Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
I my mamy już serduszko bijące❤️ termin wg lekarza 8.05.2019, zarodek 2,96mm❤️
milamila, KasiaH, cookiemonster, Ciasteczko77, Mama dwojki, Angie1212 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam jestem zalamana bylam we wtorek u lekarza bylo widac tyci pecherzyk 5t4 d , jestem rowniez po badaniu bety po 48 h przyrososła 100% , ostatnia beta 5.09 wyniosla 2000 , bylam szczesliwa bo myslalam ze wszystko idzie w dobrym kierunku . bedac dzis na wizycie u inneo lekarza 6t3 d bylo widac tylko i wylacznie pecherzyk 4mm bez zarodka bez niczego stwierdzil ze wynika na to ze jest to 4/5 tydzien albo ciaza sie nie rozwija i jest puste jajo plodowe a tydzien temu badania bety wyszly swietnie . nie wiem co mam myslec robic.. jestem zalamana, mam czekac 2 tyg na kolejna wizyte... ja sie chyba zalamie...
-
Migotka24 wrote:Witam jestem zalamana bylam we wtorek u lekarza bylo widac tyci pecherzyk 5t4 d , jestem rowniez po badaniu bety po 48 h przyrososła 100% , ostatnia beta 5.09 wyniosla 2000 , bylam szczesliwa bo myslalam ze wszystko idzie w dobrym kierunku . bedac dzis na wizycie u inneo lekarza 6t3 d bylo widac tylko i wylacznie pecherzyk 4mm bez zarodka bez niczego stwierdzil ze wynika na to ze jest to 4/5 tydzien albo ciaza sie nie rozwija i jest puste jajo plodowe a tydzien temu badania bety wyszly swietnie . nie wiem co mam myslec robic.. jestem zalamana, mam czekac 2 tyg na kolejna wizyte... ja sie chyba zalamie...26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
Migotka24 wrote:Witam jestem zalamana bylam we wtorek u lekarza bylo widac tyci pecherzyk 5t4 d , jestem rowniez po badaniu bety po 48 h przyrososła 100% , ostatnia beta 5.09 wyniosla 2000 , bylam szczesliwa bo myslalam ze wszystko idzie w dobrym kierunku . bedac dzis na wizycie u inneo lekarza 6t3 d bylo widac tylko i wylacznie pecherzyk 4mm bez zarodka bez niczego stwierdzil ze wynika na to ze jest to 4/5 tydzien albo ciaza sie nie rozwija i jest puste jajo plodowe a tydzien temu badania bety wyszly swietnie . nie wiem co mam myslec robic.. jestem zalamana, mam czekac 2 tyg na kolejna wizyte... ja sie chyba zalamie...
Zrób jeszcze raz betę plus kolejna po 48 h -
nick nieaktualnyAgata :) wrote:I my mamy już serduszko bijące❤️ termin wg lekarza 8.05.2019, zarodek 2,96mm❤️
Terminu nie podała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 15:44
-
nick nieaktualnyMigotka24 wrote:Witam jestem zalamana bylam we wtorek u lekarza bylo widac tyci pecherzyk 5t4 d , jestem rowniez po badaniu bety po 48 h przyrososła 100% , ostatnia beta 5.09 wyniosla 2000 , bylam szczesliwa bo myslalam ze wszystko idzie w dobrym kierunku . bedac dzis na wizycie u inneo lekarza 6t3 d bylo widac tylko i wylacznie pecherzyk 4mm bez zarodka bez niczego stwierdzil ze wynika na to ze jest to 4/5 tydzien albo ciaza sie nie rozwija i jest puste jajo plodowe a tydzien temu badania bety wyszly swietnie . nie wiem co mam myslec robic.. jestem zalamana, mam czekac 2 tyg na kolejna wizyte... ja sie chyba zalamie...
-
nick nieaktualnyAgata super wiadomośc lepszych nie można było dziś usłyszeć
Migotka idź do innego lekarza jeszcze skoro tamten powiedział że wszystko ładnie się rozwija to może ten miał zły sprzęt i wprowadził cię w błąd oby tak było będę trzymała kciuki
Jeju aż się boje co mnie spotkało jutro na tej wizycie wiem że bd tylko pęcherzyk ciążowy bo to 5t3d bd ale już się boje naprawdę chodź on ma ponoć świetny sprzęt bo ostatnio dziewczyna która u niego ciążę prowadzi mówiła że ma 4d nawet
Trzymajcie kciuki bo o tej porze jutro będę już po wizycieCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjestem po becie powtarzalam po 48 h wzrosla mi do 100 procent to co da kolejna ??? wy w tym tygodniu widzicie serduszka a ja???? ani zarodka tylko 4 mm pecherzyk jestem zalamana juto mam do innego lekarza ale moim zdaniem nie ma sensu .... tak sie cieszylam.... widze to samo co w tamtym tyg tylko lekko wiekszy pecherzyk gdyby byl zarodek ok ale ze nie ma go wcale ????? zalamalam sie juz calkiem...
-
nick nieaktualnyMaćka wrote:I ja już po wizycie :)długość malucha od głowy do pupy 1,04 cm. Wszystkim z całego serca gratuluję!
To teraz tak jak patrzę mam 6t1d i zarodek ma 2.3 mm to coś chyba nie tak z moją ciąża jest za mały - dużo za mały
Maćka lubi tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim Dziewczyną co widziały serduszka dzisiaj.
Ciasteczko77 nie porównuj rozmiarów, każda kobieta ma indywidualnie. Wystarczy, że w innym czasie się zagnieździło
Migotka nie denerwuj się, tylko poczekaj i idź do innego lekarza na USG. -
nick nieaktualnyDziewczyny każdą ciąża rozwija się w swoim tempie zobaczycie same jak dzieci będą się zmieniały na późniejszym etapie naprawdę nie wiem po co patrzycie na te miarę skoro sam lekarz nie ma pewności do miar bo później wam powie że plus minus 2 cm
Nie ma co tracić nadziei Migotka myślę że jutro wizyta za wcześnie ale to ty decydujesz a może ja się mylę i jutro bd zarodek może na tym sprzęcie był nie widoczny a jutro się pokaże życzę ci tego z całego serducha kochana :*
MAĆKA gratulacje widziałaś serduszko?? -
nick nieaktualnyMama dwojki wrote:Dziewczyny każdą ciąża rozwija się w swoim tempie zobaczycie same jak dzieci będą się zmieniały na późniejszym etapie naprawdę nie wiem po co patrzycie na te miarę skoro sam lekarz nie ma pewności do miar bo później wam powie że plus minus 2 cm
Nie ma co tracić nadziei Migotka myślę że jutro wizyta za wcześnie ale to ty decydujesz a może ja się mylę i jutro bd zarodek może na tym sprzęcie był nie widoczny a jutro się pokaże życzę ci tego z całego serducha kochana :*
MAĆKA gratulacje widziałaś serduszko??
Bo juz zawału dostałam że takie maleństwo i że to źle.. dziękuje za uspokojenie -
Migotka24 wrote:jestem po becie powtarzalam po 48 h wzrosla mi do 100 procent to co da kolejna ??? wy w tym tygodniu widzicie serduszka a ja???? ani zarodka tylko 4 mm pecherzyk jestem zalamana juto mam do innego lekarza ale moim zdaniem nie ma sensu .... tak sie cieszylam.... widze to samo co w tamtym tyg tylko lekko wiekszy pecherzyk gdyby byl zarodek ok ale ze nie ma go wcale ????? zalamalam sie juz calkiem...
Migotka
Kiedy dokładnie robiłaś betę ?
2000 to mało na zarodek. Dlatego pisałam żebyś sprawdziła betę ile jest teraz, przy becie 6000 powinien się uwidocznić. Jeszcze nic straconego. Zarodek może się pokazać koło 6 tygodnia, ciaza może być młodsza.Mama dwojki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 nie ma bo każde dziecko rozwija się w swoim tempie moje też się różniły od siebie jak znajdę teczkę z USG to ci powiem Victoria była mniejsza aniżeli pola także nie ma się co martwić lekarz by powiedział jakby coś było nie tak
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama dwojki wrote:Ciasteczko77 nie ma bo każde dziecko rozwija się w swoim tempie moje też się różniły od siebie jak znajdę teczkę z USG to ci powiem Victoria była mniejsza aniżeli pola także nie ma się co martwić lekarz by powiedział jakby coś było nie tak
Mama dwojki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ooo serduszko już bije- super :* gratuluje:*
A ja dziś odebrałam wyniki i hmmm mam podwyższona ilość erytrocytów -10 (norma 0-5), leukocyty po kilkadziesiąt w pow.(nie wiem czy to dobrze czy nie?), MCHC i HGB. Martwię się. Sprawdzałam ze na pewno jestem trochę odwodniona i mam jakieś infekcje w moczu czy coś takiego. Coś podpowiecie?