Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ago91 wrote:Jak sobie dziewczyny radzicie w te upały?
Ja całkiem normalnie funkcjonujeprzyzwyczajona jestem po 4 latach w Hiszpanii
. Gdyby nie ciążowe obrzeki to byłoby cacy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 12:49
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualnyJa myślałam że całkiem nieźle, ale po wczorajszym omdleniu jestem uziemiona w domu, a muszę iść zrobić morfologie ogólnie nie byłoby problemu tylko Alicji nie mam z kim zostawić. Podobno w piątek ma być chłodniej więc poczekam może wtedy się uda 😉 a gołąbki jem zawsze z ziemniakami i koperkiem. Właśnie dzisiaj mam na obiad 😉
-
nick nieaktualny
-
Kurczę, ja też nie wiem na jaki termin się zdecydować jeśli dotrwam, albo mam do wyboru w 38+4 we wtorek albo 39+1 w sobotę. Niby im później tym lepiej, ale sama nie wiem.. 🤔
X, też Ci zazdroszczę, że już spotkasz się z córką 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 13:14
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
JaSzczurek wrote:A mówili jaki jest powód tego, że mała nie umie jeść? Wcześniactwo? Myślałam, że maluchy z 35 tygodnia już normalnie jedzą.
Tak wczesniactwo. Mówią że do dla takich maluszków ciężko jest ssać pierś a tym bardziej że była na intensywnej terapii przez pierwsze doby więc tak dawali odrazu przez sonde -
Ok dziewczyny nie chciałam pisać odrazu bo głupieje w tej ciazy, metoda badań i tym co trzeba, co jest konieczne a co nie itd... Pewnie każda z Was tak ma szczególnie teraz na finiszu. Mój Gino jest dalej na urlopie i dziś na to ktg przyszła lekarka 70+ zaczęła krzywić się że tętno dziecka za wysokie (przy ruchu 160) no i że ona nie wie, że w sumie skurczow zero. Już byłam przerażona tym tetnem a raczej sposobem przekazania informacji ale ok. Kazała mi się położyć podotykala brzuch mówi "tylko trzy palce, malo" więc ja pytam co oznacza to tętno i to mało, a ona ze daleko do porodu i pewnie będę miała wywoływanie, że szyjka zamknięta itd. Uwierzcie mi pierwszy raz zabrakło mi słów, wyszłam przerażona ale też powtarzałam sobie żeby nie panikować. Dopiero nie dawno mój czarny ciążowy mózg zaczął działać i myśl o swojej położnej i telefonie do niej po 3 minutach rozmowy kobieta uspokoiła mnie mówić że tętno przy ruchy 160 jest super, że nie da się przez brzuch zbadać szyjki macicy że bez usg to nie możliwe i że zaprasza mnie w czwartek na badanie do niej na oddział. Ale co ta znachorko-lekarka ze mną zrobiła to nikt chyba przez całą ciążę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny33Sylwia wrote:Ok dziewczyny nie chciałam pisać odrazu bo głupieje w tej ciazy, metoda badań i tym co trzeba, co jest konieczne a co nie itd... Pewnie każda z Was tak ma szczególnie teraz na finiszu. Mój Gino jest dalej na urlopie i dziś na to ktg przyszła lekarka 70+ zaczęła krzywić się że tętno dziecka za wysokie (przy ruchu 160) no i że ona nie wie, że w sumie skurczow zero. Już byłam przerażona tym tetnem a raczej sposobem przekazania informacji ale ok. Kazała mi się położyć podotykala brzuch mówi "tylko trzy palce, malo" więc ja pytam co oznacza to tętno i to mało, a ona ze daleko do porodu i pewnie będę miała wywoływanie, że szyjka zamknięta itd. Uwierzcie mi pierwszy raz zabrakło mi słów, wyszłam przerażona ale też powtarzałam sobie żeby nie panikować. Dopiero nie dawno mój czarny ciążowy mózg zaczął działać i myśl o swojej położnej i telefonie do niej po 3 minutach rozmowy kobieta uspokoiła mnie mówić że tętno przy ruchy 160 jest super, że nie da się przez brzuch zbadać szyjki macicy że bez usg to nie możliwe i że zaprasza mnie w czwartek na badanie do niej na oddział. Ale co ta znachorko-lekarka ze mną zrobiła to nikt chyba przez całą ciążę
-
nick nieaktualny
-
Hm... w takim razie chyba też wybiorę 39+1, jeśli nie urodzę wcześniej sama, to dam chociaż szansę akcji się rozkręcić. 😉 Ciało i mózg mówi 38+4, a serce 39+1 dla dobra dziecka 😅🙈
Zobaczymy jeszcze co powie lekarz po dokładnym usg 5 lipca.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
nick nieaktualnymikka86 wrote:dzieewczyny z czym jecie gołąbki??? tzn jako samodzielne danie ,czy może z ziemniakami i jakąś sałatką??
Kamsza malutka chwila moment i zalapie ssanie,czasem nawet donoszone nie kumają o co cho.
Xgirl to jeszcze troszke i skończy sie ciąża! Raz na zawsze🙄
Kurwa ale upał, to jest jakies przegięcieKamsza lubi tę wiadomość
-
Sylka135 wrote:Oj Kamsza ile Ty kobieto musisz przejść
Ale ważne że mogę być z małą cały czas. Dzięki niej nieodczuwam dyskomfortu jeśli chodzi o cc. Mała wynagradza mi wszystko
A wiem że niedługo będzie wogole super i będziemy wszyscy razem w domu 😊😊Sylka135, JaSzczurek lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, Ada mikrus 2,6 kg więc powinna jeszcze siedzieć w brzuniu do terminu, żeby przytyć. I jak mi się spieszylo, tak już mi się nie spieszy, niech maluch rosnie spokojnie. Oczywiście trochę się zestresowalam pomiarami, bo jest do tyłu, ale w sumie jak sobie przypominam to samo było z Mirą i generalnie dużych dzieci nie będę rodzic więc chyba nie będę się zmartwiać niepotrzebnie.
33Sylwia, Kamsza, Sylka135, Eluska, mikaja, ines. lubią tę wiadomość
-
Xgril ale super z tymi wydobycinami u Ciebie, pewnie się doczekać nie możesz 😁
Kamsza super pozytywne podejście ah! 😍😍😍😍
Eluska no dziś czekam na to ciasto!
A co do lekarki to nie wiem skąd u niej tyle ciężarnych... Porażka! Chyba że wszystkie takie jak ja z przypadku.