Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak biore tylko metylowany. Zaczelam jeszcze długo orzed ciaza. Swoja droga by przy pierwszym dziecku nic nie wiedzialam o tych problemach i bralam zwykly.
No wlasnie to ja chyba teraz juz powinnam isc do hemtaloga aby dowiedzieć sie co po ciazy?
Moze byc tak jak piszesz ze bedzie acard profilaktycznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 14:06
-
4me takie są moje przypuszczenia.
Ja w pierwszej ciąży też nie wiedziałam o moich problemach. A to są problemy genetyczne więc mamy je od zawsze. Zaszła w pierwszą ciąże w 2 cyklu starań. I gdyby nie to że moja druga ciąża była obumarla pewnie bym dalej nie wiedziała. Zapytałam lekarza o badania po poronieniu powiedział że nie trzeba że się zdarza więc zaczęłam szukać i grzebać w internecie i w ten sposób doszłam do tego że powinnam zrobić badania na te wszystkie mutacje genetyczne, trombofilie itp pokazałam wyniki temu gin i on powiedział że nic się z tym nie robi. A ja już wtedy wiedziałam że jednak się robi i zmieniłam gin na Panią dr z kliniki leczenia niepłodności. I teraz mam nadzieję że szczęśliwie odnoszę mojego synka.
Dopytaj swojego lekarza jak to wszystko wygląda po ciąży żebyś wiedziała co dalej z tym robić.
A robisz badania anty-Xa?? Zleca ci to gin przy clexane bo mi nie zleca i zastanawiam się czy nie zrobić na własną rękę.4me lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
4me ja mam też oprócz mutacji hetero PAI ,mam mutacje genu mthfr6677. Immunolog docent Pasnik zalecil clexane ze względu na PAI a nie mthfr. Pytałam się hematologa co dalej po ciazy. Usłyszałam że nie muszę nic robić ,po prostu zakończyć branie clexane 6 tygodni po porodzie. Ogólnie dałam jej wyniki krwi i te związane z krzepnięciem. Powiedziała że d dimery są najważniejsze a u mnie one przed ciąża jak i w ciąży są na dobrym poziomie więc nic nie musze nic robić. Profilaktycznie mam pokazac wyniki w kwietniu:d dimery, antyXa. Najważniejsze są d dimery w tym wypadku(bo to one są odpowiedzialne za ewentualne skrzepy). Po ciazy nie mam juz nic robic ani nigdzie sie zgłaszać.
Może zrób d dimery przy nastepnym badaniu i wtedy zadecydujesz czy iśc jeszcze w trakcie ciazy czy po. Pamiętaj tylko że inne sa normy dla ciazy i to jest normalne.
Przed pick up-em miałas robione te wszystkie czynniki krzepnięcia skoro Cie dopuścili musiały byc prawidłowe.
A tak pozatem ponad godzinny spacer zaliczony:).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 14:54
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MaMaMi83 wrote:Ciacho ja zapytam na następnej wizycie bo ciągle o tym zapominam a słyszałam że mozna brac do 34 tyg i trzeba odstawić.
Ciasteczko ogólnie słyszałam wielokrotnie tak jak pisze MaMaMi że zalecane jest do 34 tygodnia.
Tak też mówił "słynny" docent Pasnik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 15:53
MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
Macie jakiś pomysł na zgage?
Mam ciągle dobry apetyt... Niestety zgaga zaczęła dokuczać po każdym posiłku. Nie chce non stop brać rennie. Mleko jak i migdały średnio pomagają.. Jak myślicie co mogę jeszcze spróbować?
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Ja na zgage wypijam zklanke kefiru
Pomiar po obiedzie 131, jadłam to, co co jakiś czas w niedziele tj. kaczka z jabłakmi i suszonymi sliwkami, pieczone ziemiaki,mizeria. Chciałam sprawdzić jak takie cos znosze. Porcja dość duża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 16:28
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
MaMaMi83 wrote:4me takie są moje przypuszczenia.
Ja w pierwszej ciąży też nie wiedziałam o moich problemach. A to są problemy genetyczne więc mamy je od zawsze. Zaszła w pierwszą ciąże w 2 cyklu starań. I gdyby nie to że moja druga ciąża była obumarla pewnie bym dalej nie wiedziała. Zapytałam lekarza o badania po poronieniu powiedział że nie trzeba że się zdarza więc zaczęłam szukać i grzebać w internecie i w ten sposób doszłam do tego że powinnam zrobić badania na te wszystkie mutacje genetyczne, trombofilie itp pokazałam wyniki temu gin i on powiedział że nic się z tym nie robi. A ja już wtedy wiedziałam że jednak się robi i zmieniłam gin na Panią dr z kliniki leczenia niepłodności. I teraz mam nadzieję że szczęśliwie odnoszę mojego synka.
Dopytaj swojego lekarza jak to wszystko wygląda po ciąży żebyś wiedziała co dalej z tym robić.
A robisz badania anty-Xa?? Zleca ci to gin przy clexane bo mi nie zleca i zastanawiam się czy nie zrobić na własną rękę.
A wlasnie d dimerow mi nigdy zaden lekarz nie zlecil... Chyba, ze tak jak pisze Izka robili mi przed pickup'em i nawet nie wiem
Ten moj mi juz na pewno nie zleci wiec albo zrobie sama albo zobacze co ten hematolog powie
Acard bralam ale tylko aby pomogl przy zagniezdzeniu. Doac szybko mialam odstawic. Jakos na początku ciazy. To chyba dlatego ze ja mam heterozygote. Lekarka mowila, ze to lagodniejsza opcja problemow. I bądź tu madryWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:15
-
Izka37 wrote:Clexane biorę ze względu na hetero PAI i lekko podwyższony fibrynogen, dawka 0,6 na 12 godzin przed porodem odstawiam a po porodzie 6 tygodni na dawce 0,4. Najpierw konsultowałam to z Immunologiem a teraz jestem pod kontrola hematologa.
Izka37 lubi tę wiadomość