X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam też plan, żeby dać małemu odespać poród i budzić go naprawdę co godzinę, półtorej na jedzenie. Bo wciąż trzymam się nadziei, że tym razem mi nie zabiorą dziecka po porodzie.. A mała jak już w końcu do mnie trafiła to w dzień mogła spać jak mops, ale faktycznie w nocy budziła się co 1,5 godz

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Moja spadla z wagi ponad pół kg i kazali wdrozyc mm i przetrzymali nas dodatkowy dzień w szpitalu co dla mnie było dramatem bo wiedziałam że w szpitalu laktacja się nie ruszy
    A potem się udało kp?

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko święta, dwójeczka nadciąga jak burza z zachodu, a stary zadekowal się w wannie.. Tak ważna rzecz dla ciężarnej i trzeba czekać. Skandal.

xgirl lubi tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Mam też plan, żeby dać małemu odespać poród i budzić go naprawdę co godzinę, półtorej na jedzenie. Bo wciąż trzymam się nadziei, że tym razem mi nie zabiorą dziecka po porodzie.. A mała jak już w końcu do mnie trafiła to w dzień mogła spać jak mops, ale faktycznie w nocy budziła się co 1,5 godz
    Ja tez tak bede robiła, jak najwięcej cycka, zeby rozbujac laktacje.
    Tak musle po co polozne każa zapisywac kupki jak na piersi jedne dzieci robia 4 kupy dziennie a inne raz na tydzień(serio)

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas urodzony 3810, w 2.dobie przy wypisie 3380, a w 23. dobie dopiero miał 4060.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kupami to jest masakra. Tylko się stresuje młode matki.

• Lolla Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem pozytywnie nastawiona na kp. Nie mam smoczka, nie kupowałam butelek. Zobaczymy jak to będzie. Najwyżej mąż na szybko dokupi. Przy córce miałam dwie butelki, używane tylko podczas moich wyjść. Mleko modyfikowane kupiłam jedno. Przeterminowalo się, nigdy nie odkryte. Oby i tym razem tak dobrze było. Współczuję kobietom, które mają problemy z kp. Tego noszenia butelek, mleka, wyparzania, butelek itd. No i wydanych na to wszystko pieniędzy.

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bylam w szoku,ze takie małe dziecko tyle sra

xgirl lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla wrote:
    KasiaLukasia nie wiem w jakiej dzielnicy mieszkasz, ale ja też w Warszawie i chyba mam więcej szczęścia, bo prawie zawsze ktoś ustepuje mi w komunikacji. Najgorzej jest rano jak korpo ludzie jadą do pracy.. Każdy wpatrzony w okno lub smartfona. Zmęczeni, bo czeka ich wiele godzin siedzenia za biurkiem. Tak to raczej ktoś ustepuje, często właśnie babcie chcą. W kolejkach gorzej, ale czasem trafi się, że wpuszcza. Ostatnio ustawiłam się za zakonnica i narobiła krzyku na pół sklepu, żeby mnie wszyscy na pewno przepuscili. 😂
    .

Mieszkam na Bemowie (które, poza bijatykami o miejsce w kolejkach, uwielbiam!) a kursuje najczęściej do szpitala na Starynkiewicza i do Medicover na Jerozolimskich :) Pozdrawiam sąsiadkę ☺️

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet smółki nie widziałam, bo mąż to w szpitalu ogarniał :D Pamiętam tylko jego 'ja pierdole' :D

xgirl lubi tę wiadomość

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans nawet nie chodzi o to,że nie chcę tylko jakoś tak zapomniałam o tym.Może dlatego,że dzieci z którymi mam do czynienia przez ostatnie lata-są bezsmoczkowe i jakoś tak nie myślałam o tym ;) Dziś sobie chodziłam po sklepie dziecięcym i tak mi się rzuciły w oczy smoczki i właśnie się zastanawiałam,czy potrzebuję 😉

Dziewczyny a jakie mleko polecacie? Kurde ja nie mam zielonego pojęcia,które ma dobry skład 🙉 Widziałam tu na półkach z Hippa-macie pojęcie,czy jest to mleko godne polecenia ?

Mikaja mi mała od chyba 1,5yg.naciska na szyjkę-kutwa jak to boli...

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Danio Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli padł temat karmienia. Jezeli będzie potrzeba karmienia mm jakie najlepiej wybrać? Chodzi mi o konkretną markę i rodzaj. Macie jakieś informacje w tym temacie? Słyszałam ze jakas tam firma robi najbardziej zblizone do mleka matki ale nie mogę teraz odnaleźć tej informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 22:13

oar843r8ab1t8zh2.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mój młody był na Hipp i ja polecam, ale z mlekiem nie ma reguly, bo nie wiadomo, co dziecku podpasuje, a one maja inne sklady. Polski Hipp ma lepszy sklad niz angielski na pewno - i jest przede wszystki mniej słodki w smaku. Moj na szczescie nigdy polskim Hippem na 'wakacjach' nie gardzil. Mam jednak znajoma, ktora przeleciala wiele mm i skonczyla z jakims tanim rossmanowskim za 17zl ;p

Ja jednak teraz ide za ciosem i dla malej mam do szpitala 2 butelki juz gotowego tez Hipp i planuje od niego zaczac jesli bedzie potrzeba.

Danio jak sie widzialo sklad mleka matki a mm, to sie wie, ze nia m opcji temu dorownac :D

To tak tylko dla pobieznego porownania:
    https://parentingpatch.com/wp-content/uploads/2012/08/2012-08-04-Breast-Milk-Composition-Versus-Formula-Ingredients-2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 22:19

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie jestem mocna w temacie mleka, więc też chętnie poczytam Wasze opinie. W szpitalu dawali Bebilon to i ja kupiłam Bebilon. Teraz tak samo.. Rok wcześniej w tym samym szpitalu dawali Nan. Wszystko zależy kto wygra przetarg 😋

• mikaja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mi tak mlody naciskal, ale no do tego 38+3 gdzie zaczela sie indukcja nic sie nie zadzialo. Teraz mala czasem naciska, czasem nie..zobaczymy :P W tej ciazy bede zapewne dluzej, bo nie ma koniecznosci rozwiazania jej wczesniej.

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    .

Mieszkam na Bemowie (które, poza bijatykami o miejsce w kolejkach, uwielbiam!) a kursuje najczęściej do szpitala na Starynkiewicza i do Medicover na Jerozolimskich :) Pozdrawiam sąsiadkę ☺️

Oo, 17 lat mieszkałam na Bemowie. 😊

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea niestety mm rozleniwilo moje dziecko i mimo walki po półtora miesiąca się poddałam. Strasznie przykro mi bylo ze ona nie chciała moich cyckow. Tak płakała przy przystawianiu... Laktator dodatkowo mnie dolowal bo prawie nic nie ściągalam. Zastanawiam się czy można odmówić podania mm w szpitalu

• mikaja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie parę linków:

https://czytajsklad.com/mlekomodyfikowanemm/

http://rozszerzaniediety.pl/mleko-modyfikowane-sklad/

Wychodzi, ze ten CapriCare jest wart uwagi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 22:26

Danio lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo dawaj koniecznie znac jak ksiazka :D I udalo sie z kupa czy maz jescze okupuje lazienke? :o

Mikaja super ta tabelka z mlekiem matki i sztucznym. U mnie na porodowce wisi dokladnie taka sama mega wielka na scianie :)

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja jaki masz w końcu ten materac do Tiny Love?

‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ