Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle polecam Wam poczytać sobie jakieś leksykony imion, niezła rozrywka to jest 😅
U nas nr 1 imię męskie z tych kosmicznych to: WYZDROWIAŁ 🤣 (zestawcie to sobie ze swoim nazwiskiem).
Albo mój mąż mówi: dzwonisz do przychodni, bo dziecko chore, chcesz umówić i mówisz Wyzdrowiał, a rejestratorka na to: to po ciul dzwonisz?! 🤪Ania40, AsiaF, WerkA, Kate@@, Sylwia_chytrusek, Suomi, Mimblanee, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Dobrze że piszecie różne rzeczy bo dziś sama miałam o to zaczepić ale też jak kocham to zdarzy się posikać🤡 no cóż dobrze że nie jestem sama🙈
Co do jeszcze imiona to właśnie u mnie Rozalia to tak dostojnie dla poważnej Pani czy babcia Rozalia, mała Rozalka, skrót Rozi ale jak mnie zdenerwuje to jest Rozka, Rozamunda itp😁 z Fabianem identycznie Pan Fabian, mały Fabianek i skrót Fabi a koledzy moja Fabrizio, ja pieszczotliwie Fabia a jak zdenerwuje to Fabek🙈
Zuzanna będzie dorosła, mała Zuzia, Zuzanka a jak wkurzy to Zuźka, Zuzka.
Natomiast mam wśród dalekich znajomych Augustynę i jak dla mnie to ciężkie imię szczególnie dla dziecka i słabo że skrótami czy zdrobnieniami.
Z detektorem jak dziś powiedziałam dla doktorka że używam to kazał wyrzucić 😝 żebym się nie denerwowała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 17:57
Ania40 lubi tę wiadomość
-
Ania40, tu na forum nie będę pisać, kiedyś na fb wyjdzie, jak już dorobimy się grupy 😜 ale bardziej na południe niż Ty
Jeśli chcecie sobie posprawdzać popularność imion i jakie są trendy w Polsce to zerknijcie na stronę "imiona gov" (wpiszcie w googla), ewentualnie apka BRAIAN 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 18:04
Ania40 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Soleil_ wrote:Mary, ale jak patrzę w podpis, to to jeszcze maluch jest, nie wymagałabym od niej, że posprząta
U nas na tym etapie to raczej było wspólne sprzątanie 'chodź, wrzucimy klocki do pudełka, odłożymy autka na półkę itd'.
Ew. Jak chcesz żeby coś sama zrobiła, to komunikat - posprzątaj tu, jest dla dzieci enigmatyczny i właśnie lepiej mówić np: włóż kredki do pojemnika, odłóż lale do pudła, daj książki na półkę - konkretne polecenia. Niemniej wg mnie to raczej przy starszych dzieciach
Tylko że ona potrafi posprzątać pokój bo to robi be problemu. Z tym że ona jest straszny nerwus, potrafi we mnie rzucać wszystkim albo rzucić się z rękoma. -
Lexia wrote:Miałam byc Anastazją, ale tata stanął okoniem 😅 no i rodzina mamie smęciła, że jak to zdrabniać, że na starość będą na mnie "Stazyja" wołać (Górny Śląsk ;P). No i mama spasowała. A szkoda, piękne imię.
Ale też w sumie podoba mi się Anastazja, ale Nastka już średnio, Ana tym bardziej 😅
Jak wołacie córkę?
Nastka, Nastula, Tusia, Tutek, jak przegnie to jest wtedy Anastazja 😂Lexia lubi tę wiadomość
-
Hahah najbardziej mnie bawi jak nazywacie dzieci jak się na nie zezłościcie 😀
Nie wiem czy to to, bo to moja pierwsza ciąża, ale chyba poczułam dziś pierwsze ruchy 😭 jestem w 16+3 więc myślałam że jeszcze za wcześnie… takie jakby bulgotanie po jednej stronie, tam gdzie jest bobina. I uwaga- nie był to bąk! 😆AsiaF, Jeżowa, Ania40, MaAnia, Lexia, Mary2094, Loka, Soleil_, aganieszkam, Mervee, Mimblanee, HolyFantasia lubią tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
juszka_ wrote:Hahah najbardziej mnie bawi jak nazywacie dzieci jak się na nie zezłościcie 😀
Nie wiem czy to to, bo to moja pierwsza ciąża, ale chyba poczułam dziś pierwsze ruchy 😭 jestem w 16+3 więc myślałam że jeszcze za wcześnie… takie jakby bulgotanie po jednej stronie, tam gdzie jest bobina. I uwaga- nie był to bąk! 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 18:56
juszka_ lubi tę wiadomość
-
AsiaF wrote:Jej ale zazdroszczę 😍😍 ja dziś jestem 18+0 i nie czuje jeszcze.. nie wiem też do końca jakiego dokładnie uczucia się spodziewać 🙉😅
Kurcze ciekawa jestem czy to na pewno to 🙉 takie jakby delikatne bulgotanie, jakby pęcherzyki powietrza- nie wiem jak to opisać ale poczułam to 3 razy w ciągu 15min - zastanawiałam się czy to nie jelita, ale to było tak nisko po lewej stronie, nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam 🙈😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 19:01
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Alis96 wrote:Hejo 😊 u nas jeśli syn to Wojciech a córka nie wiem 🤣 mój typ Matylda córki Basia a męża Emilia 🤣
Dzisiaj byłam na morfo plus mocz. Niestety znów wyszły mocno przekroczone leukocyty w moczu
Na początku ciąży miałam przekroczone leukocyty w moczu i dodatkowo pojedyncze bakterie okazało się, że mam zapelnie dość szybko wyleczyłam. Ostatnio znowu miałam i tym razem antybiotyk odpukać teraz spokój w grudniu kolejne badania więc liczę, że będą lepsze i dodatkowo hemoglobina mi się w końcu podniesie. 😊 -
Ojjj wybranie imienia to ciężka kwestia - dopiero wtedy zdajemy sobie sprawę ile osób nam w życiu podpadło
U mnie jest Adela, a teraz będzie Lidia. Podobają mi się króciutkie imiona, które właśnie nie mają za dużo zdrobnień.
Flawia to bardzo oryginalny wybór, u moich znajomych jest Flora. Na początku ciężko było się przyzwyczaić, ale tak jak piszecie, do każdego imienia trzeba na spokojnie podejść i potem już się przyzwyczajamy i żadne inne imię nam do dziecka nie pasuje -
Ja to całe życie marzyłam o chłopcu i uważałam, ze jest tyle pięknych imion, że na pewno nie będę miała z tym problemu. Teraz jak się okazało, że chłopiec to nagle żadne nie pasuje do mojego dziecka, a z kolei odnajduje wiele ładnych damskich
Jakbym jednak miała córeczkę to byłaby Lilia Piękne imię i na dodatek nosiła je moja ukochana nauczycielka od fortepianu.pp2018 lubi tę wiadomość
-
Soleil_ wrote:W ogóle polecam Wam poczytać sobie jakieś leksykony imion, niezła rozrywka to jest 😅
U nas nr 1 imię męskie z tych kosmicznych to: WYZDROWIAŁ 🤣 (zestawcie to sobie ze swoim nazwiskiem).
Albo mój mąż mówi: dzwonisz do przychodni, bo dziecko chore, chcesz umówić i mówisz Wyzdrowiał, a rejestratorka na to: to po ciul dzwonisz?! 🤪
Zrobiłaś mi wieczór 😂😂Soleil_, pp2018 lubią tę wiadomość
👩🏻
36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
🧑🏻
39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy
2021 - rozpoczęcie starań
11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny
4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔
28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):
6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓
1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
🩵 it's a boy 🩵
-
Dziewczyny ja juz po wizycie wszystko ok ponad 320 g chłopca wymiary ok, nie odbiega prawie nic od terminu pozostaje tylko czekac do środy na połówkowe
Mary2094, Soleil_, MaAnia, aganieszkam, AsiaF, Sylwia_chytrusek, Jeżowa, Nalli, Mervee, Asia2121, Lexia, Mimblanee, Beth007, Alis96, Suomi, Lola93, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Lolitka - to teraz ciekawe ile przybierze do połówkowych 😊 zawsze mnie ciekawi ile w tak krótkim czasie dziecko jest w stanie przybrać
-
Mary2094 wrote:Lolitka - to teraz ciekawe ile przybierze do połówkowych 😊 zawsze mnie ciekawi ile w tak krótkim czasie dziecko jest w stanie przybrać
Mary2094, Maddy lubią tę wiadomość
-
WerkA wrote:Na początku ciąży miałam przekroczone leukocyty w moczu i dodatkowo pojedyncze bakterie okazało się, że mam zapelnie dość szybko wyleczyłam. Ostatnio znowu miałam i tym razem antybiotyk odpukać teraz spokój w grudniu kolejne badania więc liczę, że będą lepsze i dodatkowo hemoglobina mi się w końcu podniesie. 😊
Też miałam tak na początku i był antybiotyk monural pewnie znowu dostanę, mam nadzieję że nie będę się tak całą ciążę bujac -
Cześć mamusię Mikolajkowo🎅🏼🎁 były prezenty?
Ja dziś spałam uffff jak człowiek wreszcie spałam. U nas prezenty popołudniu bo rano to szał ciał wychodząc do szkoły więc jeszcze jakbym dała prezenty to byłby koniec🙈 poza tym jedziemy też jutro w góry w sumie też mikolajkowo. Wypatruje tylko w prognozach śniegu ale coś kiepsko…
Współczuję Wam tych problemów z pęcherzem, kiedy jakoś taka 20latka miałam nawracające infekcje później szło na kobiece i tak kółko się kręciło:/ chyba dopiero porody mnie od tego uwolniły.
Mimblanee jeszcze chwilka i do nas dołączysz 🫶🏼 ja z kolei próbowałam umówić wizytę w luxmed między odległymi terminami u mojego lekarza i oczywiście problem z dostępnością wizyt😳
Mary2094 o dzieciaczki teraz to codziennie będą przybierać
-
Mary2094 wrote:Tylko że ona potrafi posprzątać pokój bo to robi be problemu. Z tym że ona jest straszny nerwus, potrafi we mnie rzucać wszystkim albo rzucić się z rękoma.
Moja 11 latka tez potrafi posprzątać ale jej sie nie chce, dwa dni temu nie wytrzymałam i sama to zrobiłam jak byla w szkole i co z tego jak po 2 h znowu pobojowisko.Mary2094 lubi tę wiadomość