WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Pasia27 kurde moja w 23t6d miała 566g :P hehe także duża klusia się szykuje ;) jeszcze raz gratuluję córeczki ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis nadrobilam troche czytanie bo niestety ale ostatnie dwa tygodnie przyniosły chorobę mojej Mamy wiec siedzualam przy niej w szpitalu. Piękne macie i te ciuszki i inne akcesoria dla swoich Maluszkow ja niestety jeszcze nie zaczelam. No jedynie co to za wózkiem troche patrzyłam.. Mam pytanie macie moze taki jakis spis wyprawkowy? Bo badz co badz od czegos trzeba zacząć.. A wizja pisania magisterki mnie przeraza... No cóż...:Ddamy rade jakos musimy!!
    buziaki!!

bereda11 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj kupiłam kilka rzeczy w La Millou i na Olx. Czekam na przesyłki. Ciuszki, bambusową pieluchę, dzianinowy kocyk itp. Wpadłam wczoraj w panikę, że mam tyle na głowie i nic się nie posuwa w kierunku wyprawki, że żeby się uspokoić musiałam zrobić zakupy ;)
    Jestem ciekawa co przyjdzie bo nie pamietam co dokładnie kupiłam w tym amoku ;) Haha

Carolq, bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tez tak ostatnio miałam :) wszystko na szybko bo dopadł mnie jakis strach ze jeszcze tyle rzeczy . Naszeczscie ze wszystkich przesyłek byłam bardzo zadowolona :) mam nadzieje ze u Ciebie tez tak bedzie :)

Różyczka, bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia :) no bedzie fajna dziewczynka :) gratki

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie ze taki klocus ta nasza córcia ;-)

Pamiętam ze o Kacperku tez lekarz mowil ze klocek,klocek a.na koncu sie wyrownalo i 3350 w 39tyg wazyl :-)

Teraz córcia idzie w ślady tatusia może hehe bo Kacper subtelny jak ja haha

bereda11, Carolq, xpatiiix3, Różyczka, Agusia ;) lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:31

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:32

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie mam pomysłów na imię dla Syna.. Zero.
    A Dzieć już 3 wieczory z rzędu matkę kopie :D Uaktywnia się w momencie, jak kładę się spać.. Pierwszy raz - trzy kopy w pęcherz, za drugim razem kuksaniec gdzieś wysoko w brzuch.. :D Niesamowicie dziwne uczucie - i tak wyczekane i wreszcie jest! :D

bereda11, JusWik, pasia27, migussia, Malena91 lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia gratuluje córuni super !! :) :)

z tą wyprawką mam to samo tak się denerwuje czy ja w ogóle zdążę nawet nie sądziłam że wyprawka dla dwojaków jest tak trudna !! :/

a mnie dziś maluchy żebra rozwalają i mam obolałą wątrobę znów ucisk który mi towarzyszył w poprzednich ciążach :( to okropny ból i jeszcze dodatkowy ból w pochwie takie pociąganie jak by coś mi się tam robiło heh mam nadzieje że to tylko moje złudzenie i jutro dzwonie znów do gina bo dziś jak zwykle w poniedziałek się nie można dodzwonić i musze umówić się na wizytę za tydzień już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę te swoje mordki małe :) :)

bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super życzę smacznego :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam 3h w poczekalni!
    Moja Mała waży niecały kilogram. Jest zgrabna i symetryczna, nue jest duża, mieści się w normie dla 27 tygodnia ;)
    Za to ja więcej przybrałam ( w sumie 6 kg od początku ciazy ).
    Tak szybko metabolizuje cukier ze mam jadać cześciej i wskazane sa w moim przypadku późne kolacje ok 22.00 ;)
    Źle za to wyszły leukocyty we krwi bo aż 15 i muszę powtórzyć badanie.
    Moja lekarka namawia mnie na cesarkę. Nie wiem co robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 23:29

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tymi leukocytami to się martwię...
    Czytałam, że z tym nie ma żartów bo mogą świadczyć o infekcji wewnątrzmacicznej a co za tym idzie to lepiej nie będę pisać...
    Jutro pojde na badanie, ale zanim zobaczę wynik pewnie będę się strasznie denerwowac.
    Dodam tylko, że nie chorowałam ostatnio, nie mam problemów z zębami a mocz wyszedł dobrze i tam leukocyty w normie...
    Bardzo proszę napiszcie jeśli miałyście podobny wynik.
    Lekarka mnie nie straszyła, ale nie była zachwycona, że aż 15.
    Kazała powtórzyć badanie. Najadłam się strachu czytając na forum o skutkach leukocytozy.
    Głupia ja :(

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie leukocyty mogą świadczyć w zasadzie o wszystkim ;) nie bolaloo cie np ostatnio gardło, katarr, jakies ogólne osłabienie, czy dolegliwości przy oddawaniu moczu? Prawdę powiedziawszy wbc(leukocyty)rosną przy infekcjach zwłaszcza bakteryjnych wiec nawet jesli jako takiej ujawnionej nie miałaś to tajniak jakis mogl byc

pasia27, Różyczka lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw. Ja ostatnio miałam zum. O czym dowiedziałam sie jak odebrałam wynik moczu. (oprócz czestego biegania do toalety objawow nie bylo a jako ze Mala jest ulozona nisko i bardzo lubi matkę po pecherzu kopać równie dobrze mogla to byc jej sprawka

Aha ja takie przypadlosci z wbc(wiecznie podwyższone) miałam przed ciąża. Jako ze jestem dawca krwi to pani dr w krwiodawstwie przy każdej wizycie pytala czy jestem zdrowa aż w końcu odnotowala w systemie ze taki moj urok. Pzdr!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 07:07

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:32

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki.Ja na wcześniejszym badaniu miałam leukocyty ale w moczu-brałam na to żurawit i przeszło.Ostatnio noce nieprzespana bo mnie ciągnie i kluje brzuch chyba zaaplikuje sobie nospe wieczorem bo za dnia jeszcze da się jakoś znieść ale w nocy niebardzo.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Czekałam 3h w poczekalni!
    Moja Mała waży niecały kilogram. Jest zgrabna i symetryczna, nue jest duża, mieści się w normie dla 27 tygodnia ;)
    Za to ja więcej przybrałam ( w sumie 6 kg od początku ciazy ).
    Tak szybko metabolizuje cukier ze mam jadać cześciej i wskazane sa w moim przypadku późne kolacje ok 22.00 ;)
    Źle za to wyszły leukocyty we krwi bo aż 15 i muszę powtórzyć badanie.
    Moja lekarka namawia mnie na cesarkę. Nie wiem co robic.
    3godz czekania..uuu to prywatnie takie przyjemnosci?

Dlaczego namawia na cesarkę?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hej dziewuszki.Ja na wcześniejszym badaniu miałam leukocyty ale w moczu-brałam na to żurawit i przeszło.Ostatnio noce nieprzespana bo mnie ciągnie i kluje brzuch chyba zaaplikuje sobie nospe wieczorem bo za dnia jeszcze da się jakoś znieść ale w nocy niebardzo.
    Magnez bierz 2x1 aspargin ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dziewczyny tymi leukocytami to się martwię...
    Czytałam, że z tym nie ma żartów bo mogą świadczyć o infekcji wewnątrzmacicznej a co za tym idzie to lepiej nie będę pisać...
    Jutro pojde na badanie, ale zanim zobaczę wynik pewnie będę się strasznie denerwowac.
    Dodam tylko, że nie chorowałam ostatnio, nie mam problemów z zębami a mocz wyszedł dobrze i tam leukocyty w normie...
    Bardzo proszę napiszcie jeśli miałyście podobny wynik.
    Lekarka mnie nie straszyła, ale nie była zachwycona, że aż 15.
    Kazała powtórzyć badanie. Najadłam się strachu czytając na forum o skutkach leukocytozy.
    Głupia ja :(

We krwii norma w ciąży do 18 jest ;) lepiej crp zrób będziesz wiedziała czy jakiś stan zapalny jest a nie stresujesz sie ;) ja miałam ponad 13 i jest git ;) ogólnie leukocyty w ciąży są podwyższone i to normalne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:07

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ