WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    No i zapraszam Mamusie z Wawy na dodatkowe forum
    "Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;) "
    Będziemy się wymieniać info o lekarzach, szpitalach , położnych i wydarzeniach w Wawie dla brzuchatych :)

Hej, ja jestem z Warszawy:) planuje rodzić na Inflandzkiej, tam też prowadzona jest moja pierwsza ciąża. Myślałam nad Żelazną, ale dodzwonić się i umówić graniczy z jakimś cudem;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Domi ja też kupuję rożek, ale zwykły nieusztywniany :)

Cigaretta ja siarę mam już od jakiegoś dobrego miesiąca ;)
    Myślałam,że to chwile przed porodem a tu już !

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta długo czekałaś na przesyłkę z gemini? Też tam będę zamawiać wszystkie akcesoria pielęgnacyjne dla dzidziusia i dla siebie :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Hej, ja jestem z Warszawy:) planuje rodzić na Inflandzkiej, tam też prowadzona jest moja pierwsza ciąża. Myślałam nad Żelazną, ale dodzwonić się i umówić graniczy z jakimś cudem;/

wyszukaj w tematach forów
    "Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;) " i tam są dziewczyny z wawy więc pewnie któraś Ci odpowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Cigaretta długo czekałaś na przesyłkę z gemini? Też tam będę zamawiać wszystkie akcesoria pielęgnacyjne dla dzidziusia i dla siebie :)
    Zamówiłam w zeszły pon i przed chwiłą przyszła. W sumie czekałam tydzień, ale opłacało się bo zamówiłam wszystko oprócz przybornika do paznokci,husteczek nawilżanych a zapłaciłam niecałe 200 zł. Ponoć apteka DOZ też jest niezła

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta a jak to z tymi pampersami ? ile schodzi miej więcej ile kupić itd? Ty masz jedną paczkę to wystarcza na ile ? rozumiem że polecasz te :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 66 szt na początek bo wiem, że dostane od rodziny i znajomych i też na próbę, bo nie wiem czy nie będą np odparzać,uczulać a tak szczerze to chciałabym używać Dady biedronkowe bo są tañsze i dobre ;)

helutka, Negra lubią tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Witam sie z Wami dzis ide na warsztaty bezpieczny maluch :) zobaczymy co tam bedzie fajnego i co sie wydarzy :)
    Mam nadzieje ze pogłębimy swoja wiedzę :P i jakieś fajne niespodzianki do domku przyniesiemy :)
    Daj znać jak po, też się zapisałam :)
    Różyczka wrote:
    Anusia pytasz dlaczego cesarka?
    Powiedziała że mnie poród sponiewiera strasznie a w moim wieku i tak zazwyczaj kończy sie cięciem ( co akurat zaobserwowałam wsród moich koleżanek, ktore rodziły pierwsze dziecko po 35rż. )
    Ja jeszcze nie podjęłam decyzji. Zobaczę jak się bede czuła.
    Trzymajcie się wszystkie! X
    eee.. no nie mów, poważnie tak?? To jakaś reguła? Ja mam 36 na liczniku i to będzie moje pierwsze... toś mi zabiła ćwieka... :/

Cigaretta – dzięki za fotę :) Łatwiej mi ogarnąć co potrzebuję i co/jakie trzeba kupić. Chociaż podobno to w cholerę wcześnie na kompletowanie wszystkiego :P
    Z drugiej strony – nikt nie wie kiedy będzie poród, różnie może się podziać… no i wolałabym już też mieć wszystko poskładane i czekające, niż jakby mój mąż musiał potem szukać i się stresować zakupami ;)

W czwartek mam wizytę, dopiero po niej chyba zacznę na poważnie już zakupy..

Macie pomysł co zrobić z pomalowaną komodą, która jeszcze trochę śmierdzi lakierem? :P Zanim wywietrzeje, to maj będzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helutka mam listę spisaną od dziewczyn z bbf i łatwiej mi to wszystko było ogarnąć, jak coś to mów to ci prześle albo tutaj wkleje :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te cholerne leukocyty w 4 dni urosły z 15 do 15.58 :(
    Nic mi nie dolega wiec czemu tak gwałtownie rosną?!
    Mimo wszystko boję się o moje Dziecko...
    Jutro zrobię CRP.
    :(

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rożek, super sprawa bo takie maleństwo na początku lubi być mocno owinięte, przyzwyczajone do brzuszka mamy, że ma mało miejsca i bezpieczniej się czuje.
    Co do siary w pierwszej ciąży jej nie miałam do 3 tz walczyłam z laktacja i nic nie wyszło, teraz tez nie mam a piersi juz dawno się są nabrzmiale i robią się takie jak przed ciążą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:44

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38aeab73460b.jpg

Paka z gemini przyszła i wkładki laktacyjne min.

Czy któraś używa u starszych dzieci ten płyn do mycia ciała Johnsona?

Mój syn jest alergikiem i ma skłonność do suchej skory, dlatego mimo, ze ma 9 lat ciągle mu kupowałam ten żel. Ostatnio mój mąż się nim umył dwa razy i mówił, ze ma mega sucha skore po nim. Zdziwiłam się, ale myślę poważnie nad zmiana.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Helutka mam listę spisaną od dziewczyn z bbf i łatwiej mi to wszystko było ogarnąć, jak coś to mów to ci prześle albo tutaj wkleje :)
    Ściągnęłam właśnie listę, którą Pati wklejała w 1 stronie wątku :) Jak masz coś jeszcze, to podeślij/wklej proszę :)
    Różyczka wrote:
    Te cholerne leukocyty w 4 dni urosły z 15 do 15.58 :(
    Nic mi nie dolega wiec czemu tak gwałtownie rosną?!
    Mimo wszystko boję się o moje Dziecko...
    Jutro zrobię CRP.
    :(
    Różyczka, nie panikuj - leukocyty rosną, kiedy w organizmie jest stan zapalny - nie bierze Cię jakieś przeziębienie? Nie masz jakiejś zmiany skórnej, itp.?

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnson często uczula takie małe dzieci i jest odradzany polecam Hipp czy Baby Dream z Rossmann.

Alicce, Negra lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Czy któraś używa u starszych dzieci ten płyn do mycia ciała Johnsona?

Mój syn jest alergikiem i ma skłonność do suchej skory, dlatego mimo, ze ma 9 lat ciągle mu kupowałam ten żel. Ostatnio mój mąż się nim umył dwa razy i mówił, ze ma mega sucha skore po nim. Zdziwiłam się, ale myślę poważnie nad zmiana.
    Poczytaj bloga Sroki :)
    http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
    Ja bym Johnsona w ogóle nie używała - nie używam zresztą nawet dla siebie ;)

Agusia ;), SShape, pasia27 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż u nas najlepiej się sprawdza zwykle mydełko bambino :-)

Alicce lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/534d424ffc4e.jpg helutka mam nadzieje,że się rozczytasz :P to jest lista od Diabli z pamiętnika plus kilka rzeczy które dziewczyny doradzały kupić :)

helutka, migussia, Carolq lubią tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta - dzięki piękne! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Cigaretta - dzięki piękne! :)
    Nie ma za co :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z lekarką mam zrobic CRP i na wszelki wypadek isc skontrolować zęby.
    Powiedziała, że czasem tak jest. Ważne, żeby CRP nie było tragicznie wysokie i że mam sie nie przerazić jak wyjdzie ponad normę bo u kobiety w ciazy to normalne.
    Trochę mnie uspokoiła że objawow zakażenia wewnatrzmacicznego nie mam.
    Ech... Doświadczyłam pierwszy raz od kiedy jestem w ciazy leku o własne Dziecko i jest to straszne uczucie.

‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ