Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Laseczki!
jednak żelek zamiast mózgu w ciąży, to nie tylko miejska legenda...przestałamw chodzić na forum, bo myślałam, że jak nie mam premium, to nie mogę...a przecież pisać z Wami mogę, tylko kalendarza nie mam...eh
ogólnie to wszystko u nas ok, prawdopodobnie chłopak, powolusku się ograniamy z chałupą. Na razie spływają ciuszki i zabawki, i będzie ostra selekcja. No i się rozglądamy za fotelikiem i zapisaliśmy się do szkoły rodzenia.
Jakby któraś chciała wygrać wózek aero tutis, to mają konkurs na fejsbuku.Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Agata :), Oleander, Milka1991, puszek369, PatkaPP, Alicja-33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co ... ja juz mam dosyć ... Kurfa
Dosyć !
Ide do lab a tam kolejka do rejestracji 10 osob ...Ok stoję ... twardo ... słabo mi bo poranki sa ciężkie mdli mnie zaraz fikne...
Dochodzę a tam - Kurfa system kaput
No i nie mozna zarejestrować - i kombinuje / i ona nie może... po 10 min mówię ze łzami ze ja mogę zapłacić albo pójdę gdzie indziej bo mi zaraz lab inne zamkną ...łamiącym głosem mowię ze słabo mi bo ciąża plus cukrzyca i zaraz zemdleje ...
To ruszyło babkę i poszła po pomoc - jej koleżanka od razu to zrobiła i No problem ...
Po czym wchodzę do lab a tam ze nie ma wpisanego moczu w syst - to znowu do recepcji ...
W końcu usiadłam, czarno przed oczami ... oni nie maja serca albo to jakaś kpina !
Załatwiłam wszystko ale mam serdecznie dosyć tego miejsca ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:01
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:Wiecie co ... ja juz mam dosyć ... Kurfa
Dosyć !
Ide do lab a tam kolejka do rejestracji 10 osob ...Ok stoję ... twardo ... słabo mi bo poranki sa ciężkie mdli mnie zaraz fikne...
Dochodzę a tam - Kurfa system kaput
No i nie mozna zarejestrować - i kombinuje / i ona nie może... po 10 min mówię ze łzami ze ja mogę zapłacić albo pójdę gdzie indziej bo mi zaraz lab inne zamkną ...łamiącym głosem mowię ze słabo mi bo ciąża plus cukrzyca i zaraz zemdleje ...
To ruszyło babkę i poszła po pomoc - jej koleżanka od razu to zrobiła i No problem ...
Po czym wchodzę do lab a tam ze nie ma wpisanego moczu w syst - to znowu do recepcji ...
W końcu usiadłam, czarno przed oczami ... oni nie maja serca albo to jakaś kpina !
Załatwiłam wszystko ale mam serdecznie dosyć tego miejsca ....
A to gdzie badania robisz w laboratorium tzw Diagnostyka/ Dializa szpitalu co za znieczulica , ja chodzę właśnie do Diagnostyki laboratoryjnej i tam na prawdę mam luksusy mogę nawet do laboratorium z dzieckiem wejść , ostatnio taka Pani w ciąży miała to badanie test na obciążenie glukozy we krwi tzw krzywa cukrowa , i dana tam Pani labo cały czas do niej chodziła pytała się , jak się czuje że jak będzie chciała może się położyć na tzw leżance nawet dała jej dwie wody nie gazowane do picia .
o_mad.ko! Witaj wśród nas żywych, ja patrz nie mam konta w premium i jestem praktycznie codziennie tu na bbf
. Wcześniej to się opłacało prowadzenie tego kalendarza ciąży kwota była niewielka , a teraz mają tylko zarobek na tym za 12 miesięcy konto w premium o ile się nie mylę należy chyba około 145 zł zapłacić gdzie tam za żadne skarby już wolę nie mieć tego kalendarza ciąży .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:21
-
nick nieaktualnyJa mam abon medyczny w Lux med i lab to diagnostyka ale w placówce Lux ...
Wcześniej zgubili mi posiew a teraz to ...serio wole zapłacić chyba byleby problemów nie było
Tylko ze lekarze zlecają i wtedy widza od razu w systemie... echmam pecha ....
-
A ja już dzisiaj muszę jedne spodnie na zamek rozpinać, bo mnie zaczęły uwierać w brzuszek
Czuję, że mamy dzisiaj mega fazę wzrostu, bo mnie od rana pobolewa i kłuje brzusio
Wczoraj też lekkie ciągnięcia były po bokach, a dzisiaj coraz mocniej. Niech rośnie niunia
Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 Nawet tak nie myśl może chodź gdzieś indziej i tyle jak masz taką możliwość , nie wiem ile w tym prawdy ja z pakietu Luxmedu nigdy nie korzystałam z resztą nic takiego nie ma u mnie w mieście , ponoć zdzierają tam kasę jak tylko można i ten abonament wcale się nie opłaca a ile w tym prawdy to nie wiem .
Ja teraz idę do szpitala naszego o ile i tego nie zamknęli , a badania ponoć można tam robić mąż będzie miał wolne to sobie pójdę i ceny porównam , ostatnio zostawiłam 82 zł na badania może to nie jakieś duże pieniądze ale porównam ceny tam gdzie robiłam poprzednio do tych co robię obecnie , wszak morfologia i mocz to grosze gorzej z tymi innymi jak HiV itp itd jak chodziłam do szpitala to zawsze góra około 30 zł / 40 zł płaciłam raz tylko za grupę krwi i te przeciwciała zapłaciłam 85 zł , a tu im dalej tym drożej zaraz 200 zł będę musiała brać gdyż ciort go wie ile zostawię , pójdę i będę mieć porównanie gdzie opłaca się chodzić .Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 13:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny sa jakies przeciwwskazania do stosowania szamponu przeciwlupiezowego w ciazy? Mam w domu domownikow z ta przypadloscia i ktos musial uzywac mojej szczotki pojawil mi sie tez . Sa tam niby jakies substancje lecznicze w sumie stosuje sie je na skore glowy ...
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Dziewczyny sa jakies przeciwwskazania do stosowania szamponu przeciwlupiezowego w ciazy? Mam w domu domownikow z ta przypadloscia i ktos musial uzywac mojej szczotki pojawil mi sie tez . Sa tam niby jakies substancje lecznicze w sumie stosuje sie je na skore glowy ...
Nie wiem jak z tymi zoxin med czy nizoral ale head & shoulders używam cały czas. Nie słyszałam żeby nie można było. Nie wiem jakiego używasz, może ma jakąś ulotkę to poczytaj2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnySzczęśliwa ledwo
Nigdy nie słyszałam o przeciwwskazaniach w ciąży szablonów do włosów. Nizoral w 1 ciąży stosowalam bo miałam takie czerwone na głowie że nie szło ale w aptece nikt nie mówił żeby nie można było. Pozatym szampon się do krwiobiegu nie dostaje -
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Ten moj to pirolam na ulotce z tego co patrzylam nic nie pisze o stosowaniu w ciazy. Ale poszukam na necie jeszcze jakis info
W okresie ciąży nie stosuj żadnego leku bez konsultacji z lekarzem!
Bardzo ważne jest, aby przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku w okresie ciąży lub w okresie karmienia piersią skonsultować się z lekarzem i wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość potencjalne zagrożenia i korzyści związane ze stosowaniem danego leku. Jeżeli jesteś w ciąży lub planujesz ciążę poinformuj o tym lekarza przepisującego receptę na ten lek.
Nie należy stosować preparatu w okresie ciąży, chyba że lekarz uzna to za konieczne, i w jego ocenie oczekiwane korzyści dla matki przeważają nad potencjalnym ryzykiem dla płodu. Tylko lekarz może ocenić stosunek korzyści do ryzyka w Twoim przypadku.Nie należy stosować preparatu w okresie karmienia piersią, chyba że lekarz zaleci inaczej.Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj dostałam kolejnego Mikołaja
Decyzja z ZUS'u nie zdążyła jeszcze dotrzeć, a przelali pieniążki z wyrównaniem
Spodziewałam się tego w styczniu, najpierw decyzji, a potem czekania na wyrównanie
Także wychodzi na to, że pozytywnie się wszystko zakończyło
Ciasteczko777, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaryJane wrote:Ciasteczko, współczuję przeżyć, Ale jestem zaskoczona bo też korzystam z ubezpieczenia w luxmedzie i jestem zachwycona. Wszystko zawsze na czas, panie pomocne żeby terminy znaleźć, na lekarzy samych dobrych trafiłam. Może to zależy od placówki
oni zostali przejęci przez lux... ale to mam najbliżej
tzn to labo.
Lekarze w Lux są super (chodzę do ginek, diabet i endo). Ale z tym konkretnym labo i recepcja są przeboje.
Szczęśliwa - ja wczoraj czytałam jakiś blog kosmetyczny i wychodzi że praktycznie niczego nie powinno się używaćszare mydło i tyle
paranoja
a ja stosuje np różne preparaty na syfy na brodzie ... ech .. też potem mam dylemat czy to nie szkodzi ?
-
Co do kosmetyków to prawda, że wszędzie w internecie straszą, że tego nie wolno albo tamtego. Ale wystarczy poczytać jakie przenikają do organizmy, a które nie. Rzekomo kwasy są zakazane w ciąży, a prawda jest taka, że nie wszystkie. I też zależy jakie stężenia. Ja w poprzedniej ciąży pytałam ginekologa i kosmetolog o kwas migdałowy i obydwie były zdania, że kwas migdałowy nie przenika do krwi więc spokojnie mogę stosować to samo z kwasem glikolowym, tylko w ciąży mniejsze stężenia żeby się przebarwienia nie porobiły
Ale jest też lista substancji zakazanych, które występują jednak w powszechnych kosmetykach. Jeśli chodzi o takie lecznicze to lepiej poradzić się swojego ginekologa, co do pirolamu to znam go, stosowałam kiedyś sama w ciąży wolałabym się dopytać lekarza. Wydaje mi się, że pomimo aktywnych substancji nie powinien być szkodliwy, ale lepiej zawsze z kimś mądrzejszym skonsultować
Ciasteczko, a jakie stosujesz? Mogę Ci polecić z czystym sercem pharmaceris kwas migdałowy 5% moją buzię ratuje, kwas glikolowy 15 % z biodermy się u mnie nie sprawdził, ale też jest zachwalany -
nick nieaktualny