🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale Wam zazdroszczę dziewczyny ze wiecie płeć ☹️u Was powiedzieli lekarze na prenatalnych a u mnie było widać a nie chciał powiedzieć bo połowie na połówkowych ☹️a chciałabym wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka. Będę teraz w poniedziałek u mojej gin to może coś będzie więcej widzieć bo ostatnio mówiła że niby coś świeci ale za szybko bo to jest 11 TC i nie może strzelać płci więc liczę na to że jak bedzie 14 TC to coś zobaczyć. Bo mój gin z Poznania przed połówkowym i dużo wcześniej powiedział że dziewczynka i mówił proszę mi po połówkowych powiedzieć czy dobrze określiłem płeć 😁więc wcześniej wiedziałam
-
Lila777 wrote:Gratuluję wszystkim za nowe wizyty i te dobre wieści ❤️
Siadłam z mężem do tych wyników i spróbowałam skonsultować z czatem GPT.
Na karcie z tego badania nie zgadza się pomiar CRL z wpisanym wiekiem ciąży. Oni mi wpisali według książeczki 12+6 i tak mam też na tych wynikach. Jednak wielkość CRL wskazuje na 13+3 co daje istotny wpływ na wyniki z krwi. Ogólnie to pomiar CRL wyszedł mi identyczny jak na wizycie sprzed 3tyg u ginekologa gdzie dzieciątko wyprzedziło o 4 dni termin. Teraz znowu wyszły te 4dni. Lekarz jak odchodziłam siadł do komputera, pocykał coś i dał mi kartkę z wynikami - nie powinien zmienić wieku ciąży żeby na wypisie CRL się zgadzał ? Mam nadzieję, że to ten błąd - bardzo na to liczę 🥺 moja przyjaciółka mówiła że jej to zaktualizował na prenatalnych wynikach że pomiar się nie zgadza z datą i wpisał nową.. do tego musze nadmienić, że czat napisał że USG mam wzorowe.. co na to powiecie ?
Wam zaktualizowali wiek ciąży na prenatalnych wynikach?
U mnie dziecko o 5 dni większe niż z daty transferu, ale nic nie korygowali mi daty. Po prostu w raporcie z badania mam wpisaną datę z transferu i na podstawie CRL.
Grunt to spróbować sobie wytłumaczyć, że tutaj chodzi tylko o wytypowanie grupy „podejrzanych” do różnych rzeczy. To jest prawdopodobieństwo wystąpienia różnych rzeczy a nie „wyrok”. Prawdopodobnie dorzucą stosowanie acardu albo zalecą dalsze badania.
Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej mogła odetchnąć z ulgą. 🤞👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Lila kciuki zaciśnięte 🤗
Ja dziewczyny obudziłam się po nocnym koszmarze. Mam nadzieję, że tylko głową płata mi figle. A sen to tylko sen.
Wizyta dopiero 6.11, już od 4 nie śpię i myślę, czy nie szukać jakiejś wizyty żeby sprawdzić czy wszystko dobrze.
Kto jeszcze dziś ma wizytę? Bardzo chętnie poczytam o pozytywnych wynikach 😍😍
-
Zosiasamosia ja tez dzis noc z koszmarami 😅 w dodatku tak mnie mąż wkurzył w tym śnie, że bede dzis na niego obrażona.
Ssilvia gratulacje córeczki 🥰🥰😍
Lila777 trzymam kciuki mocno ❤️
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
To była ciężka noc, idę się zbierać na wizytę i będę meldować jak sytuacja 🥺 ciężko mi myśleć pozytywnie… a badanie NIPT polecacie w konkretnych miejscach? Nie orientowałam się do tej pory.. 😔1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
zosiasamosia wrote:Lila kciuki zaciśnięte 🤗
Ja dziewczyny obudziłam się po nocnym koszmarze. Mam nadzieję, że tylko głową płata mi figle. A sen to tylko sen.
Wizyta dopiero 6.11, już od 4 nie śpię i myślę, czy nie szukać jakiejś wizyty żeby sprawdzić czy wszystko dobrze.
Kto jeszcze dziś ma wizytę? Bardzo chętnie poczytam o pozytywnych wynikach 😍😍
Ja też dziś miałam głupie sny i chyba od 3 już nie śpię. Może dlatego, że dzisiaj prenatalne, które bardzo mnie stresują i też głowa wariuje.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i za Ciebie Lilla. Daj znać od razu jak się dowiesz, choć mam takie przeczucia, że to chodzi o jakąś blahostke. I oby tak było. -
Ja podobnie, od 3 kręciłam się w łóżku, o 4 poszłam na dół, żeby dać się mężowi wyspać przed pracą i nie świecić mu telefonem. Ale chyba zaraz wleci drzemka. 😅 Dziś ma mi przyjść poduszka ciążowa i chyba jeszcze trzymają mnie wczorajsze emocje z odkryciem płci.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. 🤞🏻Lila, za Ciebie szczególnie, wierzę, że wszystko będzie dobrze, dawaj nam znać jak sytuacja. Jesteśmy z Tobą.🩵🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.10
💔 08.11 Nasza iskierka 🩵
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Nasz kochany chłopiec 🩵
2 cs
⏸️ 22.08
💔 26.11 Nasz chłopczyk zgasł w 14 tc 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1 -
Default.owa wrote:Ja podobnie, od 3 kręciłam się w łóżku, o 4 poszłam na dół, żeby dać się mężowi wyspać przed pracą i nie świecić mu telefonem. Ale chyba zaraz wleci drzemka. 😅 Dziś ma mi przyjść poduszka ciążowa i chyba jeszcze trzymają mnie wczorajsze emocje z odkryciem płci.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. 🤞🏻Lila, za Ciebie szczególnie, wierzę, że wszystko będzie dobrze, dawaj nam znać jak sytuacja. Jesteśmy z Tobą.🩵
o, daj znać jak Ci się sprawdza. Ja wczoraj wieczorem myślałam o poduszce ciążowej, ostatnio śpię tak, że normalną sobie tak trochę między nogi wkładam, jakoś mi tak wygodniej.
A tak propo spania, to chyba nadal aż do końca drugiego trym można też spać na pleckach? to w trzecim trym sie nie powinno, bo bobas już duży i tylko na boku?starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 33.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
19.12 ponad 300g Szczęścia 🩵

-
Cześć 😊
Lila777 mocne kciuki ❤️🙏
U mnie też dziś prenatalne 😱 Zaraz się zbieram i jestem nieźle zestresowana. Od kiedy się rozchorowałam to budzę się w nocy 3-4x na siku, wodę i smarkanie, więc u mnie kolejna nocka średnia. Mam nadzieję że dziś będzie wszystko dobrze i chociaż stres odejdzie 🙏❤️
kitka_, Wiolami lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
U mnie na kartce z usg jest info, który to tydzień wg miesiączki oraz jak wychodzi jeśli chodzi o wiek z pomiaru maluszka.
Jak Wam już pisałam, te ryzyka u mnie lekarz ocenił jako niskie. Na oko, ale i tak chciałam to sobie policzyć. Tak jak radził lekarz zgłosiłam się do mojego labu, bo kiedyś też mi mówili, że liczą. No i klops... akurat w ciągu tych dwóch tyg zamknęli lab i przeszli na emeryture i nie mają dostępu do programu. Ja to mam szczęście.
W czwartek idę do położnej i zapisuję się tu do publicznej służby na prowadzenie ciąży, do tej pory robiłam wszystko prywatnie, ale też każdy mówi co innego, a i megaproblem było się zapisać na prenatalne, bo nie było miejsc😥 Teoretycznie u nas w służbie publicznej jest tak, że na wszystko kierują z automatu, nie trzeba się niczym martwić i terminy pokazują się w apce.
Tylko, że mało empatyczni są, jak idzie dobrze to fajnie, a jak nie to trzebaby się jeszcze wspomagać prywatnym lekarzem.
Ale też tak kminię jak się zapiszę tak późno to może też będę mieć problem z tymi drugimi prenatalnymi, przecież jak nie będzie terminu to nie będzie 😰 Chyba mało mamy perinatologów
Nie wiem po co ten mój wywód 😂
Scandi-B lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 33.👨
03.2024 💔 9tc
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1

-
Lila, Piwonia, Karpatka kciuki zaciśnięte 🤞😘
Karpatka95 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 33.👨
03.2024 💔 9tc
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1

-
kitka_ wrote:o, daj znać jak Ci się sprawdza. Ja wczoraj wieczorem myślałam o poduszce ciążowej, ostatnio śpię tak, że normalną sobie tak trochę między nogi wkładam, jakoś mi tak wygodniej.
A tak propo spania, to chyba nadal aż do końca drugiego trym można też spać na pleckach? to w trzecim trym sie nie powinno, bo bobas już duży i tylko na boku?
Na pewno dam znać. W ogóle mi się włączył już baby fever po wczoraj i szaleje po slepach i dodaje do koszyka te wszystkie piękne ubranka.
Co do spania na plecach, czytam na niektórych stronach, że już w drugim trymestrze nie jest to wskazane, ale co strona i lekarz to co innego. Myślę, że póki brzuszek mały, to można jeszcze na plecach. Ja osobiście nie lubię spać na plecach, więc dla mnie to nie problem. A w razie wątpliwości warto skosultować ze swoim lekarzem, on zna Twoją ciążę najlepiej.
Ogólnie z tym spaniem, to ja między nogami mam zwykle psa.
Więc zastanawiam się jak on zareaguje jak pojawi się ta poducha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2025, 08:48
kitka_ lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.10
💔 08.11 Nasza iskierka 🩵
2 cs
⏸️ 14.03
2 cs
⏸️ 22.08
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1 -
Ja dziś byłam w labie na pobraniu 5 fiolek i jestem z siebie dumna, bo powiedziałam, że jestem w ciąży i wejdę bez kolejki 😜 I nikt nie protestował, a bałam się, że ludzie będą się denerwować. Więc warto korzystać ze swoich praw 😉
Ssilvia lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie też najbardziej lubię spać na brzuchu, nie potrafię inaczej, więc nie wiem jak to będzie dalejTortie wrote:Ja to się i tak co nocy budzę na brzuchu. W pierwszej ciąży też bardzo długo spałam na brzuchu i mi było wygodnie. Przez sen nie jestem w stanie kontrolować tych pozycji.
-
Ja zawsze chodzę do labu gdzie jest może 1-2 osoby przede mną i często to też są ciężarne 😅. Ale w przyszły poniedziałek idę na pobranie krwi z pakietu z pracy a tam kolejki masakryczne i również zamierzam skorzystać z tego prawa 😊Agat99 wrote:Ja dziś byłam w labie na pobraniu 5 fiolek i jestem z siebie dumna, bo powiedziałam, że jestem w ciąży i wejdę bez kolejki 😜 I nikt nie protestował, a bałam się, że ludzie będą się denerwować. Więc warto korzystać ze swoich praw 😉
Agat99 lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Ja wczoraj nieświadomie się trochę wepchnęłam. Bo położna i punkt pobrań cytologicznych i tak dalej są w tym samym gabinecie. A że wczoraj padł ten system luxmedowski, nie byłam w stanie żeby w rejestracji przed wizytą mi dorzuciły wizytę u położnej. Więc grzecznie poszłam pod gabinet, zapukałam i wyjaśniłam o co chodzi, w końcu to tylko zważenie, ciśnienie i spisanie badań do karty ciąży jeśli jakieś były badania pomiędzy wizytami. Okazało się, że czeka tam też jedna Pani na umówioną wizytę. Położna powiedziała, że zaraz będzie prosić do gabinetu i poprosiła mnie jako pierwszą. Więc trochę się wepchnęłam, trochę nie.
Ale ja zawsze staram się przepuszczać ciężarne w kolejkach, więc tłumaczę sobie, że teraz moja kolej.
Dwie ciąże straciłam, na tą mam zamiar chuchać i dmuchać.
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.10
💔 08.11 Nasza iskierka 🩵
2 cs
⏸️ 14.03
2 cs
⏸️ 22.08
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%