Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaF to już na kanapę i brzuszkiem do góry ja dla odmiany robiłam nic całkowicie nic i serio nie mam na nic sił.. Wlansie zjadłam tylko 4 mandarynki i pomarańcza🤡 mój organizm chyba domaga się wit c🙈
A z tą cebulą kiedyś słyszałam Wlansie albo w skarpetki albo taką na maxa hardcorową opcję szyję owinąć nasączonym bandażem w wodzie utlenionej ale to bym serio padła ze smrodu i niewygody🤣 -
juszka_ wrote:Potwierdzam że zwierzaki słyszą te ultradźwięki mój psiak spitalał gdzie pieprz rośnie jak próbowaliśmy zakładać mu takiego dzyndzla ultradźwiękowego przeciwko kleszczom 😳
Pojechałam jednak dziś na konsultacje do ginekologa i dostałam pimafucin na wszelki wypadek. Pierwszy raz mi ktoś sprawdził szyjkę i okazało się że jest trochę za krótka (3,4cm)- trochę się zestresowałam ale teraz czytam w internecie że to jeszcze nie taki najgorszy wynik także teraz będę na to szczególnie wyczulona i mam nadzieję że skontrolują mi to na połówkowym 2 stycznia
3,4cm to dobry wynik 😊 ja mam cały czas podobniejuszka_ lubi tę wiadomość
-
Lolitka wrote:Dzieczyny ja dzisiaj bylam na takiej przedswiatecznej wizycie kontrolnej z pakietu wszystko ok - wody, szyjka 3 cm mowil ze super 😅 i ogolnie mlody wazy juz 430 g
Jedyne co mnie zastanawia to okazalo sie ze sie przekrecil - z ulozenia poprzecznego juz jest glowka w dol 🫠🫢 lekarz mowil ze jest to prawidlowe i ze moze sie jeszcze tak przekrecac poki ma duzo miejsca 😅 mialyscie doczynienia kiedys z tak wczesnym przekreceniem 😅? Maz sie smieje ze chyba teraz ja musze stac na rekach zeby on byl w pionie 😅😅😅
Spokojnie, u mnie w 17tc było dziecię głowa w dół gdzie u prowadzącego tydzień później już był w poprzek 😂Lolitka lubi tę wiadomość
-
MaAnia jak leków nie możemy brać to próbuj z cebula też gałganek Aliny ponoć super działa, ale dla mnie też ciężkie do przejścia 😂
Ja nawet nie wiem ile cm ma moja szyjka, ale mam sprawdzana i jest „prawidłowo”, więc nie myślę o tym. Miałam tam jakieś ryzyko przedwczesnego porodu na 1szych prenatalnych i lekarka powiedziała, że między innymi z tego względu będziemy sobie regularnie sprawdzać.
juszka_ lubi tę wiadomość
-
Nie do końca się zgodze z tym bo sama już tak nie raz robiłam i zawsze pomagało i nie miałam żadnych odparzeń. Co innego malutkie dziecko z cieniutką skórką, a co innego dorosły 😊
-
Sylwia_chytrusek no właśnie kazdy co innego mowi, jednym pomaga innym szkodzi 🙈 może w cos ta cebule zawinąć zanim na skórę? No nie wiem sama
Loka o tym galganku tez słyszałam, czosnek naturalny antybiotyk więc może akurat. Ale na święta chatę zaczadzę 🤣🤣🤣juszka_, pp2018 lubią tę wiadomość
-
cebula, czosnek, gałganek, woda utleniona- jeszcze tylko octu do kompletu brakuje i będziesz oficjalnie największym śmierdzielem okolicy kochana 🙈🤣
Ciekawe co jutro powie partner 🤣
Ale czy to ważne? Ważne żeby mama i córeczka zdrowe były na świętaAsiaF, Mary2094, pp2018, Loka, Ania40, Mimblanee lubią tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
juszka_ wrote:cebula, czosnek, gałganek, woda utleniona- jeszcze tylko octu do kompletu brakuje i będziesz oficjalnie największym śmierdzielem okolicy kochana 🙈🤣
Ciekawe co jutro powie partner 🤣
Ale czy to ważne? Ważne żeby mama i córeczka zdrowe były na świętapp2018 lubi tę wiadomość
-
U dzieci to ja sie zgodzę. Raz zrobiłam mojej córce właśnie skarpetki z cebulą, matko, jak ona płakała ściągnęłam jej to po kilkunastu minutach. Dorosły może spróbować, natomiast jakby wpadło Wam kiedyś do głowy próbować z dzieciakami takimi 1-4 to odradzam 😅
Za to super działał potłuczony czosnek na talerzyku gdzieś blisko łóżeczka. Waliło to strasznie, ale rzeczywiście pomagało na katar świetnie.pp2018, Ania40, Mimblanee lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Kurczę , powiedzcie mi czy tez macie takie ostre, bóle jakby w okolicy jajnika? Boli mnie prawa strona podbrzusza. Nie kłuje czy delikatnie doskwiera ale wręcz boli, cały dzień na kanapie bo tak było najlżej a jakikolwiek ruch był w ogóle niemożliwy, czułam się jak kaleka normalnie…generalnie próg bólu mam raczej wysoki ale tu aż płakać mi się chce bo to ciągły, nieprzerwany ból zwyczajnie.
Wiem że więzadła się rozciągają i można odczuwać pewien dyskomfort ale czy dla was to też tak bolesne? 4 magnezy, 2 nospy i paracetamol- nic nie pomogło. Okłady z termoforem to minimalna ulga. Ruchy czuję więc chyba jest wszystko ok ale i tak się martwię. Gdyby nie okres świąteczny to pewnie skończyłabym na IP ale pewnie by mnie zostawili na obserwacji co nie bardzo mi w tej chwili pasuje. -
W zeszłym tygodniu czułam się podobnie jak MaAnia, w aptece nic poza paracetamolem nie dostałam oczywiście więc spróbowałam znienawidzonego z dzieciństwa napoju- mleko, masło i czosnek- okropne ale wypociłam się i na drugi dzień czułam dużo lepiej.
A uwierz że musiało być naprawdę fatalnie ze mną jak dałam się namówić na koszmar z dzieciństwa 🤣MaAnia lubi tę wiadomość
-
A to u mnie piło się mleko z miodem i czosnkiem i uwielbiałam to jako dziecko 🤣 oprócz tego mama robiła mi napar z lipy, dodawała miód i też bardzo szybko stawałam na nogi, więc też możnaby spróbować
Beth, ja tak nie mam ale brzmi faktycznie jak rozciąganie więzadła oblego macicy, ale odpoczynek tu powinien przynieść ulgę
hmmm a może to coś z jelitami? Albo może jakaś kolka? Ewentualnie (choć wątpię) wyrostek? Poczekaj spokojnie do jutra, jeśli nie przejdzie to dla świętego spokoju podjedź sobie na IP. I tak najwazniejsze że czujesz ruchy💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Berg 007 - myślę że na święta też niespecjalnie będą chcieli w szpitalu zostawiać, a jakby co przebadają, więc ta IP może nie być takim złym rozwiązaniem jakby co.
Ale ja po bokach też ból o różnym natężeniu czuję i cieszę się że bok bo na więzadła zrzucam. Tylko nie brałam na to leków, a właśnie kładę się wtedy i jest trochę lepiej.Mary2094 lubi tę wiadomość
A- 34lata
M ur. 18.03.2020
16.12- potwierdzony 💙 Kuba -
AsiaF, to daliście dzisiaj czadu z przedświątecznym ogarnianiem.
MaAnia, a bierzesz też cynk na wieczór (ewentualnie pestki dyni)? To działa na wiruski.
Cokolwiek zrobisz, mam nadzieje, ze zadziała. Smrodek czosnku i cebuli może być niezly, ale panie mają być zdrowiutkie na Święta 💪🤩
Beth, poobserwuj się, ale może ta IP być dobrym pomysłem dla świętego spokoju. Czas jest jaki jest, ale jak nie będzie przechodzić, warto skontrolować.
Loka, dzięki za namiary na nawilżacz.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Beth007 o matuniu szacunek że dałaś radę to wypić🙈 ja ani mleka a tymbardziej masła nie przełknę, od lat ani mleka ani masła ale z dzieciństwa przypomina mi się syrop z cebuli i miodu 😁
Wzięłam paracetamol to chociaż głowa tak nie pęka, prysznic długa piżama i lulu. Moj partner będzie jednak z samego rana🙈
A z tym bólem to aż jak tak bardz to jednak bym pojechała na IP, tak dla własnego spokoju. Mnie boli dziś drugi wieczór na wysokości blizny po CC jak na okres😞 ale może to od tego kichania -
Beth007 wrote:Kurczę , powiedzcie mi czy tez macie takie ostre, bóle jakby w okolicy jajnika? Boli mnie prawa strona podbrzusza. Nie kłuje czy delikatnie doskwiera ale wręcz boli, cały dzień na kanapie bo tak było najlżej a jakikolwiek ruch był w ogóle niemożliwy, czułam się jak kaleka normalnie…generalnie próg bólu mam raczej wysoki ale tu aż płakać mi się chce bo to ciągły, nieprzerwany ból zwyczajnie.
Wiem że więzadła się rozciągają i można odczuwać pewien dyskomfort ale czy dla was to też tak bolesne? 4 magnezy, 2 nospy i paracetamol- nic nie pomogło. Okłady z termoforem to minimalna ulga. Ruchy czuję więc chyba jest wszystko ok ale i tak się martwię. Gdyby nie okres świąteczny to pewnie skończyłabym na IP ale pewnie by mnie zostawili na obserwacji co nie bardzo mi w tej chwili pasuje.
Nie, czasem mnie coś zaboli i trochę pokłuje ale właśnie bardziej odbieram to jako dyskomfort niż jako ból. Zabolało mnie z raz czy dwa jak się zapomniałam i zerwałam szybko na nogi. Jeśli do jutra będzie się utrzymywać to podjechałabym na IP.
MaAnia zdroweczka! Obyś jutro się obudziła w lepszej formie niż dziś!MaAnia lubi tę wiadomość
-
Beth007 wrote:Kurczę , powiedzcie mi czy tez macie takie ostre, bóle jakby w okolicy jajnika? Boli mnie prawa strona podbrzusza. Nie kłuje czy delikatnie doskwiera ale wręcz boli, cały dzień na kanapie bo tak było najlżej a jakikolwiek ruch był w ogóle niemożliwy, czułam się jak kaleka normalnie…generalnie próg bólu mam raczej wysoki ale tu aż płakać mi się chce bo to ciągły, nieprzerwany ból zwyczajnie.
Wiem że więzadła się rozciągają i można odczuwać pewien dyskomfort ale czy dla was to też tak bolesne? 4 magnezy, 2 nospy i paracetamol- nic nie pomogło. Okłady z termoforem to minimalna ulga. Ruchy czuję więc chyba jest wszystko ok ale i tak się martwię. Gdyby nie okres świąteczny to pewnie skończyłabym na IP ale pewnie by mnie zostawili na obserwacji co nie bardzo mi w tej chwili pasuje.
Ja na Twoim miejscu bym podjechała na IP dla swojego świętego spokoju. Mnie więzadła bolą itd, ale nie jest to jakiś ciągły ból, i zazwyczaj po jakimś czasie przechodzi. Lepiej jedz, sprawdź, myślę że Cię nie zostawią, a jak zostawią to do świąt na spokojnie wyjdziesz.