WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiejsze kiepskie samopoczucie to chyba zasługa pogody.... teraz też siedzę i słabo mi i duszno nogi jak z waty w dodatku jestem na maksa obolala jak bym cały dzień drewno rabala...oj ta końcówka ciąży zdecydowanie łaskawa nie ejst przynajmniej dla mnie 😐😐

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    https://www.aptekagemini.pl/avent-butelka-classic-125ml-scf560-17.html

https://www.aptekagemini.pl/avent-smoczek-ortodontyczny-classic-od-0-6-miesiaca-2-sztuki-90963.html

te butelki to nawet mam, wlasnie na gemini maja bez sensu te zdjecia smoczkow, bo ni widac jaka jest koncowka

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    te butelki to nawet mam, wlasnie na gemini maja bez sensu te zdjecia smoczkow, bo ni widac jaka jest koncowka

Czekaj zaraz otworzę to pudelko i zrobię ci zdjęcie jak on wygląda , no A te butelki mam.jedna 125 ml A druga 260 ml już "na pozniej" za jednym zamawianiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A dzisiejsze kiepskie samopoczucie to chyba zasługa pogody.... teraz też siedzę i słabo mi i duszno nogi jak z waty w dodatku jestem na maksa obolala jak bym cały dzień drewno rabala...oj ta końcówka ciąży zdecydowanie łaskawa nie ejst przynajmniej dla mnie 😐😐

Każda z nas jak wiesz inaczej ciążę znosi niektóre i do końca ciąży pracują itp itd ,
    ja sama ledwo co na nogach się trzymam pewnie to przez tą pogodę zimno , pochmurno nic się nie chce robić.

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na brodawki mialam jakies probki i maltan wlasne i nie pamietam, co mi bardziej pomagalo, ale tez niewiele tego zuzylam, pierwszy tydzien moze, potem jzu bylo ok.

Dziewczyny, które karmily dwojke i wiecej dzieci, za drugim razem tak samo sa sutki katowane, czy juz lepiej reagują?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde

cdf67d4a08cf94e2med.jpg

fdee741de19e6bc4med.jpg

aktyde85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Każda z nas jak wiesz inaczej ciążę znosi niektóre i do końca ciąży pracują itp itd ,
    ja sama ledwo co na nogach się trzymam pewnie to przez tą pogodę zimno , pochmurno nic się nie chce robić.

Nooo żebyś wiedziała A wiesz że tak mi się marzy idealny porządek w domu zanim młody się urodzi bo teraz to jest istny armagedon A ja nie mam siły żeby oprócz podstawowych rzeczy robić cokolwiek 😰😰😰

Mam taką zaprzyjaźniona Panią i myślę że z 2 tygodnie przed świętami do niej zadzwonię i zamówię sprzątanie mieszkania i mycie okien, ja nie mam na to siły mąż pracuje A jakoś trzeba to ogarnąć co innego pozostaje

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja sie dzis kiepsko rusza :/ jakos tak niemarawo i chyba znowu zjechala glowa w dol, bo cisnie na kazdym kroku haha

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nawet dobrze dzisiaj czuje, do 10:30 w piżamie przed tv przeleżałam :D Pojeździłam na rowerku, wykąpałam się i zaraz będę jakiś obiad ogarniać, wczoraj wysprzątałam dom to dzisiaj mam luzy :D Znając życie i tak mnie zaraz jakieś słabe dni dopadną, bo u mnie to tak na zmianę :)

MaMaMi w poniedziałek też podobny zjazd miałam i chyba mi właśnie tak cukier spadł, banan i daktyle pomogły, potem jeszcze rosołkiem doprawiłam. Ja muszę pilnować tego co jem na śniadanie i w miarę regularnie jeść.

Co do puchnięcia, rok temu po poronieniu jak dostałam pierwszy okres to tak strasznie spuchłam, że jak wyszliśmy na spacer dłuższy i miałam na sobie sandałki to wróciłam z odparzonymi stopami, powbijanymi paskami w skórę, chodzić nie mogłam do dnia następnego. Moje stopy wyglądały jakby miały zaraz eksplodować. Strasznie hormony wtedy szalały. Nie pomagały duże ilości wypitej wody, mięty, cytryny, nic, musiało zejść samo i uregulować się, dlatego spodziewam się tego samego po porodzie albo i gorszego.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Samari, to ja chyba nawet mam w domy jeszcze nie ruszane po Karo takie z probek, jej pamietam nie pasowaly totalnie...

Samari0702 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek mozesz ktoras eneme polecic?:

https://www.aptekagemini.pl/enema-plyn-doodbytniczy-150ml.html

https://www.aptekagemini.pl/proctanal-enema-plyn-doodbytniczy-120ml.html

Jedna sztuka styknie? Na polnej teraz nie robia juz lewatywy, podobno...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    A klapki typu Crocs mogą być??
    Pewnie, ze moga. Moga byc każde nawet góralskie jesli masz taką fanabarie ;)

Samari0702, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dzięki Samari, to ja chyba nawet mam w domy jeszcze nie ruszane po Karo takie z probek, jej pamietam nie pasowaly totalnie...

No dlatego właśnie dla każdego dziecka trzeba indywidualnie, moja córka.uwielbiala smoczki z Canpola te z taka "skosna" końcówka ,syn znów Aventa , A jak młodemu nie będzie pasować to go wywwle i kupię inny 😂😂😂

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla, dalam rade, wrocilam!
    Ciesze sie, ze to ogarnelam i mam z glowy! Jednak chcialam kupić jeszcze trzy polki do szafy ale byly tak ciężkie, ze jednak moj maz musi po to pojechać. Gdybym jeszcze miała pusty wozek a tu juz nie bylo gdzie pakowac ;)

Teraz kawka :)

Aha Aktyde- psychicznie czuje sie lepiej a fizycznie tez bardzo dobrze. Czyli po prostu siedzenie w domu nie sluzy :D btw mije wszystkie wieksze problemy zaczely sie razem ze zwolnieniem w marcu ;)
    Mowie Wam, ze w ciazy trzeba pracowac ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:22

Szczęśliwa Mamusia, iwwk, aktyde85 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Pewnie, ze moga. Moga byc każde nawet góralskie jesli masz taką fanabarie ;)

Hahaha ale mnie tym rozbawilas , wyobrażałam sobie rodząca w góralskich kapciach ale takich z futerkiem 😂😂😂😂

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    moja sie dzis kiepsko rusza :/ jakos tak niemarawo i chyba znowu zjechala glowa w dol, bo cisnie na kazdym kroku haha

No widzisz jakoś dzień lenia ma może ? Za to Ja się obawiam co młody tam.wyprawia bo to ciągle dyskoteka napięra mi.mocno głowa na szyjke,bo aż mnie tam.w środku normalnie piecze :/

• Nistera Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    A klapki typu Crocs mogą być??

Ja biorę crocsy 😁

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna opowiadala, zs jeszcze jak pracowala w szpitalu wiele lat temu to miala Pania, ktora wpadla na porodowke w takich klapeczkach z pomponikiem sexy i fikusnej koszulce i atlasowym szlafroczku.... Także wszystko mozna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:28

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Veri, Chusy lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Właśnie miałam pytać o lewatywę dobrze że aktyde zaczęła temat :D
    Puszku kiedy najlepiej ją zrobić? Bo to chyba chwilę trwa no i kiedy zrobić żeby nie było za późno ani za wcześnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się idzie rodzić na tzw samolot do porodu to bez kapci :-P .

Co do lewatywy to chyba nie robi jej się już na żądanie itp , ja nie miałam lewatywy robionej dali mi tylko czopek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:35

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ