Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KarmeLoVe wrote:3,5
9t6d
Edit:tylko spokoj, Nie schizuje, podobno w 9 tyg 2,5 cm to norma a w 10 dziecka risnie szybko i podwaja swoja dlugosc wiwc tego aie trzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 05:55
-
Hej. Ja wczoraj byłam na usg. Dzidziuś trochę podrosl bo wyszedl większy parę dni obecnie ma 4cm. Już widziałam stopki i policzylam paluszki
Aaa i prawdopodobnie dziewczynka. Bardzo wcześnie lekarz to dojrzał. Dzidzia akurat tak dobrze się ustawiła i gin to wywnioskowal po tym układzie kresek :p ale kszal na razie zachować to dla siebie bo to bardzo wczesna ocena
Chciałabym żeby już została dziewczynka
Muszę przesunąć suwaczekWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 06:31
PatkaPP, Oleander, maderdin, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
KasiuniaH wrote:Koleżanki z torbielami mam pytanie
Ostatnio na prenatalnych lekarz powiedział mi że po lewej stronie mam małą torbiel. Od wczoraj mnie właśnie po lewej stronie kłuje. Czy to kłucie moze byc związane z tą torbielą?
Nigdy nie miałam więc się pytam
KasiuniaH - torbiel może czasami kłuć, może mocnej boleć jak jelita się przesuwają. myślę że nie należy się zbytnio przejmować. Walczę z torbielami parę lat (trzy laparoskopie). Obecnie też mam torbiel, przynajmniej na poprzednim usg lekarz widział ma ok 2 cm ale nic o niej nie mówi. W poniedziałek mam wizytę i chcę o nią podpytać.
Milka1991 - gratuluję trzymam kciuki aby została dziewczynka
Dobrego dnia dziewczyny
Zaczynam od badań krwi (morfologia+mocz)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 06:39
Milka1991 lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Hej dziewczyny, a ja planuję dzisiaj w pracy powiedzieć, jestem w 10tc i moje pomysły na maskowanie brzuszka się kończą
Korzystacie jeszcze z detektora tętna czy to był chwilowy strach? Podobno po 10tc można odetchnąć z ulgą, że będzie już ok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 06:46
-
nick nieaktualny4me wrote:Kurcze to moje dzieciątko jakies male 2,6 cm w 9+3 mam nadzieje, ze bedzie ok.
Edit:tylko spokoj, Nie schizuje, podobno w 9 tyg 2,5 cm to norma a w 10 dziecka risnie szybko i podwaja swoja dlugosc wiwc tego aie trzymam
Poza tym, wielkość dziecka też zależy od płci i budowy. Moja Madzia była zawsze w tyle o 2 tygodnie, przez całą ciążę i mam teraz takiego mikrusa - 7 lat 20 kg wagi, 117 cm jak sie wyśpi, a brat blixniak, 10 kg więcej i 10 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 07:01
4me lubi tę wiadomość
-
Kurczę ja zaczęłam 12 tydzień a dalej w pracy nic nie powiedzialam. Pracuje na prodkcji ale nie jest to ciężka praca fizyczna. Mialam juz mówić wczoraj ale kolezanka i mąż doradzili mi ze jak juz tyle wytrzymałam to wytrzymam jeszcze tydzień i powiem przyszły piątek po prentalanychAnanana
-
Pantera wrote:Hej dziewczyny, a ja planuję dzisiaj w pracy powiedzieć, jestem w 10tc i moje pomysły na maskowanie brzuszka się kończą
Korzystacie jeszcze z detektora tętna czy to był chwilowy strach? Podobno po 10tc można odetchnąć z ulgą, że będzie już ok...
Ja korzystam, mnie to bardzo uspokaja. Jestem po dwóch poronieniach i przez ten detektor czuje, ze tym razem będzie wszystko super ) -
Pantera wrote:Hej dziewczyny, a ja planuję dzisiaj w pracy powiedzieć, jestem w 10tc i moje pomysły na maskowanie brzuszka się kończą
Korzystacie jeszcze z detektora tętna czy to był chwilowy strach? Podobno po 10tc można odetchnąć z ulgą, że będzie już ok... -
nick nieaktualny
-
MaMaMi83 wrote:Nie wiem kiedy nastapi taki moment ... w tamtym roku cieszylam sie jak przy pierwszej ciąży, glaskalam brzuch mowilam do niego od momentu 2 kresek. Mialam zaplanowane wszystko
doslownie wszystko nawet przeprowadzkę moich rodzicow do mojego miasta a w 11 tygodniu wlasciwie w momencie kiedy myslalam ze juz nic nie moze sie stac moj swiat sie zawalił. Dlugo mi zeszlo zeby znow zacząć zyc.
Ja bron boże nie krytykuje tego ze cieszycie sie. Kazdy jest inny, kazdy ma inną psychikę. Jedne poronią i juz w kolejnym cyklu starają sie o dziecko inne muszą przezyć żalobę zeby moc znow myslec o kolejnym dziecku.
Może tez ma wpływ to w którym tygodniu było poronienie l. U mnie 2 razy pomiędzy 8 a 9 tygodniem i jak w obecnej ciazy byłam w tym tygodniu to chodziłam i mówiłam , ze nic z tego nie będzie, objawy zniknęły itd. Teraz jestem na początku 15 tygodnia, naprawdę wierzę, ze się uda, czuję to + detektor bo bez niego bym zwariowała.
MaMaMi83 teraz jest u Ciebie ten 11 tydzien, mocno trzymam kciuki żeby szybko zleciał jak najmniej stresowo
MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do detektorow, ostatnio na spotkaniu rodzinnym babcie już, przyznawały się że jak były w ciazy to też słuchawki zawsze przy sobie miały i szukały tętna dziecka. Hehe byłam w szoku ale mówiły że trzeba było jakos się uspokoić a wizyt było mało u lekarza czyli z pokolenia na pokolenie tak robimy my mamusie
Ja na swojej DG, pracuje do końca, pracuje w domu więc w każdej chwili mogę odpocząć i pracować w łóżkuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 07:27
Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobicie sobie zdjęcia brzuszkowe? Takie serie co miesiąc jakie są teraz na instahramie popularne? Ja bardzo chciałam ale narazie nie mamy żadnego albo nie ma czasu, albo źle się czuję, albo źle wyglądam hahahha
Agata :), Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Ja robie! W każdy parzysty tydzień super pamiatka, potem zawisnie na ścianie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 07:30