Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do antyXa zlecono najpier mi to przez immunologa a pozniej hematolog,ginekolog wpisął sobie tylko w karte. Ja biore 0,6 i miałam robione żeby ustalić czy czasem nie zmiejszyć dawki. Zostałam jednak dalej przy 0,6 zgodnie z zaleceniem hematologa.
4Me zostań na dawce 0,4-bezpiecznie, niczemu nie szkodzi...jedyny minus to kłucie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:48
4me lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Taaa a to jeszcze mi sie przypomnialo-o ile nie masz planowanej CC, ja nie mam- to jak my wyczaimy te 12h przes porodem?
Też o tym myślałam:)hehehe. Trzeba zakupić kryształowa kule.
0,4 działa przez 12 godzin a 0,6 juz 24 godziny więc wez tu badz mądry -
MaMaMi83 wrote:4me no moja też chyba uważa że przy profilaktyczne dawce nie ma potrzeby. Z tego co się orientoealam u mnie w labo koszt anty-Xa 160zl.
Jakbys kiedys chciala robic to pamiętaj, ze to trzeba dokladnie 4h po zastrzyku.
-
4me wrote:Taaa a to jeszcze mi sie przypomnialo-o ile nie masz planowanej CC, ja nie mam- to jak my wyczaimy te 12h przes porodem?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam jakas chinska bylejaka od pana Staszka na placu
Zyje i ma sie dobrze
ALe musze przyznac ze kupilam tylko 2 lata temu przed narodzinami corki, zebym miala gdzie ciuszki poprasowac.
Widze ze byla dyskusja o ruchach, wlasnie moj maluch sie bez przerwy rusza! I zaczynam sie zastanawiac czy to ok czy co sie dziejeMoze na takim etapie jestesmy ze jeszcze ma troche miejsca w brzuchu to skacze ile sie da, pozniej jak bedzie ciasniej to sie to pewnie zmieni.
-
Ja też mam taką zwykłą nie jakaś "firmową" służy mi już 9 lat. Zmieniłam tylko pokrowiec. A lubię prasowwac więc często jej używam. Myślę że jeszcze posłuży. A jak się rozleci to się pokrzycze bo ona ma super regulacje wysokości do mojego wzrostu. Jak pasuje u mamy czy teściowej to masakra takie niskie te deski.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 18:37
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Izka37 wrote:Też o tym myślałam:)hehehe. Trzeba zakupić kryształowa kule.
0,4 działa przez 12 godzin a 0,6 juz 24 godziny więc wez tu badz mądry
W sumie to ja nie mam sie czym przyjmowac bo w moim szpitalu nie ma znieczulenia wiec o czym ja tu rozmyslam
No chyba, ze to cc...
W ogole Puszek czy mi sie wydaje czy te porody to kubia sie w nocy zaczynac. Plus czy rzeczywiście zauwazyliscie, ze przy pelni rece pelne roboty czy to takie miejskie legendy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:50
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZa niedługo się okaże, sprawdziłam i pełnia wypada 18 maja
A mnie dopadło choróbsko, leczę się apapem i syropem z cebuli. Jak nie przejdzie to jutro do lekarza
U mnie to różnie z ruchami, dziś tylko leżę to mała fika ciągle ale czasem się przez cały dzień nie odezwieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 21:10
kama2784 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj u mnie 100dniowka!!! Schodzimy na wynik dwucyfrowy to już z górki
Ciasteczko777, kama2784, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, slodka100 lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
4me wrote:Mam nadzieje, ze jak wezme rano to standardowo zaczne rodzic w nocy i pewnie do kolejnego dnia sie zejdzie.
W sumie to ja nie mam sie czym przyjmowac bo w moim szpitalu nie ma znieczulenia wiec o czym ja tu rozmyslam
No chyba, ze to cc...
W ogole Puszek czy mi sie wydaje czy te porody to kubia sie w nocy zaczynac. Plus czy rzeczywiście zauwazyliscie, ze przy pelni rece pelne roboty czy to takie miejskie legendy?dość często i trafiają do nas. W nocy zaczynają się naturalnie, a w dzień zazwyczaj indukcje
4me lubi tę wiadomość
-
MaMaMi83 wrote:Ale serio czy to taki zabobon z tą pełnią?
Pierwszy raz słyszę a słyszałam już sporo zabobonów ciążowychale ja pracuje w dużym szpitalu w dużym mieście, ale to nawet starsze koleżanki mówily
-
Szczęśliwa wrzucam Ci link
http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html?m=0
Moze coś wybierzesz dla siebie.
Biały jeleń probiotic ma fajny sklad.
Ja nie zmienialam nic i używam wszystkich tych kosmetyków co przed ciążą. Jakos te kosmetyki dla kobiet w ciąży mnie nie przekonują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 22:30
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc