🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kassialka wrote:U mnie przede wszystkim ból piersi, do tego stopnia ze jak wstaje to trzymam je rękoma bo boli każdy krok 😅 zapachy , zapachy i jeszcze raz zapachy.. powiedziałam mężowi ze z lodówki śmierdzi padliną a on w nocy tez troche 😅 żadnych boli brzucha, żadnych mdłości. Senność okropna. Kładę sie spać o 20 wstaje o 6.
haha 😂 ja dzisiaj do mojego, że z buzi po kawie mu śmierdzistarania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 33.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
15.09 7mm, serduszko ❤️ 6+4
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1
23.10 5.8cm Bobaska, 157 💓
19.12 ponad 300g Szczęścia 🩵

-
Agat99 wrote:W poprzedniej ciąży też mnie bardzo bolały piersi, a teraz nic i oczywiście już mnie to martwi. Za to mdłości na widok słodyczy były i wtedy i teraz 😉
Rano byłam na powtórce bety, czekam na wynik ale pewnie po 14 dopiero, dobrze, że dziś więcej pracy to jakoś zleci.
I cały czas się zastanawiam czy lot samolotem w przyszłym tygodniu będzie ok czy zrezygnować? To służbowy wyjazd więc kasy nie stracę ale będę musiała wszystkim powiedzieć czemu bie lecę..
ja powiedziałam i nie lecę, ale mój lot miał być międzykontynentalny... około 15h... jak się spoko czujesz i lekarz mówi, że ok i masz chęć to leć
Agat99 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 33.👨
03.2024 💔 9tc
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1

-
zosiasamosia wrote:Ja właśnie umówiłam się na pierwszą wizytę 25.09 na 11:00
Ciekawa jestem czy coś zobaczę
to trzymamy kciuki🤞starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 33.👨
03.2024 💔 9tc
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1

-
Identyko!🤭 piersi bolą tak że spać mi ciężko na boku bo przyciskam jedną o łóżko i boli, a mam tylko B ☺️ no te i zapachy! A raczej smrody😳 czuję wszytko i wszystkich. Zero bóli brzucha i mdłości znikome. Spać? Oj taaak! Drzemka obowiązkowa po pracy, spanie dłużej rano…Kassialka wrote:U mnie przede wszystkim ból piersi, do tego stopnia ze jak wstaje to trzymam je rękoma bo boli każdy krok 😅 zapachy , zapachy i jeszcze raz zapachy.. powiedziałam mężowi ze z lodówki śmierdzi padliną a on w nocy tez troche 😅 żadnych boli brzucha, żadnych mdłości. Senność okropna. Kładę sie spać o 20 wstaje o 6.
Ale to tak jak powinno być, powinien teraz być czas na nasz wypoczynek, właśnie teraz tworzą się wszystkie możliwe narządy naszych mini-dzieciątek👶👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze ciążowe nudności z wymiotami 🤮 w poprzedniej ciąży zero objawów w pierwszym trymestrze , za to od drugiego zespół niespokojnych nóg i ciągła zgaga senność też oczywiście ale to zwalam na nocne imprezki mojego synka 😂🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Mam wyniki bety wzrost 126% 😀 już więcej nie badam
Wizytę prywatnie umówiłam już we wtorek, bo tak jak radzicie najlepiej zapytać lekarza o lot samolotem chociaż raczej nie chce leciec, za dużo stresu
Default.owa, Kassialka, Fox, IT_Girl, liwka, Cavarathiel, Nicole123, Lila777, kitka_ lubią tę wiadomość
-
A u mnie spokojnie, aż zapominam, że jestem w ciąży. Piersi raz bolą, raz nie bolą, ale tylko przy dotyku. Zadyszka, zmęczenie, senność, a mdłości od kilku dni ale minimalne i po południu. Zero wymiotów, smrodów i odrzucenia od czegokolwiek🤷🏼♀️ Raz tylko banana wyplułam bo był ohydny i musiałam się pozbyć papryki z kanapek 😂
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Mnie te mdłości zaczynają zabijać, już bym chyba wolała zwymiotować niż klęczeć nad kibelkiem i nic 🤢
Jak coś zjem, to jest lepiej - ale nie całkiem dobrze..
Ach co my kobiety musimy w życiu przejść 🤣🙈
Firest lubi tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1

-
Hej dziewczyny, kiedy macie następne wizyty po tej serduszkowej? Prowadzę prywatnie i mi dr wyznaczył dopiero po 4 tygodniach, czyli będę w 11+4. Jakoś dluuugo🫣 a może to jednak norma? Wprawdzie mam stały kontakt z lekarzem i wyniki sprawdza zdalnie, dostaję bieżące zalecenia itp, no ale oczywiście bym zobaczyła czy wszystko w porządku na USG gdzieś w połowie tego okresu☺️ a może jestem nadgorliwa..👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Firest wrote:Hej dziewczyny, kiedy macie następne wizyty po tej serduszkowej? Prowadzę prywatnie i mi dr wyznaczył dopiero po 4 tygodniach, czyli będę w 11+4. Jakoś dluuugo🫣 a może to jednak norma? Wprawdzie mam stały kontakt z lekarzem i wyniki sprawdza zdalnie, dostaję bieżące zalecenia itp, no ale oczywiście bym zobaczyła czy wszystko w porządku na USG gdzieś w połowie tego okresu☺️ a może jestem nadgorliwa..
Mialam wizyty co miesiąc do około 35 tygodnia. Potem sie spotkaliśmy w 37 i 40 - po czym skierowanie na szpital. Także dopiero pod koniec te wizyty mogą się zagęścić. Jeśli wszystko jest "ok" to co miesiąc w zupełności wystarczą 🍀
Firest lubi tę wiadomość
91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70 ng/ml -
Firest wrote:Hej dziewczyny, kiedy macie następne wizyty po tej serduszkowej? Prowadzę prywatnie i mi dr wyznaczył dopiero po 4 tygodniach, czyli będę w 11+4. Jakoś dluuugo🫣 a może to jednak norma? Wprawdzie mam stały kontakt z lekarzem i wyniki sprawdza zdalnie, dostaję bieżące zalecenia itp, no ale oczywiście bym zobaczyła czy wszystko w porządku na USG gdzieś w połowie tego okresu☺️ a może jestem nadgorliwa..
Tak to już normalne, jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to nie ma potrzeby do częstszych kontroli aż do końca ciąży miałam co 4 tygodnie 😄
Firest lubi tę wiadomość
2016 💙
2018 🩷
2021 🩷
⏸️ 19.08 14dpo -
I jeszcze jedno pytanko do Was - czy planujecie NIPT? Jeśli tak to jaki test i kiedy? Mi dr powiedział by poczekać i zrobić dopiero na koniec I trymestru po tych standardowych prenatalnych, bo lepsza wykrywalność i interpretacja DNA płodu niż. 10 tyg, wbrew zapewnieniom producentów testów. No a ja się nastawiałam zrobić jak najszybciej bo przyznam, że przez przez tą wszechobecną nagonkę na wiek kobiety, stresuje mnie ten temat😐
Jakie macie podejście i plany?😊👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Hej ja byłam też prywatnie i w tej ciąży też mam po 4 tygodniach od wizyty, jak jeździłam do kliniki do Poznania to miałam co 3 tyg zawsze wizytyFirest wrote:Hej dziewczyny, kiedy macie następne wizyty po tej serduszkowej? Prowadzę prywatnie i mi dr wyznaczył dopiero po 4 tygodniach, czyli będę w 11+4. Jakoś dluuugo🫣 a może to jednak norma? Wprawdzie mam stały kontakt z lekarzem i wyniki sprawdza zdalnie, dostaję bieżące zalecenia itp, no ale oczywiście bym zobaczyła czy wszystko w porządku na USG gdzieś w połowie tego okresu☺️ a może jestem nadgorliwa..
Firest lubi tę wiadomość
-
Ja mam tylko skierowanie na prenatalne + test PAPPA, czytałam że on wystarczy, nie wiem czy jest sens płacić za coś więcej. Chyba że dopiero wtedy, jak PAPPA wyjdzie źle. Co myślicie?Firest wrote:I jeszcze jedno pytanko do Was - czy planujecie NIPT? Jeśli tak to jaki test i kiedy? Mi dr powiedział by poczekać i zrobić dopiero na koniec I trymestru po tych standardowych prenatalnych, bo lepsza wykrywalność i interpretacja DNA płodu niż. 10 tyg, wbrew zapewnieniom producentów testów. No a ja się nastawiałam zrobić jak najszybciej bo przyznam, że przez przez tą wszechobecną nagonkę na wiek kobiety, stresuje mnie ten temat😐
Jakie macie podejście i plany?😊 -
Niestety te starsze mamy mają z góry nieprzyjazny wynik PAPPA bo wiek ciężarnej jest czynnikiem uwzględnianym przez lekarza przy definiowaniu ryzyka wad😐 Stąd moje zmartwienie i chęć zainwestowania w NIPT dla spokoju, czy też przygotowania psychicznego. No nic, wybaczcie nie chce udzielać Wam swojego stresu 🫣😳 Jestem ciekawa czy któraś też zamierza robić, jaki i kiedy, bo tak jakoś razem zawsze raźniej 😉KurtynaMileczenia wrote:Ja mam tylko skierowanie na prenatalne + test PAPPA, czytałam że on wystarczy, nie wiem czy jest sens płacić za coś więcej. Chyba że dopiero wtedy, jak PAPPA wyjdzie źle. Co myślicie?👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Firest wrote:Niestety te starsze mamy mają z góry nieprzyjazny wynik PAPPA bo wiek ciężarnej jest czynnikiem uwzględnianym przez lekarza przy definiowaniu ryzyka wad😐 Stąd moje zmartwienie i chęć zainwestowania w NIPT dla spokoju, czy też przygotowania psychicznego. No nic, wybaczcie nie chce udzielać Wam swojego stresu 🫣😳 Jestem ciekawa czy któraś też zamierza robić, jaki i kiedy, bo tak jakoś razem zawsze raźniej 😉
Też się nad tym zastanawiałam, u mnie wiek plus cukrzyca więc PAPPA pewnie wyjdzie słabo i zrobie inne badania, żeby się nie stresować 😅
Firest lubi tę wiadomość
-
Firest wrote:Niestety te starsze mamy mają z góry nieprzyjazny wynik PAPPA bo wiek ciężarnej jest czynnikiem uwzględnianym przez lekarza przy definiowaniu ryzyka wad😐 Stąd moje zmartwienie i chęć zainwestowania w NIPT dla spokoju, czy też przygotowania psychicznego. No nic, wybaczcie nie chce udzielać Wam swojego stresu 🫣😳 Jestem ciekawa czy któraś też zamierza robić, jaki i kiedy, bo tak jakoś razem zawsze raźniej 😉
może jakimś cudem PAPP-A, wolne HCG i USG pokaża niskie ryzyka, mimo wieku.
Ja się zdam na lekarza, póki co nic nie mówił. Może na następnej wizycie się zareklamuje z NIPT, bo to byłby w sumie 9+ tydzień, a chyba od 10 można robić.
Nie wiem co zrobię, póki co staram się przeżyć każdy dzień i nie zwariować 😂starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 33.👨
03.2024 💔 9tc
02.25 - 06.25 4xIUI ❌
30.08 ⏸️ naturals
02.10 2.4cm Misia 🐻 9+1

-
U mnie już dwa lata temu PAPPA była średnia. Wiek bardzo definiuje wynik krwi, pitem juz tylko lekarz je koryguje po USG.91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
21.12 ⏸️
27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70 ng/ml -
Jestem po pierwszej wizycie. 0,93 cm szczęścia z bijącym serduszkiem. Termin z USG idealnie pokrywa się z terminem z OM. Kolejna wizyta za 4 tyg 🥰 lekarz widział coś za zarodkiem, mówił że być może była to ciąża bliźniacza. Może stąd była ta dość wysoka beta u mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 13:13
Firest, Cavarathiel, Kassialka, IT_Girl, Lila777, kitka_, Default.owa lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH