🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o rozstępy to mi się zrobiły na biodrach/z boku ud takie niewielkie w okresie dojrzewania. Nigdy nie były jakieś bardzo widoczne, takie bledsze paski.
Za to w ciąży ani jeden mi się nie pojawił. Na początku smarowałam jakąś oliwką z Rossmana, którą dawali za darmo a później w sumie przesłałam, bo o tym zapomniałam. -
U mnie dziewczyny od rana czerwone plamienie, teraz rozkręciło się na lekkie krwawienie. Brzuch trochę boli jak na miesiączkę. Niedługo jadę na sor. Trzymajcie kciuki żeby jednak to nie było najgorsze 😞
-
Lola_a wrote:U mnie dziewczyny od rana czerwone plamienie, teraz rozkręciło się na lekkie krwawienie. Brzuch trochę boli jak na miesiączkę. Niedługo jadę na sor. Trzymajcie kciuki żeby jednak to nie było najgorsze 😞
Lola jesteśmy z Tobą, trzymamy kciuki! -
Lola_a wrote:U mnie dziewczyny od rana czerwone plamienie, teraz rozkręciło się na lekkie krwawienie. Brzuch trochę boli jak na miesiączkę. Niedługo jadę na sor. Trzymajcie kciuki żeby jednak to nie było najgorsze 😞
Trzymamy kciuki! Musisz byc dobrej myśli, moze jakis krwiaczek? 🍀🤞
Dawaj znac od razu co u Ciebie 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 14:09
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia) -
Powodzenia, będziemy mocno trzymać kciuki żeby nie było to nic groźnego!Lola_a wrote:U mnie dziewczyny od rana czerwone plamienie, teraz rozkręciło się na lekkie krwawienie. Brzuch trochę boli jak na miesiączkę. Niedługo jadę na sor. Trzymajcie kciuki żeby jednak to nie było najgorsze 😞👱♀️ 31 👨33
Starania od 2018.
Niepłodność idiopatyczna.
07.2025 - kwalifikacja do in vitro ☘️
🗓️24.07 START ❤️
💉Menopur
💉Ovaleap
💊Primolut Nor
🗓️08.08 punkcja - ❄️❄️❄️❄️
Przygotowanie do transferu:
💊Lametta
💉Ovitrelle
💊Duphaston
🗓️10.09 transfer (5-dniowa blastocysta)
10 dpt - beta 38.83, progesteron 30.27
12 dpt - beta 94.99, progesteron 27.64 (147%)
14 dpt - beta 247.50 (162,8%)
17 dpt - beta 1246.39 (194,3%)
20 dpt - beta 3146 (153%)
23 dpt - beta 7647 (143%)
26 dpt - USG CRL 0.58 cm i ❤️ -
Lola trzymam kciuki
Matylda88 mam nadzieję że tym razem będzie dobrze! Czy zbadalas co było przyczyną?
Moja córka nazywa się Matylda 🥰 na pewno będę mocno o Tobie myśleć i Twoim Kropeczku.
Rozstępy zrobiły mi się na końcówce ciąży, niby coś smarowalam olejkami z apteki drogimi ale jak miały wyjść to i tak wyszły. Po dwóch latach nie widzę po nich śladu więc pewnie pojawia się znowu -
Trzymam kciuki. Musi być dobrze. -
Jesteśmy z Wami ❤️ daj znać jak tylko się coś dowiesz 😩Lola_a wrote:U mnie dziewczyny od rana czerwone plamienie, teraz rozkręciło się na lekkie krwawienie. Brzuch trochę boli jak na miesiączkę. Niedługo jadę na sor. Trzymajcie kciuki żeby jednak to nie było najgorsze 😞
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊

-
Lola, trzymam kciuki by nie było to nic poważnego. 😘
Ja mam rozstępy na biuście, kiedyś bardzo dawno temu mi się pojawiły, pewnie jak dojrzewałam. -
Dziewczyny, czy Was też tak wkurzają te reklamy na forum?
Doprowadza mnie to szału.
Firest lubi tę wiadomość
-
Lola, trzymamy kciuki!
zosiasamosia wrote:Dziewczyny, czy Was też tak wkurzają te reklamy na forum?
Doprowadza mnie to szału.
Ja korzystam przez przeglądarkę opera na telefonie i w sumie nie mam reklam.
A co do rozstępów to mam na biodrach, udach i piersiach, prawie niewidoczne, już w młodości je miałam. -
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🥺02.2024: 8 tc 💔👼🏻
10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
10.2025: 9 tc 💔👼🏻 -
Milunia wrote:Bardzo przykre jest to co Cię spotkało. 😪Przepraszam że dopytuję, ale na badaniach przed prenatalnymi było wszystko ok? Wiadomo czemu przestało bić serduszko?
Od początku ciąża na USG była młodsza niż z OM, były krwiaki w macicy. Lekarz prowadzący twierdził że tak może być. Oddaliśmy materiał do badań genetycznych, ale niestety w świeżym materiale nie znaleźli kosmówki, a bloczkach parafinowych DNA uległo degradacji, także nie poznaliśmy przyczyny. Jedyne co to lekarz na prenatalnych powiedział że dziecko było bardzo chore, a prowadzący stwierdził na podstawie USG (pojechałam do niego od razu po prenatalnych) że wzdłuż kręgosłupa jest obrzęk, który może wskazywać na zespół turnera, ale to nie potwierdzone.02.2024: 8 tc 💔👼🏻
Mam nadzieję, że Twój Kropek też lubi po prostu od początku stresować mamę- tak jak mój.
U mnie objawy były podobne, krwawienie było nawet sporo, więc trzymaj się myśli, że jednak będzie dobrze.
Trzymamy za Was kciuki 🤞👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
zosiasamosia wrote:
Matylda88 mam nadzieję że tym razem będzie dobrze! Czy zbadalas co było przyczyną?
Moja córka nazywa się Matylda 🥰 na pewno będę mocno o Tobie myśleć i Twoim Kropeczku.
Też mam taką nadzieję 🥺 oddałam materiał do badań, ale nie udało się go przebadać niestety…
Matylda to przepiękne imię, tak też ma na imię moja utracona córeczka ❤️
Dziękuję! Ja za Ciebie i Twojego kropka też trzymam mocno kciuki! ❣️02.2024: 8 tc 💔👼🏻
Oby wszystko było dobrze 😞 mocno trzymam kciuki ❤️ -
Matylda88 wrote:Od początku ciąża na USG była młodsza niż z OM, były krwiaki w macicy. Lekarz prowadzący twierdził że tak może być. Oddaliśmy materiał do badań genetycznych, ale niestety w świeżym materiale nie znaleźli kosmówki, a bloczkach parafinowych DNA uległo degradacji, także nie poznaliśmy przyczyny. Jedyne co to lekarz na prenatalnych powiedział że dziecko było bardzo chore, a prowadzący stwierdził na podstawie USG (pojechałam do niego od razu po prenatalnych) że wzdłuż kręgosłupa jest obrzęk, który może wskazywać na zespół turnera, ale to nie potwierdzone.
Eh… Ale teraz będzie pięknie 😊
Matylda88 lubi tę wiadomość
👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Lola jesteśmy z Tobą ❤️.
Ja dziś miałam lekki ból brzucha po jedzeniu…. Niestety obstawiam problemy ze strawnościs, od dwóch tygodni mam okropne zaparcia, no i też jadłam dość łapczywie. Bolało z 20 sekund i przeszło. Ale powiem Wam że każdy ból to jednak strach 🥺 -
Bezimienna wrote:Lola jesteśmy z Tobą ❤️.
Ja dziś miałam lekki ból brzucha po jedzeniu…. Niestety obstawiam problemy ze strawnościs, od dwóch tygodni mam okropne zaparcia, no i też jadłam dość łapczywie. Bolało z 20 sekund i przeszło. Ale powiem Wam że każdy ból to jednak strach 🥺
Mam dokładnie tak samo. Jak boli to juz sie zastanawiam czy to taki sam ból jak na miesiączkę 😟
Mówiłam wczoraj mężowi, ze gdyby nie to forum to ja bym juz oszalala...