Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPuszek Dobrze że masz pomoc w mamie
. Przesyłam dużo sił
.
Ciasteczko Ja też nic nie mam a to moje 5 dziecko , moja babcia z dziadkiem z 6 dziećmi plus jej rodzice mieścili się w jednym pokoju nie było łazienki itp i jakoś dali radę się pomieścić.
Hej hej.
Witam się po weekendzie. Szybko mi te dni minęły , wczoraj było tak ciepło wszak zimny wiatr wiał ale pogoda jak na wiosnę poszliśmy nawet po obiedzie na spacer
. Dominik się strasznie kręci czy to noc czy to dzień i często ma czkawki , Ania odpukać ładne ma noce , więcej nie piszę aby nie zapeszyć niech zostanie tak jak jest
. Jeszcze tylko 4 dni i ferie zimowe a sobie odpocznę
.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty .
-
Iwwk jak patrzyłam na smyka bo też dostałam powiadomienie o dodatkowych 15% to nic specjalnego nie było, już same maleńkie rozmiary niestety. A szkoda bo mam smyka koło domu i zamawiam sobie z dostawą do sklepu nie muszę wtedy płacić za przesyłkę.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Puszku ja tez po glukozie, wlasnie wrocilam. Tez sama bylam, jakos sie dotelepalalm do tego domu. Lepiej znosze ta glukoze niz wiekszosc kobitek chyba
Wynikow jeszcze nie ma, pozniej beda, jak cos bedzie nie tak to pewnie beda dzwonic.
Iwwk ja tez sie stresuje przeplywami, w pierwszej ciazy mialam z tym problem i w tej rowniez bo lekarka mi mowila ze ten niski poziom wod plodowych moze miec zwiazek. Dowiedzialam sie wlasnie ze nie musze zadnych spotkan umawiac tylko odrazu podjechac do jednej przychodni i tam mi zrobia wlasnie badanie krwi pod katem przeplywow, takze moze sie jutro kopne. W srode rwanie zeba! (O.O)Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwwk no tak to jak juz sie cos wyczyta ze blisko granicy wynik to juz czlowiek nakreca. Ja jak pierwsza morfologie w twj ciazy odebralam i zobaczylam wyniki i poczytalam w intrenecie to juz zdiagnozowałam sobie bialaczke i stwardnienie rozsiane. U kilka dni chodzilam jak zombi. Lekarz sie smial na wizycie ze mnie, bo ja szlam jak na wyrok a on pochwalil ze dobre wyniki.
-
Ciasteczko
U mnie sytuacja bardzo podobna ale nie załamuje się jeszcze. Mieszkanie 45m2..
Tez jestem na etapie myślenia, ze tego wszystkiego nie pomieszcze. Właśnie ogarniam duży pokój, na szczęście mam bardzo mało mebli (kanapa, komoda, szafka pod tv, szafka z kosmetykami). Dzisiaj ogarniam komodę, w sensie szykuje wszystko co niepotrzebne, maż ma mi załatwić kartony i wywożę wszystko do rodziców (maja duży dom z piwnicą,strychem).
Z wyprawki nie mam jeszcze nic ale mam siostrę z 3 miesięcznym synkiem wiec biorę wszystko co da w ciemno.
Dopiero jak ogarnę mieszkanie i wszystko mąż powywozi zacznę coś zamawiać.
Echhh szkoda, ze nie można sobie nalać lampki czerwonego wina, wszystko wtedy szybciej by szło
W czawartek mam badanie 3 trymestru mam nadzieje, ze pozytywnie mnie nastroi i da kopa do działania.
Z tylu głowy mam cały czas to, ze może mi w każdej chwili znowu nawalić kregoslup, szyjka się skrócić bardziej etc wiec póki jest ok to działam. Ja to jestem taka zadaniowa dziewczyna wiec na kartce ładnie sobie rozpisałam co mam zrobić danego dnia przez cały ten tydzien.
Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo wpadam w panikę jak patrzę na kilka list wyprawkowych i ilość tych rzeczy
jeszcze boje sie ze kupie coś zle albo cos zbędnego i tez mam dylematy co wybrać... Ale tak jak Alicja - chyba najpierw muszę odgracić nasze rzeczy (tu będzie problem) i zrobić miejsce w szafach ..Alicja Wy zostajecie na tym metrażu czy zaraz zmieniacie na większe?
-
Ciacho panikuje
Ciasteczko gleboki wdech i pomysl ile z nas jeszcze nic nie kupilo
Ja mam - uwaga - kocyk i butelke. Lezaczek. Ciuszki po starszej corce. *Koniec*
Nie stresuj sie, usiadz na spokojnie i rozplanuj sobie jak pokoj moze wygladac, co poprzestawiac i jak zebyscie sie pomiescili. My mieszkalismy wczesniej w 35 m, mielismy tylko sypialnie i salon polaczony z kuchnia. W sypialni szpilki by sie nie wcisnelo wiec lozeczko malej stalo w salonie. I tak przez ponad rok. Takze wasze 50 m to az za dosc
A ja wam wysylam troche slonca, bo lato wrocilo (25 stopni dzisiaj)
Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Pantera, Milka1991, kama2784, Pani Moł, Biała Azlia, 4me lubią tę wiadomość
-
Puszku trzymaj się tam!
My w sobotę zamowilismy wózek i bazę do samochodu pod nosidełko i teraz czekamy. Zrobiłam sobie pod siebie listę wyprawkowa, jeszcze ja trochę dopieszcze, wydrukuje i zacznę odhaczac bo bez tego ciągle myślę że tyle rzeczy brakuje, a tak naprawdę dwa razy zamówienie złoże w Gemini czy na allegro i wszystko już będzie
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyChusy wrote:Ciacho panikuje
Ciasteczko gleboki wdech i pomysl ile z nas jeszcze nic nie kupilo
Ja mam - uwaga - kocyk i butelke. Lezaczek. Ciuszki po starszej corce. *Koniec*
Nie stresuj sie, usiadz na spokojnie i rozplanuj sobie jak pokoj moze wygladac, co poprzestawiac i jak zebyscie sie pomiescili. My mieszkalismy wczesniej w 35 m, mielismy tylko sypialnie i salon polaczony z kuchnia. W sypialni szpilki by sie nie wcisnelo wiec lozeczko malej stalo w salonie. I tak przez ponad rok. Takze wasze 50 m to az za dosc
A ja wam wysylam troche slonca, bo lato wrocilo (25 stopni dzisiaj)
No panikuje - całe życie miałam wszystko zaplanowane i zawsze robiłam przed czasem a tu kompletnie zawalam
-
MaMaMi no ja z ubranek to prawie nic nie wybrałam, jedynie jakieś kocyki, do kąpieli ręczniki, pieluchy itp. Tak jak mówisz większość z ubranek to 50 albo 52 rozmiary pozostawały, a jak już większe to typowo świąteczne
Ja chyba dzisiaj przejdę się do smyka stacjonarnego i pooglądam, jeszcze wózek ten co wybrałam chciałabym zobaczyć jak wygląda, ale nie wiem czy w jakimś sklepie stacjonarnym będzie.
No właśnie to nakręcanie czasami jest najgorsze, a internet nie pomaga i można różnych bzdur się doszukać
Chusy, a w poprzedniej ciąży kiedy Ci te przepływy wyszły słabe? Ja jeszcze czytałam, że do 29 tygodnia one się normują dopiero i czasem wyniki różne wychodzą. -
Ciasteczko777 wrote:No wpadam w panikę jak patrzę na kilka list wyprawkowych i ilość tych rzeczy
jeszcze boje sie ze kupie coś zle albo cos zbędnego i tez mam dylematy co wybrać... Ale tak jak Alicja - chyba najpierw muszę odgracić nasze rzeczy (tu będzie problem) i zrobić miejsce w szafach ..Alicja Wy zostajecie na tym metrażu czy zaraz zmieniacie na większe?
Ciastko jeszcze co do kasy na wyprawkę to ja tego na ta chwile nie liczę. W sensie chce się zmieścić kwotowo w swojej wypłacie, żeby mąż nie wydawał naszych oszczędnością. Sama jestem ciekawa czy się uda.
Niepotrzebnych rzeczy nie kupujemy !!
Trzeba wszystko przemyśleć 3 razy. Zawsze można coś dokupić. Na ta chwile po pozbyciu się rzeczy, potem odmalowaniu pokoi (wszystkie pokoje mam szare, na jednej ścianie jest niebieski i ten niebieski chce zmienić albo na dzieciową tapetę albo pomaluje na bardziej przyjazny oku kolor) będę zamawiać łóżeczko -niestety zmieści mi się tylko 120x60 a chciałam większe, materac, 3 paczki pampers premium care 1, 3x pampers premium care 2. Jeżeli duza paczka pampersow kosztuje poniżej 40zl to się bardzo opłaca i kupujemy-tyle wiem od siostry. Kosmetyki to chyba ustaliliśmy tu, że hipp ma odpowiednio skład i tyle wiem.
Co do mieszkania to czekamy na pozwolenie na budowę domu 170m2. Tam to poszalejeale muszę liczyć się z tym , ze będziemy go budować minimum 2 lata
-
Dziś wizyta właśnie siedzę przed gabinetem u mnie masakra mam okropny kaszel . Trzymajcie kciuki może lekarz mi coś wypisze bo osiwiec mozna
-
nick nieaktualny
-
Hej
Jeszcze Was nadrabiam
Ostatnio niedoczas jakis na internety
4me - pytałas jak my pracujące organizujemy badanie krzywej cujrzycowej. Ja mam skierowanie już jakis czas, ale zrobie dopiero, gdy zakończę pracę, czyli już za kilka dni. Jest jeszcze opcja pracy zdalnej podczas badania, ale wole mieć ten komfort psychiczny, że nic nie muszę robić podczas i po badaniu
Alicja-33 wrote:Hej dziewczyny
Jakie polecacie blogi do poczytania o tematyce analizy kosmetyków dla dzieci i nie tylko (jak srokao). Co jeszcze warto poczytać ? Może wrzucimy taką informacje na główna ?
https://www.facebook.com/groups/467745176895566
Na blogi patrzę z dystansem, bo srokao na przykład zdarza się polecać kosmetyki z nienaturalnym składem (np silikonami)
Płyn do hig intymnej moze byc Facelle sensitive. Reszta np laktacyd ma w składzie detergent i stąd zapalenia. Nawet te dedykowane kobietom w ciąży mają SLS.
Co do kosmetyków dla dzieci, to nawet raz zamówiłam za ponad 300zł żele ze strony hipoalergiczne24 i skucha - i tak córkę piecze skórka po nich. Wiec narazie HIPP wygrywa.
Do ciała antyseptyczny olej kokosowy (tez na odparzenia) a dla starszaka migdałowy.
Talku już się nie stosuje, ryzyko raka szyjki u dziewczynekWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 10:42
Alicja-33 lubi tę wiadomość
-
Pantera wrote:Hej
Jeszcze Was nadrabiam
Ostatnio niedoczas jakis na internety
4me - pytałas jak my pracujące organizujemy badanie krzywej cujrzycowej. Ja mam skierowanie już jakis czas, ale zrobie dopiero, gdy zakończę pracę, czyli już za kilka dni. Jest jeszcze opcja pracy zdalnej podczas badania, ale wole mieć ten komfort psychiczny, że nic nie muszę robić podczas i po badaniu
Polecam na FB Kosmetyki naturalne i organiczne - Opinie porady blogi przepisy
https://www.facebook.com/groups/467745176895566
Na blogi patrzę z dystansem, bo srokao na przykład zdarza się polecać kosmetyki z nienaturalnym składem (np silikonami)
Płyn do hig intymnej moze byc Facelle sensitive. Reszta np laktacyd ma w składzie detergent i stąd zapalenia. Nawet te dedykowane kobietom w ciąży mają SLS.
Co do kosmetyków dla dzieci, to nawet raz zamówiłam za ponad 300zł żele ze strony hipoalergiczne24 i skucha - i tak córkę piecze skórka po nich. Wiec narazie HIPP wygrywa.
Do ciała antyseptyczny olej kokosowy (tez na odparzenia) a dla starszaka migdałowy.
Talku już się nie stosuje, ryzyko raka szyjki u dziewczyneka co sądzisz o kosmetykach babydream z Rossmann?
-
Hej dziewczyny.
Rozglądamy się za łóżeczkiem i niby decyzja była podjęta, ale ja się ciągle waham. Może będziecie w stanie doradzić.
Podoba mi się łóżeczko klasyczne z Pinio:
http://www.pinio.com.pl/kolekcja/basic/lozeczko-120x60/219
Łóżeczko ma wyciągane 3 szczebelki, można też ściągnąć cały bok łóżeczka i np. zamontować barierkę. Zastanawiam się czy dla dziecka opcja z wyciąganymi szczebelkami jest potrzebna? Czy wystarczy ze ściągniemy bok i zamontujemy tylko taka dodatkową barierkę?
Podobają mi się też 2 łóżeczka z Ikei, ale nie ma w nich opcji wyciągnięcia kilku szczebli i stąd moja zagwozdka.