X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • migussia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:15

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamy.
    A ja wczoraj wzięłam sie za sprzatanie. Ale to nie moja bajka, co bym nie zrobila to zaraz brak sił. I jeszcze tesciowa mnie tak wkur...a... nie robi nic tylko lata po wsi i bojcuje i mnie wciąga w to wszystko.
    Kurna taką mialam mieć pomoc na święta to przylazla jak mylam okna rozsiadla sie i do mnie " tu masz plamke jeszcze" nosz kur... co za baba. Ostatnie święta u mnie w domu, powiem jej prosto w oczy ze niech robi u siebie.

kochane gratuluję wizyt. Imię dla synka wybralam ja a ze mężowi tez sie podoba to spięcia nie bylo. Nie moglismy się dogadac jedynie co do dziewczynki.
    zaczęłam czuc ruchy maluszka ale bardzo słabo takie jakby rozpychanie.

milego dnia dla wszystkich.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• maimama Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mnie dziś czeka polowkowe, ciesze się i boję się oczywiście, wiec proszę o kciuki między 17-18. Kto jeszcze dziś wizytuje? Z imion bardzo podoba mi się Jagoda, ale mąż absolutnie na nie.Wiec jeszcze nie wybrane. Głęboko zastanawiam się nad Nela jak u Pati albo Amelia.

pasia27, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:25

• OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tako :) Mi też sie bardzo podobają. Chciałabym Tako Baby Heaven Alu Exclusive Eco, plus fotelik Maxi Cosi. Ten ma bardzo dużą gondole 85 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 08:37

migussia lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • migussia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:16

Malena91 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:16

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie szukaliśmy wózka na dobrej amortyzacji. Mamy dużo lasów w okolicy. Dodatkowo miał mieć dużą gondole i koniecznie troszkę "lepszy" fotelik.
    Wizualnie też bardzo mi sie podobają :))

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie <3

Gratuluje udanych wizyt i zdrowych rosnących bobasków :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze połówkowe i normalne wizyty :)

U nas bez zmian, jestem na diecie cukrzycowej eheheh, uczę się jej i siebie jak reaguje na dane jedzenie. Zobaczymy jak moja diabetolog wypowie się o poziomie cukru, bo skoki mi się ponad normę zdarzają.

Wizyta dopiero 22 grudnia, także jeszcze tydzień, a już jestem ciekawa jak mój synuś rośnie :) Ruchy czuje z reguły codziennie, raz mniejsze lżejsze kopniaczki, raz mocniejsze, najbardziej odczuwam jak się wygina i rozpycha wieczorami, jak leże i nic nie robię :)

Co do wózka to ja miałam dawno temu TAKO był super ale ciężki. Wszystko zależy czego kto wymaga od wózka.
    Ja narazie skłaniam się ku CAMARELO Carera lub Camarela chyba tak to się pisze. Wszystkie są ładne. Ja mieszkam na 4 piętrze z windą, także tylko jedno piętro będę go musiała wnieść, ale wolałabym gdyby był lżejszy.

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja sie orientowałam w sklepie to raczej jado z tych polskich .

Wogole to sie Witam :)
    Dzis od rano wykopałam meza z łóżka by zabrał psa do fryzjera :) a ja z Mała leżę na kanapie i podjadam śniadanko :)
    Dzis raczej kupimy wózek :) pewnie bedziemy go miec w styczniu wiec wstawię zdjęcia jak dojedzie :)
    Tak sie cieszę ze juz cos idzie do przodu i jakos tak mało boleśnie w sprawach finansowych :)

Co do lekarza tez ostatnio tylko
    Oblukal mała i powiedział ze nie ma sęsu mierzyć bo dane bedą zakłamane dlatego ze dziecko jest skulone wiec lepiej sie nie denerwować powiedział ze jest mniej wiecej jak ręka :) i dał posłuchać serduszko . Takze to chyba taki okres :)
    Mam nadzieje ze następna wizyta bedzie o wiele fajniejsza

Powodzenia dla wizytujących :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:05

Malena91 lubi tę wiadomość

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Co do lekarza to mnie też już długości CRL nie mierzy. Mierzy za to główkę, kość udowa i brzuszek. Podczas USG zawsze mówi co robi i pokazuje. Potem jeszcze wszystko mam wypisane na opisie. Zapytać też mogę o wszystko. Ogólnie jestem zadowolona Lekarz mnie kojarzy jeszcze że starań i zawsze sobie czyta w komputerku o każdej pacjentce jak zaczyna wizytę. Dzięki czemu czuje się potraktowanym bardzo indywidualnie.

Kciuki za wizyty dzisiejsze i miłego dnia :)

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Witajcie <3

Gratuluje udanych wizyt i zdrowych rosnących bobasków :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze połówkowe i normalne wizyty :)

U nas bez zmian, jestem na diecie cukrzycowej eheheh, uczę się jej i siebie jak reaguje na dane jedzenie. Zobaczymy jak moja diabetolog wypowie się o poziomie cukru, bo skoki mi się ponad normę zdarzają.

Wizyta dopiero 22 grudnia, także jeszcze tydzień, a już jestem ciekawa jak mój synuś rośnie :) Ruchy czuje z reguły codziennie, raz mniejsze lżejsze kopniaczki, raz mocniejsze, najbardziej odczuwam jak się wygina i rozpycha wieczorami, jak leże i nic nie robię :)

Co do wózka to ja miałam dawno temu TAKO był super ale ciężki. Wszystko zależy czego kto wymaga od wózka.
    Ja narazie skłaniam się ku CAMARELO Carera lub Camarela chyba tak to się pisze. Wszystkie są ładne. Ja mieszkam na 4 piętrze z windą, także tylko jedno piętro będę go musiała wnieść, ale wolałabym gdyby był lżejszy.

tez zastanawiam się nad camarelo. tylko czy przez ta lekkość nie będą wywrotne. ...

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytałam jeszcze opinii czy ludzie piszą że są wywrotne.
    Dla mnie sprawa wózka to bardzo odległa sprawa, czekam na zakup do samego końca.

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbd25e9f582d.jpg

:) boskie łobuzy !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 10:03

Malena91, Carolq, Carolq, JusWik, NatiB, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam na tvn jak mamusie z forum szukajace opinii na temat wozkow i po jakims czasie spotkaly sie i mowily ze bylo super .kiedy umowily sie na spotkanie to byly zdenerwowane ze jada na sotkanie z obcymi osobami a jak juz sie spotkaly to atmosfera byla taka jak na forum szybko znalazly wspolny język spotykaly sie same albo z rodzinami maja za soba wspolny wyjazd do paryza 17 kobiet zgadalo sie na jeden termin heh ...fajnie :)

Clio_99, tola2014, pasia27, FeliceGatto lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta dobrze ze moje dwujajowe i parka bo sytuacja mogla by sie powtorzyc jak na tym obrazku he he ;)

Carolq, Cigaretta lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

malvva powodzenia na wizycie! I za resztę wizytujących również kciuki

Malena ja swojej pani doktor ufam, zawsze przy badaniu wszystko szczegółowo omawia i odpowiada na całą masę moich pytań :) Z doświadczenia też wiem, że jak na wizycie jest jeszcze mąż to już wogóle wszytsko tłumaczy i pokazuje, żeby i on zajarzył :D

Odnośnie wózków my jesteśmy zdecydowani na adamex pajero, choć ostatnio jeszcze wpadła mi w oko barletta. Pomiędzy świętami mąż będzie miał wolne to pojedziemy do sklepu obczaić jak wyglądają na żywo i jak się prowadzą :)

Juswik współczuje teściowej ;/ Ja po wizycie w szpitalu to sobie jedynie kurze mogę wytrzeć tak mnie pilnują :D Teściowa w sobotę okno umyła, firankę z mężem zawiesili, odkurzyła mi też i podłogę umyła :D

Sylika, Malena91 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Oglądam na tvn jak mamusie z forum szukajace opinii na temat wozkow i po jakims czasie spotkaly sie i mowily ze bylo super .kiedy umowily sie na spotkanie to byly zdenerwowane ze jada na sotkanie z obcymi osobami a jak juz sie spotkaly to atmosfera byla taka jak na forum szybko znalazly wspolny język spotykaly sie same albo z rodzinami maja za soba wspolny wyjazd do paryza 17 kobiet zgadalo sie na jeden termin heh ...fajnie :)

tez to ogladalam :) to teraz musimy znalezc jakies tanie bilety do paryza i lecimy :))

Sylika, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice się uparli i jutro przyjeżdżają mi umyć okna. Aż mi glupioo przecież zrobilabym to sama lub z chłopem. Ale jak im to sprawi przyjemność to zapraszamy :D upieke im jakieś ciacho do kawy za to. Kochani są :)

Widziałam ten wywiad w DDTVN:) może nam też uda się kiedyś spotkać :D ją tam z checia ale męża to na pewno nie wyciagne :p

Malena91, bereda11 lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ