X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam rodzic w czasie pełni, a to było dokładnie 38i 6 także tydzien przed terminem.
    Kosmetykow nie kupuje tych dla kobiet w ciąży. Używam wszystkich tych ktore do tej pory. Nie wierzę za bardzo w te dla kobiet w ciąży. Nawet moj ginekolog żartował ostatnio, że różnią sie tylko ceną od tych zwykłych a składy i skuteczność ta sama.
    Jejku jaka w Rzeszowie dzis piekna pogoda była. Słoneczko i +9. Byliśmy na długim spacerze. Już sie wiosny nie moge doczekać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 23:52

PatkaPP lubi tę wiadomość

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm pełnia... Czyli co? Że urodzę w wyliczonym terminie? Mam termin na 18 maja :)
    Dobrego dnia dziewczyny.. U mnie śniegu nasypało z 10cm..
    Dla tych, które rzadko widzą śnieg jak ja jak kiedyś mieszkałam na Kujawach ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f3e15f0ac69.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 06:21

kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejny tydzień <3

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago a mnie się nie wydaje czy Ty nie zdałaś relacji po wizycie ostatniej? :D czy ja coś przeoczyłam?

Ja jeszcze pod kołdrą, mam tylko wiadomość od mamy między innymi o tym że koszmarnie nasypało, a już taka spoko temperatura była przez weekend :D

Kciuki za wizyty!

PatkaPP lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jakie polecacie blogi do poczytania o tematyce analizy kosmetyków dla dzieci i nie tylko (jak srokao). Co jeszcze warto poczytać ? Może wrzucimy taką informacje na główna ?

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nas też zasypało konkretnie :)

Alicja na instagramie jest fajny profil czytamyetykiety, głównie analizy jedzenia i kosmetyków ale produkty dla dzieci też się tam przewijają

Alicja-33 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie po glukozie. Niestety po godzinie omdlalam, ale położyli mnie i już mi lepiej. Jeszcze nie cała godzina. Musi po mnie mama przyjechać bo jestem geniuszem i przyjechałam tutaj sama autem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 08:37

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku
    Najważniejsze, ze już po wszystkim. Trzymam kciuki za dobre wyniki

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj Puszku-trzymaj sie tam!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku , juz niewiele do końca! Trzymam kciuki za wyniki!

• iwwk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek współczuję, dobrze, że mama może po Ciebie przyjechać. Trzymaj się.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj taka piękna pogoda była, byliśmy na obiedzie, spacerku dłuższym :) A wieczorem nie wiem co mnie naszło, ale zaczęłam sobie znów coś wkręcać, że są jakieś problemy z przepływami i zamiast poczekać do wizyty to zaczęłam czytać, nic się nie dowiedziałam oczywiście, ale zasnąć nie mogłam, bo się stresowałam wizytą i oczywiście wywołałam sobie kołatania serca i nie mogłam zasnąć przez to, a już mi nie dokuczały tak bardzo, eh człowiek to jednak głupi jest :/

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Puszek ty to jesteś hard core heheh sama autem.
    Ja to w ciąży do labo taksówka jeżdżę. Nigdy nie zaslablam ale wolę dmuchać na zimne, kiedyś może być ten pierwszy raz. Trzymaj się!
    Oby wyniki były dobre!

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Puszku :( bardzo mi przykro !! Ojoj ... paskudne to badanie!
    Trzymaj się tam dzielnie!!

Skończony 27 tydzień .. i sytuacja na dziś:
    1- pokój nawet nie ogarnięty - stwierdzam że bez szans żeby się pomieścić na 50 m i 2 pokojach -wpadam w panikę
    2- wyprawka - nic nie zostało dokupione- mamy tylko wózek, fotelik i ciuszki - wpadam w panikę
    3- imię - nie wybrane - wpadam w panikę

Dziewczyny - jak u Was finansowo z wyprawką? Podliczacie wydatki i jakie kwoty Wam wychodzą?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk a Ty masz problem z przepływami? Czy tak na wszelki wypadek sie martwisz? Bo mi lekarz nigdy nic nie mowil o przepływach to mysle, ze nie ma problemu ale juz kilka razy tez zaczelam sobie wkręcać, ze moze nie sprawdza a powinien itd itp. Staram sie szybko takie czarne myśli odganiac ale najgorzej jak sie przyplączą w nocy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko to nie jest u Ciebie tak źle z wyprawka. Moj fotelik u teściów gdzies nie wiadomo gdzie na strychu upchany, nie mam pojecia w jakim stanie. Mam nadzieje, ze nie zezarly go myszy. Wózek, hmm chyba tez i tesciow a część u meza w bagazniku. Dobrze, ze chociaz lozeczko juz pomalowane. Z ciuszkow mam tylko 2 pajace w rozm 56 i 2 czapeczki a reszta ciuchow rozmiary 68. Kosmetykow da maluszka i siebie 0. No i wygrzebałam ostatnio koszule do karmienia z poprzedniej ciazy i to by bylo na tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:28

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Puszku, szczerze współczuję, dobrze że ma kto Cie odebrać. Takim sposobem zmobilizowałas mnie żebym na krzywą jechała z kimś bo zwykle też sama ruszam samochodem :)

Iwwk, znam te nakręcanie przed wizyta, pamiętaj że zwykle okazuje się że wszystko jest dobrze hehe. Twoja mała kopie na całego także na pewno pięknie rośnie i ma siłę na harce :D Dziś masz wizytę tak? To za kilka godzin będziesz już spokojna :D

Ciacho, błagam Cię, nie przesadzaj hahah :D włącza Ci się tryb histerii :D my też mamy 2 pokoje, 50 metrow, rodziny tak żyja i w 4 czy 5 osób :D i ciągle Ci mówimy że wiele z nas nic nie ma, ja to dosłownie NIC, masz już wózek i ciuszki, to i tak dużo :D także relaks hehe :D

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama na połówkowych zwrócił uwagę na to moje serce, ale powiedział, że to raczej nie ma wpływu na dziecko. Nic nie powiedział żeby coś z przepływami było nie tak, ale na kartce jaką dostałam zobaczyłam później, że przepływy z jednej tętnicy jakby poniżej normy, z drugiej idealne, brak notch więc teoretycznie źle nie wyszło, ale on był małomówny bardzo i nie wiem w końcu jak do tego podchodzić. Początkowo też myślałam, że moja mała waży za mało, ale wiek na usg zgadzał się co do dnia. Dziewczyny mnie tu uspokoiły, bo potem wyszło na to, że jednak to dziecie moje jest normalne. Młoda z każdym dniem jest coraz silniejsza, czuje, że rośnie więc się nie martwiłam. Wczoraj mi coś głupiego strzeliło do głowy, niepotrzebnie się nakręciłam.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko nie panikuj. Jesteś dalej jak ja Hehe.
    U mnie: (stan na dziś)
    1. Sypialnia jak stała tak stoi, nie mam pomysłu jak ja zagospodarować.
    2. Nie mam ani wózka ani fotelika - imienia też nie mam.
    3. Skusilam się ostatnio na kupno kilku ubranek ale to tylko dlatego że zadzwoniła do mnie kuzynka co pracuje w hm że są fajne promocje a ona ma dodatkowo jeszcze 25% rabatu pracowniczego więc kupiłam 6xbody 2xpajacyk i 6par skarpet koszt 238zł - 104 zł rabat = 134 zł mnie to kosztowało.
    I tyle.
    Nie mam nic więcej.
    Nawet listy zakupów nie mam.
    I nie martwię się.
    Także spokojnie - bo niepotrzebnie się nakrecasz.
    Moze zrób tak - jak będziesz na jakiś zakupach wstąp sobie do dziecinnego, jak coś Ci się rzuci w oczy to kup a jak nie to sobie poogladaj tylko, zrób zdjęcie żeby np w domu poczytać opinie na ten temat. Na spokojnie. Bo mam wrażenie że im bardziej chcesz kupić wszystko na raz tym bardziej panikujesz.
    Albo jeszcze inny pomysł - np ze dziś idziesz tylko po kosmetyki. Innego dnia np za tydzień idziesz po pieluchy jakieś ubranka, itd.
    Spokojnie jeszcze jest sporo czasu.
    Głowa do góry, cycyki do przodu, że wszystkim zdążysz.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko hahaha u mnie został wybrany wózek i materacyk, napakowałam w sobotę do koszyka w smyku pełno rzeczy żeby dzisiaj zamówić, a po paru godzinach sesja wygasła, wylogowało mnie i koszyk pusty, nie chce mi się na nowo tego szukać :D Także ja również nadal nic nie mam, dopiero takie podchody robię :D Nie martw się ze wszystkim zdążysz! :)

W ogóle to w smyku promocja, dodatkowe 15% z kartą stałego klienta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 09:35

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ