X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiejsze kiepskie samopoczucie to chyba zasługa pogody.... teraz też siedzę i słabo mi i duszno nogi jak z waty w dodatku jestem na maksa obolala jak bym cały dzień drewno rabala...oj ta końcówka ciąży zdecydowanie łaskawa nie ejst przynajmniej dla mnie 😐😐

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    https://www.aptekagemini.pl/avent-butelka-classic-125ml-scf560-17.html

https://www.aptekagemini.pl/avent-smoczek-ortodontyczny-classic-od-0-6-miesiaca-2-sztuki-90963.html

te butelki to nawet mam, wlasnie na gemini maja bez sensu te zdjecia smoczkow, bo ni widac jaka jest koncowka

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    te butelki to nawet mam, wlasnie na gemini maja bez sensu te zdjecia smoczkow, bo ni widac jaka jest koncowka

Czekaj zaraz otworzę to pudelko i zrobię ci zdjęcie jak on wygląda , no A te butelki mam.jedna 125 ml A druga 260 ml już "na pozniej" za jednym zamawianiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A dzisiejsze kiepskie samopoczucie to chyba zasługa pogody.... teraz też siedzę i słabo mi i duszno nogi jak z waty w dodatku jestem na maksa obolala jak bym cały dzień drewno rabala...oj ta końcówka ciąży zdecydowanie łaskawa nie ejst przynajmniej dla mnie 😐😐

Każda z nas jak wiesz inaczej ciążę znosi niektóre i do końca ciąży pracują itp itd ,
    ja sama ledwo co na nogach się trzymam pewnie to przez tą pogodę zimno , pochmurno nic się nie chce robić.

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na brodawki mialam jakies probki i maltan wlasne i nie pamietam, co mi bardziej pomagalo, ale tez niewiele tego zuzylam, pierwszy tydzien moze, potem jzu bylo ok.

Dziewczyny, które karmily dwojke i wiecej dzieci, za drugim razem tak samo sa sutki katowane, czy juz lepiej reagują?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde

cdf67d4a08cf94e2med.jpg

fdee741de19e6bc4med.jpg

aktyde85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Każda z nas jak wiesz inaczej ciążę znosi niektóre i do końca ciąży pracują itp itd ,
    ja sama ledwo co na nogach się trzymam pewnie to przez tą pogodę zimno , pochmurno nic się nie chce robić.

Nooo żebyś wiedziała A wiesz że tak mi się marzy idealny porządek w domu zanim młody się urodzi bo teraz to jest istny armagedon A ja nie mam siły żeby oprócz podstawowych rzeczy robić cokolwiek 😰😰😰

Mam taką zaprzyjaźniona Panią i myślę że z 2 tygodnie przed świętami do niej zadzwonię i zamówię sprzątanie mieszkania i mycie okien, ja nie mam na to siły mąż pracuje A jakoś trzeba to ogarnąć co innego pozostaje

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja sie dzis kiepsko rusza :/ jakos tak niemarawo i chyba znowu zjechala glowa w dol, bo cisnie na kazdym kroku haha

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nawet dobrze dzisiaj czuje, do 10:30 w piżamie przed tv przeleżałam :D Pojeździłam na rowerku, wykąpałam się i zaraz będę jakiś obiad ogarniać, wczoraj wysprzątałam dom to dzisiaj mam luzy :D Znając życie i tak mnie zaraz jakieś słabe dni dopadną, bo u mnie to tak na zmianę :)

MaMaMi w poniedziałek też podobny zjazd miałam i chyba mi właśnie tak cukier spadł, banan i daktyle pomogły, potem jeszcze rosołkiem doprawiłam. Ja muszę pilnować tego co jem na śniadanie i w miarę regularnie jeść.

Co do puchnięcia, rok temu po poronieniu jak dostałam pierwszy okres to tak strasznie spuchłam, że jak wyszliśmy na spacer dłuższy i miałam na sobie sandałki to wróciłam z odparzonymi stopami, powbijanymi paskami w skórę, chodzić nie mogłam do dnia następnego. Moje stopy wyglądały jakby miały zaraz eksplodować. Strasznie hormony wtedy szalały. Nie pomagały duże ilości wypitej wody, mięty, cytryny, nic, musiało zejść samo i uregulować się, dlatego spodziewam się tego samego po porodzie albo i gorszego.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Samari, to ja chyba nawet mam w domy jeszcze nie ruszane po Karo takie z probek, jej pamietam nie pasowaly totalnie...

Samari0702 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek mozesz ktoras eneme polecic?:

https://www.aptekagemini.pl/enema-plyn-doodbytniczy-150ml.html

https://www.aptekagemini.pl/proctanal-enema-plyn-doodbytniczy-120ml.html

Jedna sztuka styknie? Na polnej teraz nie robia juz lewatywy, podobno...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    A klapki typu Crocs mogą być??
    Pewnie, ze moga. Moga byc każde nawet góralskie jesli masz taką fanabarie ;)

Samari0702, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dzięki Samari, to ja chyba nawet mam w domy jeszcze nie ruszane po Karo takie z probek, jej pamietam nie pasowaly totalnie...

No dlatego właśnie dla każdego dziecka trzeba indywidualnie, moja córka.uwielbiala smoczki z Canpola te z taka "skosna" końcówka ,syn znów Aventa , A jak młodemu nie będzie pasować to go wywwle i kupię inny 😂😂😂

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla, dalam rade, wrocilam!
    Ciesze sie, ze to ogarnelam i mam z glowy! Jednak chcialam kupić jeszcze trzy polki do szafy ale byly tak ciężkie, ze jednak moj maz musi po to pojechać. Gdybym jeszcze miała pusty wozek a tu juz nie bylo gdzie pakowac ;)

Teraz kawka :)

Aha Aktyde- psychicznie czuje sie lepiej a fizycznie tez bardzo dobrze. Czyli po prostu siedzenie w domu nie sluzy :D btw mije wszystkie wieksze problemy zaczely sie razem ze zwolnieniem w marcu ;)
    Mowie Wam, ze w ciazy trzeba pracowac ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:22

Szczęśliwa Mamusia, iwwk, aktyde85 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Pewnie, ze moga. Moga byc każde nawet góralskie jesli masz taką fanabarie ;)

Hahaha ale mnie tym rozbawilas , wyobrażałam sobie rodząca w góralskich kapciach ale takich z futerkiem 😂😂😂😂

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    moja sie dzis kiepsko rusza :/ jakos tak niemarawo i chyba znowu zjechala glowa w dol, bo cisnie na kazdym kroku haha

No widzisz jakoś dzień lenia ma może ? Za to Ja się obawiam co młody tam.wyprawia bo to ciągle dyskoteka napięra mi.mocno głowa na szyjke,bo aż mnie tam.w środku normalnie piecze :/

• Nistera Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    A klapki typu Crocs mogą być??

Ja biorę crocsy 😁

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna opowiadala, zs jeszcze jak pracowala w szpitalu wiele lat temu to miala Pania, ktora wpadla na porodowke w takich klapeczkach z pomponikiem sexy i fikusnej koszulce i atlasowym szlafroczku.... Także wszystko mozna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:28

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Veri, Chusy lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Właśnie miałam pytać o lewatywę dobrze że aktyde zaczęła temat :D
    Puszku kiedy najlepiej ją zrobić? Bo to chyba chwilę trwa no i kiedy zrobić żeby nie było za późno ani za wcześnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się idzie rodzić na tzw samolot do porodu to bez kapci :-P .

Co do lewatywy to chyba nie robi jej się już na żądanie itp , ja nie miałam lewatywy robionej dali mi tylko czopek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:35

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ