X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Dobrze juz to wiedzieć haha
    Hehe co nie, pamiętam pierwsza ciążę, wyprawkę i poród :-) teraz w kwietniu sobie wszystko ogarnę na spokojnie :-) aaa i kupowanie rzeczy, które leżą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:12

pasia27 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dawali na początek witaminy D+k jako upominek na wypisie..
    Teraz sobie zamówię wczesniej akurat przy wyprawce do szpital.

A Kacper pierwszy przeciwbólowy to dostal dopiero po 2giej szczepionce wiec troche od urodzenia minelo..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hehe co nie, pamiętam pierwsza ciążę, wyprawkę i poród :-) teraz w kwietniu sobie wszystko ogarnę na spokojnie i duże rzeczy, które leżą juz nie kupię :-)
    Ja mam nawet te podpachy Bella hehe bo się zostały no bo nakupowalam jak głupia hehe no i szkoda bylo wyrzucić i nie bylo komu dać haha

Agusia ;) lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja mam nawet te podpachy Bella hehe bo się zostały no bo nakupowalam jak głupia hehe no i szkoda bylo wyrzucić i nie bylo komu dać haha
    Ja miałam 4 paczki a po cc to się mniej krwawi, też mi było szkoda wyrzucić wiec wykorzystalam jeszcze w domu, chodziłam z grubasami :-) ale teraz też je kupie bo są najlepsze :-) i majtki z siatki dwa rozmiary większe niż noszę bo ściskam sobie pupę i szycie tymi małymi

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze w rosmanie sa fajne wkladki laktacyjne 60zl chyba 4zl..tak kosztowały..

A co do tych ochraniaczy na sutki to moim skromnym zdaniem jezeli sutki sa normalnie wypukle to nie ma sensu na start tego dawać bo to jednak guma i dziecku ciężko to zalapac.dobrze by memlalo tego sutka i pobudzl laktacje..jezeli nam oczywiście zalezy na kp..moze byc ze będzie bol i ranki ale jak nie trzeba to bym tego nie używali..
    Z reszta dziecko jest leniwe na poczatku i musi wykonać ogromna prace ssani,oddychania,polykania a guma tego nie ulatwi jezeli sutki sa ok
    Jezeli sa wklesle lub dziecko ma cofnieta żuchwę to takie nakladki mogą ulatwic ssanie ale jak mowie mogą nie muszą...warto je sparzyć w szpitalu w kubku by byly miększe..a może podgotowanie tez im pozwoli zmieknac ?hmm

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja miałam 4 paczki a po cc to się mniej krwawi, też mi było szkoda wyrzucić wiec wykorzystalam jeszcze w domu, chodziłam z grubasami :-) ale teraz też je kupie bo są najlepsze :-) i majtki z siatki dwa rozmiary większe niż noszę bo ściskam sobie pupę i szycie tymi małymi
    No chodzenie jak gejsza z pod pachami miedzy nogami haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    A gruszka do nosa jest do du....i nic nkw wyciągnie..najlepiej jakis aspirator od razu :-)
    A jaki aspirator polecasz? Bo do fridy trzeba filtry chyba kupować? Czytałam gdzieś o takim, gdzie zamiast filtra wkłada się kawałek wacika ale już nie pamiętam jaki to był...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakładki musiałam używać bo raz ze mam małe sutki i laktator trochę pomógł to dwa miałam tak poranione, że leciała krew z ropa, ale ja nie miałam pokarmu to młody ssal zawzięcie bo głodny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:23

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A jaki aspirator polecasz? Bo do fridy trzeba filtry chyba kupować? Czytałam gdzieś o takim, gdzie zamiast filtra wkłada się kawałek wacika ale już nie pamiętam jaki to był...
    Ja mam nosefrida zestaw z filtrami i spokojnie starcza Ci długo :-)

Negra lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Chyba nie Carolq, to że się pojawiła to ponoć normalne,ale to też nie znaczy że po porodzie będę miała pokarm ;)
    Ale to.dobry znak ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Chwila.zrobie zdjęcie bo używam do tej pory pomimo ze mój misiek smarka :-) tzn.probuje w chusteczke he

Ja nie mam filtra bo jest pojemniczek i tam się zbiera..umyje pod ciepla.woda wysuszę patykiem do uszu i jak nowka..
    a336dbea32d8f73cmed.jpg

zwykly gumiak z kumowa koncowka do noska .u mnie w aptece kupowalam.nie pamietam jak sie nazywa..a tyle tego jest na necie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:41

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Napisz co tam kupiłaś bo nie mogę się wszystkiego dopatrzyc :)
    Tola a więc:
    -szczotka do butelek canpol
    -wkładki laktacyjne NUK
    -herbatka koperkowa bio Hipp
    -smoczki z Lovi
    -płyn 3w1 Jonsons baby
    -patyczki do uszu z ogranicznimiem
    -kompresy jałowe
    -gruszka do nosa
    -kremy na odparzenia Alantan
    -kremy do twarzy Ziajka
    -majtki siateczkowe
    -duże podpaski Bella
    -pampersy
    -oliwka Bambino
    -wata
    -rękawica myjka do kąpieli
    -dla mnie wit DHA
    -provag żel intymny
    - maść na obolałe sutki Ziaja

helutka, tola2014 lubią tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście skarbnicą wiedzy :) Siedzę z notesem i notuje :D

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do aspiratora to ja kupie Katarek do odkurzacza

pasia27, helutka lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    A co do aspiratora to ja kupie Katarek do odkurzacza
    tez jest super!

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bardzo wklęsłe sutki... już chyba bardziej płaskich nie da się mieć ;p i mam właśnie obawy czy Młody da rade złapać...
    Czy polecacie jakieś konkretne te osłonki? I jak dobrać ten rozmiar?

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    ja mam bardzo wklęsłe sutki... już chyba bardziej płaskich nie da się mieć ;p i mam właśnie obawy czy Młody da rade złapać...
    Czy polecacie jakieś konkretne te osłonki? I jak dobrać ten rozmiar?
    Ja też mam wklęsłe niestety, jak nie da rady złapać to będę jakoś odciągac mleko i karmić butlą. Ciekawe czy te osłonki dają efekty ?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38aeab73460b.jpg

Paka z gemini przyszła i wkładki laktacyjne min.

Cigaretta, widzę że masz tam majtki z Babyono. Jak dobrałaś rozmiar? Bo chcę je też kupić, a nie chcę za małych... Obecnie mam w biodrach ok.100 i myślę że na tej mojej diecie cukrzycowej to raczej powyżej 110cm nie wyjdzie i się zastanawiam czy te XL (od producenta podane że ok. 110cm w biodrach) będą dobre. Bo tych mniejszych L (ok. 100cm) chyba bym nie brała bo mogą się okazać za małe, ale te największe XXL (ok. 125cm w biodrach) to chyba za duże?

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    tez jest super!
    No ponoć :) dużo mam mi go polecało i widze,że na allegro go kupują tłumy

• domi05 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja też mam wklęsłe niestety, jak nie da rady złapać to będę jakoś odciągac mleko i karmić butlą. Ciekawe czy te osłonki dają efekty ?
    Ja też na pewno laktator z sobą spakuję do szpitala:) ale właśnie myślałam też o tych nakładkach, może wypowiedzą się doświadczone mamy :)

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ