WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie jeszcze z łóżka :)
    Zaczynam 24 tydzien, coraz mocniej czuje mała chociaz mam lozysko na przedniej scianie. Niestety jeszcze 3 tygodnie do usg :(

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w pasku pisze ze maluch wazy prawie pol kilograma no ta tydzien temu

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami dzis ide na warsztaty bezpieczny maluch :) zobaczymy co tam bedzie fajnego i co sie wydarzy :)
    Mam nadzieje ze pogłębimy swoja wiedzę :P i jakieś fajne niespodzianki do domku przyniesiemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:10

pasia27, tola2014, helutka lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi.
    Chodzi o to, że w moczu wyszło wszystko dobrze, tylko z krwi podwyższone. One w zasadzie rosną ciagle od początku ciąży.
    Nie byłam chora ostatnio.
    Moja lekarka twierdzi, że 15 to za dużo.
    Ja oczywiście naczytałam się o zakażeniu wewnatrzmacicznym i od rana się denerwuję.
    Zaraz będę miała badania, wyniki pewnie do 14.00.
    Któraś pytała, czy 3h czekania prywatnie? Tak, prywatnie ponieważ mojej lekarki nie było tydzień temu i sie nazbierało pacjentek.
    Zazwyczaj czekam 1,5h ;)
    Miłego i spokojnego dnia Dziewczyny.

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki miłego dnia :)

Różyczko tak jak Pati pisze może zrób CRP to się coś wyjaśni, norma jest niby do 18, także niby o niczym nie musi to świadczyć a na pewno nie o infekcji wewnątrzmacicznej, nie czytaj kochana nawet o tym bo szkoda zdrowia, na necie to tylko straszą od razu.
    Córeczka już tak ślicznie rośnie, super że wszystko z nią ok i to najważniejsze <3

Malva te opisy pod tygodniami są tydzień do tyłu eheheh także nie sugeruj się.

Carolq udanej edukacji życzę :)

Carolq, Różyczka, malvva lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka właśnie czemu Cię namawia do cc?

dziewczyny czy wy wiedzieć coś na temat tego,że np. tachykardia jest wskazaniem do cc? albo przeciwwskazaniem do SN?

tola2014 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi.
    Chodzi o to, że w moczu wyszło wszystko dobrze, tylko z krwi podwyższone. One w zasadzie rosną ciagle od początku ciąży.
    Nie byłam chora ostatnio.
    Moja lekarka twierdzi, że 15 to za dużo.
    Ja oczywiście naczytałam się o zakażeniu wewnatrzmacicznym i od rana się denerwuję.
    Zaraz będę miała badania, wyniki pewnie do 14.00.
    Któraś pytała, czy 3h czekania prywatnie? Tak, prywatnie ponieważ mojej lekarki nie było tydzień temu i sie nazbierało pacjentek.
    Zazwyczaj czekam 1,5h ;)
    Miłego i spokojnego dnia Dziewczyny.

ale ja znów czytałam i słyszałam,że w ciąży to normalne właśnie gdy leukocyty rosną ważne żeby normy dla kobiet w ciąży nie przekroczyć :) myślę,że nie masz się co martwić ale dla świętego spokoju zrób crp :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Witam sie z Wami dzis ide na warsztaty bezpieczny makuch :) zobaczymy co tam bedzie fajnego i co sie wydarzy :)
    Mam nadzieje ze pogłębimy swoja wiedzę :P i jakieś fajne niespodzianki do domku przyniesiemy :)

daj znać jak było. tez się wybieram w lutym.

Carolq lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, udało mi się nadrobić - nie wszystko ale trochę.

mój dzieć jest małym leniem - nie kopie za bardzo, w pęcherz ani razu nie trafił, co najwyżej na pęcherzu się układa ;)

bereda11 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,wczoraj byliśmy w szkole rodzenia,jesteśmy z mężem zadowoleni,opowiadała nam krok po kroku jak wyglada porod,polozna odpowiadala na kazde moje pytanie,pokazala ćwiczenia jak wykonywac,dostalismy mase prezentow,byliśmy tam 3 h a zapłaciliśmy tylko 50 zl:)jestem mega zadowolona,że mąż też uczestniczyl czynnie w spotkaniu,a do tego te spotkania są indywidualne i nikt nie się nie krepuje przy drugiej parze:)zostały nam jeszcze 3 spotkania:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:38

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

• SShape Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Od kilku dni Was nieśmiało podczytuje. Termin mam na 02.06, ale wszystko wskazuje na to ze będę miała CC i rozwiązanie w maju. Jestem mamą 9 latka teraz będzie córeczka:)
    Mogę do Was dołączyć?

katarzyna_d, Agusia ;), migussia, pasia27, bereda11, Kłosia lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

też znalazłam info, ze normy leukocytów w ciąży są inne:
    Leukocyty, krwinki białe (L, WBC)

Norma dla kobiet: 4–10 tys./mikrolitr
    w ciąży: 10–15 tys./mikrolitr

wiec spokojnie mieścisz się w normach!

My wczoraj byliśmy na kontrolnym USG i maluch waży już 739g:) wszystkie pomiary są ok, położenie główkowe, dlatego tak go czuje tam na dole:)

Wczoraj tez zrobiłam swoje pierwsze zakupy ciuszkowe dla niego:):):)

Różyczka, Carolq, xpatiiix3, pasia27, bereda11, monilia84 lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majoweczki Kochane,
    Wasze doświadczenie i dobre słowo są jak balsam na moje nerwy.
    Nie jestem osobą przewrażliwiona, nawet nie przejęłam sie tym wynikiem.
    Najpierw lekarka zasiała ziarnko niepewności a internet zrobił swoje...
    Jak kazała, powtórzyłam badania, wyniki beda do 14.00. Jeśli leukocyty nie spadną zapytam pani doktor na co jutro mam robic badania. Dowiedziałam sie ostatnio ze jeśli bede potrzebować jakiekolwiek badania mam zadzwonic do położnej to ona mi załatwi tak ze nie bede płacić... Fajnie tym bardziej ze położna przyjmuje vis-a-Vis laboratorium.
    Anusia pytasz dlaczego cesarka?
    Powiedziała że mnie poród sponiewiera strasznie a w moim wieku i tak zazwyczaj kończy sie cięciem ( co akurat zaobserwowałam wsród moich koleżanek, ktore rodziły pierwsze dziecko po 35rż. )
    Ja jeszcze nie podjęłam decyzji. Zobaczę jak się bede czuła.
    Trzymajcie się wszystkie! X

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jakieś 15,6 chyba leukocyty i lekarz nic z tym nie zrobili powiedział ze to norma , a leukocyty mogą nawet się podwyższyć od zwykłego zakatarzenia. I że ważniejsze są leukocyty w moczu niż w krwi bo na te trzeba bardziej uważać bo jak są ponad normę dla kobiet w ciąży świadczą o infekcjach dróg moczowych albo o narządów itd. Także spokojnie ;*

josephinka :* jejku ale fajnie że te Maluszki już tak rosną ja jestem ciekawa co z moją Niunią bo ostatnio lekarz mi mówił ze mieści się w widełkach ale jest dość Mała więc troszkę mnie to zamartwia, i rzeczywiście tak to tez wyglądała w tabelce wagami. Mam nadzieję że moja też tak pięknie rośnie a wizyta dopiero 9 lutego ;/ przyszły tydzień będę schizować więc się przygotujcie na marudzenie z mojej strony :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:06

josephinka84, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - mamy wizyte tego samego dnia :)
    ile wazyła mała ostatnio ? i ktory to był tydzien - bo my podobnie idziemy ;)

Carolq lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Jak tak sobie Was czytam to dochodzę do wniosku, że majowki wybierają same piękne imiona- Lili, Julia, Martynka, Hania, Nina, Maja, Blanka i inne- wszystkie ładne :-) A jednocześnie wcale nie jakieś "udziwnione".

Haha zapomniałaś o mnie i moim synku Natanie :-)

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice u mnie tydzien temu mala wazyla 488 g :) tez idziemy rowno z tygodniami

Carolq lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bedzie Nelka :)

Carolq, Agusia ;), xpatiiix3, helutka, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    430g 2 tygodnie temu dokładnie czyli 21 i 4.
    malvva Ty też masz kruszynkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape witamy :P a z jakiego powodu będziesz miec CC?

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ