🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Próba suwaczka 🤣
Witajcie Nowe Mamusie ❤️1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
A co do tych badań prenatalnych - to moja pierwsza ciąża i tak na prawdę wcześniej wcale się nie interesowałam takimi tematami , ostatnio dopiero czytałam o co chodzi w badaniach prenatalnych bo pojęcia nie miałam. Te dodatkowe testy trzeba samemu robić ? Bo oni robią usg plus jakieś z krwi badanie? Jak to wygląda w praktyce ?
Bo te NIPT badanie pokazuje czy są wady tak?1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
15.12 3 kontrola
17.12 II prenatalne

-
ami_ami wrote:Dzień dobry,
Ja tfu tfu nie mam plamień, w pierwszej ciąży też nie miałam. Progesteron jak robiłam z pierwszą beta to miałam 31 więc ok.
Już chciałabym by był 10.10 i wizyta u gina tu jeszcze ponad tydzień... 🥹
Mamy w ten sam dzien wizytę, ja o 10:00 rano
ami_ami lubi tę wiadomość
-
Lila777 wrote:A co do tych badań prenatalnych - to moja pierwsza ciąża i tak na prawdę wcześniej wcale się nie interesowałam takimi tematami , ostatnio dopiero czytałam o co chodzi w badaniach prenatalnych bo pojęcia nie miałam. Te dodatkowe testy trzeba samemu robić ? Bo oni robią usg plus jakieś z krwi badanie? Jak to wygląda w praktyce ?
Bo te NIPT badanie pokazuje czy są wady tak?
Widzę ze to nie tylko dla mnie czarna magia 😅
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Lila777 wrote:A co do tych badań prenatalnych - to moja pierwsza ciąża i tak na prawdę wcześniej wcale się nie interesowałam takimi tematami , ostatnio dopiero czytałam o co chodzi w badaniach prenatalnych bo pojęcia nie miałam. Te dodatkowe testy trzeba samemu robić ? Bo oni robią usg plus jakieś z krwi badanie? Jak to wygląda w praktyce ?
Bo te NIPT badanie pokazuje czy są wady tak?
USG, białko pappa i wolna beta hcg jest na NFZ.
Dodatkowo płatne jest PIGF oraz testy typu NIPT.
Firest, Lila777 lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Też mnie zastanawia co się dzieje, mam nadzieję, że jedynie dłuższy urlop.Milunia wrote:Czy ktoś wie, co się dzieje z naszą prowadzącą wątek? Już kilka dni jej nie widziałam na forum 🙁 Mam nadzieję, że jest na jakimś urlopie i za chwilę znów się pojawi.
Mnie coś gardło boli, boje się żeby nie przerodziło się w coś poważniejszego, zwłaszcza że szwagier miał covid a nas odwiedził niedawno 🙃. Także włączam tryb oszczędzania się. -
Ja prenatalnych też nie ogarniam. Będę się doktoryzować jak przyjdzie na to czas.
Zaś głowa podsuwa mi wizję jak informujemy rodzinę o nowym członku 🥹…
-
5+6 wg OM. Na pierwszej wizycie będę 7+1. Chciałam ciut wcześniej, ale ten dr co mi prowadził pierwszą ciąże to trzeba na prywatną wizytę czekać 3 tygodnie 😐Bezimienna wrote:Laurelli witaj! Rozgość się do końca maja
.
ami_ami u Ciebie to jest który tydzień dziś
? -
To jesteśmy na podobnym etapie, u mnie 6+0. Ja wizytę mam już w piątek, i czekam zobaczyć mojego fikającego żelka ☺️. Mi tak kazała przyjść pani doktor z kliniki, na pierwszej wizycie byłam 4+2 by zapytać się czy ma jakieś zalecenia, kazała kontynuować accard i dostałam ustragestan 200, no i te badania podstawowe.ami_ami wrote:5+6 wg OM. Na pierwszej wizycie będę 7+1. Chciałam ciut wcześniej, ale ten dr co mi prowadził pierwszą ciąże to trzeba na prywatną wizytę czekać 3 tygodnie 😐
Jestem ciekawa cukru który mi wyjdzie. Jestem też chyba ewenementem, jak coś zjem to czuję że jest mi niedobrze, a 30 min później jestem na nowo głodna i burczy mi w brzuchu 😆.
-
Ja na 13.00 także pół dnia będę jak na jajku siedzieć w pracy 😅Kassialka wrote:Mamy w ten sam dzien wizytę, ja o 10:00 rano

Kassialka lubi tę wiadomość
-
ami_ami wrote:Ja na 13.00 także pół dnia będę jak na jajku siedzieć w pracy 😅
Te godziny wtedy sie tak ciągną 😅
Mnie stresuje weekend właśnie po tym badaniu, bo jedziemy na imprezę rodzinna. Nie chcemy jeszcze mówić a bede wciskanie mi alkoholu , ludzie nie rozumieją ze ktoś po prostu nie chce, zawsze "cos sie dzieje", plus do tego te zastrzyki wieczorne, ja nie wiem jak znajdziemy na to przestrzeń
Monika33 lubi tę wiadomość
-
Kassialka wrote:Te godziny wtedy sie tak ciągną 😅
Mnie stresuje weekend właśnie po tym badaniu, bo jedziemy na imprezę rodzinna. Nie chcemy jeszcze mówić a bede wciskanie mi alkoholu , ludzie nie rozumieją ze ktoś po prostu nie chce, zawsze "cos sie dzieje", plus do tego te zastrzyki wieczorne, ja nie wiem jak znajdziemy na to przestrzeń
Mnie też zawsze drażni takie jak mówisz wciskanie alkoholu. Ludzie nie potrafią zrozumieć że ktoś nie ma ochoty pić alkoholu. Ja mam wymówkę i mówię że biorę antybiotyk w tym momencie na małe drobne moje problemy. Ludzie wtedy nie dopytują 🙈
Dziewczyny ja też na badaniu będę 7 tydzień.
Mam to samo co piszecie o objawach, potrafię coś zjeść i zaraz jestem głodna lub mnie muli. Albo zjem coś z smakiem aż się telepie jakie dobre a po paru h jak myślę co zjadłam to 🤮🤮🤮
Cóż to za dziwny stan🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 14:47
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
20.10.25
9/7tydz.
Życie i ciąża za granica 🌍 -
To wciskanie alkoholu skąd to znam 🤣ostatnio też mi wciskali a ja że nie i już aż wkońcu znajoma co wie o mojej ciąży powiedziała że ja pić nie mogę bo musza mieć pewnego kierowcę 😁bo ile można mówić nie chce a po drugie średnie niektóre alkohole lubię 🤣Kassialka wrote:Te godziny wtedy sie tak ciągną 😅
Za to mój mąż nadrobił za mnie😁 -
Powiedzcie, że macie antybiotyk na zapalenie dróg moczowych i totalnie nikt nie będzie chciał Wam dalej brnąć w temat. Mówię z doświadczenia 😆
Laurelli lubi tę wiadomość
-
Laurelli wrote:Hej hej 😘
Termin mam na 26.05 według OM 🤩
Ale super termin! Idealny Mamusiu ☺️❤️👍
Laurelli lubi tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie jajowodów
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i uszkodzone DNA chromatyny plemników (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
ami_ami wrote:Ja na 13.00 także pół dnia będę jak na jajku siedzieć w pracy 😅
Ale mamy zbliżone wizyty te “pierwsze serduszkowe “ Ja na 14:00 w środę.
Wszystkie będziemy siedzieć jak na jajku, ale ostatnio jak rano zmiotły mnie mdłości i biegałam do toalety to się późnej ucieszyłam że mam na później bo jakoś mi lepiej w ciągu dnia.
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
20.10.25
9/7tydz.
Firest wrote:Ale super termin! Idealny Mamusiu ☺️❤️👍
Dziękuję 😘
Oczywiście wszystko się pewnie pozmienia w rzeczywiści ale daty wokół tej daty już robią cieplutko na serduszku 🩷💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
20.10.25
9/7tydz.
Monika33 wrote:Ja dziś miałam jakiś napad na czekoladki i jadła jedną po drugiej a na koniec popchnęłam śledziem w śmietanie 🤣a słodycze w poprzednich ciążach mogły dla mnie nie istnieć 😁
O matko ale połączenie Haha aż wybuchłam śmiechem 🤣 nie wystąpiła jakaś reakcja po tym ?😁 toaletowa
Kassialka, Monika33 lubią tę wiadomość
💃🏻 34l.
-niedoczynność tarczycy
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
20.10.25
9/7tydz.
Ja to ostatnio miałam ochotę na zupę szczawiowa, dziś ze smakiem zjadłam barszcz czerwony. Pringles... Albo jakieś prazynki tak mi wchodzą 🤣😁
No ja mam nadzieję, że z moją fasolka wszystko ok i pierwszy raz jak zobaczę to będzie już serduszko. 🩷