Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MaMaMi83 wrote:Izka mam tak samo, rano clexane, w ciągu dnia 7 razy cukier i na wieczór insulina. No jestem jak sitko hehhehe. Dobrze ze jeszcze nie przeciekam
Hehehe.Dobrze że humor nas nie opuszcza:). Ja to tak mam że musze przetrawic i poustawiac w głowie wszystko i wtedy jest lepiej.
Po zatem usłyszałam od męża super tekst:wiedziałem że jesteś słodka ale nie wiedziałem że aż tak:)hehe.PatkaPP, MaMaMi83, Oleander lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobrze, że ciąża to tylko te 9 miesięcy. Dla maluszków damy radę ze wszystkim, zwłaszcza jak się długo na nie czekało. U mnie też non stop jakieś kwiatki wychodzą, to cukrzyca, skrócona szyjka, teraz wątroba. Mam nadzieję, że już tyle tego dla mnie przewidziane i czas do maja szybko minie
Izka37 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, biedne jesteście z tym kłóciem. Życzę Wam aby po porodzie zniknęły wszystkie dolegliwości wraz z kłóciem.
Przed zajściem w ciążę miałam parę ładnych miesięcy z zastrzykami hormonalnymi. Więc troszkę Was rozumiem. Trzymajcie się i nie dajcie... Jeszcze troszkę, już z górki..
Co do ruchów maleństwa, to u mnie najaktywniejsza jest po jedzeniu.. Za mamusiąi dziś z rana w kościele jak organy grały.. Muzykalna to nie wiem po kim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 10:56
Izka37, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Hej dziewczyny, chciałam się przywitać.
Od niedawna korzystam z BBF i troszkę was podglądamMam nadzieję, że jeszcze mogę się dołączyć? U nas termin na 30 maja, będzie upragniony synek
Miłej niedzieli.Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, kama2784, Milka1991, Nistera, Biała Azlia, PatkaPP, Chusy lubią tę wiadomość
-
Biała Azlia wrote:Dobrze, że ciąża to tylko te 9 miesięcy. Dla maluszków damy radę ze wszystkim, zwłaszcza jak się długo na nie czekało. U mnie też non stop jakieś kwiatki wychodzą, to cukrzyca, skrócona szyjka, teraz wątroba. Mam nadzieję, że już tyle tego dla mnie przewidziane i czas do maja szybko minie
Tak jest! Teraz musi być juz z górki. Za 4 miesiące nie będzie już tematu cukrzycy, wątroby i innych tych...i prawie będzie koniec clexane:).
Biała Azlia lubi tę wiadomość
-
Fikus wrote:Hej dziewczyny, chciałam się przywitać.
Od niedawna korzystam z BBF i troszkę was podglądamMam nadzieję, że jeszcze mogę się dołączyć? U nas termin na 30 maja, będzie upragniony synek
Miłej niedzieli.
Witaj Fikus! Miłej niedzieli!Fikus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:Izka a ty masz clexane z jakiego powodu?
Clexane biorę ze względu na hetero PAI i lekko podwyższony fibrynogen, dawka 0,6 na 12 godzin przed porodem odstawiam a po porodzie 6 tygodni na dawce 0,4. Najpierw konsultowałam to z Immunologiem a teraz jestem pod kontrola hematologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 12:12
-
nick nieaktualnyHej Fikus!
Jeszcze co do sal poporodowych to przy corce byłam w pojedynczej sali, co byko spoko bo siedzialam bardzo dlugo, początkowo bez dziecka więc deprecha totalna keszcze bardziej by mnie dopadła - ze kolejne laski od poczatku ze swoimi dziecmi i wychodzą do domu po 2 czy 3 dniach a ja dwutygodniowy turnus, naswietlania Małej przeciw żółtaczce itp. no i maż mógł u mnie dlugo siedziec bo nikomu nie przeszkadzalismy. A teraz to jednak chyba bym wolała w zbiorczej sali - nie zostawimy corki malutkiej na caly dzien z kolezanką moją albo z babcią, a w razie czego nie będę się aż tak bala np.wyjsc do toalety -
Izka37 wrote:Clexane biorę ze względu na hetero PAI i lekko podwyższony fibrynogen, dawka 0,6 na 12 godzin przed porodem odstawiam a po porodzie 6 tygodni na dawce 0,4. Najpierw konsultowałam to z Immunologiem a teraz jestem pod kontrola hematologa.
-
4me a bralas metylowany kwas foliowy? Przy mthfr powinno się brać. Ja w ciąży nie jestem pod opieką ani hematologa ani immunologa. Byłam u immunologa po poronieniu z wynikami badań które zrobiłam na własną rękę. I on dał mi takie zaświadczenie w którym pisze ze w razie ciąży zasadne jest podawanie clexane i acardu. Teraz jestem tylko pod opieką gin jeśli chodzi o te leki. Z tym że ta mutacja co ja mam i Izka to jest najłagodniejsza z tych wszystkich bo ona zazwyczaj daje o sobie znać na początku ciąży i związana jest z implantacja zarodka.
Wydaje mi się że nie będziesz brała po ciąży clexane na stałe tylko pewnie tak jak my przez 6 tyg po porodzie.
Z tego co ja wiem mutacja mthfr związana jest z nieprzyswajaniem kwasu foliowego a co z tym związane problemami z cewa nerwową. A dodatkowo u ciebie są przypadki udarów więc jak najbardziej zasadne jest clexane.
Możliwe że będziesz sobie potem lykać acard ale to tylko moje przypuszczenia. Warto dopytać lekarza bo ja mogę się mylić. Nie zglebialam tematu pozostałych mutacji bo wyszły mi ok. Ale brałam profilaktycznie Wit ciążowe w których oprócz zwykłego kwasu był metylowany kwas foliowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 14:05
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc