WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o szkodliwym działaniu... :-( U nas nic złego na szczęście się nie stało. Teraz w takim razie zaopatrzę się w ten zamiennik. Też stosowalismy go z polecenia lekarzy- profesorów ze szpitala dziecięcego. I jak tu ufać lekarzom... Ehhhh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:17

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto kilka linków, które baardzo się przydały przy pisaniu listy wyprawkowej z kosmetykami:

Chusteczki nawilżone: http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html
    Balsamy: http://www.srokao.pl/2013/08/analiza-balsamy-dla-dzieci.html
    Oliwki: http://www.srokao.pl/2013/02/analiza-oliwki-dla-dzieci.html
    Kremy: http://www.srokao.pl/2011/10/analiza-kosmetyki-dzieciece-kremy_15.html
    Kremy z cynkiem: http://www.srokao.pl/2011/08/analiza-kosmetyki-dzieciece-kremy-z.html
    Kremy na wiatr/mróz: http://www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-wietrzna-pogode.html
    Do kąpieli: http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
    Szampony: http://www.srokao.pl/2012/09/analiza-szampony-dla-dzieci.html

Pielęgnacja niemowlaka:
    http://www.srokao.pl/2014/10/pielegnacja-niemowlecia.html
    http://www.srokao.pl/2013/02/kosmetyczna-wyprawka.html

klaudia1534, tola2014, tola2014, migussia, Carolq lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi ja też przy sporządzaniu listy korzystałam z rad zawartych na blogu sroki :) I gdyby nie ona pokupiłabym najdroższe emolienty do kąpania i masę niepotrzebnych kosmetyków których skład nie zawsze jest odpowiedni dla takiego maleństwa.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:)
    Jeżeli ja miałabym coś polecać to zdecydowanie
    - krem na sutki MALTAN próbowałam wielu i ten był najlepszy i nie trzeba go zmywać przed karmieniem, choć moim zdaniem sutki goją się najlepiej jak się je posmaruje po prostu swoim mlekiem.
    - majtki poporodowe HARTMANN są bardzo delikatne przewiewne nie gniotą, nie poci się w nich pupa, używałam ich nawet po powrocie ze szpitala już w domu, bo tylko one nie drażniły mi rany i szwu po CC.
    - wkładki laktacyjne NUK na początek te większe, a jak już się wszystko ustabilizuje to mniejsze, a sprawdziłam podczas karmienia wszystkie firmy, które miałam dostępne.

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja mam rok wiecej , ale chcialabym rodzic sn nikt mi nie mowil ze bede musiala przez cc , no ale tu anglii moze jest inaczej ...
    No i dobrze :-)

bereda11 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    Witam dziewczyny:)
    Jeżeli ja miałabym coś polecać to zdecydowanie
    - krem na sutki MALTAN próbowałam wielu i ten był najlepszy i nie trzeba go zmywać przed karmieniem, choć moim zdaniem sutki goją się najlepiej jak się je posmaruje po prostu swoim mlekiem.
    - majtki poporodowe HARTMANN są bardzo delikatne przewiewne nie gniotą, nie poci się w nich pupa, używałam ich nawet po powrocie ze szpitala już w domu, bo tylko one nie drażniły mi rany i szwu po CC.
    - wkładki laktacyjne NUK na początek te większe, a jak już się wszystko ustabilizuje to mniejsze, a sprawdziłam podczas karmienia wszystkie firmy, które miałam dostępne.

to wkładki laktacyjne mają rozmiary? o kurcze nie wiedziałam nawet. co trzeba mieć ze sobą do porodu przez cc?

dziewczyny , a jakie pampersy kupić na początek 1 czy 2 . i o co chodzi z tymi mini midi maxi czy coś takiego.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Jak dobrze tu byc :) wlasnie uzupelniam swoja liste :) My jeszcze chcemy kupic inhalator, teraz w lidlu bedzie za 99. Znajomi polecali zakup i kupimy :)
    Przyda się bardzo :-)
    Ja sie jeszcze nie dorobilam bo Kacper Malo choruje ale nigdy nie wiadomo jak to będzie jak pójdzie do przedszkola..

migussia lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wezmę paczke newbornow Pampersa..
    Dla mnie pampersy w pierwszych miesiącach by the jest..nie ma porównania we wchlanianiu kupy,sikow..nie śmierdzi,nie gniecie bo mieciutki żel wszystko wchlania no super sa na początek..pozniej cala noc wytrzymywal jak Kacper juz nie robił kupy w nocy a pupka elegancka..
    Używam ich do rozm 3 a później juz Dady byly ok :-) paka 50zl na prom.
    A i,kilka razy kupiłam Gaga z Tesco tez w promo paka i nawet jeszcze lepsze i cieńsze jak dady..
    Chusteczki na początek pampers a teraz od razu kupie te Fitti z biedronki 3pak 9.99 a na prawdę tyle tego idzie ze jak nic sie nie dzieje z pupka to szlam na ilość i cenę hehe

helutka, Marietta, migussia lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych wkladek lakt tez mi szlo sporo bo jak maly ssal lewego to z prawego leciało a wiadomo ze mleko smierdI takie zlwzale wiec od razu po karminiu przecieralam sutka i dawalam nowa.wkladeke wiec tez szukalam na ilość i cenę..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te majtusie jednorazowe to wystarczy przeplukac pod woda z plynem i wysychają w minucie jakby co ..mialam 4szg chyba i starczyło..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te jednorazowe prawie przy każdej wizycie w toalecie wywalałam ale kupilam najtańsze z rosska

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez pierwszy raz zamawialam z aptekagemini i zaoszczedzilam 100ke na zwykłych masciach,Wit,dla małego ,a kremy sobie zamawialam Bioliq.

A swoja droga polecam kremy firmi Bioliq.ja dla mnie rewelacja cenowa i na prawdę widac roznice..tesciowa sie nim poerwsza smaruje i od razu zauwazylam roznice ...
    Ja zamowilam sobie na noc i na dzień po 11-12zl i przyjaciółka zauwazyla od razu roznice.pory dmniejszone i buzka inna :-)
    A żel tez jest do mycia w ogóle sporo tego tez w gemini :-)

migussia, helutka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja te jednorazowe prawie przy każdej wizycie w toalecie wywalałam ale kupilam najtańsze z rosska
    No dokladnie..jak ja ..wyjelam z pudelka do siatki i do szpitala wpakowalam he

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    to wkładki laktacyjne mają rozmiary? o kurcze nie wiedziałam nawet. co trzeba mieć ze sobą do porodu przez cc?

Wydaje mi się, że nie trzeba mieć nic specjalnego, wszystko tak jak do porodu SN.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:15

tola2014 lubi tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:38

Negra lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj was doczytac to wyczyn a nie bylo mnie tylko 2 dni. Jakos czasu malo jeszcze nie popadlam e zakupowy szal . ja jak na koncowke maja mam jescze czas i mysle ze sie wyrobie spokojnie

migussia lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od 30tc mozna juz masować krocze
    polecam olejek migdałowy - uelastycznia skórę - zapobiega przed nacięciem ;)
    wiadomo - różnie jest - z tym nacinaniem ,ale warto spróbować i się smarować :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Wezmę paczke newbornow Pampersa..
    Dla mnie pampersy w pierwszych miesiącach by the jest..nie ma porównania we wchlanianiu kupy,sikow..nie śmierdzi,nie gniecie bo mieciutki żel wszystko wchlania no super sa na początek..pozniej cala noc wytrzymywal jak Kacper juz nie robił kupy w nocy a pupka elegancka..
    Używam ich do rozm 3 a później juz Dady byly ok :-) paka 50zl na prom.
    A i,kilka razy kupiłam Gaga z Tesco tez w promo paka i nawet jeszcze lepsze i cieńsze jak dady..
    Chusteczki na początek pampers a teraz od razu kupie te Fitti z biedronki 3pak 9.99 a na prawdę tyle tego idzie ze jak nic sie nie dzieje z pupka to szlam na ilość i cenę hehe
    A widzisz- ja miałam inną "taktykę". Na początek poszły w ruch Dady 1 i 2, bo zmieniałam pieluchę co chwilę- bardzo się bałam, żeby przypadkiem nie odparzyc pupki, więc wolałam, nie ryzykować :-). Zmieniałam kilka razy w nocy, bo wstawalam karmić, a te były najtańsze i nie było żal :-) Później, jak się trochę ogarnęłam i nauczyłam dziecka i syn przestał wstawać w nocy na mleko (czyli jak miał 8 tyg) przeszliśmy na Pampers 2, później 3, bo tak jak pisałaś dotrze chłoneły i mógł w nich leżeć kilka h (mam na myśli siku). A jak odzwyczajalismy od pieluch były już Lidlowe 4, bo też są tanie i nie było już potrzeby, żeby były wyjatkowo chlonnie, bo większość trafiała do nocnika/kibelka :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam karmić bez nakładek na sutki, młody mi w szpitalu tak poranił sutki, że przez 2 tyg nie mogłam dojść do siebie i karmiałam go przez nakładki, jak dla mnie rewelacyjne były. Teraz też mam kupione cieniutkie, odpowiednie do sutka i wiem, że pierwsze 2 tygodnie tak będzie wyglądało nasze karmienie.
    Daria- jakie miałaś te nakładki? Avent, czy inne? Są chyba jeszcze z Canpolu, ale nie wiem, jak się sprawdzają, bo testowanie skończyłam na Avencie.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my lezymy na oddziale,kolka nerkowa mnie zlapala i niestety no spa nie pomagala:/plus zamiast luteiny na twardnienie brzucha duphaston,zajebiscie

tola2014 lubi tę wiadomość

‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ