Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale macie piękne brzuszki! U mnie póki co widać tyle co przed ciążą - czyli brzuszek po dobrym obiadku 🤣 chociaż może bardziej się zaokrąglił 🤔
Udzielam się mniej, ale miałam i w sumie nadal mam czasami takie rozmyślania jak któraś z Was pisała wyżej. Jak czytam te historie o poronieniach, że nagle przestało bić serduszko to czuje że to nierealne, aby u mnie było ok i wkręcam sobie to do głowy 🙄
Ale za to serce się raduje od dobrych wieści, ja kolejną wizytę mam za 2 tyg - do tego czasu chyba oszaleje, bo już minęły 2 tyg od poprzedniej 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2024, 17:23
2cs
13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki
-
AsiaF wrote:Kochana przebijam pione, mnie też wywaliło 😄 a raptem jakieś niespełna 2tyg temu robiłam fotkę na 12tyg i brzusio było sporo mniejsze 😅
To z teraz https://zapodaj.net/plik-gbd46UrsuW
Mój mąż, postawny facet, cieszy się że w końcu będę mieć większy brzuch od niego 😂 wczoraj się uparł, że już jest większy i zaczął mierzyć centymetrem i rzeczywiście już prawie go dogoniłam 🤣🤣MaAnia, AsiaF, Soleil_ lubią tę wiadomość
-
Piękne macie brzuszki 🙂
U mnie to chyba cały czas wzdęcia bo czuję się taka napompowana i mam problemy z załatwianiem się 🤭
Chociaż mąż mi powiedział że on widzi że brzuszek się zaokrągla. Ale ciężko to uchwycić na zdjęciu 😁pp2018 lubi tę wiadomość
-
U mnie coś tam też już odstaje, ale figurę mam teraz w typie "chipsowy ulaniec", także ciężko odróżnić na razie, czy to ciąża, czy tłuszcz 😜
Ja nie mam parcia na brzuszek. W pierwszej ciąży też nie wyczekiwałam, żeby się pojawił 😅 jestem specyficzna pod tym kątem. I tak w końcu się pojawi, ale ja tam wolę później niż wcześniej 😁pp2018 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Mimblanee wrote:Super 🤩 cieszę się, że nie jestem sama z takim bebzonem 😂
Mój mąż, postawny facet, cieszy się że w końcu będę mieć większy brzuch od niego 😂 wczoraj się uparł, że już jest większy i zaczął mierzyć centymetrem i rzeczywiście już prawie go dogoniłam 🤣🤣
Hahaha to mój (też postawny ) powiedział ostatnio „nooo zobaczysz za kilka miesięcy jak to jest chodzić z takim brzuchem jak ja na co dzień” 😂😂😂
Ale tak ogólnie mam wrażenie, że do niego to nie dociera do końca. Wydaje mu się to mega nierealne i codziennie się pyta jak się czuję, czy miałam siły itp , ale z drugiej strony codziennie te same pytania i nie widzę takiego zaangażowania. Mam nadzieję, że po prenatalnych jak to wszystko zobaczy na własne oczy, to mu się odmieni
W sumie ja też długo byłam w szoku, bo w sierpniowym cyklu większość miesiąca byłam chora i tylko dwa razy był seks + w sumie staraliśmy sie (chociaż nie jakoś szaleńczo) od roku. Więc jak zobaczyłam te dwie kreski… no długo do mnie to nie docierało 😂
Mimblanee lubi tę wiadomość
-
Czesc wszystkim 🤩
Też będę majowa mamusia!
Brzuszek jeszcze nie wyskoczył tak jak Wam 🤩🤩🤩🤩
Mam pytanko. Jakie macie dolegliwości obecnie?
Mnie zaczęło boleć w hmmm pachwinie prawej? Tak jakby do biodra promieniuje...
Dziś byłam na wizycie (niestety na NFZ nie zrobili mi dziś USG, 5 listopada mam pappa) i Pani dr mówi, że to normalne.
Ale martwię się czy dobrze mnie zrozumiała...
Czy Wy też tak macie?Soleil_, Sylwia_chytrusek, Justi2019 lubią tę wiadomość
-
Loka mam dokładnie te same obawy, mam wrażenie że mój mąż tego nie czuje totalnie. Niby się pyta jak się czuję itp ale jakby do niego nie docierało. O dziecko w ogóle nie pyta, sama mu muszę mówić, co jest na jakim etapie aktualnie, chociaż zdjęcia z usg zawsze bardzo chce zobaczyć. Ale myślę, że jeszcze nie dotarło do końca. Chyba tak to już jest z facetami 😀
Meggy88 cześć! Na kiedy masz termin? Mnie póki co nic nie boli w pachwinach -
Mimblanee wrote:Loka mam dokładnie te same obawy, mam wrażenie że mój mąż tego nie czuje totalnie. Niby się pyta jak się czuję itp ale jakby do niego nie docierało. O dziecko w ogóle nie pyta, sama mu muszę mówić, co jest na jakim etapie aktualnie, chociaż zdjęcia z usg zawsze bardzo chce zobaczyć. Ale myślę, że jeszcze nie dotarło do końca. Chyba tak to już jest z facetami 😀
Meggy88 cześć! Na kiedy masz termin? Mnie póki co nic nie boli w pachwinach
Termin porodu? 22 maja
Dziś 10+6 -
Za to mój sobie apke założył, przeczytał już chyba pół internetu i takiego mam adwokata w domu 😆 np. Teściowa ostatnio pyta czy herbatkę z hibiskusem mi zrobić a on “w ciąży nie można hibiskusa” 😂😂😂
Nie wiem co gorsze, słuchajcie 😂Mimblanee, Kulcia, Olalala_22, Prosto_do_celu, AsiaF, Soleil_, Loka, Ammik, Suomi lubią tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Meggy88 wrote:Czesc wszystkim 🤩
Też będę majowa mamusia!
Dziś byłam na wizycie (niestety na NFZ nie zrobili mi dziś USG, 5 listopada mam pappa) i Pani dr mówi, że to normalne.
Czy Wy też tak macie?
Miałam przed wczoraj to samo, już myślałam ze to wyrostek ale pogadalam z ginekologiem wczoraj i powiedział ze to normalne, wszystko sie rozciąga i takie bóle będą sie pojawiać. A czulam identycznie jak Ty
-
Mnie w pachwinie nic nie ciągnie ale za to wczoraj dwa razy tak mnie mocno złapał brzuch po prawej stronie jak wstawałam, że aż musiałam się położyć z powrotem. Takie właśnie uczucie mocnego rozciągania.
Ja dziś byłam na pobraniu krwi, bo coś nie mogą ustawić mi euthyroxu i tarczyca strasznie szaleje, to 2 osoby patrzyły się na mnie i brzuch pytająco ale mnie nie przepuściły 😂 -
Karolka2104 wrote:Z nieba spadlas ❤️
Mogę na priv ?? 🥹
Ja po wizycie na NFZ, dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, z racji wywiadu dot. 1 ciąży plus tego, że wyszło mi teraz wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego i porodu przedwczesnego.
Groszek za to ma się elegancko i pokazał dzisiaj, że jest chłopakiem (już wiedzieliśmy i tak z badań).Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2024, 19:48
Mervee, Kulcia, aganieszkam, AsiaF, Justi2019 lubią tę wiadomość
-
Fenix, juszka, dziękuję za Wasze odpowiedzi 🥰
Niestety, przed ciążą mierzyłam sobie ciśnienie przynajmniej co kilka miesięcy, bo mam tatę z nadciśnieniem i w domu rodziców często tak profilaktycznie sobie sprawdzałam. I standard dla mnie to było takie 105... jak dobiło mi do 110 to czułam, że to na mnie dużo... teraz w ciąży taki standard 125/76, ale zdarzyło mi się, że dobiło do 140/90. Czyli niestety podwyższone ciśnienie to problem, z którym nigdy się nie borykałam, a wystąpił dopiero po zajściu w ciążę. Martwi mnie to, bo w pierwszym trymestrze ciśnienie podobno spada o 10-15 w stosunku do normalnego, a mi wzrosło i to sporo 😪 tak samo kardiolog stwierdziła, że muszę uważać co będzie się działo po 20 tyg. ciąży skoro już teraz jest wysoko.
Mierzę ciśnienie kilka razy dziennie i prowadzę dzienniczek pomiaru i niestety 130/75 to nadal u mnie częsty wynik pomiaru 😢 tragedii nie ma, ale pytanie czy to się nie rozkręci... I też niepokojące jest to, że ciążą wywołała ten wzrost ciśnienia i odczyty są znacznie wyższe niż to co było przed. -
Basieczka wrote:Fenix, juszka, dziękuję za Wasze odpowiedzi 🥰
Niestety, przed ciążą mierzyłam sobie ciśnienie przynajmniej co kilka miesięcy, bo mam tatę z nadciśnieniem i w domu rodziców często tak profilaktycznie sobie sprawdzałam. I standard dla mnie to było takie 105... jak dobiło mi do 110 to czułam, że to na mnie dużo... teraz w ciąży taki standard 125/76, ale zdarzyło mi się, że dobiło do 140/90. Czyli niestety podwyższone ciśnienie to problem, z którym nigdy się nie borykałam, a wystąpił dopiero po zajściu w ciążę. Martwi mnie to, bo w pierwszym trymestrze ciśnienie podobno spada o 10-15 w stosunku do normalnego, a mi wzrosło i to sporo 😪 tak samo kardiolog stwierdziła, że muszę uważać co będzie się działo po 20 tyg. ciąży skoro już teraz jest wysoko.
Mierzę ciśnienie kilka razy dziennie i prowadzę dzienniczek pomiaru i niestety 130/75 to nadal u mnie częsty wynik pomiaru 😢 tragedii nie ma, ale pytanie czy to się nie rozkręci... I też niepokojące jest to, że ciążą wywołała ten wzrost ciśnienia i odczyty są znacznie wyższe niż to co było przed.
Jakbym czytala o sobie ! Mam taka sa sytuacje jak ty ! Mam we wtorek wizyte u mojego doktora i musze na powaznie sie za to zabrac... -
Meggy88 wrote:Czesc wszystkim 🤩
Też będę majowa mamusia!
Czy Wy też tak macie? -
Mervee wrote:Za to mój sobie apke założył, przeczytał już chyba pół internetu i takiego mam adwokata w domu 😆 np. Teściowa ostatnio pyta czy herbatkę z hibiskusem mi zrobić a on “w ciąży nie można hibiskusa” 😂😂😂
Nie wiem co gorsze, słuchajcie 😂
Kochany w sumie, chociaż domyślam się, że na dłuższą metę może być też męczący -
Hej. Ja też czekam na majowego maluszka - termin 12.05. Nawet na 70% na dziewczynkę ponieważ jestem po prenatalnych.
W domu prawie 5letni chłopczyk, a więc może będzie parka. 🥳🧡Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2024, 23:21
HolyFantasia, Clarson, Kulcia, Mervee, MaAnia, Kate@@, Soleil_, pp2018, Sylwia_chytrusek, Ania40, AsiaF, Suomi, aganieszkam, juszka_, Mimblanee, Loka, Justi2019 lubią tę wiadomość
-
HolyFantasia wrote:A mi w końcu, dosłownie z dnia na dzień pojawił się zaokrąglony brzuszek ☺
Cudowna sprawa, oczywiście od razu wleciała obcisła spódnica , żeby go jak najbardziej wyeksponować, no i rodzinka już zauważyła. Tyle radości z wystającego brzucha 😆
https://zapodaj.net/plik-gLTfjcci85
Wiem ze nie jest spektakularny, ale ja jestem chudzina i to jednak rekord życiowy póki co 😅
Śliczny brzuszek😘HolyFantasia lubi tę wiadomość
-
Clarson wrote:Ja sie pochwale:
https://zapodaj.net/plik-8YnKOXfQ4Q
Lekarz nie chcial zdradzac płci, powiedzial ze za tydzien
Jakie ładne zdjęcia, widać że lekarz ma dobre USG. Jestem ciekawa jaka płeć wyjdzie, mam swój typ ciekawe czy się sprawdzi😃