X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander - i prawidłowo :) po co sobie odmawiać :) za parę miesięcy wejdziemy w pieluchy, nieprzespane noce to nawet nie będzie jak i kiedy myśleć o seksie :)

Ja już myślałam dzisiaj że mdłości za mną a tu od 17ej zaś mnie mdli :( ale chociaż w ciągu dnia sporo wody wypiłam :)

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naderdin

Kamkas poronila .. pisała e bolał ja brzuch i poszła do ubikacji i wszystko poszło w domu to się stało....

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Naderdin

Kamkas poronila .. pisała e bolał ja brzuch i poszła do ubikacji i wszystko poszło w domu to się stało....
    O rany! A który to był tydzień?

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było raptem parę dni temu. Pisała że urodziła całe dziecko. To Chyba 11-12 tv był:(

• Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za koszmar!

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • maderdin Koleżanka

Wysłany: 30 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna to musiało być straszne...

f2w3ugpj5ir22vc2.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co przeżyła, straszne :(

Co do seksu dziewczyny u nas nie ma przeciwwskazań ale moje libido w skali od 0 do 10 jest na poziomie minus 1000. :(

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję jej bardzo.
    I wlasnie dlatego ja jestem bardzo ostrożna w planowaniu. Nie mysle nad wozkiem łóżeczkiem nie kupuje ubranek. Bo gdyby niedaj boze cos sie stalo zwariowalabym. Żyje z dnia na dzień.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się takich historii nie brać sobie do głowy mimo że też mam obawy u to ejst straszne przykre i w ogóle nikomu się tego nie życzy i nie chciało by się przeżyć to tłumaczę sobie to tak że pewne rzeczy dzieja się tak szybko i poza nasza moca że nie zawsze jesteśmy w stanie sobie pomóc :(

Ja mam 2 dzieci i mimo z e to 3 to rak samo się martwię trapie1 stresuje bo każda ciąża jest inna i póki dziecko na świecie nie będzie nie masz pewności że będzie ładnie pięknie . Ale głowa do góry. My dalej na tym statku ciężarnych dzięki Bogu jesteśmy i starajmy się cieszyc tym że jest dobrze i nie nakręcac się

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi

Ale.nie można też się zadreczac że np. Nie obejrzę wózków łóżeczek nic nie planuje bo może się coś stać to bez celowe bo i przy porodzie i po porodzie też może się coś stać. Nie można odbierać sobie radości z tej całej ciąży planowania ilekolwiek by ona nie trwała

domi1906 lubi tę wiadomość

• KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki z torbielami mam pytanie
    Ostatnio na prenatalnych lekarz powiedział mi że po lewej stronie mam małą torbiel. Od wczoraj mnie właśnie po lewej stronie kłuje. Czy to kłucie moze byc związane z tą torbielą?
    Nigdy nie miałam więc się pytam :)

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Samari ale też rozumiem stanowisko MaMaMi83. Czy jest w czasie ciąży taki moment że zaczynasz się cieszyć tym stanem? Czy zawsze już będą obawy, mimo wszystko?

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:
    Zgadzam się z Samari ale też rozumiem stanowisko MaMaMi83. Czy jest w czasie ciąży taki moment że zaczynasz się cieszyć tym stanem? Czy zawsze już będą obawy, mimo wszystko?

Nie wiem kiedy nastapi taki moment ... w tamtym roku cieszylam sie jak przy pierwszej ciąży, glaskalam brzuch mowilam do niego od momentu 2 kresek. Mialam zaplanowane wszystko
    doslownie wszystko nawet przeprowadzkę moich rodzicow do mojego miasta a w 11 tygodniu wlasciwie w momencie kiedy myslalam ze juz nic nie moze sie stac moj swiat sie zawalił. Dlugo mi zeszlo zeby znow zacząć zyc.

Ja bron boże nie krytykuje tego ze cieszycie sie. Kazdy jest inny, kazdy ma inną psychikę. Jedne poronią i juz w kolejnym cyklu starają sie o dziecko inne muszą przezyć żalobę zeby moc znow myslec o kolejnym dziecku.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 - ja pierwszą stratę przeżywałam bardzo długo, około roku myślę. Szukałam ukojenia bólu w jedzeniu, przytyłam prawie 15kg i dopiero na wiosnę tego roku byłam w stanie normalnie żyć i mówić o tym co się stało. W 1 ciąży byłam totalnie niewiadoma, cieszyłam się jak głupia na usg, na bolące cycki, już planowałam gdzie wcisniemy łóżeczko, w 8tc przyszło gorzkie rozczarowanie. I dlatego też jednak podchodzę z dystansem do wszelkich zakupów itp. Żyję dzień za dniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 19:29

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • Ananana Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ciągle obawy i niewiem czy to normalne czy to juz jakas psychoza. Najpierw sie martwilam przed pierwszym usg czy bedzie w ogóle cos widać, teraz martwilam sie przed drugim czy nadal serce bije (wlasnie dziś byłam na drugim usg 12 tydzień wszystko ok) a teraz czekam na prenatalne 8.11 i znowu nakręcam sie czy dziecko zdrowe... No masakra ze mną.

Ananana
    f2w343r80bhcqysk.png
  • Cherry87 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mówi że Mamy uspokajają się w II trymestrze - i oby tak było bo ja do końca ciąży osiwieję!

c55fxzkrvmf1b5up.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onomatopeja wrote:
    dziewczyny, przepraszam za pytanie ale jak ze współżyciem? nie ma żadnych przeciwwskazań? nie boicie się?

Nie mam przeciwwskazań i czasami mam taką chęć :-P , obawy są i zawsze będą nie dajmy się zwariować ;-).

Cherry87 Mój mąż wszak cieszyć się ogromnie cieszy, ale pewnie tak samo jak ja się boi choć tego nie okazuje wiem że zmartwieniem się nic nie uzyska bardzo o mnie się troszczy wiem jak bardzo przeżył stratę naszego 4 aniołka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za tydzień mam 2 trymestr i daj Boże żeby wszystko było w porządku i nic się nie działo jescze 6 dni do wizyty i teraz na tym się skupiam bo już się doczekać nie mogę aż zobaczę maleństwo i uspokoje swoją psychikę po tych ostatnich złych wiesciacj z każdej strony

• iwwk Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie libido ogromne, że aż w nocy mam zboczone sny :D Najgorsze, że bardzo bym chciała, ale jestem taka padnięta i chce mi się wymiotować jak już ma do czegoś dojść, że odpuszczamy, bo mija się to z celem :D Może dzisiaj się uda :D

U mnie obawy też są, im bliżej wizyty tym gorzej. Dystans mam duży w tej ciąży. Nic nie przeglądam, nie kupuję. Staram się nie dać temu strachowi zawładnąć sobą i żyję normalnie. Na nic i tak wpływu nie mam. Chciałabym być już na dalszym etapie i cieszyć się ciążą tak jak powinnam :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry87 wrote:

Cherry, w pierwszej ciazy uspokoilam sie dopiero kolo 25-26 tygodnia i wtedy zaczelam sie cieszyc. Wczesniej bylam mega spanikowana.

Biedna Kamkam, nawet nie chce myslec przez co przeszla.. Brzmi jak najczarniejszy z koszmarow..

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ