🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Piwonia37 wrote:Cześć dziewczyny!
Miło się czyta, że niektóre z Was, badania prenatalne ma już za sobą i że wszystko wyszło dobrze, że dzieciaczki zdrowe. Ja mam w środę i strasznie się stresuje 😔. Niewiele mi brakuje do 40-stki i strasznie się boję, że może z tych badań wyjść, że jest coś nie tak. Zapewne każda z nas ma obawy, a ja już może za bardzo panikuje 😒
Nie denerwuj się,będzie dobrze.Ja jestem 40+ i ryzyka wyszły niskie po skorygowaniu.
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt,niech rosną zdrowo te nasze bąbelki 🤞🫶🏻
anilewe, Piwonia37 lubią tę wiadomość
2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔
O3.3024👼💔
O6.2024👼💔
01.2025 👼💔
21.08.25 ⏸️
12.09.25 ♥️🌈
10.10.25 👶ma 3,87 cm
20.10.2025 👶 ma 6,06 cm
22.11.2025 👶 ma 173g
13.12.2025 👼💔 20t żegnaj synku 🩵 -
ZuziaFruzia wrote:Mam do Was pytanie - czy w czasie ciąży (u mnie 12+3) macie problem z połykaniem tabletek? U mnie jest dramat. Na samą myśl o tym, że muszę połknąć tabletkę już kilka razy wymiotowałam ☹️
A może macie jakieś lifehacki? Przyjmę wszystko co choć trochę ułatwi życie 😅
Też mam problem i kupiłam wszystko w kropelkach. Jedynie magnezu nie było to łamie na pół tabletkę.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Podobno to był właściciel kliniki w której byłam… więc prywatnie też tam działają.. spróbuję się przepisać w przyszłym tygodniu bo masz rację - zdrowie psychiczne najważniejsze. Koleżanki są zdziwione że od razu kazał bez majtek leżeć i do tego oparł se rękę na mojej pipce jak jeździł tym USG po brzuchu co nie było komfortowe dla mnie.. dopiero to wszystko po czasie do mnie doszło - że nie tak powinno wyglądać takie badanie 😔Kassialka wrote:Dlatego ja od początku mowilam ze idę na USG prywatnie do polecanego miejsca, by wlasnie uniknac takich sytuacji. Tyle juz tego typu sytuacji mialam, ze teraz dbam juz tylko o swój komfort psychiczny.
Ten lekarz w luxmed wywalil tekstem "a czemu prywatnie prenatalne a nie na NFZ przecież wszyscy lekarze tacy sami" - no chyba kurna nie.1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
Lila777 wrote:Podobno to był właściciel kliniki w której byłam… więc prywatnie też tam działają.. spróbuję się przepisać w przyszłym tygodniu bo masz rację - zdrowie psychiczne najważniejsze. Koleżanki są zdziwione że od razu kazał bez majtek leżeć i do tego oparł se rękę na mojej pipce jak jeździł tym USG po brzuchu co nie było komfortowe dla mnie.. dopiero to wszystko po czasie do mnie doszło - że nie tak powinno wyglądać takie badanie 😔
Nie mysl juz o tym nie stresuj sie a na następne zmien miejsce
najważniejsze ze badanie za Tobą. Ja na prenatalne wolałam kobietę, chociaż lekarza swojego mam mężczyznę, moze taka zmiana tez u Ciebie bedzie dobra 
Piwonia37 trzymamy kciuki w środę ❤️
Piwonia37, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Lila777 wrote:Podobno to był właściciel kliniki w której byłam… więc prywatnie też tam działają.. spróbuję się przepisać w przyszłym tygodniu bo masz rację - zdrowie psychiczne najważniejsze. Koleżanki są zdziwione że od razu kazał bez majtek leżeć i do tego oparł se rękę na mojej pipce jak jeździł tym USG po brzuchu co nie było komfortowe dla mnie.. dopiero to wszystko po czasie do mnie doszło - że nie tak powinno wyglądać takie badanie 😔
W przypadku prenatalnych to niestety nie jest kwestia prywatnie czy NFZ tylko poszczególnych badających. Można trafić super na NFZ i beznadziejnie prywatnie. Warto się umawiać do konkretnej osoby, bo w poszczególnych placówkach są super lekarze jak również i tacy co ten certyfikat niewiadomo jak zdobyli.
Kaaro90, Lila777 lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Wiolami wrote:Nie denerwuj się,będzie dobrze.Ja jestem 40+ i ryzyka wyszły niskie po skorygowaniu.
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt,niech rosną zdrowo te nasze bąbelki 🤞🫶🏻
Dziękuję, podniosłaś mnie trochę na duchu 😊
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Hej,
Gratuluję wizyt dziewczyny 🩵🩷U mojego lekarza plus taki, że jest ta śmieszna spódniczka, niewiele zasłania ale zawsze coś. Plus do gina jak ktoś się stresuję dobrze ubrać dłuższą bluzke/sweter. Zawsze większy komfort.Lila777 wrote:Podobno to był właściciel kliniki w której byłam… więc prywatnie też tam działają.. spróbuję się przepisać w przyszłym tygodniu bo masz rację - zdrowie psychiczne najważniejsze. Koleżanki są zdziwione że od razu kazał bez majtek leżeć i do tego oparł se rękę na mojej pipce jak jeździł tym USG po brzuchu co nie było komfortowe dla mnie.. dopiero to wszystko po czasie do mnie doszło - że nie tak powinno wyglądać takie badanie 😔
Dlatego mój gin mi napisał 2 nazwiska i by do nich się zapisać, bo większość na odwal robi prenatalne na NFZ...
anilewe lubi tę wiadomość
-
Hejka 🥰 Gratulacje wczorajszych wizyt i kciuki za dzisiejsze 🙏❤️
Ja to w sumie się nie przejmuje nawet jak muszę z gołym tyłkiem po gabinecie latać 🤣 U mojego gina mam spódniczki, ale przez te wszystkie lata to się zdążyłam przyzwyczaić i nie ubieram się jakoś specjalnie na wizytę, że spódnica/sukienka czy coś.
Dziś mam w planie dużo zrobić. Posprzątać, upiec chleb bananowy. Od 5 dziś nie śpię i już ogarnęłam mieszkanie z wierzchu i poodkurzałam, spacer z psem też już zaliczony 😅 Stres przed jutrzejszymi prenatalnymi wjechał mocno 🫣
kitka_ lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Mój lekarz też skierował mnie do miejsca, w którym USG wykonują osoby, z którymi pracuje w jednym szpitalu. Wypisał nazwiska i udało się umówić do najbardziej polecanej przez niego kobietki. Zobaczymy, komfort podczas tej stresującej wizyty jest bardzo ważny. Liczę na to, że jak zobaczy od kogo mam skierowanie to po prostu będzie "milej" 🙂
-
Acmvj wrote:W przypadku prenatalnych to niestety nie jest kwestia prywatnie czy NFZ tylko poszczególnych badających. Można trafić super na NFZ i beznadziejnie prywatnie. Warto się umawiać do konkretnej osoby, bo w poszczególnych placówkach są super lekarze jak również i tacy co ten certyfikat niewiadomo jak zdobyli.
Popieram. Tak samo ja mam z moim lekarzem prowadzącym. Nie widzę pogorszenia obsługi jak przyjmuje na nfz. A są też tacy co lecą na "odwal się" się prywatnie i za wizytę liczą sobie bardzo dużo. Ja już nie raz się przekonałam, że to nie jest kwestia nfz/prywatnie tylko danego podejścia lekarza i tego jakim jest człowiekiem.
Firest lubi tę wiadomość
8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3 - wszystko ok♥️
*5.12 - 200g chłopczyka 🩵 - 17+3
*29.12 - połówkowe
Ciąża z przyczepką leków

-
Melduję się po prenatalnym. Wszystko dobrze, pani doktor powiedziała, że ładny człowiek, nie ma się do czego przyczepić 😍 już ma 7 cm i wg USG 13+2 tc. Przez opóźnienie wizyt byłam z mega pełnym pęcherzem i pani doktor powiedziała, że to bardzo dobrze i faktycznie mniej bolało samo badanie (przez brzuch) niż potem jak opróżniłam i uczyły się na mnie studentki. Na pustym pęcherzu bolało (ale ja mam niiiski próg bólu). No i dodatkowo przezpochwowe badanie też miałam. Wizyta na ocenę ryzyka w przyszłym tygodniu 😊
Acmvj, ZuziaFruzia, Angolek97017, IT_Girl, Sosenka93, Chmurka21, Ania 93, anilewe, Kaaro90, Karpatka95, Agat99, Scandi-B, KurtynaMileczenia, zosiasamosia, Monika33, Nicole123, kitka_, Cavarathiel lubią tę wiadomość
18.09.2024 💔 poronienie zatrzymane 5tc
29.08.2025 ⏸️
16.09.2025 CRL 7,7 mm, serduszko ❤️
23.09.2025 CRL 1,29 cm ❤️
7.10.2025 CRL 3 cm ❤️
20.10.2025 CRL 5,3 cm ❤️
28.10. prenatalne CRL 7,2 cm ❤️ zdrowy chłopiec 🩵
2.12. Bobas 240g 🩵
22.12. II prenatalne
🙎🏽♀️ MTHFR, PAI-1, antykoagulant toczniowy, hashimoto
🙎🏽♂️wszystko ok

-
A_nulka wrote:Melduję się po prenatalnym. Wszystko dobrze, pani doktor powiedziała, że ładny człowiek, nie ma się do czego przyczepić 😍 już ma 7 cm i wg USG 13+2 tc. Przez opóźnienie wizyt byłam z mega pełnym pęcherzem i pani doktor powiedziała, że to bardzo dobrze i faktycznie mniej bolało samo badanie (przez brzuch) niż potem jak opróżniłam i uczyły się na mnie studentki. Na pustym pęcherzu bolało (ale ja mam niiiski próg bólu). No i dodatkowo przezpochwowe badanie też miałam. Wizyta na ocenę ryzyka w przyszłym tygodniu 😊
Też miałam USG w 12+4 i też dziecko miało ponad 7cm i na podstawie CRL wychodziło na 13+2 😁
A_nulka lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Super wieści ❤️.A_nulka wrote:Melduję się po prenatalnym. Wszystko dobrze, pani doktor powiedziała, że ładny człowiek, nie ma się do czego przyczepić 😍 już ma 7 cm i wg USG 13+2 tc. Przez opóźnienie wizyt byłam z mega pełnym pęcherzem i pani doktor powiedziała, że to bardzo dobrze i faktycznie mniej bolało samo badanie (przez brzuch) niż potem jak opróżniłam i uczyły się na mnie studentki. Na pustym pęcherzu bolało (ale ja mam niiiski próg bólu). No i dodatkowo przezpochwowe badanie też miałam. Wizyta na ocenę ryzyka w przyszłym tygodniu 😊
A_nulka lubi tę wiadomość
-
Ja też mam prenatalne jutro i robi je doktor , która prowadzi ciążę. Ale w pn dzwoniła do mnie z tym całym zamieszaniem z sorami i omdleniem to poczułam się zlana , w sumie nawet nie zapytała jak się czuje .
I tak planowałam zmienić na takiego , który zrobi też cięcie, czyli poprowadzi do końca i jestem umówiona na połowę listopada , mam nadzieję , że mnie przejmie 🫢🫣 Byłam u niego w tej ciąży straconej, to był bardzo profesjonalny i wspomniał, że po jednym porodzie nawet nie będzie namawiał na poród SN i nawet popiera CC w moim przypadku. Nawet doradził wzięcie zaświadczenia od psychiatry.
Ja jestem z Podlasia to tutaj dużego wyboru nie ma co do prenatalnych. Pierwsze robiłam w klinice niepłodności i bardzo miło wspominam ale podobno w mastermedzie mają najlepszy sprzęt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2025, 13:04
-
Cudowne wieści 🥰 na poprzednich usg też maluch wyprzedzał kilka dni?A_nulka wrote:Melduję się po prenatalnym. Wszystko dobrze, pani doktor powiedziała, że ładny człowiek, nie ma się do czego przyczepić 😍 już ma 7 cm i wg USG 13+2 tc. Przez opóźnienie wizyt byłam z mega pełnym pęcherzem i pani doktor powiedziała, że to bardzo dobrze i faktycznie mniej bolało samo badanie (przez brzuch) niż potem jak opróżniłam i uczyły się na mnie studentki. Na pustym pęcherzu bolało (ale ja mam niiiski próg bólu). No i dodatkowo przezpochwowe badanie też miałam. Wizyta na ocenę ryzyka w przyszłym tygodniu 😊👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Hejka! Właśnie miałam wizytę u ginekologa, wszystko jest w porządku, mały człowiek wierzgał na ekranie 😍 Dostałam w końcu skierowanie na prenatalne, ale do konkretnej placówki, nie tam gdzie się umawiałam i się zastanawiam czy to skierowanie mogę wykorzystać w mojej wybranej placówce 🤔 Zadzwonię i zobaczę jakie terminy mają jeszcze.
Poza tym miałam badanie ciśnienia zaraz przed wizytą, oczywiście że było wysokie no ale się stresowałam mocno. I teraz właśnie czekam na powtórne badanie
ZuziaFruzia, Lila777, A_nulka, Karpatka95, Agat99, Ania 93, Monika33, Nicole123, kitka_, Cavarathiel, Firest lubią tę wiadomość
-
U mnie sukienka albo spódnica by nic nie dała bo musiałam mieć podniesione, bo USG odbyło się przez brzuch.. oparł rękę o pipke i jeździł po brzuchu głowicą..
pomijając że na prawdę ta wizyta nie była dla mnie miła i chciałam zmienić lekarza to dziś :
Dostałam niestety telefon z tej kliniki, że mają wyniki z krwi i jutro pilnie po 7 rano mam się zgłosić do nich 😭 pani przez telefon powiedziała że nie może udzielić mi informacji i wszystkiego dowiem się u doktora 😔 nie wiem czego mogę się spodziewać.. USG wyszło poprawne.. może któraś z Was miała taką sytuację? Byłam bardzo pozytywnie nastawiona i mi podcięli skrzydełka najpierw ta wizyta a teraz tym telefonem.. bardzo się boję 😢1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25

-
Pamiętaj, że jeśli USG wyszło ok, to reszta zestawienia jest statystyka. I bez badań genetycznych i tak nie poznasz prawdy. Wiem, że to marne pocieszenie i tak się będziesz stresować, ale podczytuj dziewczyny z kwietnia. One też tam mają ryzyka np. prekamplesji i lekarze zalecają accard.Lila777 wrote:U mnie sukienka albo spódnica by nic nie dała bo musiałam mieć podniesione, bo USG odbyło się przez brzuch.. oparł rękę o pipke i jeździł po brzuchu głowicą..
pomijając że na prawdę ta wizyta nie była dla mnie miła i chciałam zmienić lekarza to dziś :
Dostałam niestety telefon z tej kliniki, że mają wyniki z krwi i jutro pilnie po 7 rano mam się zgłosić do nich 😭 pani przez telefon powiedziała że nie może udzielić mi informacji i wszystkiego dowiem się u doktora 😔 nie wiem czego mogę się spodziewać.. USG wyszło poprawne.. może któraś z Was miała taką sytuację? Byłam bardzo pozytywnie nastawiona i mi podcięli skrzydełka najpierw ta wizyta a teraz tym telefonem.. bardzo się boję 😢
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Podczytam, dziękuję 🥺 to chyba będzie najtrudniejszy czas oczekiwań, z jakim przyjdzie mi się zmierzyć 😥1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH