I tak myślę, że będzie chciał żebym u niego prywatnie zrobiła, no ale ja chcę na NFZ zrobić.Justi2019 lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Angi90 jasne, możemy na priv. Ja wizytkę dziś mam na 15.20 to zobaczymy jak mój krwiak ale od tygodnia nawet nie brudzę 🥰 a na prenatalna jak u mnie dzwoniłam to pytali czy mam skierowanie na dzień dobry
Angi90 lubi tę wiadomość
-
Angi90 wrote:Cześć! Gratuluję wszystkich dobrych wieści z wizyt, serce się raduje!💓
Nalli, dziękuję za pamięć 😘 Bardzo się cieszę z Twojej wizyty! Jeszcze troszkę i będziesz spokojniejsza❤️ Za chwilę wjadą wizyty co 4 tygodnie 😬
MaAnia, przeszukałam do tyłu, ale nie znalazłam info z Twojej wizyty, jak krwiak? Cieszę się, że już nie plamisz! ❤️ Nieee, ja jeżdżę do CK🙃 Możemy na priv?😉
Justi, bardzo mi przykro, że spotkało Cię to złe 🫂 Życzę Ci przede wszystkim dużo siły❤️🩹
pp2018, nie mogę z Twoimi szprotkami 😂 Zaczęłam w wyobraźni zastanawiać się jak smakują rybki z twarogiem 🤭
Asia jak Ci idzie z pielęgnacją od 20-tej?😁 Ja wieczorem mogę siedzieć do północy, odsypiam najczęściej rano do południa 🙈, jak już wyprawię córkę do szkoły ☺️
Dziewczyny, czy jak się umawiacie na prenatalne to pytają o skierowanie? Zastanawiam się czy mogłabym się umówić, a potem przyjść ze skierowaniem oczywiście 🤔Dr jeszcze mi nie dał, dał rozpiskę badań (dziś zrobiłam) i mówi, że wszystko pokolei. I tak myślę, że będzie chciał żebym u niego prywatnie zrobiła, no ale ja chcę na NFZ zrobić.
Ja dzwoniłam do miejsca, gdzie będę robić i się bez problemu umówiłam, jedynie muszę zabrać skierowanie na samą wizytęAngi90 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Byłam dziś w poradni chorób zakaźnych i Cytomegalia u nich ujemna. Czyli tak jak myślałam 😊
Myślałam, że już lepiej się czuje, ale jednak wieczorem znowu wymiotowałam, a zjadłam tylko lekkie pieczywo. W ogóle to całkowicie mnie od chleba odrzuciło i nie wiem co jeść 🫣. Tak po 18-19 już nie mogę nic jeść, bo mi niedobrze. Także chodzę spać głodna. Za to zupy mi wchodzą. Odrzuciło mnie od pomidorów 🙈 i sosów pomidorowych też. Dzieciom zrobiłam wczoraj spaghetti a sama zjadłam pierogi z mięsem (których na no dzień nie lubię 😆).
Ale mam nadzieję, że już niedługo przejdzie...
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Angi90 wrote:Cześć! Gratuluję wszystkich dobrych wieści z wizyt, serce się raduje!💓
Dziewczyny, czy jak się umawiacie na prenatalne to pytają o skierowanie? Zastanawiam się czy mogłabym się umówić, a potem przyjść ze skierowaniem oczywiście 🤔Dr jeszcze mi nie dał, dał rozpiskę badań (dziś zrobiłam) i mówi, że wszystko pokolei. I tak myślę, że będzie chciał żebym u niego prywatnie zrobiła, no ale ja chcę na NFZ zrobić.
Kochana, teraz na NFZ nawet robią w prywatnych gabinetach o ile jakieś tam umowy z nimi mają -
pp2018 wrote:Super wiedzieć! Czyli wystarczy sama karta ciąży?
Ja się dowiedziałam, że przysługuje też nam rehabilitacja na cito na nfz ze względu na mogące się pojawić dolegliwości bólowe w ciąży. Wystarczy skierowanie od lekarza POZ do poradni fizjoterapii.
Często poradnie nie przyjmują ciężarnych w I trymestrze, ale od początku II to już jak najbardziej.pp2018 lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
-
Frutellka wrote:Kochane zawsze można prosić odmowę przyjęci na piśmie wtedy terminy magicznie się znajdują
Frutellka , pp2018, Ammik lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
-
Cześć Dziewczyny, wczoraj miałam ciezki dzień i nie miałam siły nic pisać. Dzisiaj już trochę lepiej, ale z rana musiałam odwołać jedno spotkanie, przez mdłości.
Ja z pierwszym porodem mam trochę kiepskie doświadczenie, bo był bardzo "umedyczniony" i myślę że przez to trwał tak długo. Rodziłam na Kopernika w Krakowie i mimo, że położna była super, to całe procedury już gorzej. Dlatego przy drugim porodzie chce żeby było inaczej, w ogóle marzy mi się poród w domu, ale mój mąż nie chce się na to zgodzić. W Koperniku nie było opcji prywatnej położnej. Ale strasznie mi się podoba to co pisała Lexia o przygotowaniu do porody z położną. Chyba muszę się zainteresować tematem. Bo ewidentnie przy pierwszym coś poszło nie tak. Dziewczyny jakbyście miały kogoś z okolic Krakowa to dajcie proszę znać.
A ja jeszcze miałam takoe doświadczenie z położną środowiskową, że dramat. Straszyła mnie że mała źle przybiera i żebym nie myślała o kp, bo widzi że u mnie się to nie uda. Ja się uparłam, Umówiłam z cdl i karmiłam 2 lata. A jeszcze ta położna była u nas może 3-4 razy, a na moim elektronicznym koncie pacjenta było zaznaczone, że była chyba 7 razy...
Ja też już odliczam do wizyty, jeszcze tylko 5 dni 💪 -
Jeśli chodzi o szpitale to dwa razy miałam łyzeczkowanie po poronieniu w Południowym i opieka była dobra. Bez szału bo panie krzywo na mnie patrzyły jak prosiłam o przeciwbólowe i dawały mi paracetamol który totalnie nie działał. Pomogło tylko to że mój lekarz tak pracował i naprawdę się mną zajął. Teraz już nie jest moim lekarzem prowadzącym i chyba zamknęłam sobie drogę do rodzenia tam, a słyszałam świetne opinie o porowodce.
Byłam też na Bródnie jak dowiedziałam się o poronieniu i personel był niesamowicie empatyczny i pomocny. -
Ja robię prenatalne w Babka Medica i od razu poprosili o przesłanie skierowania na maila, żeby sprawdzić czy jest poprawnie wypełnione.Angi90 lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
AniaŁ123 wrote:Cześć Dziewczyny, wczoraj miałam ciezki dzień i nie miałam siły nic pisać. Dzisiaj już trochę lepiej, ale z rana musiałam odwołać jedno spotkanie, przez mdłości.
Ja z pierwszym porodem mam trochę kiepskie doświadczenie, bo był bardzo "umedyczniony" i myślę że przez to trwał tak długo. Rodziłam na Kopernika w Krakowie i mimo, że położna była super, to całe procedury już gorzej. Dlatego przy drugim porodzie chce żeby było inaczej, w ogóle marzy mi się poród w domu, ale mój mąż nie chce się na to zgodzić. W Koperniku nie było opcji prywatnej położnej. Ale strasznie mi się podoba to co pisała Lexia o przygotowaniu do porody z położną. Chyba muszę się zainteresować tematem. Bo ewidentnie przy pierwszym coś poszło nie tak. Dziewczyny jakbyście miały kogoś z okolic Krakowa to dajcie proszę znać.
A ja jeszcze miałam takoe doświadczenie z położną środowiskową, że dramat. Straszyła mnie że mała źle przybiera i żebym nie myślała o kp, bo widzi że u mnie się to nie uda. Ja się uparłam, Umówiłam z cdl i karmiłam 2 lata. A jeszcze ta położna była u nas może 3-4 razy, a na moim elektronicznym koncie pacjenta było zaznaczone, że była chyba 7 razy...
Ja też już odliczam do wizyty, jeszcze tylko 5 dni 💪
Rydygiera nie polecam.
Siemiradzki jest podobno nastawiony na porody naturalne, ale moja koleżanka nie była zadowolona, więc nie wiem czy polecać 😉
Też myślałam o porodzie w domu, ale jest za dużo rzeczy, które mogą pójść nie tak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2024, 14:16
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r.