Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany boskie, nie straszcie, ja podobno ważyłam 4600 🤣
MaAnia, Soleil_, Mary2094, Erdene, pp2018 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
AsiaF gratulacje córci🩷🎀 zaznaczać na pierwszej stronie?☺️
Clatronic bliźniaki wcale nie muszę być małe i to donoszone😎 ja z moją siostrą ważyłyśmy po 3kg w 38tc😎
U mnie dzieci jedno prawie 4kg i 58cm drugie 3kg i też 58cm to ubranka 56 nosiły po 2tyg i już było trzeba zmieniać. Dzieci jedno i drugie w dzień i w nocy raczej było w body czy body plus pajac bo najwygodniej. Te wszystkie cudownosci typu mini jeansy sweterki i bluzeczki czy sukieneczki to jak maleństwo są troszkę starsze bo choćby przy karmieniu piersią to to wszystko okropnie przeszkadza🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 13:01
juszka_, AsiaF, Mary2094 lubią tę wiadomość
-
MaAnia wrote:AsiaF gratulacje córci🩷🎀 zaznaczać na pierwszej stronie?☺️
Poproszę 🥹 skoro lekarz pewny na 99% to nie ma co gdybać 🥰🩷 i zmień proszę termin porodu bo mam na 8.05 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 13:06
MaAnia lubi tę wiadomość
-
AsiaF wrote:Poproszę 🥹 skoro lekarz pewny na 99% to nie ma co gdybać 🥰🩷 i zmień proszę termin porodu bo mam na 8.05 😊
MaAniu to przy okazji i ja poproszę termin bez zmian i potwierdzona dziewczyna 🩷MaAnia, AsiaF lubią tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
MaAnia wrote:AsiaF gratulacje córci🩷🎀 zaznaczać na pierwszej stronie?☺️
Clatronic bliźniaki wcale nie muszę być małe i to donoszone😎 ja z moją siostrą ważyłyśmy po 3kg w 38tc😎
U mnie dzieci jedno prawie 4kg i 58cm drugie 3kg i też 58cm to ubranka 56 nosiły po 2tyg i już było trzeba zmieniać. Dzieci jedno i drugie w dzień i w nocy raczej było w body czy body plus pajac bo najwygodniej. Te wszystkie cudownosci typu mini jeansy sweterki i bluzeczki czy sukieneczki to jak maleństwo są troszkę starsze bo choćby przy karmieniu piersią to to wszystko okropnie przeszkadza🙈
Moaj corka wazyla 2800, a teraz mi kazdy mowi ze skoro jest dwojka to na pewno beda malutkie. Wolalabym oczywiscie zeby urodzily sie ok 3 kg a nie 1500, ale byle by donosic, niby jestem w dobrej sytuacji bo ciaza 2k2o ale zobaczymy jak to bedzie czy wytrzymamy
-
Erdene wrote:Skoro już mowa o suchej skórze, to macie do polecenia jakieś skuteczne kremy nawilżające czy sera do twarzy? Mam ogólnie suchą skórę, a teraz to już tragedia. Ciąża i do tego jesień/zima.
Dla tych co patrzą na składy i chcą kosmetyki naturalne to polecam francuską markę Gamarde. Można dostać m.in. w Hebe - ja właśnie się spóźniłam na ostatnią promkę, ale czaję się i na serum i dwa kremy, jeden w wersji do cery bardzo suchej a drugi naprawczy, oba działają top i chcę do nich wrócić.MaAnia, Erdene lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jaką konsystencję te kremy maja? Lekka formuła czy raczej mocny natłuszczać uzupełniacz? Bo ja muszę lekkie wodne kremy.. a chętnie bym coś kupiła nowego.
Mam też do Was pytanie, te które miały/mają celibat z powodu ciąży bo krwawienia bo strach…wróciłyście do aktywności sexualnej? Partner za chwilę przyjeżdża i w sumie chęci to już mam tylko nie wiem czy strach pozwoli…mam w głowie te zabawy i za chwilę krwotok😖Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 14:02
-
MaAnia wrote:Dziewczyny a jaką konsystencję te kremy maja? Lekka formuła czy raczej mocny natłuszczać uzupełniacz? Bo ja muszę lekkie wodne kremy.. a chętnie bym coś kupiła nowego.
Mam też do Was pytanie, te które miały/mają celibat z powodu ciąży bo krwawienia bo strach…wróciłyście do aktywności sexualnie? Partner za chwilę przyje żądza i w sumie chęci to już mam tylko nie wiem czy strach pozwoli…mam w głowie te zabawy i za chwilę krwotok😖
Kurcze, ja się trochę obawiam. Tzn libido mi powróciło i chętnie bym coś podziałała🤪 aleee ostatnio miałam malutkie plamienie właśnie po pettingu (nazwijmy to w ten sposób, w każdym razie bez jakiejkolwiek penetracji)- więc teraz się obawiam, że po seksie będzie jeszcze gorzej. Natomiast lekarz stwierdził że tak się może zdarzyć i że nie trzeba rezygnować z aktywności ciekawa jestem jak reszta z Was do tego podchodzi…💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Ja dostałam zgodę lekarza, natomiast z tyłu głowy to zostaje i czasami wybija z rytmu w trakcie 🫣
Chyba trauma po tych krwawieniach zostaje.
Niedługo 16 tydzień i wystarczy, że zjem co mi nie podpasuje, automatycznie wymioty wracają 🫠
Czy ktoś wymyślił jakiś środek na to ciągłe odbijanie ? To moja zmora, zwłaszcza wieczorami 🥹 -
AsiaF, gratuluję dziewczynki 🩷. Super, że tym razem udało się cokolwiek podejrzeć.
Dziękuję za polecajki kremów, przejrzę sobie wszystko i coś wypróbuję 😊. Gorzej już chyba być nie może niż jest teraz 😅.
Szkoda, że nie ma jakiejś listy, co kupić dla takiego noworodka, jakie ubrania na jaką porę roku, bo czuję się kompletnie zielona w tym temacie.
Dariaaa28, nie do końca w kwestii odbijania w ciąży, ale w przeszłości męczyłam się z odbijaniem ze względu na problemy z żołądkiem. Takie absolutne podstawy podstaw to unikanie jedzenia rzeczy ciężkostrawnych typu jakichś takich bardzo tłustych, smażonych, dużej ilości surowych warzyw albo rzeczy bardzo ostrych. Musisz poobserwować siebie i zobaczyć, czy nie jest tak, że jakiegoś rodzaju jedzenie nasila odbijanie. Do tego powolne spokojne jedzenie, uważne przeżuwanie. Mi też pomaga nie picie w trakcie posiłku, tylko zachowanie odstępu co najmniej 30 min.
Tymczasem miałam dzisiaj spotkanie ze swoim managerem i przyznałam się do ciąży. To pierwsza osoba, której powiedziałam 😅. Przyjął to bardzo dobrze, gratulował itd, więc bardzo spoko.
Najgorzej, że wciąż nie mogę pozbyć się z głowy tego durnego myślenia, że co, jeśli coś pójdzie nie tak, po co się ogłaszać. Ale chyba "ten typ tak ma" i będę tak myśleć do końca ciąży.MaAnia, AsiaF, Mary2094 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😊
A czy w Reserved któraś z Was kupowały ubranka dla maluszków? Jak z jakością i rozmiarami tam?
Mnie tez juz kusi żeby coś kupić ale próbuje wytrzymać do nowego roku 🙈 połówkowe mam 23 grudnia, także przed samymi świętami 😅
Co do seksu to my powoli działamy, zawsze mam jakąś obawę ale staramy się, żeby nie było zbyt intensywnie co jest trochę trudne bo oboje właśnie tak wolimy 🤠. Ale póki co żadnych krwawień/plamień nie było.pp2018, MaAnia lubią tę wiadomość
-
Mi właśnie lekarz nie zabrania tylko głowa 🙈 tu chęci a tu odrazu obraz w głowie tego krwotoku i czar pryska…tymbardziej że u nas też lubimy raczej intensywnie🙈zobaczymy, w sumie mamy intensywne trzy dni bo przeprowadzka ja uczelnia 🙈
Z Reserved nie wiem jak jakość ale polcam tez Kappalh, drogie dosyć ale piękne i dobre. -
NEXT też jest spoko jak coś i przesłodkie są te ubranka😭
MaAnia, AsiaF, Ania40 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Niedługo będę analizować ubranka, które mam do pory roku to pewnie zrobię listę 😁
pp2018 lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Co do seksów to my spróbowaliśmy raz i denerwowałam się, że zaraz dostanę krwotoku, itp 🙈 więc zero przyjemności... Uraz z poprzedniej ciąży 🙃
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Mi się też wydaje że każdy inna ilość tych ubranek itp potrzebuje. Ja np dzieci kapie codziennie, codziennie na noc inne body i pajac a rano przebieranka w drugi taki zestaw. Więc wiadomo że i idzie tych ubranek.
A NEXT tak tak też lubię bardzo😍
juszka_, Mary2094 lubią tę wiadomość
-
Mam już wyniki krwi i mam niską Ferrytynę - tylko na poziomie 15.9ng/ml a norma od 11-307... jakieś rady jak podnieść szybko i bezpiecznie poziom żelaza? Wiem że już tu kiedyś był temat suplemenacji itp
-
AsiaF wrote:Mam już wyniki krwi i mam niską Ferrytynę - tylko na poziomie 15.9ng/ml a norma od 11-307... jakieś rady jak podnieść szybko i bezpiecznie poziom żelaza? Wiem że już tu kiedyś był temat suplemenacji itp
Lexia, juszka_ lubią tę wiadomość
-
Eh ten nieszczęsny seks Przed ciążą uwielbiałam, miałam wrażenie że to nawet mi się częściej chciało niż mężowi, a teraz? Mimo, że ani razu nie krwawiłam i nie miałam z tym problemu, to seks w trakcie ciąży jest zupełnie inny. Nie umiem z niego czerpać takiej przyjemności jak to było wcześniej, strasznie to przykre i dołujące. Wczoraj próbowaliśmy kolejny raz po dwóch tygodniach no i ja się czułam jak słoń, a to dopiero początek rośnięcia. Nie wiem jak to będzie potem, już mi teraz było nie wygodnie, brzuch mnie ciągnął, jakaś taka blokada w głowie, a my raczej też z tych intensywnych ;/
Nie wiem, czy to się poprawi w przyszłości, ale zawiódł mnie ten seks w ciąży bo przez niektórych zachwalany, a ja się obawiam, że to będą długie i ciężkie miesiące.
Na dodatek po całej akcji dzieć się tak uaktywnił, że aż mi było ciężko zasnąć z tym gilgotaniem w podbrzuszuAsiaF lubi tę wiadomość
-
Asia2121 wrote:Eh ten nieszczęsny seks Przed ciążą uwielbiałam, miałam wrażenie że to nawet mi się częściej chciało niż mężowi, a teraz? Mimo, że ani razu nie krwawiłam i nie miałam z tym problemu, to seks w trakcie ciąży jest zupełnie inny. Nie umiem z niego czerpać takiej przyjemności jak to było wcześniej, strasznie to przykre i dołujące. Wczoraj próbowaliśmy kolejny raz po dwóch tygodniach no i ja się czułam jak słoń, a to dopiero początek rośnięcia. Nie wiem jak to będzie potem, już mi teraz było nie wygodnie, brzuch mnie ciągnął, jakaś taka blokada w głowie, a my raczej też z tych intensywnych ;/
Nie wiem, czy to się poprawi w przyszłości, ale zawiódł mnie ten seks w ciąży bo przez niektórych zachwalany, a ja się obawiam, że to będą długie i ciężkie miesiące.
Na dodatek po całej akcji dzieć się tak uaktywnił, że aż mi było ciężko zasnąć z tym gilgotaniem w podbrzuszu
Mój np uwielbia spać przytulony i ja też ale teraz to ja sobie tego nie wyobrażam…jestem tylko ja i moja poduszka rzucająca się po łóżku🙈