X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas tez choroby, tzn córka jeszcze nie do końca zdrowa, siekło też mnie i męża. U nas kabaret w przychodniach, jak poszłam w piątek zapisać się na poniedziłek lub wtorek, to usłyszałam, ze nie ma miejsc na caly tydzien. Zrobilam awanturę, ze jestem w ciazy i musza mnie przyjac, a corka ma zapalenie oskrzlei i lekarz musi ja na kontrole przyjac. To mnie wcisneli, bo musieli, a o mlodej zapomnij... Dzisiaj rano bylam u okulisty, wzrok mi sie pogorszyl o 0,5 dioptri. Dał mi nowe soczewki, ale wcale nie widze lepiej, mam postestowac 2 tygodnie. Dzis mnie czeka jeszcze echokardiograf i doppler tetnic szyjnych, takze polaze sobie po lekarzach, mam nadzieje, ze nigdzie wiekszego swinstwa nie zlapie, np grypy...

Co do wyprawki, to nie mam nic ;) tzn mam to co zostawilam po starszej corce, ale musze to odgruzowac. musimy tez kupic wozek i lozeczko. Ale zajme sie tym w marcu moze.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek tsh jest ok. W ciąży najlepiej jak jest koło 1 ale nie więcej jak 2.5 więc twój wynik jest ok. Jeśli chodzi o ft 4 to najlepiej jak jest w górnej granicy nie wiem jaki masz przedział ale wydaje mi się że jest dobre. Jeśli mieści się w normach to wszystko dobrze. Myślę że zostawi Li lekarz ta dawkę co masz.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam do domu :) Oczywiście moja panika okazała się niepotrzebna, wyniki z połówkowych super, powiedziała, że lepiej jak te jedne parametry są poniżej normy niż gdyby miały być powyżej. Wszystko do dziecka dopływa, nic mu nie brakuje :) Prawdopodobnie przez kołatanie tak wyszło, ale nie mam się niczym przejmować. Niunia waży 653g idzie idealnie tygodniowo :) Dostałam skierowanie na krzywą więc pewnie zrobię za ok. 2 tygodnie przed wizytą. Póki co jest wszystko super.

A to moje małe szczęście :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a878851668e6.jpg

Oleander, Izka37, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, puszek369, kama2784, Ciasteczko777, Biała Azlia, Alicja-33, MaMaMi83, Nistera, 4me, Chusy, Agata :) lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy ciąża wysokiego ryzyka to to samo co ciąża zagrożona? Wypełniam ankietę do szkoły rodzenia, w karcie ciąży mam wpisane CWR a w ankiecie pytają o ciąże zagrożona i teraz nie wiem co zaznaczyć?

Iwwk super gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 13:16

iwwk lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki 91/144/128 :)
    Norma u mnie w lab dla ft4 ja nam to 13.3
    Kobiety w ciąży:
    1 trymestr 12.1 - 19.6
    2 trymestr 9.6 - 17.0
    3 trymestr 8.4 - 1

MaMaMi83, Ciasteczko777, Oleander, Biała Azlia, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, Izka37, Veri, 4me, Kruszynka91 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Cudneńko ❤️❤️ , ile ja już Dominika nie widziałam USG połówkowe miałam 12.01 Styczeń i od tego czasu zero USG oszaleję do tego 23 Lutego .

Oleander Jak nie wiesz które oznaczyć , to nie zaznaczaj żadnego w końcu to są anonimowe ankiety .

iwwk lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek wszystko ok. Myślę że nie powinni się czepiać krzywej bo norma do 92 zmiescilas się Hehe. Reszta super. Tylko pogratulować.

puszek369, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Puszku Juppi - to juz wiesz co robimy ;) !!! Ha ha :)

Iwwk- gratuluje :) cieszę sie bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 13:23

puszek369 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia nie jest to ankieta anonimowa, chcą nas podzielić na grupy bo jest dużo chętnych i stąd ankieta :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek no to chyba uniknęłaś cukrzycy :) Całe szczęście :)

puszek369, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Szczesliwa mamusia nie jest to ankieta anonimowa, chcą nas podzielić na grupy bo jest dużo chętnych i stąd ankieta :)

Aha takie buty może do położnej zadzwoń i się zapytaj , zapytać się nie zaszkodzi ;-) .

Oleander lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ja bardziej z talkiem i pudrem słyszałam o ryzyku sklejania warg sromowych. Pisałam mgr z wirusa hpv, więc też rozdział miałam o raku szyjki, ale o tym nie słyszałam. Warto wiedzieć :) a co sądzisz o kosmetykach babydream z Rossmann?
    Puszek Babydream jest ok bo np oliwka jest na bazie oleju migdałowego a żel do mycia nie ma SLS, natomiast moją córkę podrażniał w okolicy pupy i miejsc intymnych.

Z tym talkiem cos jest na rzeczy, naukowcy są niezgodni, jednak Johnson&Jonson musiał zapłacić odszkodowanie 70mln$ za raka jajnika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 14:03

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Orientujecie się czy ciąża wysokiego ryzyka to to samo co ciąża zagrożona? Wypełniam ankietę do szkoły rodzenia, w karcie ciąży mam wpisane CWR a w ankiecie pytają o ciąże zagrożona i teraz nie wiem co zaznaczyć?

Iwwk super gratulacje :)
    Ciąża wysokiego ryzyka to np ciąża powikłana jakas choroba, ciaza zagrożona to ciaza zagrożona np porodem przedwczesnym. Ciaza wysokiego ryzyka zazwyczaj jest ciąża zagrożona.
    Z jakiego powodu masz ciaze wysokiego ryzyka?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek przez przewlekłe zapalenie nerek

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk cudowne maleństwo, cieszę się że wszystko gra i zdrowo rośnie :)

Puszku, super, już po bólu, ja idę w piątek na krzywą :)

Skarb, jeszcze na wieści od Ciebie czekamy :D

iwwk, puszek369, PatkaPP lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :-) Podczytuję Was już od pewnego czasu, a dzisiaj postanowiłam, że dołączę do Was (o ile mnie przyjmiecie :D ). Coś o mnie : Mam 29 lat, jest to moja druga ciąża, mam już synka 3,5 roczku. Teraz czekamy na córcię. Termin to 18 maj. W tamtym tygodniu na wizycie ważyła 712 g :-)

puszek369, Milka1991, Fikus, MaMaMi83, MaryJane, Oleander, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, kama2784, Nistera, Biała Azlia, 4me, Chusy, Agata :) lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pestka ;)

Pestkkaa lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pestka, mamy ten sam termin :) Wczoraj dziewczyny pisały że właśnie 18 maja ma być pełnia.. Kto wie, może akurat idealnie :)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    Witaj Pestka, mamy ten sam termin :) Wczoraj dziewczyny pisały że właśnie 18 maja ma być pełnia.. Kto wie, może akurat idealnie :)
    O proszę :-) i widzę, że u Ciebie również dziewczynka :-) macie już imię? My ciągle nie możemy się na nic zdecydować :-)

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, będzie Zosia :) mieliśmy też zagwozdke gdyż dla chłopca mieliśmy wybrane, a dla dziewczynki był problem, inne imiona nam się podobały, ale doszliśmy do porozumienia ;) a nad jakimi się zastanawiacie?

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ