Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, może któraś się z tym samym zmaga. Bolą mnie dziś łydki jak cholera, normalnie ciągną że nie mogę na nie. Od lekarza mam cyclo3fort, leżę z łydkami do góry na poduszkach, może ktoś wie co zrobić by załagodzić ten ból?
-
Mary2094 wrote:Dziewczyny, może któraś się z tym samym zmaga. Bolą mnie dziś łydki jak cholera, normalnie ciągną że nie mogę na nie. Od lekarza mam cyclo3fort, leżę z łydkami do góry na poduszkach, może ktoś wie co zrobić by załagodzić ten ból?
-
Ja po wizycie, wszystkie wymiary idealnie na 17+3, wszystko super
Prenatalne II trymestru mam 17.12 a wizytę 30.12juszka_, Kulcia, AsiaF, Nalli, Ania40, Lexia, aganieszkam, MaAnia, HolyFantasia, Lola93, Mimblanee, Sylwia_chytrusek, Mervee, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Kurczę co za dzień. Byłam na badaniach krwi i wyobraźcie sobie , że zostałam staranowana w drzwiach 🤣nie wiem czy mam się śmiać czy płakać z ludzkiej niewrażliwości.
Podchodzę pod gabinet pytam czy Pan stojący wie czy ktoś jest w środku ( zwykle kolejek nie było lub były niewielkie). Nie miałam zamiaru wchodzić bez kolejki!
Pan takim chamskim tonem zamiast mi odpowiedzieć grzecznie to spojrzał na mnie i mówi że mam sobie iść tam na koniec korytarza bo kolejka duża żebym sobie nie myślała że wejdę teraz. Wkurzyłam się i mówię , jestem w ciąży więc mam prawo wejść bez kolejki. I stanęłam z boku czekając aż ktoś wyjdzie z gabinetu. Gdy zaczęłam wchodzić to gość dosłownie mnie pchnął na futrynę 🤣 i krzyknął że mogłam sobie dzieci nie robić jak ustać w kolejce nie umiem.
Odpuściłam, nie będę się szarpać z dziadkiem 🤣😱
Ale jestem przerażona jak ludzie się zachowują. Może go denerwować że wchodzę bez kolejki ale żeby aż tak …
Chyba więcej nie skorzystam z tej opcji 🤣
-
Beth007 wrote:Kurczę co za dzień. Byłam na badaniach krwi i wyobraźcie sobie , że zostałam staranowana w drzwiach 🤣nie wiem czy mam się śmiać czy płakać z ludzkiej niewrażliwości.
Podchodzę pod gabinet pytam czy Pan stojący wie czy ktoś jest w środku ( zwykle kolejek nie było lub były niewielkie). Nie miałam zamiaru wchodzić bez kolejki!
Pan takim chamskim tonem zamiast mi odpowiedzieć grzecznie to spojrzał na mnie i mówi że mam sobie iść tam na koniec korytarza bo kolejka duża żebym sobie nie myślała że wejdę teraz. Wkurzyłam się i mówię , jestem w ciąży więc mam prawo wejść bez kolejki. I stanęłam z boku czekając aż ktoś wyjdzie z gabinetu. Gdy zaczęłam wchodzić to gość dosłownie mnie pchnął na futrynę 🤣 i krzyknął że mogłam sobie dzieci nie robić jak ustać w kolejce nie umiem.
Odpuściłam, nie będę się szarpać z dziadkiem 🤣😱
Ale jestem przerażona jak ludzie się zachowują. Może go denerwować że wchodzę bez kolejki ale żeby aż tak …
Chyba więcej nie skorzystam z tej opcji 🤣
Nie wierzę w to. Dziad bez kultury. Ale wiecie co- moja koleżanka miała podobną sytuację, tylko że ona nawet nie prosiła o bycie obsłużona bez kolejki. Stała sobie w kolejce w sklepie, a że to była już zaawansowana ciąża to kasjerka poprosiła Ją bez kolejki, na co jakiś właśnie starszy gość zaczął się oburzać że skoro ma siłę na zakupy to i ma siłę na stanie w kolejce.
Gentlemeni 21 wieku.
Dobrze że nie byłam świadkiem takiej sytuacji bo mam krótki lont i bardzo szybko bym się odpaliła 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 11:38
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Dostałam wyniki. Udało się mamy córeczkę!!!!!
O matko jak się ciesze. Byleby zdrowe ale tak marzyłam o córce i się udało.
Dzis już nic ze mnie nie będzie, nawet nie jestem w stanie usiedzieć na tyłku w biurzejuszka_, Mary2094, Soleil_, AsiaF, Wicher, Nalli, Lolitka, Ania40, aganieszkam, Lexia, Asia2121, MaAnia, HolyFantasia, Ellie_23, Mimblanee, Lola93, Sylwia_chytrusek, Mervee lubią tę wiadomość
-
Mary2094 wrote:Mam podobnie, nawet mam dietę od dietetyka.. a wpierdzielam jak głupia bo tak mnie ciągle ssie. Najgorsze że mam hipoglikemię reaktywną, nie powinnam słodkiego, a tak mi się tylko słodkiego chce że już nie wiem co ze sobą zrobić.
A jak mniej więcej taka dieta wygląda? -
Suomi wrote:A jak mniej więcej taka dieta wygląda?
Właśnie dieta z niskim indeksem glikemicznym, wykluczenie słodkich rzeczy, w tym niektórych owoców które podbijają glikemię, jedzenie małych posiłków co 3h. -
Kulcia, cudnie, gratulacje!
Beth, masakra, ale też szkoda, że obsługa nie interweniowała...
Aaaa mój bobas waży 198g 😁 udało się też go zmierzyć, bo dobrze był ułożony, to od głowy do pupy 12cmMary2094, Ania40, aganieszkam, HolyFantasia, Mimblanee, Kulcia, AsiaF, Sylwia_chytrusek lubią tę wiadomość
-
Kulcia gratulacje córci!! 🩷 i zaczęły się sypać dziewczynki😁
Soleil_ uzupełniam i wspaniałe wiadomości🫶🏼
Mary2094 może weź większą ilość magnezu?
Beth007 to facet tak się zachował, u mnie na uczelni z kolei dziewczyny w toalecie mnie przepuszczały a ta której była kolej obrażonym tonem no dobrze „idź jak musisz”, kiedyś dla odmiany facet mnie od k*** zwyzywał bo w ciąży byłam i należało mi się pierwszeństwo…innym razem dziadek w aptece chciał mnie przepuścić bo ja z brzuchem wyżej nosa a stare babska jak krzyk podniosły a dziadek im na to „stara babo a co Ty masz robić, stój jak stoisz” a one że ciąża to nie choroba to se darowałam te pierwszeństwo🙈
a dla równowagi koledzy na uczelni dbają o mnie nawet Ci z którymi nigdy nie rozmawiałam😁 ale to zaangażowani tatusiowe i chyba mają dobre zwyczajeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 13:13
Soleil_, Kulcia lubią tę wiadomość
-
MaAnia wrote:Kulcia gratulacje córci!! 🩷 i zaczęły się sypać dziewczynki😁
Soleil_ uzupełniam i wspaniałe wiadomości🫶🏼
Mary2094 może weź większą ilość magnezu?
Beth007 to facet tak się zachował, u mnie na uczelni z kolei dziewczyny w toalecie mnie przepuszczały a ta której była kolej obrażonym tonem no dobrze „idź jak musisz”, kiedyś dla odmiany facet mnie od k*** zwyzywał bo w ciąży byłam i należało mi się pierwszeństwo…innym razem dziadek w aptece chciał mnie przepuścić bo ja z brzuchem wyżej nosa a stare babska jak krzyk podniosły a dziadek im na to „stara babo a co Ty masz robić, stój jak stoisz” a one że ciąża to nie choroba to se darowałam te pierwszeństwo🙈
a dla równowagi koledzy na uczelni dbają o mnie nawet Ci z którymi nigdy nie rozmawiałam😁 ale to zaangażowani tatusiowe i chyba mają dobre zwyczaje
Dobrze, że są jeszcze normalni starsi ludzie 🤯
Do tego jeszcze wyszły mi bakterie w moczu. Dobrze, że jutro wizyta bo oszaleję.
Soleil to już całkiem duże bobo 😁 dopiero co nasze maluchy w mm podawali a tu już łącznie z nogami będzie prawie 20 cm 😱 -
Gratuluję dziewczynek ❤️. Dziewczyny kontraatakują i nadrabiają 😊
Mary2094, współczuję ☹️. Jesteś pewna, że to od krążenia, a nie np. od niedoboru magnezu?
Beth007, to przykre, co Cię spotkałam, ja naiwnie myślałam, że tego typu patohistorie to totalny margines i w większości wymysł portali na potrzeby artykułu ☹️. Facet ewidentnie był sfrustrowany i sam fakt tego wkurzenia jest zrozumiały, bo kto nigdy nie musiał czekać długo w kolejce... Ale to, jak się zachował, jest poniżej jakiekolwiek poziomu. Szkoda, że nikt nie zareagował. Dobrze, że nic Ci się nie stało. -
Kulcia gratuluje dziewczynki, super, kiedy dostajemy od losu to czego pragniemy!
Ja tak samo bardzo się cieszyłam ze swojego synka po potwierdzeniu płci, na ostatnim USG 🥰
Ja już ewidentnie od 18+1 czuję wyraźne ruchy bobo, niesamowite uczucie 🤩 wczoraj tak mnie kopnął jak leżałam na kanapie wychillowana i oglądałam film, że aż podskoczyłam 😆
Od 18+1 czuję już codziennie ❤
Wrzucam też aktualizację bebzunka:
https://zapodaj.net/plik-57LWKTEPom
Jak na razie mam +3.5 kg
Jutro idę oddać krew przed kolejną wizytą 5.12 ahh te 4 tygodnie czekanka, końcówka jest zawsze najgorsza 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 14:19
Asia2121, MaAnia, Sylwia_chytrusek, aganieszkam, Kulcia, AsiaF, Mimblanee lubią tę wiadomość
♀️ '93 (31 lat)
AMH 2.61
wyniki w normie
♂️ '89 (35 lat)
bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
genetyka ok👍
03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
- wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
zarodki 5 doba: ❄❄❄
07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
7 dpt - beta 3,4 mlU
9 dpt - beta 13,6 mlU
12 dpt - beta 54,4 mlU
14 dpt - beta 161,7 mlU
20 dpt - beta 1490 mlU
26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗
28 tc - 1200g
-
HolyFantasia wrote:Ja już ewidentnie od 18+1 czuję wyraźne ruchy bobo, niesamowite uczucie 🤩 wczoraj tak mnie kopnął jak leżałam na kanapie wychillowana i oglądałam film, że aż podskoczyłam 😆
Od 18+1 czuję już codziennie ❤
U mnie to już jest tak intensywne, że czasami ciężko zasnąć jak mnie to tak mocno gilgocze w brzuchu
Wczoraj na przykład leżeliśmy, już zasypialiśmy i się zaczęłam śmiać, mąż się zerwał na nogi i się pyta o co chodzi a ja mówie "nic, dziecko mnie gilgocze". Potem głaskał mi brzuch przez kilka dobrych minut mówiąc do niego żeby szedł spać, bo matka zasnąć nie możeMaAnia, Lolitka, Mervee, Kulcia, AsiaF, Mimblanee lubią tę wiadomość
-
No i jest wysyp dziewuszek! Gratulacje:) i same dobre wiadomości:)
Co do śluzu, to mi się uaktywnia szczególnie przy dłuższym chodzeniu jak spacer, mam wrażenie że tam się bardziej wszystko ociera i wtedy potok właśnie takiego mleczno-bialego śluzu. Ale to ponoć normalne, ale nie wszystkie kobiety mają tak samo. Jedne trochę, drugie bardzo dużo za dużo i ponoć ilość może się zwiększać wraz z zaawansowaniem ciąży.
Co do kolejek, to ja miałam taką historię, co prawda nie w ciąży i nie z ustępowaniem ale kolejka w labie, grzecznie swoją kolej doczekałam, a pan przede mną zapomniał dowodu i wyszedł gdzieś tam do auta więc pani mnie poprosiła do rejestracji. Miałam multum badań na 3roznych zleceniach, część NFZ, część pakiet i część prywatnie wszystko Pani przygotowałam, kody badań itd itp, byłam w trakcie diagnostyki po poronieniach. Potem tyle mi probówek pobierali i już i tak byłam pokłuta że mi z 2 rąk pobierali, wszystko zajęło pewnie z 15-20min i jak wyszłam to cała poczekalnia się na mnie patrzyła i tylko słyszałam teksty w stylu 'dluzej się nie dało?, by była przygotowana i wiedziała co chce to by szybciej poszlo'..wyszłam i sie popłakałam, bo przecież nie robiłam miliona badań, bo lubię..na prawdę ludzie sa okropni..
U nas w Akademii w labie bierze się numerek i można od razu klikać pierwszeństwo i wtedy nikt nie wie co i jak po prostu wyświetla się twój numerek to idziesz i tyle. A punkt diagnostyki mam taki malutki że czasem 1-2 osoby, a Pani już zna mnie po nazwisku;p
Ja miałam dzisiaj takie koszmary całą noc, budziłam się po każdym śnie co 2h, zasypiałam i kolejny jeszcze gorszy. Oczywiście ostatecznie śniło mi się że rodziłam teraz i ryczalam że nikt nawet nie będzie na tym etapie próbował ratować mi synka..i taki niepokój od rada a do wizyty ponad 2tygodnie..👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g/22.01 563g
-
Asia, u nas nie ma opcji, że bobo pójdzie spać jak tata tak powie, bo właśnie jak ojciec gada, to młody się uaktywnia wtedy 🤣
A najbardziej lubi jak tata albo brat mu śpiewają.
Znacie parabole tańczą? https://youtu.be/AGA_1HsP_C0?si=GVUiDiBe7zQXasmV to właśnie zazwyczaj to chłopaki śpiewają bobasowi, nie pytajcie dlaczego 🤣🤣🤣Lolitka, aganieszkam, Nalli lubią tę wiadomość