Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapomniałam jeszcze pochwalić się naszymi trampeczkami
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d898f101f048.jpg
Pewnie ich nie założymy bo to zupełnie niepraktyczny i niepotrzebny gadżet ale są tak urocze, że jak na nie patrzę to się uśmiecham, musiałam je mieć nawet jeśli będą tylko stały na półce jako ozdóbkaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 12:10
Carolq, Alicce, migussia, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lilianna śliczne imię, również jedno z moich faworytów dla dziewczynki, ale mąż również powiedział definitywnie nie
Gdyby była córeczka byłaby Gosia, Emilka abo Laura. Podobało mi się Amelka, ale po tym jak siostra mi powiedziała że tak nazywa się też choroba, kiedy dzieci rodzą się bez kończyn, to jakoś się zniechęciłam. Inna które mnie się podobały a mężowi nie to Kornelka, Milenka i Blanka
Ale jako że synek w drodze to nie było problemu, choć inne typy miałam Paweł i Kuba, ale jakoś Dominik spodobało nam się najbardziejpasia27 lubi tę wiadomość
-
No i wróciłam jakąś godzinę temu z poradni... Cukier sprawdzać muszę 4 razy dziennie, a mocz badać 2 razy dziennie (rano i wybiórczo w ciągu dnia) na obecność ketonów - ponoć bardzo ważne żeby sprawdzić czy nie jem za mało. Glukometr dostałam na darmo, do tego dzienniczek samokontroli, książeczkę o cukrzycy ciążowej a drugą o diecie. Do tego 2 kartki a4 z zaleceniami Pani diabetolog (Kobieta Anioł
) wszystko dokładnie wytłumaczyła, a nawet pielęgniarka później pokazała jak używać glukometru. Zrobili mi nawet EKG
Teraz już trochę gorsze dla mnie informacje, ale do przeżycia przez 3 miesiące mam nadzieję. Ze słodyczy mogę zjeść 2 kostki gorzkiej czekolady 70%, żadnych ciastek, lodów ani innych słodyczy ani cukru, bo jak się dowiedziałam, nawet jak cukier po ich spożyciu wyjdzie dobry, to jeszcze gorzej dla dziecka, bo wówczas jego organizm zaczyna wytwarzać insulinę - dlatego dzieci rodzą się duże i czasem mają problemy zdrowotne. Na starcie dowiedziałam się że przy porodzie zaraz na początku muszę o cukrzycy powiedzieć, aby z pępowiny pobrali krew do badania, a małemu dali kroplówkę. Krzywą będę powtarzać 6-12tyg. po porodzie aby sprawdzić czy to tylko cukrzyca ciążowa i czy ustała po ciąży.
Nie mogę też jeść serków do smarowania, kanapkowych - najlepiej twaróg, chleb tylko żytni, nawet graham jest na liście zakazanej... Jeszcze cała lista produktów które mnie zaskoczyły m.in. pasztet (bo to również przetworzone, a teraz mam starać się jeść nieprzetworzone), owoce tylko do 15.00 - 200g na dzień., sery pleśniowe, smalec, pierogi, naleśniki, parówki... - wszystko zabronione.. ahhh co ja teraz będę jeść ;P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pytam ponieważ takie imię wybraliśmy dla naszej córeczki
a do tej pory nie miałam okazji poznać osoby która je nosi. Przepraszam że tak dopytuję, jak za dużo chcę wiedzieć to nie odpowiadaj, ale czy to jest twoje pełne imię czy zdrobnienie? Wahamy się jeszcze z mężem nad opcją rozwinięcia.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pasia27 wrote:Tak się wczoraj zapytałam czy mu się podoba to mówi ze co to za imię ze Lili to dziwnie biednie..ze nie pasuje ..eh no
Lilus była moim faworytem, męża tez, ale jak powiedział swojej mamie, to stwierdziła, że jej się źle kojarzy i od tamtej pory zaczął mówić do brzucha Nelka. A ja coś czuje, ze jak urodze to jednak będzie Lilek;)pasia27 lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:dodam jeszcze, że bardzo go nie lubię . jak się przedstawiam cześć jestem Tola to wszyscy pytają jak? - Tola , - o kurcze jak dziwnie tzn tak inaczej. no ale dla rodziców będę zawsze mała Tola....ehh
Także jak któraś chciałaby tak nazwać córkę to odradzam . fajnie do 6 roku życia, a potem dorosła kobieta...Tola...hmmm
o widzisz właśnie chciałam poznać Twoją opinięMyślę że to jest problem wielu imion które powstały ze skrótów, Pola, Lena, Nela itp. Dlatego ja jeszcze zastanawiam się nad zmianą imienia ale dla mojego męża jest już Tola i koniec, kropka. Ja rozważam jeszcze Lilianę, Sarę, Milenę, Olgę, Klarę i właściwie jest mało imion dla dziewczynek które mi się nie podobają, gorzej byłoby dla chłopca. Ale mąż się uparł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 14:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny- też jestem zdania, że nie ma co słuchać innych, bo ile ludzi, tyle opinii. Nie ma uniwersalnego imienia, które spodoba się wszystkim. Zawsze będą zwolennicy i przeciwnicy. To Wy i mężowie wybieracie imię i Wam ma się podobać! A na dokładkę jako mamy macie większe prawo głosu, bo to Wy nosicie dziecko pod sercem, odmawiacie sobie wielu przyjemności i odczuwacie wszelkie konsekwencje ciąży i porodu.
Moi rodzice też nie byli jednomyślni w kwestii imienia, ale mama rodziła mnie 40h i po tym wszystkim tata nie miał sumienia na dalsze dyskusje- odpuścił i Wioletka mam na drugieI bardzo się cieszę z takiego obrotu spraw
Siostra cioteczna wybrała dla córki imię Anastazja- decyzję podjęła zanim zaszła w ciążę. WSZYSCY wokół kręcili nosem. A ona prawie wpadła w depresję- bo wiedziała, że jeśli nada inne imię, to zrobi to wbrew sobie i zawsze będzie myślała o córce jako o Nastce. W końcu zebrała się w sobie i powiedziała: dość! Jak ktoś pytał, jak da na imię mówiła : nie wiem, bo chciała sobie oszczędzić komentarzy. Teraz malutka jest na świecie i wszyscy przyzwyczaili się do jej imienia- nikt nie komentuje i jużWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:08
pasia27 lubi tę wiadomość
-
A Lilianna to naprawdę piękne imię! Używałabym skrótu Lili, ale tylko dlatego, Lilka mi sie kojarzy z moją ciocią
Paris- gdybym miała taki sen, to raczej bym się nie zastanawiała.
Mój małż kręci nosem na Laurę, ale powiedziałam, że nie odpuszczę i że ma się przyzwyczaić. I już nie podejmuje tematuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:33
pasia27, fistaszek88, paris, Carolq, migussia lubią tę wiadomość
-
Ja niestety dalej nie wiem jakie będzie imię, na nic nie mogę się zdecydować. Podoba mi się Kaja, ale mam Maje wiec pewnie by mi się mylilo Kaja Maja. Poza tym Nela,Kornelia, Jagoda, Jowita, Amelia,Blanka,ehh,ciężki wybór.
katarzyna_d, hiacynta99. lubią tę wiadomość
-
maimama wrote:Ja niestety dalej nie wiem jakie będzie imię, na nic nie mogę się zdecydować. Podoba mi się Kaja, ale mam Maje wiec pewnie by mi się mylilo Kaja Maja. Poza tym Nela,Kornelia, Jagoda, Jowita, Amelia,Blanka,ehh,ciężki wybór.
Kolezanka z forum na 2coreczki rok po roku prawie i jest Zofia i Antonina czyli Zosia i Antosia bo wiadomo ze każdy wola na nie zdrobniale..