Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cookiemonster ja też mam zdecydowanie większy brzuch niż poprzednio, właśnie tak jako kolo 23-24tyg. Nie jest bardzo duży, ale z synkiem na tym etapie niczego jeszcze i było widać.
Co do wózków to my będziemy mieć 16miesięcy różnicy więc na pewno przyda się podwójny, mam zamiar polować na bugaboo donkey duo, może uda sie dostać używany w dobrym stanie. Z góry wykluczyłam te wózki, w których jedno z dzieci "szura" po podłodze i niczego nie widzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 12:47
-
Ja myslalam o dostawce, ale musze poczytac opinie na ten temat. I chusta tez moze byc dobrym rozwiazaniem ale kurcze kto wie czy sie sprawdzi? A nuz dziec nie bedzie chcial w niej siedziec i bedzie mu niewygodnie? A dostawka.. moja mala jest mega ruchliwa moze sie bedzie za bardzo krecic? Noz kurde nie wiem, wozek jest moja zmora w tym momencie, a napewno nie bede kupowac nowego, dopiero splacilismy ten. Mala bedzie miala 21 miesiecy ale watpie zeby mogla smigac tez calkiem bez wozka. Ech.
Brzuch u mnie rowniez ogromny.. i tak jak pisze Samari, jak sobie przypomne golenie i zakladanie butow albo skarpetek to jest dramat. Robilam to na sile i czulam jak mi sie wszystko sciska w srodku, takie dziwne uczucie. Albo sie wyginalam na boki jak pokrakaNiedawno to bylo, wszystko pamietam az za dobrze :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 13:23
-
Mój brzuszek też już jak w 5/6 mcu pierwszej ciąży!
Warszawa 34 lata
Chustować nie planuję, mam nosidełko Lascal, ale wiadomo, że mozna tylko po 3mcu, więc pewnie znowu przyda się tylko na lotnisku lub wycieczceWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 13:34
-
Wózek, nie wiem sama. Myślałam o dostawce, jak Chusy, ale nie wykluczam żadnej opcji:)
Oj tak, golenie, butow nie wiazalam, bo ja sztywniak i w trampkach nie chodzędo 8 msc smigalam w szpilkach (niewysokich, bo ok 6cm). Za to po porodzie moj brat smial się, ze mam stopy jak potwor... centralnie tak mi spuchly stopy i nogi, ze w zadne buty poza klapkami nie wchodzilam.
-
Chusy wrote:Pantera nie ma cie na liscie, na kiedy masz termin?
Cookie mi puchly stopy od 7 miesiaca, pod koniec ciazy moglam tylko w klapkach chodzic, masakra -
Ja tez brzuch wielki... Nie to co w pierwszej ciazy. Czekam z utęsknieniem na prenatalne i od razu mowie wszystkim bo juz mnie meczy kombinowanie z ukrywaniem brzucha
Poprzednim razem koncowke ciazy mialam na wakacje wiec latwo bylo duzy brzuch ubrac a teraz moze byc jeszcze zimno wiec bedzie wyzwanie jak sie ubierac by ciagle w dresach nie latacmimo, ze sa ciazowe jeansy, spodnie to jednak luzna sukienka w lato to byl strzal w 10
i nawet jak komus nogi puchna to klapki ratuja a na wisone to chyba w kaloszach meza trzeba chodzić
-
nick nieaktualnyMamusie które mają już pociechy no i oczywiście innych zdanie też mile widziane w końcu jesteście też ciocia i, chrzestnym itd.
Jakie prezenty kupujecie dzieciakom pod choinkę ?? Bo ja jestem na etapie poszukiwan wolę zamówić wcześniej jeśli on linę bo potem wiadomo kurierzy mają mnóstwo pracy i są duże opóźnienia. Pochwalcie się pomysłami
Dla syna planujemy kupić jakiś sprzęt rolniczy z Brudera mimo że na wsi nie mieszkamy syn jest pasjonatem wszelkich kombajnów traktorów dźwigów itd -
nick nieaktualnyMoja córka ma 6 lat to też powie co chce ale ona to jak z prezentem wyskoczy to oczy z orbit wychodzą w tym roku zazyczyla sobie lalkę za jedyne 250 zł
problem w tym że góra 3 dni się pojawi i zabawki rzuca w kat ... I doszliśmy z mężem do wniosku że nie warto jej kupować drogich zabawek bo raz że nie szanuje A drugie że właśnie chwilę się nacieszy A potem leży. Ale.co roku są zapewnienia że jak ta zabawkę właśnie dostanie to będzie o nią dbać kto bybsie na to nabrał haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 17:15
-
Tez jestem anty tym wozkom jeden pod drugim ... znowu tym obok siebie nie wjade nigdzie ,dostawka hmm..moj syn to zywe srebro ,ze tak powiem:P u nas bedzie roznica 18msc . Ja tez mam duzo wiekszy brzuch niz synem . Ok brzuszek powod do dumy wiem,wiem ,ale pamietam ile sie w ciazy z synem z brzuchem nameczylam ,boje sie pomyslec jak bede funkcjonowala kiedy bedzoe dwa razy wiekszy niz w poprzedniej ciazy . Ogolnie ja nie lubie chodzic w ciazy ,wole ten moment kiedy dziecko jest juz przy mnie . No i boje sie porodu masakrycznie
juz mi sie zaczal snic nawet wrrr..
Ogolnie podobno w kolejnej ciazy juz w 15 tc niektore koboety ruchy zaczynaja czuc . Czuje ktoras z was ?
Ja z synem pierwsze poczulam w 17 tc wiec I tak wydawalo mi.sie ,ze na pierwsza ciaze to dosc wczesnie poczulam.grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Chusy - termin mam na 28.05
Prezent dla córki jak zwykle pewnie zrobimy składkowy, w zeszłym roku był Zoomer - pies robot, w tym może Lego Technics (też robot tule że z klocków), nie bardzo bym chciała kolejne zabawki, które rzuci w kąt, a niczego nie uczą. Lego Friendsy i City ma jeszcze kilka nie otwartych opakowań -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOglądałam gdzieś gazetkę i wpadły mi w oko chrupki i w sumie nic w tym dziwnego gdyby nie to że mam.mega chęć na orzechowe chrupki kulki A jutro wszystko zamknięte
A jestem taka.zakrecona że się z teściowa umówiłam na pilnowanie syna żebym z córką buty mogła jechać kupić matko co.ta ciąża robi z głowa
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Ja Adusi planuje kupić lalkę i łóżeczko bo ma kilka szmacianych i lubi się nimi bawić, nosić, przykrywac itd. Taką lalkę może z butelką do karmienia i smoczkiem niech się uczy do roli starszej siostry
ostatnio wydawało mi się że coś poczułam ale nie jestem pewna. W pierwszej poczulam w 18 tc więc może wkrótce coś poczuje na 100 %
-
Ja czuję takie drgania-pyknięcia macicy czasem, przypisywanie ich maleństwu byłoby nadinterpretacją
pewnie są wynikiem rosniecia macicy.
w 1szej ciąży czułam w 16tc i nie były to podobne drgania-pykniecia a mrowienie, niektóre mamy opisują jakby motylki, łaskotanie na etapie 16-18tc.
Dziewczyny od kiedy zaczynacie redukować Duphaston? Od skończonego 12tc? -
Ja późno czułam, może po 20tc, ale też miałam lozysko z przodu, więc nie czułam w ogóle ruchów mocno. Na razie nie czuję nic co na 100% przypisalabym dziecku.
Basen z kulkami - polecam:) Mloda uwielbia
Mlodej nie wiem co kupimy, bratankowi tor z Hot wheels, chociaz normalnie wolę dawać prezenty-przezycia, na 3 urodziny dostal 200 min lekcji jazdy konnej:) i okazało się to strzałem w 10.
-
nick nieaktualny