Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolq wrote:No i zapraszam Mamusie z Wawy na dodatkowe forum
"Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy?"
Będziemy się wymieniać info o lekarzach, szpitalach , położnych i wydarzeniach w Wawie dla brzuchatych
Hej, ja jestem z Warszawy:) planuje rodzić na Inflandzkiej, tam też prowadzona jest moja pierwsza ciąża. Myślałam nad Żelazną, ale dodzwonić się i umówić graniczy z jakimś cudem;/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjosephinka84 wrote:Hej, ja jestem z Warszawy:) planuje rodzić na Inflandzkiej, tam też prowadzona jest moja pierwsza ciąża. Myślałam nad Żelazną, ale dodzwonić się i umówić graniczy z jakimś cudem;/
wyszukaj w tematach forów
"Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy?" i tam są dziewczyny z wawy więc pewnie któraś Ci odpowie
-
nick nieaktualnyklaudia1534 wrote:Cigaretta długo czekałaś na przesyłkę z gemini? Też tam będę zamawiać wszystkie akcesoria pielęgnacyjne dla dzidziusia i dla siebie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Carolq wrote:Witam sie z Wami dzis ide na warsztaty bezpieczny maluch
zobaczymy co tam bedzie fajnego i co sie wydarzy
Mam nadzieje ze pogłębimy swoja wiedzęi jakieś fajne niespodzianki do domku przyniesiemy
Różyczka wrote:Anusia pytasz dlaczego cesarka?
Powiedziała że mnie poród sponiewiera strasznie a w moim wieku i tak zazwyczaj kończy sie cięciem ( co akurat zaobserwowałam wsród moich koleżanek, ktore rodziły pierwsze dziecko po 35rż. )
Ja jeszcze nie podjęłam decyzji. Zobaczę jak się bede czuła.
Trzymajcie się wszystkie! X
Cigaretta – dzięki za fotęŁatwiej mi ogarnąć co potrzebuję i co/jakie trzeba kupić. Chociaż podobno to w cholerę wcześnie na kompletowanie wszystkiego
Z drugiej strony – nikt nie wie kiedy będzie poród, różnie może się podziać… no i wolałabym już też mieć wszystko poskładane i czekające, niż jakby mój mąż musiał potem szukać i się stresować zakupami
W czwartek mam wizytę, dopiero po niej chyba zacznę na poważnie już zakupy..
Macie pomysł co zrobić z pomalowaną komodą, która jeszcze trochę śmierdzi lakierem?Zanim wywietrzeje, to maj będzie
-
nick nieaktualny
-
Ja mam rożek, super sprawa bo takie maleństwo na początku lubi być mocno owinięte, przyzwyczajone do brzuszka mamy, że ma mało miejsca i bezpieczniej się czuje.
Co do siary w pierwszej ciąży jej nie miałam do 3 tz walczyłam z laktacja i nic nie wyszło, teraz tez nie mam a piersi juz dawno się są nabrzmiale i robią się takie jak przed ciążąWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:44
pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38aeab73460b.jpg
Paka z gemini przyszła i wkładki laktacyjne min.
Czy któraś używa u starszych dzieci ten płyn do mycia ciała Johnsona?
Mój syn jest alergikiem i ma skłonność do suchej skory, dlatego mimo, ze ma 9 lat ciągle mu kupowałam ten żel. Ostatnio mój mąż się nim umył dwa razy i mówił, ze ma mega sucha skore po nim. Zdziwiłam się, ale myślę poważnie nad zmiana.
-
Cigaretta wrote:Helutka mam listę spisaną od dziewczyn z bbf i łatwiej mi to wszystko było ogarnąć, jak coś to mów to ci prześle albo tutaj wkleje
Jak masz coś jeszcze, to podeślij/wklej proszę
Różyczka wrote:Te cholerne leukocyty w 4 dni urosły z 15 do 15.58
Nic mi nie dolega wiec czemu tak gwałtownie rosną?!
Mimo wszystko boję się o moje Dziecko...
Jutro zrobię CRP.
-
SShape wrote:Czy któraś używa u starszych dzieci ten płyn do mycia ciała Johnsona?
Mój syn jest alergikiem i ma skłonność do suchej skory, dlatego mimo, ze ma 9 lat ciągle mu kupowałam ten żel. Ostatnio mój mąż się nim umył dwa razy i mówił, ze ma mega sucha skore po nim. Zdziwiłam się, ale myślę poważnie nad zmiana.
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
Ja bym Johnsona w ogóle nie używała - nie używam zresztą nawet dla siebieAgusia ;), SShape, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rozmawiałam z lekarką mam zrobic CRP i na wszelki wypadek isc skontrolować zęby.
Powiedziała, że czasem tak jest. Ważne, żeby CRP nie było tragicznie wysokie i że mam sie nie przerazić jak wyjdzie ponad normę bo u kobiety w ciazy to normalne.
Trochę mnie uspokoiła że objawow zakażenia wewnatrzmacicznego nie mam.
Ech... Doświadczyłam pierwszy raz od kiedy jestem w ciazy leku o własne Dziecko i jest to straszne uczucie.