Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma musisz podejść do tego wszystkiego na spokojnie bo jak masz się denerwować i karmienie sprawia Ci ból to daj mm ja bym tak zrobiła. Masz być jedna z najszczesliwszy kobiet na ziemi właśnie urodziła Ci się piękna córka i masz ten czas zapamiętać jako najlepszy a swoim życiu a nie jako ból i rozpacz.
Co do teściowej to współczuję moja była wczoraj o najchętniej zabronilabym jej kontaktu z mąłą tak mnie drażni ale wiem że nie mogę. Ale jak ona sie patrzy na Anię mówi do niej to normalnie się we mnie gotuje. -
Ja nie wybudzam. Nawet nie wiem już o których godzinach on je.. Jest taki kochany, nawet nie płacze. Czasem jak mu zabiorę cyca w połowie, bo muszę do małej to też idzie od razu spać. W ogóle mam wrażenie, że w nocy chodzę non stop. Jak nie jedno, to drugie.
-
nick nieaktualnyEmma jezeli nie placze i przybiera to soe najada. Z tym przystawianiem to fakt,wez doradce bo sama chyba niendojdziesz do tego co jest nie tak. Jak dla mnie,to zwyczajnie brodawki się jeszcze nie przyzwyczaiły. Z ręką na sercu,mi od tygodnia dopiero karmienie nie sprawia dyskomfortu a mały ma 6 tygodni. Rez mialam.etap szpilek i nawet dotyk materiału powodował ból,jak sie wycierałam recznikiem to tak,zeby sutka nie dotknąć bo mi sie ciemno przed oczami z bólu robiło. Do tego przy karmienij az wykręcałam stopy z bólu i zasiskałam zeby . Ale wiesz co? Przeszło w końcu. U Ciebie też przejdzie!Nie poddawaj sie i nie wątp w siebie.
Wietrz piersi,smaruj mlekiem/lanoliną/wit a+e czy co tam Ci przynosi ulge a tym ,ze sie wydaje ze nie lepi sie nie przejmuj bo leci! Piersi moga byc nawet workowate przez pare dni ,pokarm nie bedzie zalewał dziecka ale on tam jest!Głodne dziecko poznasz od razu. -
nick nieaktualnyCasjo ja tez zabieram cyca jak musze,ale nie ma ryku z tego powodu jak Mikaja ma.
W ogole zaczelam karmic z obydwu cyców z jednego boku. Lezac na lewym karmie z jednej i drugiej piersi i jest to super wygodne bo nie musze sie przewalac na drugi bok a grozi to nie raz ulaniem albo zgubieniem.dziecka w łóżku w nocy😂Czasem źle celne Małym zaspana😁 -
Casjo ja też mam wrażenie że w nocy w ogóle nie śpię. I teraz zdecydowanie częściej budzi się starsza niż młodsza. Szuka mnie czy na pewno jestem i to ja koniecznie musze jej zrobić butle z mlekiem, mąż nie może bo jest histeria. Między dziewczynami jest różnica 2 lata i 3 miesiące. Co do naszej relacji to co napisała Twoja koleżanka że wiele się zmieniło dla starszaków, zdaję sobie z tego sprawę dlatego jak tylko mąż jest w domu to biorę starszą i idziemy np. Do sąsiadki same jak wcześniej, albo jadę z nią na zakupy tylko z nią. Naprawdę jest mi mega ciężko, nie mam nikogo do pomocy no ale nikt nie mówił że będzie lekko. Tak samo nie wiem czy robię dobrze ale nie angażuje starszej do pomocy przy młodszej to nie jest jej obowiązek, tak samo nie chwalę jej zbyt często jak przytula się czy głaszcze Flo staram się przejść z tym do normalności. Jak kładę Flo na kanapę to pytam starszej czy też chce się położyć pod kocykiem i jak chcę to mówię że mam dwa maluszki, moje dwie dzidzie itp...wierze że to wszystko w końcu ruszy w dobrą stronę.
Dzisiaj w nocy mega się przeraziłam. Flo przez sen zwymiotowała...i to tak konkretnie i gdyby nie to że śpimy razem to by się usiła..jak mnie tak zarzygała to od razu się obudziłam ale gdyby spała sama w swoim łóżeczku to bym nawet nie wiedziała. Szybko obudziłam męża i zaczął jej udzielać pomocy na szczęście szybko zaczęła oddychać ale noc już z głowy
[/url]
PCOS, dkp -
Witam mój też się dzisiaj z zygal ale rano odbiło mu się a potem mu nosem i buzia poszło
🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Teraz śpi a ja za obiad się biore -
Jedziemy z mąłą pierwszy raz na działkę 😁 ale się cieszę 🥰
xgirl, Sylka135, JaSzczurek, Kamsza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój od czasu do czasu też tak porządnie ulewa,czasami to mam wrażenie że wyrzyga wszystko co zjadł, ale jakoś się tym nie przejmuje,nic mu się nie dzieje,nie dusi się,nie traci oddechu, a że se od czasu do czasu porządnie rzygnie,to chyba nic takiego 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 09:18
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
nick nieaktualny
-
Ja nie budzę. Dzisiaj się budził w nocy co godzinę, także ten...
Karmienie mnie boli już tylko na początku jak zasysa. Potem już przechodzi, ale też miałam ochotę gryźć ściany przez pierwsze kilka dni. 🙄
Jacek też ulewa, ale póki co jeszcze nie tak jak Starszaki. Ich musiałam kilka razy dziennie przebierać, siebie też i wycierać podłogi, bo to już bardziej chlustanie było. Przeszło koło roku jak ręką odjął. A przybierali dobrze.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Moja tesciowa jest mega agresywna.. Ton jej glosu, to jak sie do innych odnosi.. porazka😒 Z Hannah,,rozmawia'' bardzo fajnie ale jak w miedzyczasie odezwie sie do innych to masakra. Ostatnio w ogrodzie facet zamknal brame troche glosniej to ta ryknela na niego, zwyzywala od dupkow i ze zaraz to zglosi (ciekawe kurwa gdzie🤦🤦🤦🤦) trzymajac Mala na rekach. Ta az podskoczyla, tak sie wystraszyla jej tonu😠🤦
Rozmowy z nia nic nie daja, ta kobieta nic nie jarzy. Bardzo niechetnie do niej jezdze a jak zbliza sie do niej to mnie jasna cholera trafia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 10:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
xgirl wrote:Z jakiego powodu?
Ja mam to samo:/
Wiesz co ja się jakoś specjalnie nad tym nie zastanawiałam porostu mi gul skacze jak się zbliża do małej ale myślę że chodzi o relacje jakie panują w tej rodzinie. Moja teściowa bardzo faworyzuje mojego męża a jego starszy brat mógłby dla niej nie istnieć i tak samo będzie z wnukami już to widać tamte po 5 minutach jej przeszkadzają a Ania będzie faworyzowana. -
LidziA89 wrote:Wiesz co ja się jakoś specjalnie nad tym nie zastanawiałam porostu mi gul skacze jak się zbliża do małej ale myślę że chodzi o relacje jakie panują w tej rodzinie. Moja teściowa bardzo faworyzuje mojego męża a jego starszy brat mógłby dla niej nie istnieć i tak samo będzie z wnukami już to widać tamte po 5 minutach jej przeszkadzają a Ania będzie faworyzowana.
Karola to se ja bierz. Glupie babsko😆 -
KarolaJJ wrote:Adria a co robisz na obiad? Ja mam smaka na pyry z gzikiem ale przyda sie cos jeszcze