WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Jaki krem na sutki? Już niepamietam co używałam.

Ja kupiłam Lanoline z Ziaji mała tubke, bo ja dużo tego nie używałam w sumie :)

A z synem używałam maltan-tak mi położna poradziła tym razem wypróbuję coś innego ;)

• Pantera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmykam do gina. Leukocyty w moczy w wys 500 to standard w ciąży? Bakterii brak

• iwwk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rossmanie są teraz chusteczki babydream 99% wody, odpowiednik waterwipes dużo tańszy.

Aktyde maść Lansinoh.

Milka1991, kama2784, Izka37, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Paula_071 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A drogeryjno-kosmetyczne rzeczy kupowałam głównie w Gemini i Rosmanie

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama2784 wrote:
    4me jedz. Jak bedziesz się zle czuła to wrocisz. Mi sie marzy wypad do ikei ale juz chyba odpuszcze, bo do najblizszej mam prawie 2h drogi to 4h w aucie plus chodzenie w sklepie to za duzo.
    Ojjj nie to tez bym nie pojechala. Ja powyżej godzinnej podróży to juz nie wsiadam do auta bo mam takie skurcze i bole, ze wymiekam.

Dobra w sondzie wygralo ruszenie pupy wiec ruszam!

Co do wiosny, zeby ona przyszła i na Pomorze. Pokazuja w tv jakies 18,20 stopni a u nas ciagle zimno. Zwłaszcza z wiatrem to nawet przy 10 zimno czesto :/Ja jeszcze marzne. Marze o prawdziwej wiosnie i u nas!

Izka37 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamecze Was dziś pytaniami. Jakie smoczki kupowaliscie. Z Karo miałam lovi na początku.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, ja mam w którymś koszyku NUK wrzucone, Ale czy je zamówię to się jeszcze okaże :D

Jadę na 10.30 do swojego gina, mam nadzieję że sprawdzi jak pessar się trzyma. I muszę spytać o te komory boczne w główce bo mnie to stresuje, oby mnie tylko uspokoił :/

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Jaki krem na sutki? Już niepamietam co używałam.
    Coś z lanolina ziaja lanomasc, lanshiloh, medela jest droga. Maltan ma w składzie cukier, wiec ja go nie lubię.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tak za niecałe 6 tyg chciałabym rodzic tak na 1maja byłoby super hehe może podpytam na wizycie gia czy da rade

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka ja to samo. Jak mi ostatnio gin mowil, ze z pomiarów termin na 2.05 to mowilam ze super by było poczatkiem miesiąca urodzic.

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminów porodu to możemy sobie po marzyć :-) , ja chciałabym do 16 Maja urodzić gdyż wtedy synek ma bierzmowanie a nadal nie ma świadka i nie mamy kogo wybrać czy znaleźć , a tu tego nikt z nas nie przewidzi patrzcie np na Kwietniówki już w Marcu rodzą , więc kto wie ile z nas w Kwietniu urodzi ;-) .

Gratuluję wczorajszych udanych wizyt ❤, i Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty ;-).

Ja nie dawno co wróciłam z lab , jutro odbiorę wyniki po mnie weszła taka Pani z 4 letnim dzieckiem Boże jak płakała aż serce pękało :-( . Jak na pierwszy dzień wiosny jest bardzo zimno,
    ponoć początek Kwietnia ma być chłodny coś chłodna ta Wiosna . Dzieci zdrowe Ania także i daje mi się wyspać no prawie gdyż Dominik całe noce i dnie się rusza , więc też w nocy nawet nie wiem ile i jak śpię . Synek wybrał już szkołę wyższą :O , czemu dzieci tak szybko rosną , będzie szedł na policjanta ❤ u nas w mieście nie ma szkoły policyjnej , i będzie dojeżdżać albo najprędzej na internacie , bo to jednak 17 km a autobusy też różnie chodzą .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 09:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Zamecze Was dziś pytaniami. Jakie smoczki kupowaliscie. Z Karo miałam lovi na początku.

Ja mam wszystko z Aventa i smoczki i butelki :)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Coś z lanolina ziaja lanomasc, lanshiloh, medela jest droga. Maltan ma w składzie cukier, wiec ja go nie lubię.

A pamiętasz, które te maści są bezpieczne dla dziecka? Czy przy każdych trzeba ścierac z skutków przed karmieniem?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Ja mam wszystko z Aventa i smoczki i butelki :)

Pokaż które aventa, bo od groma tego jest. Miałam jakieś próbki z Karo aventa, to ich nie chciała.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    A pamiętasz, które te maści są bezpieczne dla dziecka? Czy przy każdych trzeba ścierac z skutków przed karmieniem?
    Te pierwsze na pewni, bo mają 100% oczyszczonej lanoliny najtaniej ziaja wychodzi, najdrozej medela.
    Maltan ma skład taki
    Aqua, Glucose, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Paraffin Wax, Glyceryl Oleate, Propylene Glycol.
    Przy lanolinie nie trzeba ścierac czy myć piersi - wgl częste mycie piersi nie jest dobre, bo zmywa naturalny film, wiadomo jak jest gruba warstwa to bym pieluszka starla nadmiar :)

Ja mam smoki i butelki lovi i mam te początkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 09:53

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lansiloh jest swietna. Ratowala mi sutki na poczatku. Jest bezpieczna dla dziecka. Polecam w 100%.

slodka100 lubi tę wiadomość

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa, co z maści na skutki i żeby jakiś dobry skład miało.
    Kurcze tak bym chciała kp ale boję się, że znów mi się nie uda. Kurcze leżę bo muszę i ze mną "leży" całe pakowanie do szpitala i wgl przygotowania wszystkiego na przyjście małej i nic nie mogę pomóc a w domu u nas armagedon i wieczny brak czasu na wszystko, zaczynam panikowac
    😥
    Sorry, że smecę Wam a tu wiosna przyszła i powinnam chyba mieć inne nastawienie.

Jeszcze takie pytanie co do smoczków, dla starszej miałam i mam nuka a one mają taki wyprofilowany kształt, że niby dla zgryzu lepiej, ale za to za nic nie przypominają sutka, który wariant wg Was lepszy bo nie wiem czy nie dokupić innego...

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek no właśnie glikol propelynowy to chyba konserwant więc chyba nie za dobry produkt jak na tę sprawy, może "sroka" coś pisze na ten temat, muszę sprawdzić.

Kama właśnie przeczytałam o tym lansinoh że to czysta lanolina, super, nie zmywalas tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 10:14

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Puszek no właśnie glikol propelynowy to chyba konserwant więc chyba nie za dobry produkt jak na tę sprawy, może "sroka" coś pisze na ten temat, muszę sprawdzić.

Kama właśnie przeczytałam o tym lansinoh że to czysta lanolina, super, nie zmywalas tego?
    Dlatego nie polecam maltanu, tylko czysta lanoline, czyli ziaja lanshiloh i medela :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs nie przejmuj sie. Wiem, ze jest ciezko ale juz niedlugo zostalo. Wytrzymaj jeszcze 5-6 tygodni i potem bedziessie pakować itd.

Pisalyscie wczoraj o placuszkach twarogowych i bede dzis robic. Myślę, ze synkowi posmakuja :) Przestało go w końcu obsypywać. Teraz juz mam nadzieje będzie coraz lepiej.

‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ