🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Fox wrote:Dzień dobry dziewczyny.
Byłam dzisiaj na wizycie, na NFZ i sprzęt chyba nie do końca ogarnął. Natomiast na tą chwilę widać było pecherzyk, zarodka nie. Za to niby pecherzyk jest za duży i ma nieregularny kształt.
Lekarz przepisał luteine i heparyne. Co do tego drugiego mam wątpliwości... chciałam byc spokojniejsza, nie jestem.
😔
Ja bym poszła do drugiego lekarza za kilka dnia.
U mnie przy 1 poronieniu bylo tak ze w 5tyg byl jeden pecherzyk i ginekolog powiedzial ze na pewno ciaza pojedyncza, 2 tyg pozniej u innego gina byly juz dwa. Wydaje mi sie ze sprzet byl za słaby
Fox lubi tę wiadomość
-
Super bardzo się cieszę że wszystko dobrze ❤️ gratulacje 🥰Lila777 wrote:Dziewczyny jestem już po naszej pierwszej wizycie u lekarza 😊
Nasze maleństwo ma 0,87cm i słyszeliśmy ❤️🥹
( według okresu dziś przypada nam 7+2 )
Dostałam skierowania na badania z krwi + prenatalne i o dziwo to badanie odbędzie się na NFZ 😍
Z wynikami krwi mam się wstawić na wizytę 06.10
I pytanie czy już robić te badania czy poczekać z tydzień/dwa? Co uważacie? Lekarz powiedział że obojętnie kiedy je zrobię 😄
A byłam na wizycie z mężem jak coś ☺️ bardziej niż ja był zestresowany, chyba to do niego dopiero dochodzi wszystko - zresztą i do mnie 🫣😊
Lila777 lubi tę wiadomość
-
A mnie dzisiaj cały dzień męczą mdłości.
Od tygodnia nie mogę patrzeć na nic słodkiego nawet na owoce. Na kawę mam zerową ochotę i śpie na stojąco. Bez drzemki po powrocie z pracy nie ma szans dotrwać do wieczora a i tak zasypiam przed 21. Hitem był poniedziałek bo o 19:30 już spałam 😵💫
Co do L4 w ciąży w poprzedniej udanej chodziłam dla pracy praktycznie do samego końca. Teraz zobaczę. Wszystko zależy od samopoczucia i tego co zaleci lekarz. Na razie itak czekam jeszcze na badanie więc nawet wolę szczególnie o tym nie myśleć-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Napisałam od razu SMS do mojego prowadzącego poprzednią ciążę i tego który wykonywał zabieg łyżeczkowania po poronieniu. Oddzwonil - kazał wywalić heparyne, bo on nie będzie brał odpowiedzialności za późniejsze jej odstawienie, zalecił zamiast tego acard 150 wieczorem. Luteine nawet zwiększył do dwóch razy dziennie. Wizytę u niego mam 26.09 - jedyny plus z dzisiaj, ze mam pewność odnośnie pęcherzyka w macicy.
Tez mam wrażenie, ze ten sprzęt na NFZ to był o dupe rozbić.
Przepraszam Was, za te moje żale.
Oczywiście gratuluję wszystkich mrugajacych serduszek! 🥹❤️🍀
Lila777, Firest lubią tę wiadomość
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia) -
Cześć dziewczyny, nieśmiało spróbuję dołączyć ale nie jestem pewna jak bardzo aktywna dam radę być z uwagi na 11 msc synka w domu 😀pierwsza ciąża mocno wystarana , druga w pierwszym cyklu starań więc mocno nas zaskoczyła ❤️dzisiaj byłam na USG i mamy już 1cm malucha z silnym serduszkiem , 7+1 ☺️
Cavarathiel, Agat99, anilewe, Lila777, Firest, Fox lubią tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Fox wrote:Napisałam od razu SMS do mojego prowadzącego poprzednią ciążę i tego który wykonywał zabieg łyżeczkowania po poronieniu. Oddzwonil - kazał wywalić heparyne, bo on nie będzie brał odpowiedzialności za późniejsze jej odstawienie, zalecił zamiast tego acard 150 wieczorem. Luteine nawet zwiększył do dwóch razy dziennie. Wizytę u niego mam 26.09 - jedyny plus z dzisiaj, ze mam pewność odnośnie pęcherzyka w macicy.
Nie martw się na zapas , najważniejsze ze lekarz reaguje i działa , nie zostajesz z tym sama. Wszystko bedzie dobrze ❤️
Fox lubi tę wiadomość
-
Fox a jakiej wielkości jest pęcherzyk? Jeśli dobrze liczę to na tym etapie co jesteś to zarodka jeszcze jak najbardziej może nie być. No i jak to NFZ to faktycznie ten ich sprzęt jest o kant dupy rozbić, to swoją drogą.
Nika98 Tu na forum widziałam wiele bardzo wysokich bet i przyrostów i dużo szczęśliwych zakończeń 😊 Nie martw się tym i nie doszukuj na siłę w tym nic złego. Natomiast wysokie bety często oznaczają dziewczynkę podobno 😁
Nicole123 witamy ❤️Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Wszystko będzie dobrze 🥰 dobrze że napisałaś do lekarza którego znasz i że zmienił Ci leki. Nie martw się, będzie wszystko dobrze ♥️Fox wrote:Napisałam od razu SMS do mojego prowadzącego poprzednią ciążę i tego który wykonywał zabieg łyżeczkowania po poronieniu. Oddzwonil - kazał wywalić heparyne, bo on nie będzie brał odpowiedzialności za późniejsze jej odstawienie, zalecił zamiast tego acard 150 wieczorem. Luteine nawet zwiększył do dwóch razy dziennie. Wizytę u niego mam 26.09 - jedyny plus z dzisiaj, ze mam pewność odnośnie pęcherzyka w macicy.
Fox lubi tę wiadomość
-
Bardzo wszystkim dziękuję ❤️ i również Witam nowe mamusie 😊
Macie rację, pójdę w przyszłym tygodniu zrobić te wszystkie badania. Z suplementów kazał mi tylko brać Pregna DHA i Pregna Start, duphaston zmniejszyć do 1tabletki na dzień i odstawić jak się opakowanie skończy.
Wyślę Wam jutro z ciekawości listę badań, które mam na skierowaniu ☺️
A co do wieku to moja znajoma pierwsze urodziła jak miała 38 a drugie jest w drodze i już mamusia przekroczy 40 😁
Moja babcia drugie urodziła w wieku 42 i to ponad 40 lat temu 🤯
Firest, Monika33 lubią tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊

-
Cavarathiel wrote:Fox a jakiej wielkości jest pęcherzyk? Jeśli dobrze liczę to na tym etapie co jesteś to zarodka jeszcze jak najbardziej może nie być. No i jak to NFZ to faktycznie ten ich sprzęt jest o kant dupy rozbić, to swoją drogą.
Z tego wszystkiego nie pamiętam w mm, ale sprzęt pokazał 6+2
Wg moich wyliczeń jest maksymalnie 5+6
Oszalec idzie 🫣10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia) -
Fox wrote:Z tego wszystkiego nie pamiętam w mm, ale sprzęt pokazał 6+2
Oszalec idzie 🫣
U mnie na tym pierwszym USG w 5+5- CRL wskazywał 5+5 a z wymiaru pęcherzyka 6+3.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
To są milimetry, ręka wystarczy, że zadrży i już się robi różnica paru dni. Na tym etapie bardzo ciężko o dokładny pomiar, zwłaszcza na ciulowym sprzęcie. Więc tego rozmiaru ja bym nie brała jakoś mocno za pewniaka.Fox wrote:Z tego wszystkiego nie pamiętam w mm, ale sprzęt pokazał 6+2
Oszalec idzie 🫣
Dobrze, że umówiłaś się na kolejną wizytę do sprawdzonego lekarza któremu ufasz.
Fox lubi tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ immunologia rozjechana
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
22.10 12tc+3 - I prenatalne 6,2cm
⏳22.12 II prenatalne

-
Fox, właściwie po to jest nasze forum i wątek gdzie możemy wspólnie przeżywać i dzielić się tymi dobrymi i mniej dobrymi momentami z naszej wspólnej drogi ciążowej przez kolejne etapy🙂 Bardzo dobrze, że piszesz i bardzo dobrze, znalazłaś alternatywę i zaangażowanego doktora. Oby Ci się wszystko właściwie potoczyło👍😊Fox wrote:Napisałam od razu SMS do mojego prowadzącego poprzednią ciążę i tego który wykonywał zabieg łyżeczkowania po poronieniu. Oddzwonil - kazał wywalić heparyne, bo on nie będzie brał odpowiedzialności za późniejsze jej odstawienie, zalecił zamiast tego acard 150 wieczorem. Luteine nawet zwiększył do dwóch razy dziennie. Wizytę u niego mam 26.09 - jedyny plus z dzisiaj, ze mam pewność odnośnie pęcherzyka w macicy.
Fox lubi tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Ja też jeśli dotrwam tu z Wami do końca, to rodzę z 36 na karku 🙃 Plany były inne. Miałam mieć 32-33, ale los chchiał inaczej i dopiero teraz udało się zajść w ciążę. Wiedząc to, na pewno zaczęłabym wcześniej 😄Lila777 wrote:Bardzo wszystkim dziękuję ❤️ i również Witam nowe mamusie 😊
Macie rację, pójdę w przyszłym tygodniu zrobić te wszystkie badania. Z suplementów kazał mi tylko brać Pregna DHA i Pregna Start, duphaston zmniejszyć do 1tabletki na dzień i odstawić jak się opakowanie skończy.
Wyślę Wam jutro z ciekawości listę badań, które mam na skierowaniu ☺️
A co do wieku to moja znajoma pierwsze urodziła jak miała 38 a drugie jest w drodze i już mamusia przekroczy 40 😁
Moja babcia drugie urodziła w wieku 42 i to ponad 40 lat temu 🤯
Lila777 lubi tę wiadomość
👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Fox wrote:Dziękuję dziewczyny 🥹
Strasznie świruję. W ciazy z synem miałam jakiś taki większy luzik.
Na tym forum mozemy świrować, "przesadzać" , przejmować sie wszystkim i żadna tego nie bedzie oceniać, bo dobrze wiemy jaki to dla nas ciezki czas. Nie wyobrażam sobie tych wszystkich swoich stresów dzielić z jakaś koleżanka, która nie miała problemów z zajściem w ciążę. Na pewno skończyło by sie na komentarzach "przesadzasz, niepotrzebnie panikujesz".
Zobaczysz że wszystko dobrze sie ulozy a poki co możesz pisac co Ci na sercu leży ☺️
Fox, KurtynaMileczenia, Lila777 lubią tę wiadomość
-
Lola, a co dostałaś na to? Ja na dostałam fosfomycynę, jednorazowo.Lola_a wrote:Mi z posiewu też wyszły bakterie i mam przypisany antybiotyk. Podobno bezpieczny na każdym etapie ciąży. Bardziej mnie stresuje fakt namnozenia tych bakterii, ale jest wdrozone leczenie takze mam nadzieję, że nie będą za często wracać te paskudy i że wszystko będzie dobrze. Także trzymam kciuki za szybkie wyleczenie niemiłych gosci 🤞👩 35
❌ oba jajowody niedrożne
~~~~~~~~~~~~
👨 37
~~~~~~~~~~~~

-
Cześć, chciałam nieśmiało się przywitać 😀
W sobotę zrobiłam test i ujrzałam dwie kreski.
Wg kalkulatora dziś mam 4w3 tc.
Zrobilam też dziś bhcg 1469.
Martwi mnie poziom progesteronu bo tyko 12, 89 😞
Miala któraś z Was tak niski poziom i wszystko było dobrze?
Lila777, Ssilvia, Firest, Agat99, Cavarathiel, Monika33 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Gratulacje dla wszystkich i mocno trzymam kciuki za Was i siebie. Postaram uczestniczyć sie w czacie, choć jestem już mamą 5latka i mam remont mieszkania a zaraz tez domu na głowie wiec nie wiem ile czasu bede miala by poświęcić go tu.
Byłam dzis u lekarza mam bijące serduszko w sobie drugie 🥰
Termin om 31.07, wiec chyba mniej wiecej na 06.05 wypada porod, ale zapomnialam dziś na wizycie sie zapytać... Generalnie byłam tak zestresowana, ze nie zapytałam sie o nic. Zdecydowałam sie prowadzić ciążę na NFZ w nowej klinice dość niedaleko domu.
Czy któraś z Was miala już jeden poród przez CC i zdecydowała się na poród naturalny drugi? Dzis juz na wizycie ginekolog powiedziala mi ze mam czas, ale mam sie zastanowić nad tym i ja sie juz stresuje, bo naturalny to moje marzenie ale troche sie boje. Wgl jakos tak jestem po tej wizycie zmieszana, te wszystkie ginekolożki w internecie są takie miłe wszydtko tłumaczą, a na żywo wygląda to troche inaczej...
Lila777, Firest, Agat99, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
To ja mam na 7 dni augmentin bo u mnie troszkę bardziej skomplikowana sytuacja jest. Oprócz dodatniego posiewu z moczu mam też i dodatni z pochwy więc jest tych bakterii trochę do wybicia.Firest wrote:Lola, a co dostałaś na to? Ja na dostałam fosfomycynę, jednorazowo.
Firest lubi tę wiadomość