X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
Odpowiedz

Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Freesia Koleżanka

Wysłany: 25 września 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Czyli w sumie jeszcze nic nie jest przesądzone, jeszcze jest nadzieja w tej piątkowej becie, a nuż się uda? Będę trzymać za Was mocno kciuki kochana 🍀

Fresia, jak to zniknął, to Wy nie mieszkacie razem, czy jak? 🙈
    Mieszkamy w 2 różnych województwach, miałam prowadzić ciążę tam i się przeprowadzić jak pójdę na zwolnienie.

Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość

• Asia2121 Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Ja po wizycie, wszystko okej, serducho bije, wg USG 8+5 więc idealnie jak z OM (poprzednio wychodziło z USG 4 dni mniej, ale miałam długie cykle).
    Peeeelno skierowań dostałam, tylko teraz patrzę, że na CMV mi dała tylko IgM, a powinnam mieć też IgG... no trudno, najwyżej dopłacę, bo widzę, że mi też nie dała hbs ag

Ja dzisiaj byłam na badaniach krwi właśnie i wydaje mi się, że Pani która mi ją pobierała tłumaczyła, że IgG są w standardzie jakiegoś innego badania które miałam na skierowaniu i że te osobne skierowania na IgG będą "na zaś" bo ich teraz nie wykorzysta. A już wyniki mi przyszły i normalnie mam i IgM i IgG. Więc może dlatego nie masz na to osobnego skierowania? W sumie dziwne jakby lekarz o tym zapomniała bo to taka podstawa :)
    Mi to tłumaczyła dzisiaj ta pani, ale nie pamiętam słowo w słowo i dokładnie które te badania z listy były "połączone" ale może właśnie te o których piszesz i nie będziesz musiała za nie dopłacać. Zobaczysz na miejscu :)

Soleil_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Asia, dopytam po prostu w diagnostyce w piątek jak pójdę, w najgorszym wypadku dopłacę te 120zl za dwa badania, nadal to tylko 120 a nie pewnie z 500 za wszystko (dostałam też panel wątrobowy)

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Na usg nic nie widać, bo wiadomo niska beta. Nawet się na nic nie nastawiałam. Endometrium grube 2,74.
    W piątek mam betę do powtórzenia jak nie urośnie to wskazanie do łyżeczkowania w szpitalu. Od razu dostałam skierowanie.
    Ehhh i jakoś mi się nie widzi ten zabieg w ogóle, chyba psychicznie nie dam rady 😓
    Lekarka mówiła, że nadzieja w becie, bo ostatnio zdarzały się pacjentki, gdzie beta im malała. A w szpitalu okazało się, że jest okey 😐

Nie wiem co mam o tym myśleć...
    Na razie moje serducho nie wytrzymuje 💔
    Kochana czyli wszystko może się jeszcze zdarzyć , trzymam kciuki żeby w piątek okazało się że beta jednak rośnie , przytulam mocno ❤️

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freesia wrote:
    Mieszkamy w 2 różnych województwach, miałam prowadzić ciążę tam i się przeprowadzić jak pójdę na zwolnienie.
    Kurczę no to niefajna sytuacja faktycznie, przecież teraz Ci potrzebny spokój, bezpieczeństwo i wsparcie, a nie jakieś gimnazjalne zagrywki w stylu 'to ja znikam'... Długo jesteście ze sobą?

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • MaAnia Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta rozumiem że ciężko ale trzeba wierzyć w kropka a ja ogromnie trzymam kciuki za ten cud❤️

Soleil_ super wiadomości😍

Ja też muszę dorobić badania choć mam 3/4 zrobione ale prywatny gin chce więcej no i grupę krwi bo nie mam żadnej potwierdzonej karty🙈

Freesia oby partner stanął na wysokości zadania i się opamiętał a Ty się nie stresuj na pewno wróci mu rozum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2024, 19:12

36👩❤️👨37
    F💙14
    R🩷11

preg.png

26.08.2024 ⏸️ Beta HCG 30,6
    17.09.2024 ❤️🌱 4mm 👶🏼
    30.09.2024 👶🏼 1,8mm ❤️ 167
    29.10.2024 🧬👶🏼 6,74cm ❤️156
    12.11.2024 👶🏼112g ❤️135, 90%🎀
    05.12.2024 👶🏼 250g pod serduszkiem jest Zuzanka🩷🎀
    23.12.2024 II🧬360g 🩷137 🎀
    20.01.2025
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Tak, dostałam skierowania. Nie mówiłam, że chodzę prywatnie, nie mam jeszcze karty ciąży ani tu ani tu. Moja gin prywatna ma mi w poniedziałek kartę założyć, a ta dzisiaj miała zakładać, ale nie mogła znaleźć pustych kart i powiedziała, że następnym razem.
    Rozumiem , ale nie musiałaś prosić o te skierowania na badania sama wypisała tak? Też mi się wydaje że te badania są połączone bo dziwne że by zapomniała napisać to taka podstawa w ciąży

preg.png
  • Magdanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta to dopiero początek, więc zrozumiałe że jeszcze nic nie było widać ale endometrium bardzo ładne. Mocno trzymam kciuki za kolejną betę, mam nadzieję że odbije 🤞🤞🤞
    Czy pani doktor zapisała Ci jakiś progesteron, albo kazała go zbadać?

08.2022 7tc 💔
    09.2023 10tc 💔

07.09.24 ⏸️🤞

💉💊Euthyrox, acard, encorton, clexane, accofil, cyclogest

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do powrotu do pampersów to ja się nie mogę doczekać 🤭 u mnie chyba różnica wieku między najstarszą jest największa bo córka ma 18 lat najstarsza , także jedna w październiku ucieka na studia a ja postarałam się o kolejne taki rollercoaster 🤭 ale moje maluchy 4 i 6 lat cieszą się na nowego członka rodziny 😉 bardzo bym chciała synka marzy mi się od 18 lat ale póki co nie był mi dany , mam 3 cudowne córki , choć jak usłyszałam o tym wolniej bijącym serduszku to płeć jest mało istotna ważne żeby dzidzia była zdrowa , mam nadzieję że jutro usłyszę same dobre wieści , boje się jak nie wiem tej wizyty 😔

preg.png
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdanka wrote:
    Nieprzejrzysta to dopiero początek, więc zrozumiałe że jeszcze nic nie było widać ale endometrium bardzo ładne. Mocno trzymam kciuki za kolejną betę, mam nadzieję że odbije 🤞🤞🤞
    Czy pani doktor zapisała Ci jakiś progesteron, albo kazała go zbadać?

Endometrium mam właśnie za grube... I to drugi lekarz, który to powiedział.
    Nic mi nie przepisała. Z progesteronem nie miałam nigdy problemów.
    Więc całkiem możliwe, że to wada genetyczna.

-10.01.- 4 wizyta
    -13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Ja po wizycie, wszystko okej, serducho bije, wg USG 8+5 więc idealnie jak z OM (poprzednio wychodziło z USG 4 dni mniej, ale miałam długie cykle).
    Peeeelno skierowań dostałam, tylko teraz patrzę, że na CMV mi dała tylko IgM, a powinnam mieć też IgG... no trudno, najwyżej dopłacę, bo widzę, że mi też nie dała hbs ag
    Ja też dziś Dokupiłam te badania.

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Freesia Koleżanka

Wysłany: 25 września 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Kurczę no to niefajna sytuacja faktycznie, przecież teraz Ci potrzebny spokój, bezpieczeństwo i wsparcie, a nie jakieś gimnazjalne zagrywki w stylu 'to ja znikam'... Długo jesteście ze sobą?
    Nieco ponad rok, w równy rok miałam owu, przeszłam się przewietrzyć i idę spać, liczę, że jutro będzie lepszy dzień.
    Ciut mi lepiej, dzięki dziewczyny.

• Martynka.98 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Endometrium mam właśnie za grube... I to drugi lekarz, który to powiedział.
    Nic mi nie przepisała. Z progesteronem nie miałam nigdy problemów.
    Więc całkiem możliwe, że to wada genetyczna.

Bardzo mi przykro 😞 ale pamiętaj, że nie musisz się godzić na łyżeczkowanie, zwłaszcza przy tak niskiej becie, jeśli okazałoby się, że ciąża się nie rozwija, to powinnaś zacząć oczyszczać się sama. Oczywiście nie ma reguły, czasem łyżeczkowanie jest potrzebne, ale zdarza się też tak, że nie. Trzymam kciuki za tą betę. Osobiście znam przypadek, w którym beta nie poszła do góry, ale skończyło się to dobrze, wierzę w was.

preg.png

Wysłany: 25 września 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka.98 wrote:
    Bardzo mi przykro 😞 ale pamiętaj, że nie musisz się godzić na łyżeczkowanie, zwłaszcza przy tak niskiej becie, jeśli okazałoby się, że ciąża się nie rozwija, to powinnaś zacząć oczyszczać się sama. Oczywiście nie ma reguły, czasem łyżeczkowanie jest potrzebne, ale zdarza się też tak, że nie. Trzymam kciuki za tą betę. Osobiście znam przypadek, w którym beta nie poszła do góry, ale skończyło się to dobrze, wierzę w was.

Właśnie z jednej strony, chciałabym w domu, ale strasznie się boję bólu, który mogę mieć. Przy moich obfitych miesiączkach bardzo cierpiałam, a co dopiero przy poporonieniu 😟
    A z drugiej psychicznie nie jestem gotowa, ale miałabym też pewność, że jest okey.
    No zobaczę, jak się będę wtedy czuć, jeżeli strasznie to pojadę do szpitala.

Dziękuję dziewczyny za kciuki i dobre słowo, zawsze to raźniej 🙂

Martynka.98 lubi tę wiadomość

-10.01.- 4 wizyta
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    👱‍♀️29🧑29
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Właśnie z jednej strony, chciałabym w domu, ale strasznie się boję bólu, który mogę mieć. Przy moich obfitych miesiączkach bardzo cierpiałam, a co dopiero przy poporonieniu 😟
    A z drugiej psychicznie nie jestem gotowa, ale miałabym też pewność, że jest okey.

Trzeba wierzyć w dzidziutka. Są naprawdę różne historie z pozytywnym zakończeniem.

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:

Kochana trzymam kciuki, żeby było dobrze ❤️❤️❤️
    ale jeśli faktycznie potwierdzi się najgorszy scenariusz, to nie warto pędzić do szpitala. W ogóle dziwne, że lekarz tak od razu o tym mówi. Ja oczyściłam się sama, a miałam dużo wyższa betę. Co prawda ból był straszny, ale zawsze to natura, bez zbędnych procedur.
    Ale przy pierwszym poronieniu nic mnie nie bolało. Więc też nie ma reguły.
    Przytulam bardzo mocno 🫂❤

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Nalli Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:

Wszystko zależy od Ciebie, możesz czekać aż samo się zacznie,a możesz w szpitalu po prostu szybko to przejść i pod kontrolą. Ale skoro lekarz jeszcze sam nie postawił kropki to nic nie możesz zrobić tylko faktycznie poczekać do piątku i zobaczyć..były historię że beta skakała a potem wszystko było dobrze. Bardzo trzymam kciuki i ściskam wirtualnie!

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙/ 12.12 176gram/ 23.12 277g/09.01 439g
    preg.png
  • Ammik Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Co do powrotu do pampersów to ja się nie mogę doczekać 🤭 u mnie chyba różnica wieku między najstarszą jest największa bo córka ma 18 lat najstarsza , także jedna w październiku ucieka na studia a ja postarałam się o kolejne taki rollercoaster 🤭 ale moje maluchy 4 i 6 lat cieszą się na nowego członka rodziny 😉 bardzo bym chciała synka marzy mi się od 18 lat ale póki co nie był mi dany , mam 3 cudowne córki , choć jak usłyszałam o tym wolniej bijącym serduszku to płeć jest mało istotna ważne żeby dzidzia była zdrowa , mam nadzieję że jutro usłyszę same dobre wieści , boje się jak nie wiem tej wizyty 😔

Między Mną a moim bratem jest 18 lat różnicy, miałam jeszcze brata 10 lat starszego ode Mnie... Ten 18 lat starszy przekupywał Mnie słodyczami/prezentami bo nie miał czasu na zabawę z młodszą siostrą, ten młodszy z kolei bardzo dużo czasu mi poświęcał i był zły na tego starszego, bał się że tego starszego będę bardziej kochać za te prezenty😆

Dla Mnie to był wspaniały czas. Niestety tylko do 7 roku życia. Wtedy ten młodszy zachorował na raka💔

💃 33l
    🕺35l

Starania od maja 2024
    Problemy z owulacją
    Stymulacja lametta 1x od 3 do 7 dnia cyklu + overtille (druga stymulacja okazała się szczęśliwa 🍀

Chłopiec🩵, prenatalne I i II -ok😃

preg.png
  • Ammik Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Na usg nic nie widać, bo wiadomo niska beta. Nawet się na nic nie nastawiałam. Endometrium grube 2,74.
    W piątek mam betę do powtórzenia jak nie urośnie to wskazanie do łyżeczkowania w szpitalu. Od razu dostałam skierowanie.
    Ehhh i jakoś mi się nie widzi ten zabieg w ogóle, chyba psychicznie nie dam rady 😓
    Lekarka mówiła, że nadzieja w becie, bo ostatnio zdarzały się pacjentki, gdzie beta im malała. A w szpitalu okazało się, że jest okey 😐

Nie wiem co mam o tym myśleć...
    Na razie moje serducho nie wytrzymuje 💔

Na razie beta nie spada, więc dalej piłka w grze💪Mam nadzieję że to po prostu chwilowe wahnięcie i jutro ładnie poszybuje w górę.

💃 33l
    🕺35l

Starania od maja 2024
    Problemy z owulacją
    Stymulacja lametta 1x od 3 do 7 dnia cyklu + overtille (druga stymulacja okazała się szczęśliwa 🍀

Chłopiec🩵, prenatalne I i II -ok😃

preg.png

Wysłany: 26 września 2024, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    U mnie zaczęło się lekkie plamienie i ból w krzyżu.
    Mam nadzieje, że rozkręci to się jak najszybciej, obędzie się bez szpitala i oby jak najszybciej ten koszmar się skończył

Szczęśliwego dnia dla Was

-10.01.- 4 wizyta
    👱‍♀️29🧑29
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ