X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle zastanawia mnie moje usg. Gdzie jest pęcherzyk i jest napisana wielkość 5,4cm/1,5/22Hz. Powiedział ze to bardzo wczesna ciąża, a byłam na wizycie 6dni po spodziewanej miesiączce.

ckaigov31lklx1rk.png
  • Maćka Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko spokojnie, każde dziecko inne, zależy też pewnie od rodziców jacy są. Ja jestem wysoka, mąż też. Syn też duży się urodził, doktor powiedziała że ciąża wygląda na straszą, ale jak właśnie zrobiła wywiad co do wielkości reszty rodziny to powiedziała że jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 20:07

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • Maćka Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwójki, serduszko widziałam, niestety nie dane mi było posłuchać :(

Mama dwojki lubi tę wiadomość

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    I w ogóle zastanawia mnie moje usg. Gdzie jest pęcherzyk i jest napisana wielkość 5,4cm/1,5/22Hz. Powiedział ze to bardzo wczesna ciąża, a byłam na wizycie 6dni po spodziewanej miesiączce.

Tez byłam na badaniu w tym dniu i nie było pęcherzyka :( była jakaś kropka lekarz powiedział, ze może to to

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratuluję każdej udanej wizyty i nie ma co martwić się na zapas czas pokaże nam wszystko a i życzę każdej z nas widoku pięknych serduszek i Maćka usłyszysz je następnym razem :* miłej nocy ja idę spać bo jutro wizyta na 16:40 :)

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do sluchania bicia serducha - na tym etapie ponoć nie powinno się. Bezpiecznie jest po 10tc,teraz wystarczy, ze lekarz wizualnie oceni, że bije w dobrym tempie.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny, co do sluchania bicia serducha - na tym etapie ponoć nie powinno się. Bezpiecznie jest po 10tc,teraz wystarczy, ze lekarz wizualnie oceni, że bije w dobrym tempie.
    Oooo .. ale dlaczego wiesz może? Tylko pytam ...

• Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Jedno poronienie nie jest, ale już np po 3 nawet jak w badaniach nic nie wyjdzie to przepisują (albo powinni przepisać) - heparyna działa też przeciwzapalnie i dlatego często pomaga nawet jak badania niby są ok (tak mi to immunolog w uproszczeniu tłumaczył). WIem, że w części klinik przy invitro dają clexane każdej pacjentce- znajoma mi mówiła, że jej pani doktor powiedziała, że zauważyli, że jak dają właśnie heparyne od momentu transferu to wzrastają mocno szanse na utrzymanie ciąży, ale jak to działa nie wiedzą. To tak z ciekawostek.
    Fakt, że wbijanie tego nie jest fajne, w ciąży z Mlodą miałam co miesiąc kryzys, że nie potrafiłam się wkłuć, siedziałam i ryczałam, ale koniec końców zbierałam się w sobie i jakoś szło. Brałam od owulki do 6 tyg po porodzie.

Co do objawów, potworne mdłości mnie dopadają - macie jakieś sposoby?

Ja biorę właśnie clexane do odwołania :)

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No właśnie - dużo nie - ale 1/2 chyba można.. oczywiście bezpieczne zioła :)
    Też masz stres???

Ciasteczko ja się dzisiaj w nocy obudziłam z takim lękiem jakimś, że myślałam że nie dam rady i cały dzień chodziłam smutna i przybita a wieczorem przeszło. To chyba te hormony.

A swoją drogą - to czemu nie bierzesz encortonu? Mi trzech lekarzy przepisywało od pół roku - i dopiero przy podejściu do pICSI się złamałam i zaczęłam brać - bo u mnie i endo i inne horoby autoimmunologiczne i bałam się, żeby organizm nie odrzucił zarodka - a podobno encorton według badań bardzo w tym pomaga (choć ja organicznie jestem przeciwna sterydom)...

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Ciasteczko ja się dzisiaj w nocy obudziłam z takim lękiem jakimś, że myślałam że nie dam rady i cały dzień chodziłam smutna i przybita a wieczorem przeszło. To chyba te hormony.

A swoją drogą - to czemu nie bierzesz encortonu? Mi trzech lekarzy przepisywało od pół roku - i dopiero przy podejściu do pICSI się złamałam i zaczęłam brać - bo u mnie i endo i inne horoby autoimmunologiczne i bałam się, żeby organizm nie odrzucił zarodka - a podobno encorton według badań bardzo w tym pomaga (choć ja organicznie jestem przeciwna sterydom)...
    Bo sam fakt, że mam hashi to nie argument żeby podawać sterydy (i to w takiej dawce). Nie robiłam teraz badań pod immuno (mam je sprzed kilku lat i były wszystkie prawidłowe pomimo, że już miałam hashi). Konsultowałam się też z innym lekarzem.

U mnie właśnie te lęki i niepokoje są w nocy .. i gonitwa myśli i problemów ;) ja zwalam na prog.. okropne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 06:52

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    wczoraj też widziałam tylko serduszko jak biło mocno i szybko, nie mogłam usłyszeć, lekarz mówił, że zarodek jest za mały i to może mu zaszkodzić, trzeba poczekać aż podrośnie, coś tam naukowo mi tłumaczył ale byłam skupiona na patrzeniu na serduszko więc nie pamiętam co mówił :D

kochane ja byłam u lekarza w 5 tygodniu ciąży i też NIC nie było, nic a nic poza pogrubionym endometrium, oczywiście wyszłam smutna i załamana.
    Wystarczyło że poszłam 10 dni później i już zobaczyłam piękny zarodek i bijące serduszko, więc nie przejmujcie się że w 5t nic nie widać :))) nie ma co się zamartwiać, bo to po prostu za wcześnie :) a potem robaczek rośnie jak na drożdżach, mam nadzieję, że szybko zobaczycie swoje serduszka!

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj nastawiam się na pęcherzyk ciążowy i to na tyle hehe :) ale 19.09 mam na NFZ i już pewnie bd serduszko to tylko 8 dni a zmian masa :)
    Kurcze tak mi czas wolno płynie wiedziałam że tak będzie dziś do wizyty a po wizycie zleci jak z procy ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 09:39

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze też muszę poczekać do wizyty, dopiero 20.09.
    Nie wiem jak wytrzymam :P

Od wczoraj boli mnie dość mocno podbrzusze, martwię się,bo pęcherzyk strasznie nisko mam ułożony ;(

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 wrote:
    Ja jeszcze też muszę poczekać do wizyty, dopiero 20.09.
    Nie wiem jak wytrzymam :P

Od wczoraj boli mnie dość mocno podbrzusze, martwię się,bo pęcherzyk strasznie nisko mam ułożony ;(
    Nie martw się mnie tak bolało dwa dni i już myślałam że na ip wyląduje ale brałam nospe 2x1 dziennie i odpukac jest dobrze wczoraj mnie pęcherz bolał bo wstrzymałam mocz cała noc i rano z bólu umierałam i teraz budzę się w nocy idę mam nauczkę nie chce więcej :(

• KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję się raz lepiej raz gorzej ale zawsze do wytrzymania. Ogólnie to brak mi siły na wszystko :) tylko bym spała i spała ale nie ma jak :P

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym się teraz położyła ale mam jeszcze dwie godziny pracy a później latania i lekarza więc sobie pospiesznie po wizycie :)

• KasiaH Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała już mieć wizytę ale jeszcze 9 dni. Dobrze że przy Adusi dużo zajęć to chociaż leci (jakoś) :)

Mama dwojki lubi tę wiadomość

relg9vvjrlg8wjvj.png

f2w3gox1tsz18tmf.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
    :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jej nie obserwuje ponoć dużo osób jest przeciwko niej mnie ona racjonalnie mówiąc nie interesuje jestem po dwóch porodach co nieco wiem z doświadczenia a resztę powie mi mój lekarz :)

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaH jak dajesz radę z Maluszkiem w domu, bo ja normalnie wymiękam z moją szaloną dwulatką. Niestety jesteśmy skazane na siebie, bo Mąż pół dnia w pracy.
    A rada od gin była taka, że mam dużo odpoczywać :P

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ