Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Frutellka wrote:Wyniki aminopunkcji 3-4 tygodnie, wielotorbielowatosc nerki lewej prawa jest w porządku, podejrzenie zastawki cewki tylnej ale to jeden lekarz widzi inny nie 🤷♀️ no a jeśli chodzi o serduszko to pokaże echo po 24 tc, serduszko pracuje prawidłowo rytm serca miarowy. Doktor prowadząca mówi że w amino pewnie będzie czysto.
Tak 2-prenatalne robiłam u innego lekarza i każdemu będę polecać żeby to był genetyk-perinatolog nie zwykły lekarz z certyfikatem FMF.
A kiedy robiłaś amino ?
-
aganieszkam wrote:Współczuję, strasznie Cię męczy.
Ja w tej ciąży w ogóle nie mogę pomidorów i sosów pomidorowych 🙄 zbiera mnie od razu na wymioty.
Załatw sobie coś mocniejszego u lekarza na zgage, bo będzie coraz gorzej im brzuch większy 😢
Wczoraj zrobiłam sobie pomidorówkę i właśnie po zjedzeniu jej musiałam się położyć gdzie już od długiego czasu nie wymiotuję bo zrobiło mi się słabo na żołądku. Więc może coś jest w tym. -
Hej dziewczyny,
Wracam na forum bo musiałam trochę odsapnąć po tych niepokojach związanych z zastawką malucha.
Właśnie wrociliśmy z kolejnych prenatalnych i zastawka już jest prawidłowa. Musiała się domknąć. Więc kamień z serca i o jedno zmartwienie mniej🥰aganieszkam, pp2018, Ania40, Isabella16, Soleil_, AsiaF, Nalli, juszka_, Asia2121, Klaudiaaa13, HolyFantasia, Lola93, Mimblanee, Loka, FENIX87, Mary2094, Mervee, Sylwia_chytrusek lubią tę wiadomość
-
PonyShake wrote:Hej dziewczyny,
Wracam na forum bo musiałam trochę odsapnąć po tych niepokojach związanych z zastawką malucha.
Właśnie wrociliśmy z kolejnych prenatalnych i zastawka już jest prawidłowa. Musiała się domknąć. Więc kamień z serca i o jedno zmartwienie mniej🥰
To naprawdę macie co świętować 🥳
Mam nadzieję, że z echo nie rezygnujecie ??
My mamy za tydzień i stres się pojawia .PonyShake lubi tę wiadomość
-
Ania40 wrote:Wiem jakie to czekanie dołujące i stresujące !
Rozumiem , że zrobiliście badanie na kariotyp ?
Przepraszam, że tak dopytuje ale czy sugerowano wam właśnie mikromacierze ?
Aminopunkcja z mikromacierzami - u Nas nie ma podejrzenia żadnych trisomii…Ania40 lubi tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Cześć dziewczyny, przede mną ciężki czas, pierwsze prenatalne idealne, na drugich nie jest już tak wesoło. Widoczna wada nerki lewej i nieprawidłowość w strukturze 3VV, czeka mnie echo serduszka i jestem po aminopunkcji. Proszę o zmianę płci na chłopca!
A co dokładnie jest z nerką? -
Soleil_ wrote:Loka,Gaviscon jest też w tabletkach do rozgryzania, ja te kupuje, bo łatwiej mieć pod ręką.
Co do zgagi, to u mnie nie kwestia brzucha i wielkości, bo ja mam zgagę od daaaawna, a w pierwszej ciąży miałam doslownie od 9tc 🤦 więc taki mój urok i hormony, które dają popalić (dosłownie).
No i u mnie totalnie nie ma reguły co zjem, potrafię mieć zgagę po wodzie mineralnej, a nie mieć np. Po pizzy czy burgerze, pomidorach.
Dzisiaj obudziłam się o 7:30 właśnie ze zgagą 🤦
Mam od czasu do czasu jakiś jeden dzień bez zgagi i to jest taaaaka ulga...Soleil_ lubi tę wiadomość
-
Ania40 wrote:Ale super wiadomość !
To naprawdę macie co świętować 🥳
Mam nadzieję, że z echo nie rezygnujecie ??
My mamy za tydzień i stres się pojawia . -
Meggy88 wrote:Hej dziewczyny,
U mnie zawsze coś 🙈
Kopnął mnie prąd lekko...
Jak chciałam wyłączyć żelazko to chwyciłam za miejsce na kablu gdzie było przerwane (nie widziałam tego wcześniej) i mnie lekko kopnęło, poczułam na palcu tylko.
Czy coś się mogło stać?
Bobas się rusza normalnie...
Mnie przed świętami kopnął prąd od lampek świątecznych. I to tak konkretnie, że dość długo czułam mrowienie w dłoni. Dziecku nic się nie stało, od tamtej pory już sporo wizyt za mną i bobo rozwija się ok więc myślę że nie ma powodu do stresu. -
Frutellka wrote:Cześć dziewczyny, przede mną ciężki czas, pierwsze prenatalne idealne, na drugich nie jest już tak wesoło. Widoczna wada nerki lewej i nieprawidłowość w strukturze 3VV, czeka mnie echo serduszka i jestem po aminopunkcji. Proszę o zmianę płci na chłopca!
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze! Daj znać jak wyjdą pozostałe badania. -
Frutellka wrote:Aminopunkcja z mikromacierzami - u Nas nie ma podejrzenia żadnych trisomii…
To wynik z mikromacierzy szybko powinien przyjść!
Wierzę,że będzie ok i trzymam kciuki ! -
PonyShake wrote:Na ten moment rezygnujemy bo nie ma kompletnie żadnych podstaw do wykonania takiego badania. Musiała to być chwilowa anomalia
-
PonyShake wiedziałam ze tak będzie 😍
Frutellko teraz czekamy na wieści od Ciebie i wierzymy że badania wyjdą jak najlepiej 🫶🏼
Klaudia, zawroty głowy nie muszą od razu oznaczać problemów z cukrem, mogą po prostu oznaczać zawroty głowy spowodowane ciążą też miałam taki tydzień z zawrotami, miałam taki helikopter że musiałam się czegoś złapać bo inaczej bym się przewróciła. Ale przeszło
Postaraj się przede wszystkim dużo odpoczywać, siedzieć i leżeć. Ale cukier też warto skontrolować, nie masz niedługo jakiejś wizyty albo może krzywej?PonyShake, Klaudiaaa13 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
Alis96 wrote:Kurde u mnie to ukm nerek jednej na granicy czyli też to może być wada? Lekarka kazala się nie martwić. Ale jak czytam że miałaś amnio to się przeraziłam
Jej, a ja w ogóle nie mam takich parametrów na wynikach usg, same opisy
https://zapodaj.net/plik-88408JIfsl💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼