🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lila, mocno ściskam, tak jak pisały dziewczyny, pamiętaj, że to tylko statystyka, w razie czego zrobisz dodatkowe badania i zobaczysz wtedy. Nie nakręcaj się niepotrzebnie. Wszystko będzie dobrze. 🩵
Ja dziś byłam u mojej doktor, w luxmedzie totalny Sajgon, systemy padły.🤣 Ale mnie przyjęła i zrobiła mi USG dopochwowe i coś tam między nogami latało. Pani doktor powiedziała, że może to też być pępowina, ale dla niej fifrak.🤣 Zaraz mam USG i PAPPę i zobaczymy, może tu się uda wyłapać i potwierdzić. 🩵
Lila777, A_nulka, kitka_, anilewe, KurtynaMileczenia lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.10
💔 08.11 Nasza iskierka 🩵
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Nasz kochany chłopiec 🩵
2 cs
⏸️ 22.08
💔 26.11 Nasz chłopczyk zgasł w 14 tc 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1 -
Odświeżyły mi się wiadomości z popołudnia.
Lila, na pewno to duży stres. Najważniejsze że wizyta już z samego rana. Przytulam i trzymam mocno kciuki za jutrzejsza wizytę.
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Wiolami wrote:Dziewczyny, czy wy też jesteście nerwowe? Matko jedyna no ja się wściekam dosłownie w ułamek sekundy i to bez powodu większego , robię się jakaś nerwowa ,zestresowana a potem nie mogę się wyciszyć😕
Też miewam takie skoki! Strasznie mi głupio czasem… najczęściej mój synek jest ofiarą 😕. Ale ogólnie ja miewam przeróżne dziwne reakcje, pozytywne i negatywne… ostatnio się popłakałam ze wzruszenia jak usłyszałam śpiewające dzieci 🥹
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Lila777 wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie… strasznie mnie brzuch boli ze stresu pewnie 😔 jeszcze te panie pielęgniarki wczoraj mówiły mi że jeśli dzwonią, to tylko jak coś jest źle.. bardzo kochane panie i sympatyczne - i dziś miała taki poważny smutny głos przekazując mi tą informację… 🥺
Lila, współczuję negatywnych przeżyć na wizycie ze strony lekarza 🤦♀️ najważniejsze że USG wyszło dobrze, postaraj się trzymać tej myśli do jutrzejszej wizyty - to nie musi być jeszcze nic poważnego. Może potrzebne będzie wdrożenie nowych leków albo dodatkowe kontrole. Wszystkie trzymamy kciuki za pozytywne informacje! 💓 -
A czy ktoras z was mecza biegunki? Mnie od okolo 3 tyg
nie mam goraczki etc tylko 3-4 male luzne stolce (sorry!) dziennie 🥵 caly czas mam wrazenie ze to po progesteronie besins (na prolutexie nic nie mialam) blah 💀
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.62 (0.37 w 2024)
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
03-05.2025 - 3 IUI ❌
21.08 - start stymulacji (Menopur + Cetrotide)
30.08 - punkcja - 3 🥚
4.09 - transfer 4AA
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 13.4
7 dpt beta 52.5
9 dpt beta 92.7
11 dpt 264.5
14 dpt 877.8 prog 83.16
7w0d - CRL 1 cm, ❤️ 140/min

-
Fiolek100 wrote:A czy ktoras z was mecza biegunki? Mnie od okolo 3 tyg
nie mam goraczki etc tylko 3-4 male luzne stolce (sorry!) dziennie 🥵 caly czas mam wrazenie ze to po progesteronie besins (na prolutexie nic nie mialam) blah 💀
Też mnie męczą. Biegunki i zatwardzenie na zmianę. Nie wiem z czego to wynika.. Tez biorę progesteron, może to być powodem✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Może nie codziennie ale zdarza mi się 😊 w sumie nie nazwałbym tego biegunką, po prostu miękki stolec 😅Fiolek100 wrote:A czy ktoras z was mecza biegunki? Mnie od okolo 3 tyg
nie mam goraczki etc tylko 3-4 male luzne stolce (sorry!) dziennie 🥵 caly czas mam wrazenie ze to po progesteronie besins (na prolutexie nic nie mialam) blah 💀👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Mam podobnie, bardzo często biegam do toalety i że tak powiem, mało z tego wychodzi. A potem znów mam w ogóle problem się wypróżnić.
Jestem po badaniach USG do Pappy, mam potwierdzenie, że to chłopak.🩵 I nadrobił, zmienił mi się termin na 04.05, czyli tak jak według ostatniej miesiączki.🥰
Agat99, Karpatka95, Ania 93, A_nulka, Nicole123, anilewe, Cavarathiel, Scandi-B, Wiolami lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.10
💔 08.11 Nasza iskierka 🩵
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Nasz kochany chłopiec 🩵
2 cs
⏸️ 22.08
💔 26.11 Nasz chłopczyk zgasł w 14 tc 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1 -
Lila777 wrote:U mnie sukienka albo spódnica by nic nie dała bo musiałam mieć podniesione, bo USG odbyło się przez brzuch.. oparł rękę o pipke i jeździł po brzuchu głowicą..
pomijając że na prawdę ta wizyta nie była dla mnie miła i chciałam zmienić lekarza to dziś :
Dostałam niestety telefon z tej kliniki, że mają wyniki z krwi i jutro pilnie po 7 rano mam się zgłosić do nich 😭 pani przez telefon powiedziała że nie może udzielić mi informacji i wszystkiego dowiem się u doktora 😔 nie wiem czego mogę się spodziewać.. USG wyszło poprawne.. może któraś z Was miała taką sytuację? Byłam bardzo pozytywnie nastawiona i mi podcięli skrzydełka najpierw ta wizyta a teraz tym telefonem.. bardzo się boję 😢
Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko skończyło się szczęśliwie ❤️ -
Wiolami wrote:Dziewczyny, czy wy też jesteście nerwowe? Matko jedyna no ja się wściekam dosłownie w ułamek sekundy i to bez powodu większego , robię się jakaś nerwowa ,zestresowana a potem nie mogę się wyciszyć😕
Wiolami a pracujesz jeszcze czy już jesteś na zwolnieniu? Ja też byłam strasznie nerwowa, wystarczyła iskra i wybuchałam, a później miałam wyrzuty sumienia 😔. Od wczoraj jestem na zwolnieniu, w sumie od piątku od 15 mam już wolne i muszę przyznać, że jest znacznie lepiej. Moze dlatego, że trochę mniej na głowie teraz mam, nie wiem ale widzę poprawę.
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Piwonia37 wrote:Wiolami a pracujesz jeszcze czy już jesteś na zwolnieniu? Ja też byłam strasznie nerwowa, wystarczyła iskra i wybuchałam, a później miałam wyrzuty sumienia 😔. Od wczoraj jestem na zwolnieniu, w sumie od piątku od 15 mam już wolne i muszę przyznać, że jest znacznie lepiej. Moze dlatego, że trochę mniej na głowie teraz mam, nie wiem ale widzę poprawę.
Jeszcze właśnie pracuje ,planowałam do końca roku,ale nie wiem czy dam radę.Prace mam biurową ,ale jest sporo emocji ,szybkiego działania i też już tak dochodzę do tego,że strasznie mnie to zamieszanie w pracy męczy.
Szybko się denerwuję zarówno w biurze jak i w domu może faktycznie czas odpocząć.2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔
O3.3024👼💔
O6.2024👼💔
01.2025 👼💔
21.08.25 ⏸️
12.09.25 ♥️🌈
10.10.25 👶ma 3,87 cm
20.10.2025 👶 ma 6,06 cm
22.11.2025 👶 ma 173g
13.12.2025 👼💔 20t żegnaj synku 🩵 -
Wiolami też ostatnio denerwuje się na wszystkich. Wszystko mnie mega irytuje.
Ogólnie jestem osobą bardzo spokojna i ciężko wyprowadzić mnie z równowagi ale dużo duszę w sobie i potem ciągle mam taki negatywny natłok myśli. Ostatnio zauważyłam że już wstaje negatywnie nastawiona.
Też chce pracować do końca roku. Zobaczymy czy się uda. Dziś miałam ochotę już iść na zwolnienie. -
Wiolami wrote:Jeszcze właśnie pracuje ,planowałam do końca roku,ale nie wiem czy dam radę.Prace mam biurową ,ale jest sporo emocji ,szybkiego działania i też już tak dochodzę do tego,że strasznie mnie to zamieszanie w pracy męczy.
Szybko się denerwuję zarówno w biurze jak i w domu może faktycznie czas odpocząć.
Myślę, że jeśli ma to poprawić Twoje samopoczucie, a sądzę, że poprawi, to warto rozważyć szybsze odejście z pracy. -
U mnie można zapisać dziewczynkę 🥹🥰
Agat99, IT_Girl, Sosenka93, ZuziaFruzia, Default.owa, Nicole123, Piwonia37, kitka_, anilewe, Cavarathiel, Scandi-B, zosiasamosia, Ania 93, Karpatka95, KurtynaMileczenia, A_nulka, ami_ami, Angolek97017, Firest lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Hej dziewczyny ja dziś ciężko dzień, córka rano miała mieć szczepienie a ma znów katar a dopiero w piątek kaszel jej minął. Byśmy były dawno po szczepieniu i jak dziecko zdrowe było to lekarka stwierdziła że za tydzień bo poda się więcej szczepionek i tak jej podali że trafiła do szpitala, to przełożyły na za tydzień to kaszlała to przełożyli na dziś a dziś katar. Idzie zwariować. Potem przed 12 jechałam do fizjoterapeuty do innej miejscowości i jestem mega zaskoczona pozytywnie, dowiedziałam się mnóstwo rzeczy plus to że fizjoterapeutka z mojej miejscowości brała kasę a to nic by nie pomogło bo złą diagnozę postawiła i polecił mi fizjoterapeuta neurologa i już zapisałam na listopada bo kogoś znajomego polecił a takto miałam czekać do marca. Także dzień pełen wrażeń ☹️aż mnie w podbrzuszu bolało od tego tempa dzisiejszego.
-
A ja sobie tak żyłam w nieświadomości i dziś wchodzę na pocztę a tu wyniki z krwi . O mały włos na zawał nie zeszłam bo miałam czekać do tygodnia a już wczoraj były wyniki i nie mogłam ich otworzyć. Wpadłam już w panikę i jakoś pokombinowałam i otworzyłam plik. Wszystkie ryzyka niskie . Niższe niż w poprzedniej ciąży rok temu u córki. Ale mi użyło 😉
Sosenka93, ZuziaFruzia, Ssilvia, Default.owa, Nicole123, kitka_, Agat99, Cavarathiel, zosiasamosia, A_nulka lubią tę wiadomość
-
U mnie już po prenatalnych. Z USG wszystko ok, przez brzuch było wykonane. Ciężko było uchwycić profil maluszka i dopiero po następnej pacjentce weszłam ponownie i na całe szczęście się udało. U dziewczyny przede mną też był problem i na dokończenie badania ma przyjść za tydzień. Na całościowy wynik muszę czekać tydzień. No i prawdopodobnie dziewczynka 🥰
ZuziaFruzia, Ssilvia, Nicole123, Piwonia37, Sosenka93, kitka_, Agat99, anilewe, Cavarathiel, Monika33, Scandi-B, zosiasamosia, Ania 93, KurtynaMileczenia, A_nulka, Firest lubią tę wiadomość
-
Chyba mamy pół na pół dziewczynek i chłopców?
Lila, strasznie Ci współczuję przeżyć i tego całego stresu. Będzie dobrze 🤞
Ja dzisiaj popracowałam rano i koło 11 zaczęły się mdłości i było coraz gorzej, więc generalnie walka o przetrwanie 😅Jakoś koło 18-19 już kompletnie jak na kacu się czułam i do tego zgaga.
Ale teraz przeszło.
Ja się pytam gdzie ten 'złoty okres ciąży' o którym słyszałam, że zaczyna się od 12 tyg 😂
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 33.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
19.12 ponad 300g Szczęścia 🩵

-
Gratuluję wszystkim za nowe wizyty i te dobre wieści ❤️
Siadłam z mężem do tych wyników i spróbowałam skonsultować z czatem GPT.
Na karcie z tego badania nie zgadza się pomiar CRL z wpisanym wiekiem ciąży. Oni mi wpisali według książeczki 12+6 i tak mam też na tych wynikach. Jednak wielkość CRL wskazuje na 13+3 co daje istotny wpływ na wyniki z krwi. Ogólnie to pomiar CRL wyszedł mi identyczny jak na wizycie sprzed 3tyg u ginekologa gdzie dzieciątko wyprzedziło o 4 dni termin. Teraz znowu wyszły te 4dni. Lekarz jak odchodziłam siadł do komputera, pocykał coś i dał mi kartkę z wynikami - nie powinien zmienić wieku ciąży żeby na wypisie CRL się zgadzał ? Mam nadzieję, że to ten błąd - bardzo na to liczę 🥺 moja przyjaciółka mówiła że jej to zaktualizował na prenatalnych wynikach że pomiar się nie zgadza z datą i wpisał nową.. do tego musze nadmienić, że czat napisał że USG mam wzorowe.. co na to powiecie ?
Wam zaktualizowali wiek ciąży na prenatalnych wynikach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2025, 22:23
Monika33 lubi tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
Lila777 Ale stres 😥Dobrze, że jutro z samego rana spotkanie i wyjaśnienie wszystkiego, będę trzymać kciuki! U mnie nie aktualizowali nic wieku ciąży, ale różnice miałam niedużą, bo chyba jeden dzień.
Ale dużo prenatalnych było w ostatnich dniach, pięknie się to czyta 😍 I już nam się tyle dzieciaczków deklaruje z płcią, cudownie 🩵🩷
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12+3 - I prenatalne 6,2cm
16.12 20+2 - 324g
22.12 21+1 - II prenatalne 424 g

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH