Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, u nas tez choroby, tzn córka jeszcze nie do końca zdrowa, siekło też mnie i męża. U nas kabaret w przychodniach, jak poszłam w piątek zapisać się na poniedziłek lub wtorek, to usłyszałam, ze nie ma miejsc na caly tydzien. Zrobilam awanturę, ze jestem w ciazy i musza mnie przyjac, a corka ma zapalenie oskrzlei i lekarz musi ja na kontrole przyjac. To mnie wcisneli, bo musieli, a o mlodej zapomnij... Dzisiaj rano bylam u okulisty, wzrok mi sie pogorszyl o 0,5 dioptri. Dał mi nowe soczewki, ale wcale nie widze lepiej, mam postestowac 2 tygodnie. Dzis mnie czeka jeszcze echokardiograf i doppler tetnic szyjnych, takze polaze sobie po lekarzach, mam nadzieje, ze nigdzie wiekszego swinstwa nie zlapie, np grypy...
Co do wyprawki, to nie mam nictzn mam to co zostawilam po starszej corce, ale musze to odgruzowac. musimy tez kupic wozek i lozeczko. Ale zajme sie tym w marcu moze.
-
Puszek tsh jest ok. W ciąży najlepiej jak jest koło 1 ale nie więcej jak 2.5 więc twój wynik jest ok. Jeśli chodzi o ft 4 to najlepiej jak jest w górnej granicy nie wiem jaki masz przedział ale wydaje mi się że jest dobre. Jeśli mieści się w normach to wszystko dobrze. Myślę że zostawi Li lekarz ta dawkę co masz.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Właśnie wróciłam do domu
Oczywiście moja panika okazała się niepotrzebna, wyniki z połówkowych super, powiedziała, że lepiej jak te jedne parametry są poniżej normy niż gdyby miały być powyżej. Wszystko do dziecka dopływa, nic mu nie brakuje
Prawdopodobnie przez kołatanie tak wyszło, ale nie mam się niczym przejmować. Niunia waży 653g idzie idealnie tygodniowo
Dostałam skierowanie na krzywą więc pewnie zrobię za ok. 2 tygodnie przed wizytą. Póki co jest wszystko super.
A to moje małe szczęście
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a878851668e6.jpgOleander, Izka37, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, puszek369, kama2784, Ciasteczko777, Biała Azlia, Alicja-33, MaMaMi83, Nistera, 4me, Chusy, Agata :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOrientujecie się czy ciąża wysokiego ryzyka to to samo co ciąża zagrożona? Wypełniam ankietę do szkoły rodzenia, w karcie ciąży mam wpisane CWR a w ankiecie pytają o ciąże zagrożona i teraz nie wiem co zaznaczyć?
Iwwk super gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 13:16
iwwk lubi tę wiadomość
-
Wyniki 91/144/128
Norma u mnie w lab dla ft4 ja nam to 13.3
Kobiety w ciąży:
1 trymestr 12.1 - 19.6
2 trymestr 9.6 - 17.0
3 trymestr 8.4 - 1
MaMaMi83, Ciasteczko777, Oleander, Biała Azlia, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, Izka37, Veri, 4me, Kruszynka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwwk Cudneńko ❤️❤️ , ile ja już Dominika nie widziałam USG połówkowe miałam 12.01 Styczeń i od tego czasu zero USG oszaleję do tego 23 Lutego .
Oleander Jak nie wiesz które oznaczyć , to nie zaznaczaj żadnego w końcu to są anonimowe ankiety .iwwk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:Ja bardziej z talkiem i pudrem słyszałam o ryzyku sklejania warg sromowych. Pisałam mgr z wirusa hpv, więc też rozdział miałam o raku szyjki, ale o tym nie słyszałam. Warto wiedzieć
a co sądzisz o kosmetykach babydream z Rossmann?
Z tym talkiem cos jest na rzeczy, naukowcy są niezgodni, jednak Johnson&Jonson musiał zapłacić odszkodowanie 70mln$ za raka jajnikaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 14:03
-
Oleander wrote:Orientujecie się czy ciąża wysokiego ryzyka to to samo co ciąża zagrożona? Wypełniam ankietę do szkoły rodzenia, w karcie ciąży mam wpisane CWR a w ankiecie pytają o ciąże zagrożona i teraz nie wiem co zaznaczyć?
Iwwk super gratulacje
Z jakiego powodu masz ciaze wysokiego ryzyka?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny
Podczytuję Was już od pewnego czasu, a dzisiaj postanowiłam, że dołączę do Was (o ile mnie przyjmiecie
). Coś o mnie : Mam 29 lat, jest to moja druga ciąża, mam już synka 3,5 roczku. Teraz czekamy na córcię. Termin to 18 maj. W tamtym tygodniu na wizycie ważyła 712 g
puszek369, Milka1991, Fikus, MaMaMi83, MaryJane, Oleander, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, kama2784, Nistera, Biała Azlia, 4me, Chusy, Agata :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatkaPP wrote:Witaj Pestka, mamy ten sam termin
Wczoraj dziewczyny pisały że właśnie 18 maja ma być pełnia.. Kto wie, może akurat idealnie
i widzę, że u Ciebie również dziewczynka
macie już imię? My ciągle nie możemy się na nic zdecydować
-
Tak, będzie Zosia
mieliśmy też zagwozdke gdyż dla chłopca mieliśmy wybrane, a dla dziewczynki był problem, inne imiona nam się podobały, ale doszliśmy do porozumienia
a nad jakimi się zastanawiacie?
Pestkkaa lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️