X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Karola wróciłam niedawno do domu,dzięki że pytasz
    Więc tak z tych fajnych wiadomości to to że z małym wszystko dobrze, waży 2550kg dalej główkowo
    A z tych gorszych to zdjął mi ten pessar i myślałam że się z bólu 💩 potem sprawdził mi szyjke i czuje już główkę i mam rozwarcie na palec
    Nie wiem jak on to liczy, pytał się czy mam 35 tydzień skończony ja mówię że no termin porodu mam 2 tygodnie później niż z Om przecież, a on ze jest juz po 36tyg...i zdjął mi go żebym 'odlezyn' czy coś nie dostała. Co do tego bólu brzucha i kręgosłupa to powiedział że to już jest ten czas i mam się teraz bardziej oswoić z tym, tym bardziej teraz po zdjęciu
    A jeśli chodzi o ten mocz to powiedzial 'ojej co tu się zadzialo w tym moczu' i tyle. Następna wizytę mam za 2 tygodnie, 10 czerwca na 19, powiedział że do tego czasu rozwarcie pewnie będzie duże
    Teraz to już wgl będę siedzieć na dupie jak na szpilkach:(

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️

Wysłany: 27 maja 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pytałam jeszcze jego zdaniem ile będzie ważył jak się urodzi to powiedział że jakieś 3kg nie więcej, zobaczymy
    A teraz leżę bo mnie napieprza ten brzuch 😏

3jvzi09ky700q2oc.png

20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelikamarta super że wszystko ok z dzidzia teraz trza leżeć i leżeć i trzymać - nie wiem skąd on Ci wymyslil 36 tyd. Jesteśmy chyba za głupie na zrozumienie niektórych lekarskich spraw 😂😂😂
    Tez wizytuje się 10.06 następnym razem, trzeba więc wytrzymać. Ja bym chciała jeszcze miesiąc 😍

Nie wiem co mi jest wstaje o 7 a spać nie mogę wieczorami ech.

Dobranoc.

anngelikamarta lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png

Wysłany: 28 maja 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Angelikamarta super że wszystko ok z dzidzia teraz trza leżeć i leżeć i trzymać - nie wiem skąd on Ci wymyslil 36 tyd. Jesteśmy chyba za głupie na zrozumienie niektórych lekarskich spraw 😂😂😂
    Tez wizytuje się 10.06 następnym razem, trzeba więc wytrzymać. Ja bym chciała jeszcze miesiąc 😍

Nie wiem co mi jest wstaje o 7 a spać nie mogę wieczorami ech.

Dobranoc.
    Bo z Om termin porodu mam na 21 czerwiec ale na drugich prenatalnych mi powiedzieli że trzeba mi zmienić na 5 lipca bo jest mniejszy czyli prawdopodobnie zaszłam w ciążę później z tymi moimi cyklami🙄 ale prowadzący ma to gdzieś chyba i liczy mi wg Om, nie zdziwie się jak za 2 tyg mi da jakieś skierowanie do szpitala 😂😂

To fajnie, nie będę sama hihi😘😋ja mam tak samo z tym że zanim usne to jest 1 potem punkt 2:50 się budzę i nie śpie gdzieś do 4-5🙄
    Branoc

3jvzi09ky700q2oc.png

20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polis piekny pokoik 🤩 o rany współczuję Wam z tymi skracajacymi się szyjkami. Chociaż w poprzedniej ciąży szyjka mi się skracala w 35 tygodniu a porod i tak musialam miec wywolywany bo byłam po terminie 41 tyg i 2 d myślałam że oszaleje od tego czekania 😉 Hiszpaneczka niezwykle ze juz w piątek będziesz tulic swoje maleństwo ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chyba już zaczyna czas bezsenności ☹️ jestem zmęczona klade się spać i sen przechodzi... I się męczę pol nocy. Nad ranem zasypiam i o 8 Alicja robi mi pobudke

• mikaja Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AngelikaMarta dobrze ze z dzidkiem ok. Oby wszystko jeszcze wytrzymało :)

Próbowałam wcześniej coś napisac ale non stop mnie wywalało.
    Mam już mamę i brata w domu jupi :D

3 lata temu o tej porze mialam już 4-5cm rozwarcia i siedziałam pod oksy :D ah wspomnień czar :D

anngelikamarta, kinga27.30 lubią tę wiadomość

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dziewczyny jest tutaj któraś z was?
    Właśnie przed chwilą byłam w łazience na siku i przy podcieraniu miała zabarwiony na różowo papier. Taka rozwodniona, jasnorózawa krew. Trzy razy jak sie podtarłam to była, później już nie. Umyłam się, wysikałam jeszcze raz i papier był czysty, wkładka po całym dniu również. Nic mnie nie boli, podbrzusze krocze ok, ruchy czuję.
    Miałam dzisiaj wizytę u lekarza prowadzącego - usg i badanie, wszystko okej, nic nie bolało ( była to godzina 15). Wyszło jedynie, że szyjka mi się skróciła na około 2,6 cm. Więc zalecił wziąż luteine dopochwowo. Około 23 zaaplikowałam sobie palcem luteinę i przy aplikacji poczułam dyskomfort, uszczypnięcie. Dodatkowo około 21 miałam problemy z zaparciem, więc wiadomo, ponapinało się.
    Nie wiem kurcze co robić, nie chce panikować, ale boje się, że może się coś dziać złego ;/ Wyjazd na IP wiąże się dla mnie z budzeniem połowy rodziny lub wzywaniem karetki. Nie jestem w stanie dojechać sama do szpitala, który mam oddalony o minimum 30 km. Jutro przyjmuje mój lekarz w przychodni, ale nie wiem czy uda mi sie wbić między pacjentkami i czy w ogóle jest sens robić raban... Nie chce tez do niego dzwonić w nocy, bo troche zakrwawiłam... Co byście robiły? Ja panikuję już ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to podrażnienie po badaniu? Tka aa w którym jesteś tygodniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja może teraz w końcu trochę odpoczniesz 😉

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka w skończonym 32 tc. Zaczynam 33 tydzień.
    Mam wrażenie, że to po tej luteinie (na początku ciązy tez miałam taki epizod chwilowy). Teraz byłam zwnou w łazience sikać i papier czysty. Biorę też acard i heparynę, więc w ogóle łatwiej krwawię. Też mozliwe, że to po badaniu. No kilka czynników się złożyło.

Kurcze mąż mnie wkurzył ;/ On już śpi, więc go delikatnie budze, zeby zapytac co on o tym myśli - a on sie mnie pyta co to znaczy "trochę" wiec wyjasniam, a on na to " no to nie ma co panikować, pewnie po tej luteinie" i zaczął chrapać :( Nie mam serca go budzić, bo za 4 h wstaje do pracy ;/

Jejku ja już mam dośc tego wszystkiego :(

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tka , może to po badaniu bo ja przy przyjęciu do szpitala jak mnie babka zbadała to normalnie miałam krew wymieszana z żelem usg i ona mi powiedziała ze to normalne i do 3 czy 4 dni utrzymywało mi się plamienie/brudzenie ale zmieniało barwę na coraz ciemniejsza: myśle ze skoro miałaś dziś wizytę i było ok to chyba można „spokojnie” obserwować ? Dodatkowo mogłaś tez zahaczyć luteina, aplikowalas palcem czy tym podajnikiem? Bo podobno podajnika nie należy używać bo właśnie łatwo się skaleczyć nim w środku

Edit : doczytałam ze palcem . Staraj się urspokoic i obserwuj co się będzie działo dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 01:54

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie, czemu takie 'akcje" zawsze muszą dziać się nocą?

Trochę się uspokoiłam - była dzis wizyta, nic mnie nie boli, mała się rusza. Powodów plamienia, które są niegroźne może być kilka: badanie, luteina, zaparcie.
    Samo 'krwawienie' trwało moment, juz go nie ma i gdybym nie spojrzała, aukurat wtedy na papier to nawet bym tego nie uchwyciła. No i podobną sytuację miałam po zaaplikowaniu luteiny te kilka miesięcy temu, na poczatku ciązy - chociaż wtedy robiłam to aplikatorem. Jednak juz przy dzisiejszym zaaplikowaniu poczułam dyskomfort, jakbym była "bardzo sucha" i wciskała przez chwilę cos na siłę, musze zacząć uzywac żelu.
    Jutro i tak idę do przychodni na szczepionkę, więc może uda mi się zpłapać lekarza i zapytam.
    Dzięki dziewczyny!

W ogóle koszmarny ostatni tydzień mam i kompletnie nie mam ochoty na nic. A dzisiaj to 'plamienie' mnie jakoś dobiło. Mam jakiegoś psychicznego doła, czuję stres związany z porodem i niepewnością, zalewają mnie fale lęku. Dodatkowo dochodzą wszelkie dolegliwości fizyczne ;/ Jak ja już bym chciała koniec lipca, żeby było po wszystkim... Zazdroszcze tym, które maja terminy na początek lipca, szybciej będziecie miały donoszone bobasy i jak urodzicie wcześniej lub o czasie to będziecie szybciej po!

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widze, że chociaż Ty Sylka i Panna_Justyna jesteście na tym etapie co i ja, fajnie, że nie jestem sama ;-)

Dzisiaj to chyba już nie usnę !

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tka myślę, że to po luteinie, może palcem podraznilas - napisz jak wstaniesz 😘
    Ja miałam zły sen więc też już po spaniu. Jej napędzają nam się myśli, jest coraz trudniej, widze że przygnębienie to już norma ech 😘 myślę że podświadomie każda już myśli, boi się żeby tylko było wszystko ok taka już nasza natura.
    Mikaja ale super teraz to masz wsparcie😀 to dziś masz imprezkę urodzinowa dziecka - sto lat🎂! I dużo zdrówka oraz spełnienia wszystkich marzeń, bo te dziecięce są takie piękne!
    Drobinka91 z tą szyjka wcale nie jest tak chyba źle, odpoczywaj sobie i relaksu napewno będzie ok.
    Już nie długo ale jeszcze nie czas.

Hiszpanaka piątek wow 😍 czekamy! 😘

Angelikamarta z tymi terminami tak jest dziwnie właśnie, mój gin pierwszy jaki ustalił to 08.07 po I prenatalnych wyszło że 05.07 i tego ja osobiście się trzymam! Potem mój mówi że duże dziecko itd... 1.07 a jak był na urlopie to inny powiedział że coś mam złe policzone i ostatnia miesiączka to już nie była miesiączka (była jak fix akurat pamiętam) i że na bank urodze do 22.06. Także terminów a terminów tylko straszą i napędzają. W weekend wypiore walizkę 😀

O Mały zaczął swoje tańce 😍 ale ciągnie dziś! Dziś idę na szkole rodzenia a jutro spotykam się z moją położna co chce by była ze mną przy porodzie 😀

Miłego dnia kobietki! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 05:55

relgupjy0emg7fv2.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dziewczyny. 😘
    Narazie tak zrobię, spytam mojego lekarza o luteinę i będę leżeć. Gorzej jak mi powie, że mi nie przepisze bo coś tam. 😉 Wtedy będę musiała chodzić do innego po receptę na nią. Zobaczymy jak to będzie..

Co do snu, to też nie mogę spać. Codziennie chodzę spać późno, a wstaję ciągle między 6-7:30, niezależnie o której się położę. A dziś to się tak wierciłam, strasznie gorąco mi było i się w końcu wkurzyłam i rozebrałam i śpię tzn spałam nago. 😁
    A teraz będę się zbierać do labo na mocz i morfologie, mąż obiecał że dziś wstanie- zobaczymy 🙈😁

Miłego dnia ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 06:36

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tk_aa widze noc z adrenaliną. Mam nadziejje ze wszystko ok. Tak jak piszecie,to moze byc luteina wiec luz. A jakby sie cos dzialo to ....spokojnie,zawsze zdazysz dojechac do szpitala,dzieci nie wypadają az tak szybko 😁
    Angelika to fajnie ze z moczem okej, balam sie ze cos Ci tam wypatrzy.
    Casjo kot je sparzoną pierś (albo inne surowe mieso) bo tak mi kazali dawac w fundacji jako uzupełnienie...to daje. Ale co z tego jak te szaszetki tanie maja cos co uzaleznia tego kota.
    Z terminami mi tez cos mieszali,bo mialam 2 krwawienia w ciagu 3 tygodni i nie wiadomo ktory to okres, zaczeli to analizowac ,liczyc,mierzyc dziecko ale chyba stanelo ze jednak mam dobrze policzone. Ja to i tak zlałam w końcu i dr tez przestal gadac o tym.
    Ja tu w ogole widze ukryte czerwcówki,czemu mnie stresujecie?! Hiszpaneczka,co to ma byc? 🤪

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana .Ja podaje sobie luteiny już bardzo długo i takich akcji nie miałam ale ja mam paznokcie poodgryzane wiec....😊 ale wiem ze jak ma się dłuższe paznokcie to może się zdążyć zadrasniecie bo paznokieć tępy nie jest a tam wszystko ukrwienie jest więc może dojść do takiego incydentu.

U mnie dzisiaj deszcz i o 20 mam wizyte

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn usiłuje wydrapac dziure w moim boku🙁Napierdziela rekami i nogami po prawej stronie jak gryzoń w akwarium🤪

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daj się Karola, nie daj! Przegon gryzonia 😂😂😂

JaSzczurek lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ