Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Soleil_ wrote:Czyli w sumie jeszcze nic nie jest przesądzone, jeszcze jest nadzieja w tej piątkowej becie, a nuż się uda? Będę trzymać za Was mocno kciuki kochana 🍀
Fresia, jak to zniknął, to Wy nie mieszkacie razem, czy jak? 🙈Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
-
Soleil_ wrote:Ja po wizycie, wszystko okej, serducho bije, wg USG 8+5 więc idealnie jak z OM (poprzednio wychodziło z USG 4 dni mniej, ale miałam długie cykle).
Peeeelno skierowań dostałam, tylko teraz patrzę, że na CMV mi dała tylko IgM, a powinnam mieć też IgG... no trudno, najwyżej dopłacę, bo widzę, że mi też nie dała hbs ag
Ja dzisiaj byłam na badaniach krwi właśnie i wydaje mi się, że Pani która mi ją pobierała tłumaczyła, że IgG są w standardzie jakiegoś innego badania które miałam na skierowaniu i że te osobne skierowania na IgG będą "na zaś" bo ich teraz nie wykorzysta. A już wyniki mi przyszły i normalnie mam i IgM i IgG. Więc może dlatego nie masz na to osobnego skierowania? W sumie dziwne jakby lekarz o tym zapomniała bo to taka podstawa
Mi to tłumaczyła dzisiaj ta pani, ale nie pamiętam słowo w słowo i dokładnie które te badania z listy były "połączone" ale może właśnie te o których piszesz i nie będziesz musiała za nie dopłacać. Zobaczysz na miejscuSoleil_ lubi tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:Na usg nic nie widać, bo wiadomo niska beta. Nawet się na nic nie nastawiałam. Endometrium grube 2,74.
W piątek mam betę do powtórzenia jak nie urośnie to wskazanie do łyżeczkowania w szpitalu. Od razu dostałam skierowanie.
Ehhh i jakoś mi się nie widzi ten zabieg w ogóle, chyba psychicznie nie dam rady 😓
Lekarka mówiła, że nadzieja w becie, bo ostatnio zdarzały się pacjentki, gdzie beta im malała. A w szpitalu okazało się, że jest okey 😐
Nie wiem co mam o tym myśleć...
Na razie moje serducho nie wytrzymuje 💔Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
-
Freesia wrote:Mieszkamy w 2 różnych województwach, miałam prowadzić ciążę tam i się przeprowadzić jak pójdę na zwolnienie.
-
Nieprzejrzysta rozumiem że ciężko ale trzeba wierzyć w kropka a ja ogromnie trzymam kciuki za ten cud❤️
Soleil_ super wiadomości😍
Ja też muszę dorobić badania choć mam 3/4 zrobione ale prywatny gin chce więcej no i grupę krwi bo nie mam żadnej potwierdzonej karty🙈
Freesia oby partner stanął na wysokości zadania i się opamiętał a Ty się nie stresuj na pewno wróci mu rozum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2024, 19:12
Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
-
Soleil_ wrote:Tak, dostałam skierowania. Nie mówiłam, że chodzę prywatnie, nie mam jeszcze karty ciąży ani tu ani tu. Moja gin prywatna ma mi w poniedziałek kartę założyć, a ta dzisiaj miała zakładać, ale nie mogła znaleźć pustych kart i powiedziała, że następnym razem.
-
Nieprzejrzysta to dopiero początek, więc zrozumiałe że jeszcze nic nie było widać ale endometrium bardzo ładne. Mocno trzymam kciuki za kolejną betę, mam nadzieję że odbije 🤞🤞🤞
Czy pani doktor zapisała Ci jakiś progesteron, albo kazała go zbadać? -
Co do powrotu do pampersów to ja się nie mogę doczekać 🤭 u mnie chyba różnica wieku między najstarszą jest największa bo córka ma 18 lat najstarsza , także jedna w październiku ucieka na studia a ja postarałam się o kolejne taki rollercoaster 🤭 ale moje maluchy 4 i 6 lat cieszą się na nowego członka rodziny 😉 bardzo bym chciała synka marzy mi się od 18 lat ale póki co nie był mi dany , mam 3 cudowne córki , choć jak usłyszałam o tym wolniej bijącym serduszku to płeć jest mało istotna ważne żeby dzidzia była zdrowa , mam nadzieję że jutro usłyszę same dobre wieści , boje się jak nie wiem tej wizyty 😔
-
Magdanka wrote:Nieprzejrzysta to dopiero początek, więc zrozumiałe że jeszcze nic nie było widać ale endometrium bardzo ładne. Mocno trzymam kciuki za kolejną betę, mam nadzieję że odbije 🤞🤞🤞
Czy pani doktor zapisała Ci jakiś progesteron, albo kazała go zbadać?
Endometrium mam właśnie za grube... I to drugi lekarz, który to powiedział.
Nic mi nie przepisała. Z progesteronem nie miałam nigdy problemów.
Więc całkiem możliwe, że to wada genetyczna.-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Soleil_ wrote:Ja po wizycie, wszystko okej, serducho bije, wg USG 8+5 więc idealnie jak z OM (poprzednio wychodziło z USG 4 dni mniej, ale miałam długie cykle).
Peeeelno skierowań dostałam, tylko teraz patrzę, że na CMV mi dała tylko IgM, a powinnam mieć też IgG... no trudno, najwyżej dopłacę, bo widzę, że mi też nie dała hbs ag
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Soleil_ wrote:Kurczę no to niefajna sytuacja faktycznie, przecież teraz Ci potrzebny spokój, bezpieczeństwo i wsparcie, a nie jakieś gimnazjalne zagrywki w stylu 'to ja znikam'... Długo jesteście ze sobą?
Ciut mi lepiej, dzięki dziewczyny. -
Nieprzejrzysta wrote:Endometrium mam właśnie za grube... I to drugi lekarz, który to powiedział.
Nic mi nie przepisała. Z progesteronem nie miałam nigdy problemów.
Więc całkiem możliwe, że to wada genetyczna.
Bardzo mi przykro 😞 ale pamiętaj, że nie musisz się godzić na łyżeczkowanie, zwłaszcza przy tak niskiej becie, jeśli okazałoby się, że ciąża się nie rozwija, to powinnaś zacząć oczyszczać się sama. Oczywiście nie ma reguły, czasem łyżeczkowanie jest potrzebne, ale zdarza się też tak, że nie. Trzymam kciuki za tą betę. Osobiście znam przypadek, w którym beta nie poszła do góry, ale skończyło się to dobrze, wierzę w was.Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
-
Martynka.98 wrote:Bardzo mi przykro 😞 ale pamiętaj, że nie musisz się godzić na łyżeczkowanie, zwłaszcza przy tak niskiej becie, jeśli okazałoby się, że ciąża się nie rozwija, to powinnaś zacząć oczyszczać się sama. Oczywiście nie ma reguły, czasem łyżeczkowanie jest potrzebne, ale zdarza się też tak, że nie. Trzymam kciuki za tą betę. Osobiście znam przypadek, w którym beta nie poszła do góry, ale skończyło się to dobrze, wierzę w was.
Właśnie z jednej strony, chciałabym w domu, ale strasznie się boję bólu, który mogę mieć. Przy moich obfitych miesiączkach bardzo cierpiałam, a co dopiero przy poporonieniu 😟
A z drugiej psychicznie nie jestem gotowa, ale miałabym też pewność, że jest okey.
No zobaczę, jak się będę wtedy czuć, jeżeli strasznie to pojadę do szpitala.
Dziękuję dziewczyny za kciuki i dobre słowo, zawsze to raźniej 🙂
Martynka.98 lubi tę wiadomość
-10.01.- 4 wizyta
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
👱♀️29🧑29 -
Nieprzejrzysta wrote:Właśnie z jednej strony, chciałabym w domu, ale strasznie się boję bólu, który mogę mieć. Przy moich obfitych miesiączkach bardzo cierpiałam, a co dopiero przy poporonieniu 😟
A z drugiej psychicznie nie jestem gotowa, ale miałabym też pewność, że jest okey.
Trzeba wierzyć w dzidziutka. Są naprawdę różne historie z pozytywnym zakończeniem.
Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
🩺 3.01 połówkowe
🩷🩷🩷🩷
Euthyrox 50
KIR AA
-
Nieprzejrzysta wrote:Właśnie z jednej strony, chciałabym w domu, ale strasznie się boję bólu, który mogę mieć. Przy moich obfitych miesiączkach bardzo cierpiałam, a co dopiero przy poporonieniu 😟
Kochana trzymam kciuki, żeby było dobrze ❤️❤️❤️
ale jeśli faktycznie potwierdzi się najgorszy scenariusz, to nie warto pędzić do szpitala. W ogóle dziwne, że lekarz tak od razu o tym mówi. Ja oczyściłam się sama, a miałam dużo wyższa betę. Co prawda ból był straszny, ale zawsze to natura, bez zbędnych procedur.
Ale przy pierwszym poronieniu nic mnie nie bolało. Więc też nie ma reguły.
Przytulam bardzo mocno 🫂❤Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za kciuki i dobre słowo, zawsze to raźniej 🙂👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
-
Justi2019 wrote:Co do powrotu do pampersów to ja się nie mogę doczekać 🤭 u mnie chyba różnica wieku między najstarszą jest największa bo córka ma 18 lat najstarsza , także jedna w październiku ucieka na studia a ja postarałam się o kolejne taki rollercoaster 🤭 ale moje maluchy 4 i 6 lat cieszą się na nowego członka rodziny 😉 bardzo bym chciała synka marzy mi się od 18 lat ale póki co nie był mi dany , mam 3 cudowne córki , choć jak usłyszałam o tym wolniej bijącym serduszku to płeć jest mało istotna ważne żeby dzidzia była zdrowa , mam nadzieję że jutro usłyszę same dobre wieści , boje się jak nie wiem tej wizyty 😔
Między Mną a moim bratem jest 18 lat różnicy, miałam jeszcze brata 10 lat starszego ode Mnie... Ten 18 lat starszy przekupywał Mnie słodyczami/prezentami bo nie miał czasu na zabawę z młodszą siostrą, ten młodszy z kolei bardzo dużo czasu mi poświęcał i był zły na tego starszego, bał się że tego starszego będę bardziej kochać za te prezenty😆
Dla Mnie to był wspaniały czas. Niestety tylko do 7 roku życia. Wtedy ten młodszy zachorował na raka💔 -
Nieprzejrzysta wrote:Na usg nic nie widać, bo wiadomo niska beta. Nawet się na nic nie nastawiałam. Endometrium grube 2,74.
W piątek mam betę do powtórzenia jak nie urośnie to wskazanie do łyżeczkowania w szpitalu. Od razu dostałam skierowanie.
Ehhh i jakoś mi się nie widzi ten zabieg w ogóle, chyba psychicznie nie dam rady 😓
Lekarka mówiła, że nadzieja w becie, bo ostatnio zdarzały się pacjentki, gdzie beta im malała. A w szpitalu okazało się, że jest okey 😐
Nie wiem co mam o tym myśleć...
Na razie moje serducho nie wytrzymuje 💔
Na razie beta nie spada, więc dalej piłka w grze💪Mam nadzieję że to po prostu chwilowe wahnięcie i jutro ładnie poszybuje w górę. -
Cześć,
U mnie zaczęło się lekkie plamienie i ból w krzyżu.
Mam nadzieje, że rozkręci to się jak najszybciej, obędzie się bez szpitala i oby jak najszybciej ten koszmar się skończył
Szczęśliwego dnia dla Was-10.01.- 4 wizyta
👱♀️29🧑29