X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wysyp którego w życiu nie miałam - de facto broda :( nic nie pomaga, ciagle zmieniam sztyfty punktowe ... boję sie używać na większe partie kremów, więc uzywam takie punktowe ... a kwasy serio można (wiem że migdałowy raz na jakiś czas to ok)? Produkty apteczne próbuje różne / dermedic, bioderma, Pharmaceris T i inne ... obawiam się, że nic nie pomoże skoro to hormony :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 15:36

• iwwk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kwas migdałowy stosowałam zawsze co 3 miesiące, potem miesiąc-dwa przerwa, twarz miałam rewelacyjną! Sypnęło mnie okropnie w 1 trymestrze, pełno zaskórników w ropniaki zamieniających się, akurat jakoś wcześniej po przerwie z migdałowym zaczęłam glikolowy, ale nie dawał sobie rady. Wróciłam jakieś 3 tygodnie temu do kwasu migdałowego 5% i buzia super się poprawiła, nie jest idealnie, ale do tego trzeba trochę więcej czasu. Pojawia się czasem coś nowego, wiadomo hormony, ale kwas migdałowy łagodzi te nowo powstałe zmiany, szybciej znikają, nie robią się z tego już ropniaki i wygładza buzie :) Ja stosuję codziennie na noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 15:49

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli polecasz Pharmaceris T krem z 5% kwasem migd?
    Ja z T poza sztyftem miałam ten krem na dzień, na noc, tonik. Ale teraz tylko punktowo...
    Mam olejek z drzewa herb ale jedni piszą ze mozna drudzy że nie ... a on tak fajnie wysusza...
    :D ja kwas zawsze u kosmetyczki robiłam, razem z mikro ale teraz nie chodzę :( ide tylko zrobic pedi plus brewki ... kosmetyczka mi odradzała zabiegi na twarz :( i tak chodzę z takim wysypem ... oj chętnie bym poszła zrobić....

• iwwk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bardzo polecam. Początkowo może Cie bardziej wysypać, wysuszyć, ale później się unormuje. I na początku najlepiej stosuj co drugi dzień. Ja 3 lata temu chodziłam na kwasy, robiłam wtedy salicylowy, pirogronowy, aż zrobiła mi na spróbowanie azelainowy, po którym dostałam okropnego uczulenia i mega wysypu zaskórników :( Męczyłam się, aż poszłam do dermatolog, która zaleciła acnelek(3miesiące), potem acnatac(3 miesiące), a później właśnie kwas migdałowy 5%(został ze mną już na stałe) i od tamtej pory aż do teraz miałam przepiękną cerę. Rok temu makijażystka jak mnie malowała na ślub to się zachwycała moją cerą, że nawet jednego zaskórniczka nie mam, koloryt jest idealny itd. Nie dowierzałam :D Ale zaczęłam przeglądać niedawno zdjęcia z próbnych makijaży, fryzur, gdzie miałam mega zbliżenie na twarz bez makijażu i doznałam szoku, że taka byłam piękna, a teraz taki koszmarek ze mnie :D W przyszłym roku na jesieni mam zamiar chodzić na kwas migdałowy o większych stężeniach, skoro mi tak służy :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciąża też miałam super cerę A teraz szkoda gadać... ehh muszę przeczekać aż te hormony się uspokaja

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem Wam ze od kiedy musiałam przejść na dietę z powodu jelit cera prawie wróciła do tego co było przed ciążą. Przed ciążą zawsze ładna gładka była, nigdy nic nie wychodziło na buzi a pierwsze 2 miesiące ciąży, to był koszmar, jakiś młodzieńczy trądzik. A potem musiałam zrezygnować ze słodyczy, smażonego i innych ciężkich rzeczy i twarz jest ładna z powrotem, czasem tylko coś wyskoczy, Ale tez czasem pozwalam sobie coś już zjeść. Więc może dużo też od diety zależy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:09

iwwk lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari Chyba za bardzo nie można nic brać w czasie ciąży na syfy , ja kiedyś jak nie byłam w ciąży stosowałam Vivaxinum D i bardzo mi pomógł , miałam jeszcze takie żele do mycia twarzy niestety dostałam od tego uczulenia i więcej tego nie stosowałam , potem to nic nie stosowałam widać taka moja uroda pryszczata B-) . Żadko co teraz jakiś syf mi wyskoczy a jednak są B-) nic nie stosuję przy dziewczynkach jaki synku miałam ładną cerę a teraz mam gdzie nie gdzie syfy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    A ja powiem Wam ze od kiedy musiałam przejść na dietę z powodu jelit cera prawie wróciła do tego co było przed ciążą. Przed ciążą zawsze ładna gładka była, nigdy nic nie wychodziło na buzi a pierwsze 2 miesiące ciąży, to był koszmar, jakiś młodzieńczy trądzik. A potem musiałam zrezygnować ze słodyczy, smażonego i innych ciężkich rzeczy i twarz jest ładna z powrotem, czasem tylko coś wyskoczy, Ale tez czasem pozwalam sobie coś już zjeść. Więc może dużo też od diety zależy :)
    Kochana ja prawie nic nie jem, a jak jem to zdrowo ... przed ciąża i cukrzycą ciążowa jadłam dużo gorzej (+ alko, fajki, piguły anty, red bulle) i było Ok a teraz tragedia - jestem 100% pewna, że to hormony (broda!) ;) jednak dieta też jest ważna i wpływa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 19:24

• iwwk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeryJane to prawda. Dużo też zależy od diety, ja teraz codziennie jem coś słodkiego, a to niestety nie służy i wiem, że moja niegdyś ładna cera była też zasługa diety. Piłam dawniej wierzbownice, która jest znana z dobroczynnych właściwości przeciwtradzikowych, jednak na czas starań i ciąży odstawiłam, bo ma za duży wpływ na hormony.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się niedawno poprawiła cera, mam gladziutkie czoło i nos i nic mi od jakiegoś czasu nowego nie wyskakuje. Jak coś mi wyskakuje to mam domowej roboty preparat: aloes na spirytusie. Zrywa się najstarsze liście aloesu (5-letnie co najmniej), obiera się je wyciągając ze środka miąższ i zalewa się ten miąższ spirytusem. Trzyma się to w ciemnej szklanej butelce. Nie wiem jak ze stosowaniem w ciąży, aczkolwiek to nie jest do picia tylko na nieuszkodzona skórę, a skóra stanowi barierę dla alkoholu

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Prośba ! Nie używaj skrótu cc do cukrzycy bo bardzo dużo ludzi jest wprowadzone w błąd w tym ja myślę o co znów chodzi z ta cesarka A ty o czym innym mówisz.
    Cc to przyjęty skrót od cesarskiego cięcia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D aaa No fakt... Chyba przez to forum tak mi utknęło :) tzn wątek cukrzycowy

Samari lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    :D aaa No fakt... Chyba przez to forum tak mi utknęło :) tzn wątek cukrzycowy

Oj ty nasz wątku cukrzycowy bez Ciebie było by na forum nudno :)

Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari Ciasteczko cc to też skot cukrzyca ciążowa. Na forach cukrzycowo - ciążowych właśnie taki funkcjonuje ;p jak ktoś ma cc i jest po cc to używa odruchowo bynajmniej ja tak używam heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 20:04

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Majowe Mamy, mam nadzieję że mogę do Was jeszcze dołączyć. U nas termin z Usg na 5.05.2019, fajnie wypadło bo akurat z mężem mamy w tym dniu rocznicę.
    Pozdrawiam i idę nadrabiać 400 stron wcześniej żeby Was trochę poznać

MaMaMi83, Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, iwwk, Milka1991, Agata :), Oleander, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nistera!:) a znasz juz plec dzidziusia?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz chyba pekne zjadłam 2 bułki z polędwica łososiowa i pół bułki z Nutellą co mi odbiło :O

Szczesliwa ledwo zywa, iwwk lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari zaszalałaś :D ja zjadłam 3 malutkie kanapeczki i pękam :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam na kolacje talerz zupy, pol drozdzowki i dwie kanapki z serem :D i jeszcze nie pekam ;D :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo maz z chipsami idzie i to Pringels....moze by tak zaszalec w piatek? ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ