X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my mamy już serduszko bijące❤️ termin wg lekarza 8.05.2019, zarodek 2,96mm❤️

milamila, KasiaH, cookiemonster, Ciasteczko77, Mama dwojki, Angie1212 lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczynki
    Gratuluję serduszek :):)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem zalamana bylam we wtorek u lekarza bylo widac tyci pecherzyk 5t4 d , jestem rowniez po badaniu bety po 48 h przyrososła 100% , ostatnia beta 5.09 wyniosla 2000 , bylam szczesliwa bo myslalam ze wszystko idzie w dobrym kierunku . bedac dzis na wizycie u inneo lekarza 6t3 d bylo widac tylko i wylacznie pecherzyk 4mm bez zarodka bez niczego stwierdzil ze wynika na to ze jest to 4/5 tydzien albo ciaza sie nie rozwija i jest puste jajo plodowe a tydzien temu badania bety wyszly swietnie . nie wiem co mam myslec robic.. jestem zalamana, mam czekac 2 tyg na kolejna wizyte... ja sie chyba zalamie...

• Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka24 wrote:
    Witam jestem zalamana bylam we wtorek u lekarza bylo widac tyci pecherzyk 5t4 d , jestem rowniez po badaniu bety po 48 h przyrososła 100% , ostatnia beta 5.09 wyniosla 2000 , bylam szczesliwa bo myslalam ze wszystko idzie w dobrym kierunku . bedac dzis na wizycie u inneo lekarza 6t3 d bylo widac tylko i wylacznie pecherzyk 4mm bez zarodka bez niczego stwierdzil ze wynika na to ze jest to 4/5 tydzien albo ciaza sie nie rozwija i jest puste jajo plodowe a tydzien temu badania bety wyszly swietnie . nie wiem co mam myslec robic.. jestem zalamana, mam czekac 2 tyg na kolejna wizyte... ja sie chyba zalamie...
    Migotka może idź do jeszcze innego lekarza za kilka dni? Podobno dużo zależy od sprzętu...

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka24 wrote:

Zrób jeszcze raz betę plus kolejna po 48 h

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    I my mamy już serduszko bijące❤️ termin wg lekarza 8.05.2019, zarodek 2,96mm❤️
    Mega :) gratki !!!!! :) u nas malusi - 2.3 mm / nie było dźwięku - moze w środę usłyszę ide do drugiego dr.. ?
    Terminu nie podała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 15:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka24 wrote:
    Zrób betę ! I idź do innego gin na usg - nie załamuj sie! Nie czekaj !

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata super wiadomośc lepszych nie można było dziś usłyszeć :)
    Migotka idź do innego lekarza jeszcze skoro tamten powiedział że wszystko ładnie się rozwija to może ten miał zły sprzęt i wprowadził cię w błąd oby tak było będę trzymała kciuki
    Jeju aż się boje co mnie spotkało jutro na tej wizycie :( wiem że bd tylko pęcherzyk ciążowy bo to 5t3d bd ale już się boje naprawdę chodź on ma ponoć świetny sprzęt bo ostatnio dziewczyna która u niego ciążę prowadzi mówiła że ma 4d nawet
    Trzymajcie kciuki bo o tej porze jutro będę już po wizycie :)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• Maćka Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja już po wizycie :)długość malucha od głowy do pupy 1,04 cm. Wszystkim z całego serca gratuluję!

cookiemonster, Ciasteczko77, Mama dwojki, KasiaH lubią tę wiadomość

n59yj44jw8byd09a.png

3jgxyx8dbqo9jekb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po becie powtarzalam po 48 h wzrosla mi do 100 procent to co da kolejna ??? wy w tym tygodniu widzicie serduszka a ja???? ani zarodka tylko 4 mm pecherzyk jestem zalamana juto mam do innego lekarza ale moim zdaniem nie ma sensu .... tak sie cieszylam.... widze to samo co w tamtym tyg tylko lekko wiekszy pecherzyk gdyby byl zarodek ok ale ze nie ma go wcale ????? zalamalam sie juz calkiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maćka wrote:
    I ja już po wizycie :)długość malucha od głowy do pupy 1,04 cm. Wszystkim z całego serca gratuluję!
    Wow !!! Pięknie !!gratulacje !!!
    To teraz tak jak patrzę mam 6t1d i zarodek ma 2.3 mm to coś chyba nie tak z moją ciąża :( jest za mały - dużo za mały :(

Maćka lubi tę wiadomość

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim Dziewczyną co widziały serduszka dzisiaj.
    Ciasteczko77 nie porównuj rozmiarów, każda kobieta ma indywidualnie. Wystarczy, że w innym czasie się zagnieździło :)
    Migotka nie denerwuj się, tylko poczekaj i idź do innego lekarza na USG.

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każdą ciąża rozwija się w swoim tempie zobaczycie same jak dzieci będą się zmieniały na późniejszym etapie naprawdę nie wiem po co patrzycie na te miarę skoro sam lekarz nie ma pewności do miar bo później wam powie że plus minus 2 cm
    Nie ma co tracić nadziei Migotka myślę że jutro wizyta za wcześnie ale to ty decydujesz a może ja się mylę i jutro bd zarodek może na tym sprzęcie był nie widoczny a jutro się pokaże życzę ci tego z całego serducha kochana :*
    MAĆKA gratulacje widziałaś serduszko?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Dziewczyny każdą ciąża rozwija się w swoim tempie zobaczycie same jak dzieci będą się zmieniały na późniejszym etapie naprawdę nie wiem po co patrzycie na te miarę skoro sam lekarz nie ma pewności do miar bo później wam powie że plus minus 2 cm
    Nie ma co tracić nadziei Migotka myślę że jutro wizyta za wcześnie ale to ty decydujesz a może ja się mylę i jutro bd zarodek może na tym sprzęcie był nie widoczny a jutro się pokaże życzę ci tego z całego serducha kochana :*
    MAĆKA gratulacje widziałaś serduszko?? :)
    Czyli nie ma norm, które muszą być zachowane?
    Bo juz zawału dostałam :) że takie maleństwo i że to źle.. dziękuje za uspokojenie

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka24 wrote:
    jestem po becie powtarzalam po 48 h wzrosla mi do 100 procent to co da kolejna ??? wy w tym tygodniu widzicie serduszka a ja???? ani zarodka tylko 4 mm pecherzyk jestem zalamana juto mam do innego lekarza ale moim zdaniem nie ma sensu .... tak sie cieszylam.... widze to samo co w tamtym tyg tylko lekko wiekszy pecherzyk gdyby byl zarodek ok ale ze nie ma go wcale ????? zalamalam sie juz calkiem...

Migotka
    Kiedy dokładnie robiłaś betę ?
    2000 to mało na zarodek. Dlatego pisałam żebyś sprawdziła betę ile jest teraz, przy becie 6000 powinien się uwidocznić. Jeszcze nic straconego. Zarodek może się pokazać koło 6 tygodnia, ciaza może być młodsza.

Mama dwojki lubi tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 nie ma bo każde dziecko rozwija się w swoim tempie moje też się różniły od siebie jak znajdę teczkę z USG to ci powiem Victoria była mniejsza aniżeli pola także nie ma się co martwić lekarz by powiedział jakby coś było nie tak :)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 2000 wyniosla 5.09 ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dwojki wrote:
    Ciasteczko77 nie ma bo każde dziecko rozwija się w swoim tempie moje też się różniły od siebie jak znajdę teczkę z USG to ci powiem Victoria była mniejsza aniżeli pola także nie ma się co martwić lekarz by powiedział jakby coś było nie tak :)
    :D uffff- uspokoiłaś mnie !!

Mama dwojki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a 4.09bylam na wizycie i wtedy byl 5t 4 d

• KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo serduszko już bije- super :* gratuluje:*
    A ja dziś odebrałam wyniki i hmmm mam podwyższona ilość erytrocytów -10 (norma 0-5), leukocyty po kilkadziesiąt w pow.(nie wiem czy to dobrze czy nie?), MCHC i HGB. Martwię się. Sprawdzałam ze na pewno jestem trochę odwodniona i mam jakieś infekcje w moczu czy coś takiego. Coś podpowiecie?

ckaigov31lklx1rk.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ