X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • _Pistacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 30 października 2024, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie piękne brzuszki! U mnie póki co widać tyle co przed ciążą - czyli brzuszek po dobrym obiadku 🤣 chociaż może bardziej się zaokrąglił 🤔
    Udzielam się mniej, ale miałam i w sumie nadal mam czasami takie rozmyślania jak któraś z Was pisała wyżej. Jak czytam te historie o poronieniach, że nagle przestało bić serduszko to czuje że to nierealne, aby u mnie było ok i wkręcam sobie to do głowy 🙄
    Ale za to serce się raduje od dobrych wieści, ja kolejną wizytę mam za 2 tyg - do tego czasu chyba oszaleje, bo już minęły 2 tyg od poprzedniej 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2024, 17:23

2cs
    13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki <3

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaF wrote:
    Kochana przebijam pione, mnie też wywaliło 😄 a raptem jakieś niespełna 2tyg temu robiłam fotkę na 12tyg i brzusio było sporo mniejsze 😅

To z teraz https://zapodaj.net/plik-gbd46UrsuW
    Super 🤩 cieszę się, że nie jestem sama z takim bebzonem 😂
    Mój mąż, postawny facet, cieszy się że w końcu będę mieć większy brzuch od niego 😂 wczoraj się uparł, że już jest większy i zaczął mierzyć centymetrem i rzeczywiście już prawie go dogoniłam 🤣🤣

MaAnia, AsiaF, Soleil_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki 🙂
    U mnie to chyba cały czas wzdęcia bo czuję się taka napompowana i mam problemy z załatwianiem się 🤭
    Chociaż mąż mi powiedział że on widzi że brzuszek się zaokrągla. Ale ciężko to uchwycić na zdjęciu 😁

pp2018 lubi tę wiadomość

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coś tam też już odstaje, ale figurę mam teraz w typie "chipsowy ulaniec", także ciężko odróżnić na razie, czy to ciąża, czy tłuszcz 😜

Ja nie mam parcia na brzuszek. W pierwszej ciąży też nie wyczekiwałam, żeby się pojawił 😅 jestem specyficzna pod tym kątem. I tak w końcu się pojawi, ale ja tam wolę później niż wcześniej 😁

pp2018 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Loka Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    Super 🤩 cieszę się, że nie jestem sama z takim bebzonem 😂
    Mój mąż, postawny facet, cieszy się że w końcu będę mieć większy brzuch od niego 😂 wczoraj się uparł, że już jest większy i zaczął mierzyć centymetrem i rzeczywiście już prawie go dogoniłam 🤣🤣

Hahaha to mój (też postawny ) powiedział ostatnio „nooo zobaczysz za kilka miesięcy jak to jest chodzić z takim brzuchem jak ja na co dzień” 😂😂😂

Ale tak ogólnie mam wrażenie, że do niego to nie dociera do końca. Wydaje mu się to mega nierealne i codziennie się pyta jak się czuję, czy miałam siły itp , ale z drugiej strony codziennie te same pytania i nie widzę takiego zaangażowania. Mam nadzieję, że po prenatalnych jak to wszystko zobaczy na własne oczy, to mu się odmieni :)
    W sumie ja też długo byłam w szoku, bo w sierpniowym cyklu większość miesiąca byłam chora i tylko dwa razy był seks + w sumie staraliśmy sie (chociaż nie jakoś szaleńczo) od roku. Więc jak zobaczyłam te dwie kreski… no długo do mnie to nie docierało 😂

Mimblanee lubi tę wiadomość

👩🏼 30 L
    🧑🏻 35 L
    11.09 ⏸️ Beta 447
    20.09 3 mm zarodka ☀️
    01.12 NIFTY pro - ryzyka niskie i 🩵

preg.png
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2024, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim 🤩
    Też będę majowa mamusia!
    Brzuszek jeszcze nie wyskoczył tak jak Wam 🤩🤩🤩🤩

Mam pytanko. Jakie macie dolegliwości obecnie?
    Mnie zaczęło boleć w hmmm pachwinie prawej? Tak jakby do biodra promieniuje...
    Dziś byłam na wizycie (niestety na NFZ nie zrobili mi dziś USG, 5 listopada mam pappa) i Pani dr mówi, że to normalne.
    Ale martwię się czy dobrze mnie zrozumiała...
    Czy Wy też tak macie?

Soleil_, Sylwia_chytrusek, Justi2019 lubią tę wiadomość

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loka mam dokładnie te same obawy, mam wrażenie że mój mąż tego nie czuje totalnie. Niby się pyta jak się czuję itp ale jakby do niego nie docierało. O dziecko w ogóle nie pyta, sama mu muszę mówić, co jest na jakim etapie aktualnie, chociaż zdjęcia z usg zawsze bardzo chce zobaczyć. Ale myślę, że jeszcze nie dotarło do końca. Chyba tak to już jest z facetami 😀
    Meggy88 cześć! Na kiedy masz termin? Mnie póki co nic nie boli w pachwinach

preg.png
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    Loka mam dokładnie te same obawy, mam wrażenie że mój mąż tego nie czuje totalnie. Niby się pyta jak się czuję itp ale jakby do niego nie docierało. O dziecko w ogóle nie pyta, sama mu muszę mówić, co jest na jakim etapie aktualnie, chociaż zdjęcia z usg zawsze bardzo chce zobaczyć. Ale myślę, że jeszcze nie dotarło do końca. Chyba tak to już jest z facetami 😀
    Meggy88 cześć! Na kiedy masz termin? Mnie póki co nic nie boli w pachwinach

Termin porodu? 22 maja
    Dziś 10+6

• Mervee Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój sobie apke założył, przeczytał już chyba pół internetu i takiego mam adwokata w domu 😆 np. Teściowa ostatnio pyta czy herbatkę z hibiskusem mi zrobić a on “w ciąży nie można hibiskusa” 😂😂😂
    Nie wiem co gorsze, słuchajcie 😂

Mimblanee, Kulcia, Olalala_22, Prosto_do_celu, AsiaF, Soleil_, Loka, Ammik, Suomi lubią tę wiadomość

2 cs 🍀
    02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
    03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
    05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
    07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
    16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
    19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
    23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
    07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
    23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
    02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
    04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
    02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)

preg.png

“If you can dream it, you can do it.”
  • Karolka2104 Koleżanka

Wysłany: 30 października 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Ja 😅

Z nieba spadlas ❤️
    Mogę na priv ?? 🥹

preg.png

13.09 - ⏸️
    14.09 - beta 232,09 mUl/ml
    16.09 - beta 534,09 mUl/ml
    20.09 - USG 8,5 mam jest pęcherzyk 💙
    07.10 - bijące ❤️ 150/min, 12 mm szczęścia
    05.11 - prenatalne
    06.11 - wizyta
  • Clarson Ekspertka

Wysłany: 30 października 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggy88 wrote:
    Czesc wszystkim 🤩
    Też będę majowa mamusia!

Dziś byłam na wizycie (niestety na NFZ nie zrobili mi dziś USG, 5 listopada mam pappa) i Pani dr mówi, że to normalne.
    Czy Wy też tak macie?

Miałam przed wczoraj to samo, już myślałam ze to wyrostek ale pogadalam z ginekologiem wczoraj i powiedział ze to normalne, wszystko sie rozciąga i takie bóle będą sie pojawiać. A czulam identycznie jak Ty

preg.png
  • Olalala_22 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w pachwinie nic nie ciągnie ale za to wczoraj dwa razy tak mnie mocno złapał brzuch po prawej stronie jak wstawałam, że aż musiałam się położyć z powrotem. Takie właśnie uczucie mocnego rozciągania.

Ja dziś byłam na pobraniu krwi, bo coś nie mogą ustawić mi euthyroxu i tarczyca strasznie szaleje, to 2 osoby patrzyły się na mnie i brzuch pytająco ale mnie nie przepuściły 😂

30🙋🏼‍♀️ 33🙋🏼‍♂️
    👧🏼05.2023 🐕

28.08 ⏸️
    18.09 jest ❤️
    24.10 niskie ryzyka 🥳
    16.11 🩺

niedoczynność tarczycy, hashimoto, PAI-1 4G/5G hetero

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka2104 wrote:
    Z nieba spadlas ❤️
    Mogę na priv ?? 🥹
    Tak :)

Ja po wizycie na NFZ, dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, z racji wywiadu dot. 1 ciąży plus tego, że wyszło mi teraz wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego i porodu przedwczesnego.
    Groszek za to ma się elegancko i pokazał dzisiaj, że jest chłopakiem (już wiedzieliśmy i tak z badań).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2024, 19:48

Mervee, Kulcia, aganieszkam, AsiaF, Justi2019 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Basieczka Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fenix, juszka, dziękuję za Wasze odpowiedzi 🥰

Niestety, przed ciążą mierzyłam sobie ciśnienie przynajmniej co kilka miesięcy, bo mam tatę z nadciśnieniem i w domu rodziców często tak profilaktycznie sobie sprawdzałam. I standard dla mnie to było takie 105... jak dobiło mi do 110 to czułam, że to na mnie dużo... teraz w ciąży taki standard 125/76, ale zdarzyło mi się, że dobiło do 140/90. Czyli niestety podwyższone ciśnienie to problem, z którym nigdy się nie borykałam, a wystąpił dopiero po zajściu w ciążę. Martwi mnie to, bo w pierwszym trymestrze ciśnienie podobno spada o 10-15 w stosunku do normalnego, a mi wzrosło i to sporo 😪 tak samo kardiolog stwierdziła, że muszę uważać co będzie się działo po 20 tyg. ciąży skoro już teraz jest wysoko.

Mierzę ciśnienie kilka razy dziennie i prowadzę dzienniczek pomiaru i niestety 130/75 to nadal u mnie częsty wynik pomiaru 😢 tragedii nie ma, ale pytanie czy to się nie rozkręci... I też niepokojące jest to, że ciążą wywołała ten wzrost ciśnienia i odczyty są znacznie wyższe niż to co było przed.

3.06.2024 - 💔 strata 7t5d
    28.08.2024 - ⏸️

preg.png
  • Lolitka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basieczka wrote:
    Fenix, juszka, dziękuję za Wasze odpowiedzi 🥰

Niestety, przed ciążą mierzyłam sobie ciśnienie przynajmniej co kilka miesięcy, bo mam tatę z nadciśnieniem i w domu rodziców często tak profilaktycznie sobie sprawdzałam. I standard dla mnie to było takie 105... jak dobiło mi do 110 to czułam, że to na mnie dużo... teraz w ciąży taki standard 125/76, ale zdarzyło mi się, że dobiło do 140/90. Czyli niestety podwyższone ciśnienie to problem, z którym nigdy się nie borykałam, a wystąpił dopiero po zajściu w ciążę. Martwi mnie to, bo w pierwszym trymestrze ciśnienie podobno spada o 10-15 w stosunku do normalnego, a mi wzrosło i to sporo 😪 tak samo kardiolog stwierdziła, że muszę uważać co będzie się działo po 20 tyg. ciąży skoro już teraz jest wysoko.

Mierzę ciśnienie kilka razy dziennie i prowadzę dzienniczek pomiaru i niestety 130/75 to nadal u mnie częsty wynik pomiaru 😢 tragedii nie ma, ale pytanie czy to się nie rozkręci... I też niepokojące jest to, że ciążą wywołała ten wzrost ciśnienia i odczyty są znacznie wyższe niż to co było przed.

Jakbym czytala o sobie ! Mam taka sa sytuacje jak ty ! Mam we wtorek wizyte u mojego doktora i musze na powaznie sie za to zabrac...

💉💊euthyrox,acard,clexane
    💉 accofil (❌️ 11+4 tc)
    💊 cyclogest (❌️ 16+5 tc)
    duphaston, encorton(❌️ 18+2 tc)
    preg.png
  • Hopeee Koleżanka

Wysłany: 30 października 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggy88 wrote:
    Czesc wszystkim 🤩
    Też będę majowa mamusia!

Czy Wy też tak macie?
    Ja miałam taki ból w lewej pachwinie w okolicy 9-10 tc. Też mnie zmartwił bo był dość mocny. W miarę szybko udało mi się to połączyć z długim siedzeniem w miejscu, ponieważ pierwszy raz wystąpił po prawie cztero godzinnej jeździe samochodem, a później po kilku dniach po spędzeniu tego samego czasu w drodze powrotnej. Później zauważyłam, że w domu było to samo, choć już mniej intensywnie, jeśli siedziałam bez ruchu przez ponad godzinę oglądając lub czytając coś. Od tamtej pory staram się częściej wstawać żeby się poruszać i jest ok.

preg.png
  • Loka Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mervee wrote:
    Za to mój sobie apke założył, przeczytał już chyba pół internetu i takiego mam adwokata w domu 😆 np. Teściowa ostatnio pyta czy herbatkę z hibiskusem mi zrobić a on “w ciąży nie można hibiskusa” 😂😂😂
    Nie wiem co gorsze, słuchajcie 😂

Kochany w sumie, chociaż domyślam się, że na dłuższą metę może być też męczący :D

👩🏼 30 L
    🧑🏻 35 L
    11.09 ⏸️ Beta 447
    20.09 3 mm zarodka ☀️
    01.12 NIFTY pro - ryzyka niskie i 🩵

preg.png
  • ooomka Nowa

Wysłany: 30 października 2024, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też czekam na majowego maluszka - termin 12.05. Nawet na 70% na dziewczynkę ponieważ jestem po prenatalnych.
    W domu prawie 5letni chłopczyk, a więc może będzie parka. 🥳🧡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2024, 23:21

HolyFantasia, Clarson, Kulcia, Mervee, MaAnia, Kate@@, Soleil_, pp2018, Sylwia_chytrusek, Ania40, AsiaF, Suomi, aganieszkam, juszka_, Mimblanee, Loka, Justi2019 lubią tę wiadomość

• Ammik Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia wrote:
    A mi w końcu, dosłownie z dnia na dzień pojawił się zaokrąglony brzuszek ☺
    Cudowna sprawa, oczywiście od razu wleciała obcisła spódnica , żeby go jak najbardziej wyeksponować, no i rodzinka już zauważyła. Tyle radości z wystającego brzucha 😆

https://zapodaj.net/plik-gLTfjcci85

Wiem ze nie jest spektakularny, ale ja jestem chudzina i to jednak rekord życiowy póki co 😅

Śliczny brzuszek😘

HolyFantasia lubi tę wiadomość

💃 33l
    🕺35l

Starania od maja 2024
    Problemy z owulacją
    Stymulacja lametta 1x od 3 do 7 dnia cyklu + overtille (druga stymulacja okazała się szczęśliwa 🍀

Chłopiec🩵, prenatalne I i II -ok😃

preg.png
  • Ammik Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarson wrote:
    Ja sie pochwale:
    https://zapodaj.net/plik-8YnKOXfQ4Q

Lekarz nie chcial zdradzac płci, powiedzial ze za tydzien :D

Jakie ładne zdjęcia, widać że lekarz ma dobre USG. Jestem ciekawa jaka płeć wyjdzie, mam swój typ ciekawe czy się sprawdzi😃

💃 33l
    🕺35l

Starania od maja 2024
    Problemy z owulacją
    Stymulacja lametta 1x od 3 do 7 dnia cyklu + overtille (druga stymulacja okazała się szczęśliwa 🍀

Chłopiec🩵, prenatalne I i II -ok😃

preg.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ