🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
A robisz przez przeglądarkę czy aplikację? Bo chyba tylko przez przeglądarkę da się to zrobić. I pamiętać żeby na koniec kliknąć zapisz 😅 Nic innego mi nie przychodzi do głowy, co by mogło pomóc 🤔Piwonia37 wrote:Tam już z 50 razy próbowałam, zdjęcie też mam tam niby ustawione a tutaj mi nie wyświetla. Nie wiem o co chodzi.
dracaena, Kasieńka lubią tę wiadomość
👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
27.11 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Dziewczyny jestem po wizycie i jestem w mega szoku.
Jeszcze wczoraj pisałam że przeczuwam dziewczynkę a dziś lekarz na 99% stwierdził chłopca 🩵
Ja nawet wózek mam różowy 😂 także będzie jednak wyprawka do wymiany
Wczoraj 6,5cm dziś 7,1cm człowieka
Także dziewczyny nie ma się co stresować pomiarami bo co lekarz to inne wymiary.
Dostałam zdjęcie na którym widać że to chłopczyk, żeby pokazać mężowi bo dziś nie zdążył przyjść na wizytę
Agat99, ZuziaFruzia, dracaena, Acmvj, Karpatka95, Default.owa, Nicole123, Kassialka, Cavarathiel, IT_Girl, anilewe, KurtynaMileczenia, A_nulka, Kasieńka, Scandi-B, Wiolami, Ania 93, Sosenka93, aleo_, Polczi5 lubią tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Dziewczyny jestem po wizycie i jestem w mega szoku.
Jeszcze wczoraj pisałam że przeczuwam dziewczynkę a dziś lekarz na 99% stwierdził chłopca 🩵
Ja nawet wózek mam różowy 😂 także będzie jednak wyprawka do wymiany
Wczoraj 6,5cm dziś 7,1cm człowieka
Także dziewczyny nie ma się co stresować pomiarami bo co lekarz to inne wymiary.
Dostałam zdjęcie na którym widać że to chłopczyk, żeby pokazać mężowi bo dziś nie zdążył przyjść na wizytę
Ja się w sumie ucieszyłam, że chłopiec z tego powodu, że mam całą wyprawkę dla chłopca, ale z dziewczynki pewnie cieszyłabym się tak samo tylko musiałabym rzeczy powymieniać 😁
W każdym razie witam w teamie chłopców 😁
Default.owa, zosiasamosia, Kasieńka lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Już po USG. Dziewczynka ma 6 cm i znowu trochę wyprzeda termin. Wszystko w porządku, i większość wad genetycznych według obrazu USG wykluczone. Jak narazie zdrowa dziewczynka. Mogę trochę odetchnąć ❤️ ryzyko z krwi nie robiłam bo u mnie nie ma tego w standardzie i rączej nie będę robić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 20:25
Default.owa, Agat99, Nicole123, Cavarathiel, Kassialka, IT_Girl, anilewe, zosiasamosia, lilka2025, dracaena, Kaśik, KurtynaMileczenia, A_nulka, Kasieńka, Scandi-B, Wiolami, Ania 93, ZuziaFruzia, Sosenka93, Kitkat, Polczi5, kitka_ lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Acmvj to prawda, dla mnie też płeć nie ma znaczenia. I najważniejsze żeby było zdrowe. Jedynie to było duże zaskoczenie bo jakoś tak mocno przeczuwałam dziewczynkę.
W pierwszej ciąży kończyliśmy budowę domu. Nawet rozdzielacze ogrzewania są podpisane pokój córki a drugi pokój synka, więc się sprawdziło.
Default.owa lubi tę wiadomość
-
KurtynaMileczenia wrote:Ja czuje od jakiegoś czasu takie jakby “zakwasy”, szczególnie jak się w nocy zapomnę i chce wstać tak z brzucha, a nie przez przejście na bok i dopiero wtedy.
Ja mam zamiar zacząć chodzić na aquaaerobik, bo kocham pływać, a w przyszłym tygodniu idę do fizjoterapeutki uro, ma w ofercie coś takiego jak przygotowanie do porodu. Na prenatalnych wyszło ze mam za bardzo napięte mięśnie dna miednicy i Pani doktor mnie nastraszyła że jak tak zostanie to będę dziecko rodzić trzy dni, więc zobaczymy co fizjo zaradzi
Mam identycznie - bóli brzucha czy ciągnieć jako takich brak, ale przy gwałtownym użyciu mięśni brzucha czuję takie 'zakwasy' 😃
U mnie w mieście jest kilka miejsc z jogą dla ciężarnych, na które chciałabym się zapisać, ale problem w tym że wszystkie są przed południem... więc musiałabym przejść na zdalne albo l4 (ale l4 i chodzenie na gimnastykę chyba się wyklucza?)
Zdalne też grubymi nićmi szyte bo oficjalnie muszę być do dyspozycji pracodawcy w godzinach pracy. A może lekarz może wypisać zalecenia że mam chodzić na gimnastykę? Praktykuje się takie coś? Wtedy byłoby wszystko zgodnie ze sztuką 😇👱♀️'93 👱♂️'94
⏸️ 04.01.2025/11 dpo
14 dpo: beta 40
16 dpo: beta 85,4
5+2: malutka kropeczka w macicy 🥺
9+0: CRL: 1,24 cm, FHR -, poronienie zatrzymane
💔 14.02.2025 (7+4 / 9+3)
⏸️ 08.09.2025/14 dpo
18 dpo: beta 874,9
20 dpo: beta 2006
7+0: CRL 0,87 cm, FHR+
8+4: CRL 1,84 cm, FHR 176
💊: acard 1x150, luteina 2x100, euthyrox 1x100
🩺: 13+1
pren: 13+3

-
Agat99 wrote:Trzymam kciuki za prenatalne, ja idę jutro rano więc również czuję właśnie ten stres..
A przeprowadzkę mamy zaplanowaną dopiero na wiosnę 😃 nie wiem w którym miesiącu by było najłatwiej ale ważne żeby zdążyć przed porodem 😉 w styczniu to już pewnie brzuszek się pojawi ale skoro to drugi trymestr czyli podobno złoty okres ciazy, to siły też powrócą 😉
Powodzenia na jutrzejszych prenatalnych 🤞
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Hej,
Udanego piątku,rany weekend za pasem i u mnie długi 🤣 ostatnie trzy dni to jakiś szok padam na twarz popołudniu,wczoraj doszedł ból głowy 🤕 kompletnie nic nie zrobiłam w domu🫢
Mnie już dochodzą słuchy , że cos przytyłam 🤣🤣🤣🤣 kurcze jak to możliwe 🤔 ale faktycznie tak jest 😕ale jak to mówią życie ,ciąża do tego zmiana pracy na siedząca zrobiła swoje .Mimo ,że chodzę na spacery i staram się ruszać , to nie jest już to.
Też będę szukać jakiś zajęć i myślę o fizjo .
Narazie nie myślę o wyprawce ,choć po głowie gdzieś chodzi.Na chwilę obecną planuję od nowego roku coś działać,a obecnie planujemy podokanczac rzeczy remontowe ,które nie są jeszcze zrobione od wyprowadzki 🫢
Kassialka, Karpatka95 lubią tę wiadomość
-
Karpatka95 wrote:A robisz przez przeglądarkę czy aplikację? Bo chyba tylko przez przeglądarkę da się to zrobić. I pamiętać żeby na koniec kliknąć zapisz 😅 Nic innego mi nie przychodzi do głowy, co by mogło pomóc 🤔
Tak, w przeglądarce. Zapisuję i nic się nie dzieje. No trudno. Jak coś to mam identyczny termin jak Karpatka95 😄
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze 😙
Karpatka95 lubi tę wiadomość
-
iiaawaak wrote:Mam identycznie - bóli brzucha czy ciągnieć jako takich brak, ale przy gwałtownym użyciu mięśni brzucha czuję takie 'zakwasy' 😃
U mnie w mieście jest kilka miejsc z jogą dla ciężarnych, na które chciałabym się zapisać, ale problem w tym że wszystkie są przed południem... więc musiałabym przejść na zdalne albo l4 (ale l4 i chodzenie na gimnastykę chyba się wyklucza?)
Zdalne też grubymi nićmi szyte bo oficjalnie muszę być do dyspozycji pracodawcy w godzinach pracy. A może lekarz może wypisać zalecenia że mam chodzić na gimnastykę? Praktykuje się takie coś? Wtedy byłoby wszystko zgodnie ze sztuką 😇
Mnie moja pani doktor zachęcała do treningów. Część z dziewczyn już jest na finishu, zakładam, że większość jest już na zwolnieniu. W sumie robisz to dla lepszego przygotowania do porodu- coś jak szkoła rodzenia.
PS. Pierwszy raz mam zakwasy od sierpnia 🤣 oczywiście głównie na rękach i nogach, bo jednak tych okolic brzuszkowych się nie ćwiczy.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Wiolami wrote:Hej,
Udanego piątku,rany weekend za pasem i u mnie długi 🤣 ostatnie trzy dni to jakiś szok padam na twarz popołudniu,wczoraj doszedł ból głowy 🤕 kompletnie nic nie zrobiłam w domu🫢
Mnie już dochodzą słuchy , że cos przytyłam 🤣🤣🤣🤣 kurcze jak to możliwe 🤔 ale faktycznie tak jest 😕ale jak to mówią życie ,ciąża do tego zmiana pracy na siedząca zrobiła swoje .Mimo ,że chodzę na spacery i staram się ruszać , to nie jest już to.
Też będę szukać jakiś zajęć i myślę o fizjo .
Narazie nie myślę o wyprawce ,choć po głowie gdzieś chodzi.Na chwilę obecną planuję od nowego roku coś działać,a obecnie planujemy podokanczac rzeczy remontowe ,które nie są jeszcze zrobione od wyprowadzki 🫢
Tez tak padam na twarz 😅 gdyby nie moj mąż ktory sprząta, pierze i gotuje to nic bym nie miala zrobione w domu. Zaangowal sie chłop, Owocki myje w sodzie, kupil nowy dzbanek z filtrem jakis lepszej jakości 😅
Jutro planuje pójść na zakupy, ciuchów mi brakuje wygodnych a niestety po pracy nie ma szans na chodzenie po sklepach bo o 16 ja juz ciagne nogami i marze o kanapie 😆 będziemy tez szukać jakiegoś all inclusive na początek grudnia, nawet moja mama mnie przekonuje ze to pewnie ostatni raz na luzie i żebyśmy polecieli 😆
Trzymam kciuki za wizyty dzis ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 07:08
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Hej udanego piątku i długiego weekendu 🥰 Ja co prawda i tak wolne, ale mąż ma długi weekend, więc bardzo się cieszę że będziemy mieć trochę czasu dla siebie ❤️
O wyprawce też nie myślę, chociaż jak szukałam spodni ciążowych to coś już zerknęłam na dział niemowlęcy 🥹
Wyjątkowo nie mogę doczekać się świąt w tym roku 😍. To będą nasze pierwsze święta od wielu lat gdzie nie będziemy w rozjazdach po rodzinie tylko zostajemy u siebie i bardzo się z tego cieszę 🥰 Dalekie wyjazdy w okresie świąt to katorga. Trasę którą zawsze robimy do rodziców w 3,5h, w święta jedziemy czasem 7h, bo pełno wypadków, korków itd 😬
👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
27.11 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Kassialka wrote:Tez tak padam na twarz 😅 gdyby nie moj mąż ktory sprząta, pierze i gotuje to nic bym nie miala zrobione w domu. Zaangowal sie chłop, Owocki myje w sodzie, kupil nowy dzbanek z filtrem jakis lepszej jakości 😅
Jutro planuje pójść na zakupy, ciuchów mi brakuje wygodnych a niestety po pracy nie ma szans na chodzenie po sklepach bo o 16 ja juz ciagne nogami i marze o kanapie 😆 będziemy tez szukać jakiegoś all inclusive na początek grudnia, nawet moja mama mnie przekonuje ze to pewnie ostatni raz na luzie i żebyśmy polecieli 😆
Trzymam kciuki za wizyty dzis ❤️
Mi też brakuje ciuchów, we wszystkim jest mi niewygodnie ,jak szykuje coś do pracy to chłop się śmieje ,że wyglądam jakbym się modliła -
Wiolami haha piękne 😂
U mnie sprawdza sie zestaw : jeansy ale nie dopięte tylko na gumce recepturce, T-shirt i dłuższa marynarka
musze kupic ze dwie marynarki jeszcze
Kasieńka, Wiolami lubią tę wiadomość
-
Wiolami wrote:Mi też brakuje ciuchów, we wszystkim jest mi niewygodnie ,jak szykuje coś do pracy to chłop się śmieje ,że wyglądam jakbym się modliła
Witam w klubie
Pozamawiałam sobie legginsy ciążowe i w nich czuję się najlepiej. Niestety starych dżinsów już nie dopinałam, a i legginsy bardzo uwierały.
Miłego piątku i weekendu dziewczyny
Kasieńka, Wiolami lubią tę wiadomość
-
anilewe wrote:Witam w klubie
Pozamawiałam sobie legginsy ciążowe i w nich czuję się najlepiej. Niestety starych dżinsów już nie dopinałam, a i legginsy bardzo uwierały.
Miłego piątku i weekendu dziewczyny
Jakiejś marki podeszły Ci najbardziej ? Polecisz cos ? Tez sobie musze zamówić -
Kassialka wrote:Jakiejś marki podeszły Ci najbardziej ? Polecisz cos ? Tez sobie musze zamówić
Te, które mam, zamówiłam w C&A.
Są wygodne, w miarę ciepłe jak na tę porę. Jak pójdę na zwolnienie, to pewnie dokupię wersję bardziej "budżetową" w Lidlu
A_nulka lubi tę wiadomość
-
My po prenatalnych, na usg wszystko super, czekamy jeszcze na ryzyka, chociaż te pewnie wyjdą wyższe przez wiek. Bobo ładnie pozowal/pozowała i cały czas 4 dni starszy wychodzi:D
Ja przy poprzedniej ciąży kupiłam legginsy ciążowe w hm, były super, więc pewnie poszukam tam znowu, tylko, że stosunkowo cienkie.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 10:55
anilewe, Nicole123, ZuziaFruzia, Kasieńka, Kassialka, IT_Girl, Scandi-B, Agat99, Cavarathiel, Default.owa, kitka_, Ania 93, dracaena, A_nulka, Sosenka93, zosiasamosia lubią tę wiadomość

Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️