Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
pasia27 wrote:Dobrze juz to wiedzieć haha
teraz w kwietniu sobie wszystko ogarnę na spokojnie
aaa i kupowanie rzeczy, które leżą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:12
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Hehe co nie, pamiętam pierwsza ciążę, wyprawkę i poród
teraz w kwietniu sobie wszystko ogarnę na spokojnie i duże rzeczy, które leżą juz nie kupię
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Ja mam nawet te podpachy Bella hehe bo się zostały no bo nakupowalam jak głupia hehe no i szkoda bylo wyrzucić i nie bylo komu dać haha
ale teraz też je kupie bo są najlepsze
i majtki z siatki dwa rozmiary większe niż noszę bo ściskam sobie pupę i szycie tymi małymi
pasia27 lubi tę wiadomość
-
A jeszcze w rosmanie sa fajne wkladki laktacyjne 60zl chyba 4zl..tak kosztowały..
A co do tych ochraniaczy na sutki to moim skromnym zdaniem jezeli sutki sa normalnie wypukle to nie ma sensu na start tego dawać bo to jednak guma i dziecku ciężko to zalapac.dobrze by memlalo tego sutka i pobudzl laktacje..jezeli nam oczywiście zalezy na kp..moze byc ze będzie bol i ranki ale jak nie trzeba to bym tego nie używali..
Z reszta dziecko jest leniwe na poczatku i musi wykonać ogromna prace ssani,oddychania,polykania a guma tego nie ulatwi jezeli sutki sa ok
Jezeli sa wklesle lub dziecko ma cofnieta żuchwę to takie nakladki mogą ulatwic ssanie ale jak mowie mogą nie muszą...warto je sparzyć w szpitalu w kubku by byly miększe..a może podgotowanie tez im pozwoli zmieknac ?hmm -
Agusia ;) wrote:Ja miałam 4 paczki a po cc to się mniej krwawi, też mi było szkoda wyrzucić wiec wykorzystalam jeszcze w domu, chodziłam z grubasami
ale teraz też je kupie bo są najlepsze
i majtki z siatki dwa rozmiary większe niż noszę bo ściskam sobie pupę i szycie tymi małymi
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:A gruszka do nosa jest do du....i nic nkw wyciągnie..najlepiej jakis aspirator od razu
-
Ja nakładki musiałam używać bo raz ze mam małe sutki i laktator trochę pomógł to dwa miałam tak poranione, że leciała krew z ropa, ale ja nie miałam pokarmu to młody ssal zawzięcie bo głodny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:23
-
domi05 wrote:A jaki aspirator polecasz? Bo do fridy trzeba filtry chyba kupować? Czytałam gdzieś o takim, gdzie zamiast filtra wkłada się kawałek wacika ale już nie pamiętam jaki to był...
Negra lubi tę wiadomość
-
domi05 wrote:A jaki aspirator polecasz? Bo do fridy trzeba filtry chyba kupować? Czytałam gdzieś o takim, gdzie zamiast filtra wkłada się kawałek wacika ale już nie pamiętam jaki to był...
tzn.probuje w chusteczke he
Ja nie mam filtra bo jest pojemniczek i tam się zbiera..umyje pod ciepla.woda wysuszę patykiem do uszu i jak nowka..
zwykly gumiak z kumowa koncowka do noska .u mnie w aptece kupowalam.nie pamietam jak sie nazywa..a tyle tego jest na necie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:41
-
nick nieaktualnytola2014 wrote:Napisz co tam kupiłaś bo nie mogę się wszystkiego dopatrzyc
-szczotka do butelek canpol
-wkładki laktacyjne NUK
-herbatka koperkowa bio Hipp
-smoczki z Lovi
-płyn 3w1 Jonsons baby
-patyczki do uszu z ogranicznimiem
-kompresy jałowe
-gruszka do nosa
-kremy na odparzenia Alantan
-kremy do twarzy Ziajka
-majtki siateczkowe
-duże podpaski Bella
-pampersy
-oliwka Bambino
-wata
-rękawica myjka do kąpieli
-dla mnie wit DHA
-provag żel intymny
- maść na obolałe sutki Ziaja
helutka, tola2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydomi05 wrote:ja mam bardzo wklęsłe sutki... już chyba bardziej płaskich nie da się mieć ;p i mam właśnie obawy czy Młody da rade złapać...
Czy polecacie jakieś konkretne te osłonki? I jak dobrać ten rozmiar? -
Cigaretta wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38aeab73460b.jpg
Paka z gemini przyszła i wkładki laktacyjne min.
Cigaretta, widzę że masz tam majtki z Babyono. Jak dobrałaś rozmiar? Bo chcę je też kupić, a nie chcę za małych... Obecnie mam w biodrach ok.100 i myślę że na tej mojej diecie cukrzycowej to raczej powyżej 110cm nie wyjdzie i się zastanawiam czy te XL (od producenta podane że ok. 110cm w biodrach) będą dobre. Bo tych mniejszych L (ok. 100cm) chyba bym nie brała bo mogą się okazać za małe, ale te największe XXL (ok. 125cm w biodrach) to chyba za duże? -
nick nieaktualny
-
Cigaretta wrote:Ja też mam wklęsłe niestety, jak nie da rady złapać to będę jakoś odciągac mleko i karmić butlą. Ciekawe czy te osłonki dają efekty ?