Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexia wrote:MamoOlka, spokojnie. Zadarłaś się w środku i tyle, bez paniki
Leki dopochwowe w ciąży tylko palcem, może być nawet w rękawiczce lateksowej.👩 28 👱♂️28
2018-👼💔 (9tydz)
2019-👼💔 (11tydz)
2021- 👶🏼 synek
2024- 👼👼💔 (16tydz) -
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim!
Muszę tutaj do Was napisać bo stres i natłok myśli chyba mnie zje.
09.05.2024 dwie kreski, wizyta u ginekologa
23.05.2024 kolejna wizyta u ginekologa - brak bicia serduszka - trafiłam wieczorem do szpitala
24.05.2024 - wywołanie poronienia
25.05.2024 - łyżeczkowanie
Aktualnie - w czwartek 12.09. na teście dwie kreski, powtórzyłam test w piątek 13.09 również dwie kreski.
16.09.2024 zrobiłam rano Betę, wynik: 29 968,2 Jutro chcę powtórzyć badanie.
Zaczynam schizować, nie mam dolegliwości, jedynie teraz delikatny ból piersi/wrażliwe sutki, mały apetyt, trochę ból podbrzusza/kłucie.
Boję się, że znów będzie coś nie tak, pomocy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 09:51
Soleil_, KAMA lubią tę wiadomość
-
SGK, nie martw się na zapas, wiele z nas tutaj nie ma prawie żadnych objawów, lub bardzo skąpe
Ja się śmiałam ostatnio do męża, że tak naprawdę gdyby nie to, że nie mam okresu, to spokojnie mogłabym nie wiedzieć, że jestem w ciąży, bo te moje objawy naprawdę nie są jakieś nasilone ani mocno sugerujące ciążę 😅SGK, pp2018, Martynka.98 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny ♥️
Wczoraj wysikałam dwie kreski i jestem niesamowicie szczęśliwa (bo zapowiadała się dłuższa walka ze wsparciem medycznym a udało się zanim dotarłam do lekarza w celu diagnostyki niepłodności 😅) i przestraszona.
To moja druga ciąża. Niestety na początku roku po 10 tygodniach walki na OITN straciliśmy naszego małego człowieka 💔
Wczoraj robiłam betę (niespełna 40) i proga, ten drugi jest w dolnej granicy normy więc dziś powtórka i na wieczór mam już umówionego lekarza. Przy okazji zrobiłam badania tarczycy bo mam nieodczynność i pod kątem anemii.
Trzymam kciuki za Wasze kropki, trzymajcie też proszę za mojego 🥹
PTP z OM 27.05.2025 ♥️
Soleil_, SGK, MaAnia, pp2018, KAMA, hellohere665, aganieszkam, Lexia, Fafafą lubią tę wiadomość
-
MamaOlka2021 wrote:Jeju ja wyczytałam ze normalnie aplikatorem i na forum tez gdzieś wyczytałam ze aplikowaly tym dołączonym aplikatorem 🫤pierwszy raz mam dopiero z takim czymś styczność , już niby nic na papierze nie ma nic mnie nie boli wiec możliwe ze otarłam o ściankę wieczorem już zaaplikuje palcem
Poobserwuj się, ale raczej nic się nie stało, tylko trochę uraziłaś ścianę szyjki.
Ja w pierwszej ciąży na początku też używałam aplikatora, dopiero później doczytałam -
SGK wrote:Dzień dobry wszystkim!
Muszę tutaj do Was napisać bo stres i natłok myśli chyba mnie zje.
09.05.2024 dwie kreski, wizyta u ginekologa
23.05.2024 kolejna wizyta u ginekologa - brak bicia serduszka - trafiłam wieczorem do szpitala
24.05.2024 - wywołanie poronienia
25.05.2024 - łyżeczkowanie
Aktualnie - w czwartek 12.09. na teście dwie kreski, powtórzyłam test w piątek 13.09 również dwie kreski.
16.09.2024 zrobiłam rano Betę, wynik: 29 968,2 Jutro chcę powtórzyć badanie.
Zaczynam schizować, nie mam dolegliwości, jedynie teraz delikatny ból piersi/wrażliwe sutki, mały apetyt, trochę ból podbrzusza/kłucie.
Boję się, że znów będzie coś nie tak, pomocy!
Od maja nie miałaś miesiączki? Bo to wysoka beta jak na początek ciąży.
A objawy to bardzo indywidualna sprawa, więc tym się nie przejmuj.
Dla mnie maj 2024 też nie był łaskawy, bo też poroniłam i tym razem też boję się że sytuacja się powtorzy -
nick nieaktualnySoleil_ wrote:SGK, nie martw się na zapas, wiele z nas tutaj nie ma prawie żadnych objawów, lub bardzo skąpe
Ja się śmiałam ostatnio do męża, że tak naprawdę gdyby nie to, że nie mam okresu, to spokojnie mogłabym nie wiedzieć, że jestem w ciąży, bo te moje objawy naprawdę nie są jakieś nasilone ani mocno sugerujące ciążę 😅
Odrobinę mnie uspokoiłaś!
Trzeba być dobrej myśli mimo wszystkoSoleil_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniaŁ123 wrote:Od maja nie miałaś miesiączki? Bo to wysoka beta jak na początek ciąży.
A objawy to bardzo indywidualna sprawa, więc tym się nie przejmuj.
Dla mnie maj 2024 też nie był łaskawy, bo też poroniłam i tym razem też boję się że sytuacja się powtorzy
Krwawienie po zabiegu było i trwało ok. 7 dni, kolejne dostałam 08.07.2024 , i 07.08.2024, a 12.09.2024 dwie kreski na teście
Jestem myślami z Tobą i tulę! Wiem co czujesz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 10:04
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
SGK, przy takiej becie chyba nie ma sensu jej powtarzać, bo bo na tym etapie raczej ciężko powiedzieć o ile powinna wzrosnąć. Ja bym poszła do lekarza na USG, bo to chyba bardziej miarodajne będzie. trzymam kciuki 🤞
Zazdroszczę wszystkim dla których początkowa ciąża jest czymś przyjemnym. Ja niby nie wymiotuje, ale męczą mnie ciągłe mdłosci. Nawet jak miałam teraz dwa dni wolnego, to nie miałam na nic ochoty... Tylko bym leżała. Mam nadzieję, że to niedługo minie, bo nie wyobrażam sobie tak żyć do majaMartynka.98 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia0504 wrote:SGK, przy takiej becie chyba nie ma sensu jej powtarzać, bo bo na tym etapie raczej ciężko powiedzieć o ile powinna wzrosnąć. Ja bym poszła do lekarza na USG, bo to chyba bardziej miarodajne będzie. trzymam kciuki 🤞
Zazdroszczę wszystkim dla których początkowa ciąża jest czymś przyjemnym. Ja niby nie wymiotuje, ale męczą mnie ciągłe mdłosci. Nawet jak miałam teraz dwa dni wolnego, to nie miałam na nic ochoty... Tylko bym leżała. Mam nadzieję, że to niedługo minie, bo nie wyobrażam sobie tak żyć do maja
Ja w poprzedniej ciąży wymiotowałam całe 8 miesięcy 😅 Mam nadzieję że tym razem będzie lepiej… -
SGK witaj! Ogromne kciuki a beta pozadna😎🥰
Wicher ogromne gratulacje i kciuki będzie dobrze! 😍
Wogle podczytuje staraczki i nas majowych mamusiek jest dużo więcej, fajny tam wysyp🥰🥰🥰🥰
Ogromne kciuki za naszą rozale dzis bo wiem ze tam jest sporo nerwów ale wierzę w to ze dzis przyjdą same dobre wieści🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Aaaa i dzis pwoeidzialam szefowej kolejny kamień z serca ufff pogratulowała i cieszy się moim szczęściem🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 10:16
SGK, Wicher, AsiaF, Soleil_, hellohere665, Mimblanee, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Witam się z wami i dołączam do majowych mam 💐 z mężem staraliśmy się ok 4 lat o dzidziusia, od stycznia byliśmy pod opieką kliniki w Holandii. Po czwartej inseminacji, nareszcie upragnione dwie kreski 😊🥹 o ciąży dowiedziałam się w moje urodziny 🥹🥹
30.09 mamy pierwsze USG ❤️
20.05.2025 poród według aplikacji ❤️
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i trzymam mocno kciuki za nas wszystkie i za nasze fasolki 🌹Wicher, SGK, Olalala_22, hellohere665, MaAnia, aganieszkam, KAMA, Lexia, AniaŁ123, Soleil_, Fafafą, AsiaF lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! Wicher, SKG, darusioowaserdeczne gratulacje i witamy! SKG, z taką beta to faktycznie badania nie mają sensu, bo ona potem już tak nie przyrasta, tylko się z denerwujesz niepotrzebnie.
Ja dziś właśnie ostatni raz (mam nadzieję:p) sprawdziłam betę i proga, beta 1249, prog 20.
Jestem rada;p
To jutro przy tej becie coś tam będzie na tym USG chyba mikro widoczne.. zobaczymy.
Dziwi mnie tylko że biorąc progesteron i Duphaston prog 'taki niski' oczywiście jest zupełnie w porządku,ale myślałam że te leki podbijają to trochę bardziej.
Rozala, kciuki!SGK, MaAnia lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
-
Wicher wrote:Ja w poprzedniej ciąży wymiotowałam całe 8 miesięcy 😅 Mam nadzieję że tym razem będzie lepiej…
O matko, to ja jakaś słaba jestem, bo jak miałam 1 tydzień mdłości i po prostu miałam samopoczucie jakby mnie walec przejechał to mówiłam do męża, ze to moja pierwsza i ostatnia ciąża I jestem pełna podziwu dla kobiet, które dają radę z takim samopoczuciem jak gdzieś tam obok biega 2-3 latek
Ale to się chyba później zapomina, tak jak o bólu porodowym.. mózg wypiera te negatywne rzeczy
No i witam wszystkie przyszłe mamy! -
nick nieaktualnyNalli wrote:Dzień dobry dziewczyny! Wicher, SKG, darusioowaserdeczne gratulacje i witamy! SKG, z taką beta to faktycznie badania nie mają sensu, bo ona potem już tak nie przyrasta, tylko się z denerwujesz niepotrzebnie.
Ja dziś właśnie ostatni raz (mam nadzieję:p) sprawdziłam betę i proga, beta 1249, prog 20.
Jestem rada;p
To jutro przy tej becie coś tam będzie na tym USG chyba mikro widoczne.. zobaczymy.
Dziwi mnie tylko że biorąc progesteron i Duphaston prog 'taki niski' oczywiście jest zupełnie w porządku,ale myślałam że te leki podbijają to trochę bardziej.
Rozala, kciuki!
Piszecie "z taką betą" tzn., że na 6 tydzień jest wg Was wysoka?
Wizyta u gienka umówiona na 26.09 - nie za wcześnie? -
SGK wrote:Piszecie "z taką betą" tzn., że na 6 tydzień jest wg Was wysoka?
Wizyta u gienka umówiona na 26.09 - nie za wcześnie?SGK lubi tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
-
SGK mi też chodziło o to, że jak masz betę 30 tys to po prostu już się nie patrzy na te książkowe przyrosty, bo cieżko, żeby nadal się zwiększala o min. 66%. Tak mi się wydaje. 26.09 moim zdaniem nie będzie za wcześnie na USG, bo ja poszłam dokładnie w 6t0d i już nawet serduszko było
SGK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć! Witam wszytskie nowe dziewczyny, gratuluję 🌸
Wracam z informacją odnośnie TSH i przyrostu bety.
Na szczęście TSH z dziś obniżyło się do 2,645 (w porównaniu do tego sprzed ponad tygodnia, gdzie było 3,1). FT4 w normie. Ulżyło mi, chociaż wiem, że TSH nadal raczej powinno być niższe. Mam umówioną wizytę z endokrynologiem dziś, więc o wszystko dopytam ☺️
Jeśli chodzi o przyrost bety, mam dziś: 1672, co oznacza przyrost po 48h o 230%.
Zbadałam też dziś progesteron, wynosi 45,2ng/ml (8dpo wynosił 20ng/ml) - czy myślicie, że to jest ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 13:03
Nalli, Olalala_22, Soleil_ lubią tę wiadomość