Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania40 wrote:Odnoście ruchów to ja czuję bardzo nisko, wręcz jakby w kroczu… to moja 3 ciąża a pewna nie jestem 🤣.
Generalnie miewam taki „ciężki „ brzuch, jakby cały ciężar był bardzo nisko, bywa ,że twardnieje czego nie lubię. Napewno w poprzednich ciążach też tak bywało, ale chyba na późniejszym etapie …CHYBAbo ja jestem mega w tej ciąży przewrażliwiona na wszystko.
Wczoraj była okazja powiedzieć moim rodzicom i teściowej. Ogólnie fajnie przyjęli, o dziwo moja mama dość wesoło do tematu podeszła, tata chyba się mega zaskoczył bo zaniemówił 🤪, natomiast teściowa bardzo się ucieszyła, ale ona taka pozytywna jest i optymistka,że akurat tego się spodziewałam. Teść nie był wczoraj obencny, więc tą przyjemność będzie miała teściowa a mnie stresik minął
Fajnie, lepiej mi z tym . Mogę się żalić i skarżyć już oficjalnie i nie muszę się ukrywać.
Wczoraj zerwałam sobie sensor do mierzenia cukru 😩 co prawda miał jeszcze 4 dni żywotności, ale jestem teraz przynajmniej do wtorku/środy bez (muszę zamówić nowe) i źle mi z tym. To bardzo wygodne sprawdzać na bieżąco poziom cukru. Czuję się jak bez ręki 😜
Niestety ja muszę się dalej ukrywać z ciążą. Czekamy z mężem na badania dna płodu NIPT pod jedną mutację które jest tylko dostępne od ręki w UK i w USA.
Też nie chcemy mówić rodzinie bo niestety się odpalą religijnie - niestety nie wiedzą że nie mamy w planach uczestniczyć w żadnych obrzędach religijnych.
Stresy mi są teraz niepotrzebne. Mam ich za dużo.
Co do sensora - zgloś odklejeniePrzyjmą reklamację.
Ja tak dwa reklamowałam w ciągu dwóch dni - bo jeden totalnie się nie aktywował, a drugi pokazywał wieczne hipo.
Praktycznie z każdym sensorem mam jakieś cuda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:28
Ania40 lubi tę wiadomość
-
Nie, robiłam w 10/11 tyg. Teraz robię kolejne bo znalazłam super lekarkę w Wawie co specjalizuje się w tym i jeździ często za granicę mając różne kontakty i mi chce pomoc. Dlatego robimy dodatkowo badania gdzie normalnie nie są dostepne w PL.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:44
Ania40 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny poweekendowo
Dziś przyjechali moi rodzice i pomogli mi ozdobić dom na świętatata pozawieszal lampki na zewnątrz , a z mamą w środku poogarnialysmy, jednak trochę łatwiej z kimś a mój mąż ostatnio cały czas w pracy. Ale teraz już padam z nóg. Całą noc miałam nieprzespaną przez ból głowy, cały dzień intensywny, więc mam nadzieję, że dziś padnę 😂
Co do warunków to ja mam ciemno, bo opuszczone rolety, nawilżacz powietrza, rekuperator, więc jest czyste i poduszkę a do tego piję melisę przed snem 😂 już śpię lepiej z tym combo natomiast nadal zdarzają się takie tragiczne noce.
Ten tydzień szykuje mi się mega intensywny, bo jutro mam fryzjera po pracy, we wtorek z rana badania krwi, potem badania oczu do kwalifikacji porodowej a wieczorem fizjo uroginekologicznego. No i oczywiście praca. W środę wieczorkiem idę podejrzeć Bąbla na wizytę i będę brała już L4Lexia, Erdene, WerkA lubią tę wiadomość
-
A ja dziewczyny zaraz wyjdę z siebie, dziś mi dokucza ból nóg, pleców i krocza, normalnie czuję jakby miało mi tam zaraz rozerwać coś, plus ciągle latam do łazienki. Mam już dzisiaj dość.
-
Murarka wrote:Niestety ja muszę się dalej ukrywać z ciążą. Czekamy z mężem na badania dna płodu NIPT pod jedną mutację które jest tylko dostępne od ręki w UK i w USA.
Też nie chcemy mówić rodzinie bo niestety się odpalą religijnie - niestety nie wiedzą że nie mamy w planach uczestniczyć w żadnych obrzędach religijnych.
Stresy mi są teraz niepotrzebne. Mam ich za dużo.
Co do sensora - zgloś odklejeniePrzyjmą reklamację.
Ja tak dwa reklamowałam w ciągu dwóch dni - bo jeden totalnie się nie aktywował, a drugi pokazywał wieczne hipo.
Praktycznie z każdym sensorem mam jakieś cuda.
Hmmm reklamacja na odklejenie ? Myślisz ?
Zobaczę jutro jaka procedura reklamacyjna. Tylko, że miałam już 4 dni do końca, ale z drugiej strony może uznają …🤦♀️😂
No cóż, jakby nie dzisiejsza rodzinna impreza to też bym jeszcze nikomu nie mówiła o ciąży. Mamy tylko część wyników amniopunkcji (fast fish) a na mikromacierze i kariotyp być może nawet do końca grudnia będziemy czekać (teoretycznie 20 grudnia wypada 3 tyg, ale ostatnio mi oznajmili, że to 21 dni ale roboczych 😳).
Niestety nie da się już ukryć brzuszka, byłam dziś w sukience (powiedzmy małej-czarnej) i brzuch większy nic biust (a noszę 75E). Trochę niekomfortowo się czułam bo wszyscy gratulowali a w mojej głowie tyle niewiadomych jeszcze i jestem daleka od gratulacji w 18 tc, ale cóż - nie dało się dalej ukrywac.
Kiedy macie mieć wyniki ? Jaka to mutacja? NIPT wam da pewność ? Czemu nie amniopunkcja? Ja czekam na mikromacierze (delacja 22q11.2) .
-
Ania40 wrote:Hmmm reklamacja na odklejenie ? Myślisz ?
Zobaczę jutro jaka procedura reklamacyjna. Tylko, że miałam już 4 dni do końca, ale z drugiej strony może uznają …🤦♀️😂
No cóż, jakby nie dzisiejsza rodzinna impreza to też bym jeszcze nikomu nie mówiła o ciąży. Mamy tylko część wyników amniopunkcji (fast fish) a na mikromacierze i kariotyp być może nawet do końca grudnia będziemy czekać (teoretycznie 20 grudnia wypada 3 tyg, ale ostatnio mi oznajmili, że to 21 dni ale roboczych 😳).
Niestety nie da się już ukryć brzuszka, byłam dziś w sukience (powiedzmy małej-czarnej) i brzuch większy nic biust (a noszę 75E). Trochę niekomfortowo się czułam bo wszyscy gratulowali a w mojej głowie tyle niewiadomych jeszcze i jestem daleka od gratulacji w 18 tc, ale cóż - nie dało się dalej ukrywac.
Kiedy macie mieć wyniki ? Jaka to mutacja? NIPT wam da pewność ? Czemu nie amniopunkcja? Ja czekam na mikromacierze (delacja 22q11.2) . -
Cześć dziewczyny 😊 ja dzisiaj wizytuje , proszę o kciuki może dowiem się wreszcie płci 🤩
HolyFantasia, Soleil_, Paszurka, Ania40, Mary2094, Jeżowa, Loka, Sylwia_chytrusek, Lexia, MaAnia, PonyShake, WerkA, Mimblanee, AsiaF, Lola93, Suomi, aganieszkam, juszka_, Kulcia, Mervee lubią tę wiadomość
-
Lola93 wrote:Czy mogę zapytać ile kosztowały mikromacierze z nakierowaniem na jedną konkretną delacje?
Natomiast za fast fish dopłaciliśmy 900 złLola93 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny po weekendzie
u mnie było intensywnie, w sobotę trochę sprzątania, wyprawa po choinkę i małe zakupy, potem na urodziny do babci i dzień zleciał. Wczoraj tę choinkę ubieraliśmy i choć miałam obawy, jak to z moją dwulatką wyjdzie, to było na prawdę super
dekoracje w 95% gotowe, muszę jedynie dzisiaj dokupić lampki na girlandę taką co wieszam na poręczy schodów i czekam aż dojdzie zamówienie z firanami, zasłonami, pościelą i obrusem na stół ✌🏼👌🏼
Co do nocek, to niestety rolety nie mają wpływu. U mnie totalnie zaciemniające rolety to must have i bez ciąży, zawsze są zaciągnięte, a mimo to sen średni. Dziś obudziłam się przed 2 i do 3.30 nie umiałam zasnąć, rano oczywiście trup (a córka mnie obudziła 7.20). Także no słabo, chyba wyjadę gdzieś sobie sama, żeby się po prostu wyspać 🤣
Dziś jadę z młodą na przegląd do dentysty, potem zahaczymy o action i biedrę, a na 18.30 mam fryzjerkę i farbowankoErdene, WerkA, pp2018 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Dzień dobry po weekendzie
Spróbuję Was nadrobić.
Ania40, fajnie, że rodzina zareagowała pozytywnie. Czy przypadkiem nie martwiłaś się ich reakcją? (popraw mnie, jeśli coś pomyliłam) Fajnie, że niepotrzebnie
Hopeee, gratuluję połówkowych, piękne zdjęcie. Nie mogę uwierzyć, że już zaczynają nam się połówkowe, mam wrażenie, że dopiero co czekało się na serduszko...
Lola93, to może głupie, ale patrząc na Twoje URL mam wrażenie, że nie wpisałaś "Message" generując tracker. Jak tak teraz zrobiłam, to też wyszło mi "Invalid Ticker URL". Spróbuj zostawić domyślny Message lub wpisz cokolwiek i sprawdź, czy wtedy zadziała.
Kulcia i juszka_, piątka, ja też większość czasu wyglądam jak bezdomna i dresy wygrywają na co dzień 😅. Wolę niż legginsy, kiedy jest tak zimno. A gdy mam gdzieś się pokazać światu, to noszę głównie oversizowe swetry, bo jeszcze większości znanych mi osób nie chciałam mówić o ciąży.
_Pistacjowa_, cieszę się, że plamienie minęło. Jak nie torbielka, to mogło być zwykłe podrażnienie np. od współżycia. W ciąży ukrwienie jest większe i potrafią się dziać takie rzeczy.
Widzę, że niektóre wybieracie się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Z konkretnym problemem czy już w ramach przygotowań do porodu/późniejszej ciąży? Zastanawiam się, kiedy jest sens się zapisać.
My w ten weekend pojechaliśmy odwiedzić moją rodzinę 😊. Powiedzieliśmy o ciąży, wszyscy się ucieszyli, więc było miło. Ja jak to ja mam w głowie, że jeszcze wcześnie, może trzeba czekać do połówkowych... Ale w sumie pewnie gdybym czekała do połówkowych, to wymyślałabym kolejny termin i tak do porodu 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 08:58
Ania40, WerkA, Lola93, _Pistacjowa_, Kulcia lubią tę wiadomość
-
Cześć
W weekend kupiłam już łóżeczko i materacyk, a mąż uparł się by je złożyć 🤣
Też mi szybko minął weekend, ale to dobrze. Mniej czasu na rozmyślanie. Teraz tylko czekam do czwartku na wizytę lekarzaWerkA, Mary2094, Loka, Ania40, Klaudiaaa13, pp2018, Kulcia lubią tę wiadomość
-
Erdene ja chodzę na treningi personalne i trenerka zaleciła mi wizytę już w drugim trymestrze, żeby sprawdzić mięśnie dna miednicy, żeby wiedzieć jak działać - czy są mocno spięte i warto już teraz zacząć rozluźniać czy na razie skupiamy się na wzmacnianiu i potem rozluźnianiu przed porodem. Ja chciałabym jak najlepiej się przygotować do tego porodu, więc się zdecydowałam, ale bólowych powodów ani innych dolegliwości nie mam.
Kasia szybciutkołóżeczko ładne ?
Lexia to dziś razem upiększamy się u fryzjera
Alis trzymamy kciuki
Lexia lubi tę wiadomość
-
Cześć 😃 czerwcowe mamy nas doganiają w ilości stron 😃 a myślałam że my rekordzistki 😂
Ja już 6 kg na plusie, mam nadzieję że to nie za dużo. Jestem ciągle głodna, zwłaszcza w nocy, dosłownie budzi mnie burczenie brzucha. W ogóle czas tak szybko leci, za tydzień już mam połówkowe, nie mogę się doczekać aż poznam płeć 🥰
MaAnia, AsiaF, Ania40, Lexia, Lola93, Suomi, aganieszkam, juszka_, Soleil_, Kate@@, Nalli, Erdene, Klaudiaaa13, Isabella16, pp2018, HolyFantasia, Kulcia, Mervee, Mary2094, FENIX87, WerkA lubią tę wiadomość
-
Mimblanee wrote:Cześć 😃 czerwcowe mamy nas doganiają w ilości stron 😃 a myślałam że my rekordzistki 😂
Ja już 6 kg na plusie, mam nadzieję że to nie za dużo. Jestem ciągle głodna, zwłaszcza w nocy, dosłownie budzi mnie burczenie brzucha. W ogóle czas tak szybko leci, za tydzień już mam połówkowe, nie mogę się doczekać aż poznam płeć 🥰
Piękny brzusio 🥰
Kasua0504 - pochwal się łóżeczkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 10:22
Mimblanee lubi tę wiadomość
-
Lexia widać na każdego działają zasłony inaczej bo mi pomogły 🙂.
Mimblanee wrote:Cześć 😃 czerwcowe mamy nas doganiają w ilości stron 😃 a myślałam że my rekordzistki 😂
Ale piękny brzuszek już 😍❤️. Mój jeżeli chodzi o zaokrąglenie wygląda podobnie, nie przejmuj się wagą, u mnie się waha między 4-5kg na plusie na razie i lekarz powiedział że to dobry przyrost. Najważniejsze że wyniki dobre i dobrze się czujesz 😊.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 10:22
Mimblanee lubi tę wiadomość
-
Erdene wrote:Dzień dobry po weekendzie
Spróbuję Was nadrobić.
Ania40, fajnie, że rodzina zareagowała pozytywnie. Czy przypadkiem nie martwiłaś się ich reakcją? (popraw mnie, jeśli coś pomyliłam) Fajnie, że niepotrzebnie
Hopeee, gratuluję połówkowych, piękne zdjęcie. Nie mogę uwierzyć, że już zaczynają nam się połówkowe, mam wrażenie, że dopiero co czekało się na serduszko...
Lola93, to może głupie, ale patrząc na Twoje URL mam wrażenie, że nie wpisałaś "Message" generując tracker. Jak tak teraz zrobiłam, to też wyszło mi "Invalid Ticker URL". Spróbuj zostawić domyślny Message lub wpisz cokolwiek i sprawdź, czy wtedy zadziała.
Kulcia i juszka_, piątka, ja też większość czasu wyglądam jak bezdomna i dresy wygrywają na co dzień 😅. Wolę niż legginsy, kiedy jest tak zimno. A gdy mam gdzieś się pokazać światu, to noszę głównie oversizowe swetry, bo jeszcze większości znanych mi osób nie chciałam mówić o ciąży.
_Pistacjowa_, cieszę się, że plamienie minęło. Jak nie torbielka, to mogło być zwykłe podrażnienie np. od współżycia. W ciąży ukrwienie jest większe i potrafią się dziać takie rzeczy.
Widzę, że niektóre wybieracie się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Z konkretnym problemem czy już w ramach przygotowań do porodu/późniejszej ciąży? Zastanawiam się, kiedy jest sens się zapisać.
My w ten weekend pojechaliśmy odwiedzić moją rodzinę 😊. Powiedzieliśmy o ciąży, wszyscy się ucieszyli, więc było miło. Ja jak to ja mam w głowie, że jeszcze wcześnie, może trzeba czekać do połówkowych... Ale w sumie pewnie gdybym czekała do połówkowych, to wymyślałabym kolejny termin i tak do porodu 😅Erdene lubi tę wiadomość
-
juszka_ wrote:Oo, Norwegia, brzmi super
chyba nie mamy tu nikogo z kraju fiordów 😛 planowałam na jesień właśnie wycieczkę w te rejony bo marzę żeby zobaczyć zorzę polarna gdzieś na jakiś Lofotach 🤪 ale jednak moja córa nie dała mi ruszyć się z domu:D
Super że do nas dołączasz:)!
Zechcesz się podzielić imieniem czy jeszcze wolisz poczekać? Bez presji, to czysta ciekawość, rozumiem że niektóre z nas wolą nie mówić 😛
U nas bedzie Emilie 💖 Partner jest Norwegiem, dlatego u nas żadne typowo Polskie ani typowo Norweskie imiona nie wchodziły w gre.
Wczoraj na przedświatecznym obiedzie powiedzielismy jego rodzicom i braciom o ciąży. Rodzicom daliśmy przeźroczystą bombkę w ktorej bylo wstawione zdjecie usg- na początku sie nie przyjrzeli, myśleli ze to zwykła bombka, powiedzieli ze ładna i podziekowali 🙈 jak im wytłumaczyliśmy, że maja sie przyjrzec to mega sie ucieszyli, szczególnie, że bedzie to pierwsza dziewczynka która sie urodzi w ich rodzinie 😁
Moim rodzicom planujemy powiedzieć w święta i troche mnie to stresuje. Będzie to ich pierwszy wnuk. Wiem, że mama na pewno sie ucieszy ale jednak stresik lekki jest 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 10:42
juszka_, Kulcia, FENIX87 lubią tę wiadomość
-
Ania40, AsiaF dziękuję 😘 w tym tygodniu mocno się zaokrąglił brzuch, bo już wcześniej był duży ale jeszcze taki kanciasty, że można było na upartego uznać, że to tylko duża oponka. No teraz już jest piłeczka 😃 a oczywiście ja chciałabym dziewczynkę, a mąż chłopca 😅 ja mam sporo młodszą siostrę i się nią zajmowałam, a z małymi chłopcami właściwie nie miałam do czynienia i trochę się boję jak będzie chłopak haha
Ania40 lubi tę wiadomość