WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziecko daja po pionizacji. Jesli rano jest cc, pionizacja wieczorem to dziecko dostaje sie na noc.

Polecam grupe na fb - szczepienia rozwiewamy watpliwosci. Tam sa tez lekarze, wszystko rzeczowo wyjasnione, nie jak na Stop nop.

puszek369 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    U nas dziecko daja po pionizacji. Jesli rano jest cc, pionizacja wieczorem to dziecko dostaje sie na noc.

Polecam grupe na fb - szczepienia rozwiewamy watpliwosci. Tam sa tez lekarze, wszystko rzeczowo wyjasnione, nie jak na Stop nop.

Z synkiem cc miałam o 9.20 pionizacje o 22.30 i wtedy do spania a młody że mną od około 6.30 rano już cały czas , w dzień po operacji jak byłam nieruchomo to też był na sali bo cały dzień moja mama że mną siedziala,zajmowała się nim przewijala go i przystawiala do piersi .

Kurde zastanawiam się jak mój domowy syn to zniesie jak.kilka dni mnie nie będzie ,córka starsza to już zapowiedziała że będzie pomagać przy dzidziusiu ale obawiam się że młody który ma całą moja uwagę będzie zawiedziony że mnie czasu mam dla niego :(

• Fikus Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas dzisiaj było USG 3 trymestru, z maluszkiem wszystko dobrze, waży już 1519 g, AFI też w porządku - 19. Później poszliśmy z M i koleżanką do kina :) trzeba korzystać póki jeszcze można.

Co do torby do szpitala, to jeszcze nie pakujemy, myślę, że za jakieś 2-3 tygodnie spakujemy i niech jeździ wszędzie z nami w aucie :)

Ciasteczko777, Rudzik1, Pani Moł, kama2784, 4me, Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP, puszek369, Oleander, Milka1991, Glendolina, Chusy, Veri, Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ja łapałam na wyprzedażach na 5 10 15, co chwilę tam coś jest na pormocji, ale i tak jeszcze trochę mi brakuje. Przeglądam co chwilę jakieś strony i szukam. Ładne ciuszki są też w h&m'ie, reserved w takich rozmiarach, albo smyk.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ma troche tych krost ale nie ma dramatu. Nie goraczkuje. Ogolnie całkiem nieźle znosi ta chorobe.

Co do szczepienia na gruzlice to u mnie w przychodni na szczescie nie bylo żadnego problemu
    . Czekaliśmy tyko zeby pani która umie wrocila z urlopu. Dr mi powiedziala, ze malo ktp w takich przychodniach umie, bo ucza sie na studiach ale później nie maja praktyki pracując w zwykłej przychodni. To jakos pod skore sie wpuszcza. Js uzupelnialam to jak syn mial 5mc, bo w usa juz nie szczepia na gruzlice

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ja polecam f&f z tesco. Dobre gatunkowo a cenowo naprawdę spoko i kolory stonowane. Głównie tam kupuje pajace. H&m ma swietne ale dosc drogie. Mi szkoda kasy na pajace drogie wydawac. Wole w hm na jakies komplety fajne wydac. Pajace to tylko w domu. W smyku tez kupilam przecenione pajace.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 22:28

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważajcie dziewczyny na promocje w 51015. Też nie raz tam kupuje ale teraz w 'promocji' sa body powiedzmy za 25 do 40 zł, a miesiąc temu dokładnie te same kupiłam siostrzencowi w cenach 15 do 20zl :D lubią tam ściemniać z promocjami chociaż sporo rzeczy fajnych mają :)

Ja zwykle kupuje na promocjach w sieciowkach, reserved, hm, smyk, ca :D uwielbiam ciuszki Newbie, piękne i jakość super, Kappahl je ma ale niestety ceny też mają dosyć wygórowane

Paula_071 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wiem, wiem, dlatego ja kupuję tylko na tych najniższych cenach hehe :D Już zauważyłam, że codziennie jest "ostatni dzień". Właśnie dzisiaj zamówienie odebrałam, gdzie kupiłam body za 9 zł, a dzisiaj już są za 19,99 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 22:33

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Tesco mam pod nosem,dzięki.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Euvax kilka razy wycofywano z powodu potencjalnych powikłań.
    Dlatego zastanawiam się czy Engerix nie bedzie mniej ryzykowny?

Teraz trzeba uważać na meningo Synoflorix, ktorej seria została zgłoszona jako przyczyna jednej śmierci i wielu powikłań, zgłoszonych do urzędu rejestracji leków.

Nie liczmy na to, że takie informacje bedą nagłaśniane z uwagi na ryzyko odwrotu od szczepień.

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi powiedzcie proszę w jakiej aptece internetowej, czy jkom sklepie kupowaliscie wszystkie pierdoly typu waciki, patyczki, podkłady, majtki, szczotkę do włosów i inne takie drobne rzeczy.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie wszystko higieniczne kosmetyczne lekowe kupowałam na gemini . Jako że wyszło sporo tego bo jeszcze laktator podgrzewacz termometr i zapłaciłam prawie 9 stow to dostałam dużo próbek kremów,mm i nawet smoczek:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 00:17

aktyde85 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ja również polecam f&f, kupiłam tam fajne pajace 56 a polspiochy 2szt w hm a 2 pary całkiem ładnych w txm dla dziewczynki...

Wszystkie kosmetyki i akcesoria zakupiłam w Rossmannie i Gemini

aktyde85 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo nabieram masy.
    Na liczniku + 4.5 kg
    Pewnie dobije do tych +8kg jak wymarzyla sobie pani diabetolog.

Ostatnio w hm byly fajne promki, nie wiem czy jeszcze sa.
    3 w cenie 2. Zamiast 234zl zaplacilam 130zl.
    Lubie bardzo f&f. Fajne gatunkowo, bajkowe motywy. Chociaz u nas ostatnio mocno przebrane wiec nic mi sie nie udało upolowac.
    Z polskich marek lubie Ewa Klucze.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde w Gemini.
    BCG jest szczepieniem srodskornym i każda pielęgniarka/położna (my tylko noworodki możemy szczepić) z kursem szczepien zrobi to szczepienie, tylko trzeba nazbierac dzieci na to szczepienie bo jedna szczepionka na ileś pacjentow jest, więc często to się wykonuje w sanepidzie.

Co do Synflirix, to tylko na stop nop, które nie podaje rzetelnych info są dane o tych szczepieniach, z tego co kojarzę to te dzieci były źle zakwalifikowane do szczepienia. Po za tym to pneumokoki, nie meningo. Ostatnio było głośno dziewczynka lat 6 czy 0 zmarła na pneumo, rzadko na to się umiera, bo nie było od lat, a pneumo obowiązkowe od niedawna. O Alfim też stop nop gadalo, że przez szczepienia itp, rodzina prosi, żeby już ludzie dali km spokój, wyszło, że mały miał chorobę genetyczna.

Na meningo częściej o śmierci dzieci mówią, rzadkie są te zakażenia, ale jak ci nich dojdzie to są bardzo poważne i zaraz występuje sepsa, zapalenie opon mózgowych i nawet jak przeżyje mogą być różne powikłania. To szczepienie jest płatne, nie jest to jakiś rotawirus co biegunkę wywola, ale właśnie bardzo poważne zakażenia o piorunującym przebiegu.

U nas w szpitalu po cc mama jedzie na pooperacyjna, tata nie może być, jest tam położna, noworodek jest z nią już cały czas czy noc, czy dzień. Po 6-8h jest uruchomienie i idzie na oddzial położnictwa, na którym odwiedziny są w godzinach 14-17 i pokój odwiedzin, gdzie mama może wyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 06:42

4me, aktyde85, iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek no właśnie.
    W dzisiejszych czasach pelno tych informacji... Tylko, ze w dobie internetu nie ma zadnej pewnosci, ze nie sa te teorie fanatyka typu ziemia jest płaska a nie rzeczywiście spisku firm farmaceutycznych...

iwwk, Veri, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jechac do Ikea czy odpuszczac? Dam radę? Hehehehe sonda z rana :D :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

A daleko masz?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas w końcu upragniona 3 z przodu :)

Ja rzeczy apteczno/kosmetyczne kupowałam w Rossmannie i w doz.pl, bo akurat gdy ja robiłam zamówienie, to tam mi wyszło taniej niż w Gemini. Ale nie zamawiałam laktatora czy termometru jeszcze.

Co do Ikea, to byłam tam w zeszłym tygodniu, myślę, że jeżeli dobrze się czujesz to dasz radę ;)

slodka100, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Zależy jak silna jest twoja chęć zakupów 😂😂😂 ja jako że czuje się jak babcia nie dała.bym rady przemierzać tego giga sklepu ale jak czujesz się okej to nie odmawiaj sobie przyjemnosci :) 😃😃🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 07:25

‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ