X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    No i zapraszam Mamusie z Wawy na dodatkowe forum
    "Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;) "
    Będziemy się wymieniać info o lekarzach, szpitalach , położnych i wydarzeniach w Wawie dla brzuchatych :)

Hej, ja jestem z Warszawy:) planuje rodzić na Inflandzkiej, tam też prowadzona jest moja pierwsza ciąża. Myślałam nad Żelazną, ale dodzwonić się i umówić graniczy z jakimś cudem;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Domi ja też kupuję rożek, ale zwykły nieusztywniany :)

Cigaretta ja siarę mam już od jakiegoś dobrego miesiąca ;)
    Myślałam,że to chwile przed porodem a tu już !

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta długo czekałaś na przesyłkę z gemini? Też tam będę zamawiać wszystkie akcesoria pielęgnacyjne dla dzidziusia i dla siebie :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Hej, ja jestem z Warszawy:) planuje rodzić na Inflandzkiej, tam też prowadzona jest moja pierwsza ciąża. Myślałam nad Żelazną, ale dodzwonić się i umówić graniczy z jakimś cudem;/

wyszukaj w tematach forów
    "Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;) " i tam są dziewczyny z wawy więc pewnie któraś Ci odpowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Cigaretta długo czekałaś na przesyłkę z gemini? Też tam będę zamawiać wszystkie akcesoria pielęgnacyjne dla dzidziusia i dla siebie :)
    Zamówiłam w zeszły pon i przed chwiłą przyszła. W sumie czekałam tydzień, ale opłacało się bo zamówiłam wszystko oprócz przybornika do paznokci,husteczek nawilżanych a zapłaciłam niecałe 200 zł. Ponoć apteka DOZ też jest niezła

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta a jak to z tymi pampersami ? ile schodzi miej więcej ile kupić itd? Ty masz jedną paczkę to wystarcza na ile ? rozumiem że polecasz te :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 66 szt na początek bo wiem, że dostane od rodziny i znajomych i też na próbę, bo nie wiem czy nie będą np odparzać,uczulać a tak szczerze to chciałabym używać Dady biedronkowe bo są tañsze i dobre ;)

helutka, Negra lubią tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Witam sie z Wami dzis ide na warsztaty bezpieczny maluch :) zobaczymy co tam bedzie fajnego i co sie wydarzy :)
    Mam nadzieje ze pogłębimy swoja wiedzę :P i jakieś fajne niespodzianki do domku przyniesiemy :)
    Daj znać jak po, też się zapisałam :)
    Różyczka wrote:
    Anusia pytasz dlaczego cesarka?
    Powiedziała że mnie poród sponiewiera strasznie a w moim wieku i tak zazwyczaj kończy sie cięciem ( co akurat zaobserwowałam wsród moich koleżanek, ktore rodziły pierwsze dziecko po 35rż. )
    Ja jeszcze nie podjęłam decyzji. Zobaczę jak się bede czuła.
    Trzymajcie się wszystkie! X
    eee.. no nie mów, poważnie tak?? To jakaś reguła? Ja mam 36 na liczniku i to będzie moje pierwsze... toś mi zabiła ćwieka... :/

Cigaretta – dzięki za fotę :) Łatwiej mi ogarnąć co potrzebuję i co/jakie trzeba kupić. Chociaż podobno to w cholerę wcześnie na kompletowanie wszystkiego :P
    Z drugiej strony – nikt nie wie kiedy będzie poród, różnie może się podziać… no i wolałabym już też mieć wszystko poskładane i czekające, niż jakby mój mąż musiał potem szukać i się stresować zakupami ;)

W czwartek mam wizytę, dopiero po niej chyba zacznę na poważnie już zakupy..

Macie pomysł co zrobić z pomalowaną komodą, która jeszcze trochę śmierdzi lakierem? :P Zanim wywietrzeje, to maj będzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helutka mam listę spisaną od dziewczyn z bbf i łatwiej mi to wszystko było ogarnąć, jak coś to mów to ci prześle albo tutaj wkleje :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te cholerne leukocyty w 4 dni urosły z 15 do 15.58 :(
    Nic mi nie dolega wiec czemu tak gwałtownie rosną?!
    Mimo wszystko boję się o moje Dziecko...
    Jutro zrobię CRP.
    :(

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rożek, super sprawa bo takie maleństwo na początku lubi być mocno owinięte, przyzwyczajone do brzuszka mamy, że ma mało miejsca i bezpieczniej się czuje.
    Co do siary w pierwszej ciąży jej nie miałam do 3 tz walczyłam z laktacja i nic nie wyszło, teraz tez nie mam a piersi juz dawno się są nabrzmiale i robią się takie jak przed ciążą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:44

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38aeab73460b.jpg

Paka z gemini przyszła i wkładki laktacyjne min.

Czy któraś używa u starszych dzieci ten płyn do mycia ciała Johnsona?

Mój syn jest alergikiem i ma skłonność do suchej skory, dlatego mimo, ze ma 9 lat ciągle mu kupowałam ten żel. Ostatnio mój mąż się nim umył dwa razy i mówił, ze ma mega sucha skore po nim. Zdziwiłam się, ale myślę poważnie nad zmiana.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Helutka mam listę spisaną od dziewczyn z bbf i łatwiej mi to wszystko było ogarnąć, jak coś to mów to ci prześle albo tutaj wkleje :)
    Ściągnęłam właśnie listę, którą Pati wklejała w 1 stronie wątku :) Jak masz coś jeszcze, to podeślij/wklej proszę :)
    Różyczka wrote:
    Te cholerne leukocyty w 4 dni urosły z 15 do 15.58 :(
    Nic mi nie dolega wiec czemu tak gwałtownie rosną?!
    Mimo wszystko boję się o moje Dziecko...
    Jutro zrobię CRP.
    :(
    Różyczka, nie panikuj - leukocyty rosną, kiedy w organizmie jest stan zapalny - nie bierze Cię jakieś przeziębienie? Nie masz jakiejś zmiany skórnej, itp.?

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnson często uczula takie małe dzieci i jest odradzany polecam Hipp czy Baby Dream z Rossmann.

Alicce, Negra lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Czy któraś używa u starszych dzieci ten płyn do mycia ciała Johnsona?

Mój syn jest alergikiem i ma skłonność do suchej skory, dlatego mimo, ze ma 9 lat ciągle mu kupowałam ten żel. Ostatnio mój mąż się nim umył dwa razy i mówił, ze ma mega sucha skore po nim. Zdziwiłam się, ale myślę poważnie nad zmiana.
    Poczytaj bloga Sroki :)
    http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
    Ja bym Johnsona w ogóle nie używała - nie używam zresztą nawet dla siebie ;)

Agusia ;), SShape, pasia27 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż u nas najlepiej się sprawdza zwykle mydełko bambino :-)

Alicce lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/534d424ffc4e.jpg helutka mam nadzieje,że się rozczytasz :P to jest lista od Diabli z pamiętnika plus kilka rzeczy które dziewczyny doradzały kupić :)

helutka, migussia, Carolq lubią tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta - dzięki piękne! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Cigaretta - dzięki piękne! :)
    Nie ma za co :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z lekarką mam zrobic CRP i na wszelki wypadek isc skontrolować zęby.
    Powiedziała, że czasem tak jest. Ważne, żeby CRP nie było tragicznie wysokie i że mam sie nie przerazić jak wyjdzie ponad normę bo u kobiety w ciazy to normalne.
    Trochę mnie uspokoiła że objawow zakażenia wewnatrzmacicznego nie mam.
    Ech... Doświadczyłam pierwszy raz od kiedy jestem w ciazy leku o własne Dziecko i jest to straszne uczucie.

‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ