X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Izka mam tak samo, rano clexane, w ciągu dnia 7 razy cukier i na wieczór insulina. No jestem jak sitko hehhehe. Dobrze ze jeszcze nie przeciekam ;)

Hehehe.Dobrze że humor nas nie opuszcza:). Ja to tak mam że musze przetrawic i poustawiac w głowie wszystko i wtedy jest lepiej.

Po zatem usłyszałam od męża super tekst:wiedziałem że jesteś słodka ale nie wiedziałem że aż tak:)hehe.

PatkaPP, MaMaMi83, Oleander lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że ciąża to tylko te 9 miesięcy. Dla maluszków damy radę ze wszystkim, zwłaszcza jak się długo na nie czekało. U mnie też non stop jakieś kwiatki wychodzą, to cukrzyca, skrócona szyjka, teraz wątroba. Mam nadzieję, że już tyle tego dla mnie przewidziane i czas do maja szybko minie :)

Izka37 lubi tę wiadomość

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, biedne jesteście z tym kłóciem. Życzę Wam aby po porodzie zniknęły wszystkie dolegliwości wraz z kłóciem.
    Przed zajściem w ciążę miałam parę ładnych miesięcy z zastrzykami hormonalnymi. Więc troszkę Was rozumiem. Trzymajcie się i nie dajcie... Jeszcze troszkę, już z górki..
    Co do ruchów maleństwa, to u mnie najaktywniejsza jest po jedzeniu.. Za mamusią :) i dziś z rana w kościele jak organy grały.. Muzykalna to nie wiem po kim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 10:56

Izka37, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałam się przywitać.

Od niedawna korzystam z BBF i troszkę was podglądam ;) Mam nadzieję, że jeszcze mogę się dołączyć? U nas termin na 30 maja, będzie upragniony synek :D

Miłej niedzieli.

Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, kama2784, Milka1991, Nistera, Biała Azlia, PatkaPP, Chusy lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Azlia wrote:
    Dobrze, że ciąża to tylko te 9 miesięcy. Dla maluszków damy radę ze wszystkim, zwłaszcza jak się długo na nie czekało. U mnie też non stop jakieś kwiatki wychodzą, to cukrzyca, skrócona szyjka, teraz wątroba. Mam nadzieję, że już tyle tego dla mnie przewidziane i czas do maja szybko minie :)

Tak jest! Teraz musi być juz z górki. Za 4 miesiące nie będzie już tematu cukrzycy, wątroby i innych tych...i prawie będzie koniec clexane:).

Biała Azlia lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus wrote:
    Hej dziewczyny, chciałam się przywitać.

Od niedawna korzystam z BBF i troszkę was podglądam ;) Mam nadzieję, że jeszcze mogę się dołączyć? U nas termin na 30 maja, będzie upragniony synek :D

Miłej niedzieli.

Witaj Fikus! Miłej niedzieli!

Fikus lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Fikus rozgosc sie:)

Fikus lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Fikus:)

O matko jak nic mi sie dzis niechce...

Fikus lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Fikus :)

Fikus lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne bole przeszly - dzis czulam tylko lekko dwa razy rano albo zamaskowala je no spa bo od wczoraj biore profilaktycznie. Tak do wieczora ja pobiore.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Tak jest! Teraz musi być juz z górki. Za 4 miesiące nie będzie już tematu cukrzycy, wątroby i innych tych...i prawie będzie koniec clexane:).
    Izka a ty masz clexane z jakiego powodu?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej FIKUS :)

Fikus lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Izka a ty masz clexane z jakiego powodu?

Clexane biorę ze względu na hetero PAI i lekko podwyższony fibrynogen, dawka 0,6 na 12 godzin przed porodem odstawiam a po porodzie 6 tygodni na dawce 0,4. Najpierw konsultowałam to z Immunologiem a teraz jestem pod kontrola hematologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 12:12

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka też mam heterozygote Pai. I też z zalecenia immunologa mam clexane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 12:17

Izka37 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Izka też mam heterozygote Pai. I też z zalecenia immunologa

Jesteś chyba moim blizniakiem:).Nawet jesteśmy prawie w tym samym dniu ciąży.

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo na to wygląda. Hehehe zobaczymy która się pierwsza rozpakuje. :)

Izka37 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Nooo na to wygląda. Hehehe zobaczymy która się pierwsza rozpakuje. :)

Będe w szoku jak zrobimy to w tym samym dniu:). Nigdy nie wiadomo...

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Fikus! :)

Jeszcze co do sal poporodowych to przy corce byłam w pojedynczej sali, co byko spoko bo siedzialam bardzo dlugo, początkowo bez dziecka więc deprecha totalna keszcze bardziej by mnie dopadła - ze kolejne laski od poczatku ze swoimi dziecmi i wychodzą do domu po 2 czy 3 dniach a ja dwutygodniowy turnus, naswietlania Małej przeciw żółtaczce itp. no i maż mógł u mnie dlugo siedziec bo nikomu nie przeszkadzalismy. A teraz to jednak chyba bym wolała w zbiorczej sali - nie zostawimy corki malutkiej na caly dzien z kolezanką moją albo z babcią, a w razie czego nie będę się aż tak bala np.wyjsc do toalety ;)

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Clexane biorę ze względu na hetero PAI i lekko podwyższony fibrynogen, dawka 0,6 na 12 godzin przed porodem odstawiam a po porodzie 6 tygodni na dawce 0,4. Najpierw konsultowałam to z Immunologiem a teraz jestem pod kontrola hematologa.
    No wlasnie pytam bo ja mam heterozygote i mutacje genu mthfr. Plus przypadki udarow w rodzinie. Heparyne przepisala mi ginekolog invicty w ramach leczenia przed in vitro i wykrytej mutacji. Teraz ostatnio jak rozmawialam z moim ginem prowadzacym ciaze to sie zdziwil, ze ja nie jestem pod stałą kontrola przychodni-raz powiedział hematologicznej a raz imunnologicznej wiec sie juz zgubilam...ale generalnie chodzi o to, ze powinnam byc pod opieka specjalisty na codzien juz a nie tylko w ciąży. Mial mi dac skierowanie ale obydwoje zapomnieliśmy. Na następnej wizycie poprosze. Zastanawiam sie jak bedzie wygladac profilaktyka u mnie po porodzie-czy ja juz zawsze bede musiala sie tym kloc, czy tylko okresowo robic badania kontrole i w zaleznosci od wynikow podejmowac działania.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me a bralas metylowany kwas foliowy? Przy mthfr powinno się brać. Ja w ciąży nie jestem pod opieką ani hematologa ani immunologa. Byłam u immunologa po poronieniu z wynikami badań które zrobiłam na własną rękę. I on dał mi takie zaświadczenie w którym pisze ze w razie ciąży zasadne jest podawanie clexane i acardu. Teraz jestem tylko pod opieką gin jeśli chodzi o te leki. Z tym że ta mutacja co ja mam i Izka to jest najłagodniejsza z tych wszystkich bo ona zazwyczaj daje o sobie znać na początku ciąży i związana jest z implantacja zarodka.

Wydaje mi się że nie będziesz brała po ciąży clexane na stałe tylko pewnie tak jak my przez 6 tyg po porodzie.
    Z tego co ja wiem mutacja mthfr związana jest z nieprzyswajaniem kwasu foliowego a co z tym związane problemami z cewa nerwową. A dodatkowo u ciebie są przypadki udarów więc jak najbardziej zasadne jest clexane.
    Możliwe że będziesz sobie potem lykać acard ale to tylko moje przypuszczenia. Warto dopytać lekarza bo ja mogę się mylić. Nie zglebialam tematu pozostałych mutacji bo wyszły mi ok. Ale brałam profilaktycznie Wit ciążowe w których oprócz zwykłego kwasu był metylowany kwas foliowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 14:05

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ