X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma musisz podejść do tego wszystkiego na spokojnie bo jak masz się denerwować i karmienie sprawia Ci ból to daj mm ja bym tak zrobiła. Masz być jedna z najszczesliwszy kobiet na ziemi właśnie urodziła Ci się piękna córka i masz ten czas zapamiętać jako najlepszy a swoim życiu a nie jako ból i rozpacz.

Co do teściowej to współczuję moja była wczoraj o najchętniej zabronilabym jej kontaktu z mąłą tak mnie drażni ale wiem że nie mogę. Ale jak ona sie patrzy na Anię mówi do niej to normalnie się we mnie gotuje.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 27 lipca 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wybudzam. Nawet nie wiem już o których godzinach on je.. Jest taki kochany, nawet nie płacze. Czasem jak mu zabiorę cyca w połowie, bo muszę do małej to też idzie od razu spać. W ogóle mam wrażenie, że w nocy chodzę non stop. Jak nie jedno, to drugie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma jezeli nie placze i przybiera to soe najada. Z tym przystawianiem to fakt,wez doradce bo sama chyba niendojdziesz do tego co jest nie tak. Jak dla mnie,to zwyczajnie brodawki się jeszcze nie przyzwyczaiły. Z ręką na sercu,mi od tygodnia dopiero karmienie nie sprawia dyskomfortu a mały ma 6 tygodni. Rez mialam.etap szpilek i nawet dotyk materiału powodował ból,jak sie wycierałam recznikiem to tak,zeby sutka nie dotknąć bo mi sie ciemno przed oczami z bólu robiło. Do tego przy karmienij az wykręcałam stopy z bólu i zasiskałam zeby . Ale wiesz co? Przeszło w końcu. U Ciebie też przejdzie!Nie poddawaj sie i nie wątp w siebie.
    Wietrz piersi,smaruj mlekiem/lanoliną/wit a+e czy co tam Ci przynosi ulge a tym ,ze sie wydaje ze nie lepi sie nie przejmuj bo leci! Piersi moga byc nawet workowate przez pare dni ,pokarm nie bedzie zalewał dziecka ale on tam jest!Głodne dziecko poznasz od razu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo ja tez zabieram cyca jak musze,ale nie ma ryku z tego powodu jak Mikaja ma.
    W ogole zaczelam karmic z obydwu cyców z jednego boku. Lezac na lewym karmie z jednej i drugiej piersi i jest to super wygodne bo nie musze sie przewalac na drugi bok a grozi to nie raz ulaniem albo zgubieniem.dziecka w łóżku w nocy😂Czasem źle celne Małym zaspana😁

• Kajtolo Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo ja też mam wrażenie że w nocy w ogóle nie śpię. I teraz zdecydowanie częściej budzi się starsza niż młodsza. Szuka mnie czy na pewno jestem i to ja koniecznie musze jej zrobić butle z mlekiem, mąż nie może bo jest histeria. Między dziewczynami jest różnica 2 lata i 3 miesiące. Co do naszej relacji to co napisała Twoja koleżanka że wiele się zmieniło dla starszaków, zdaję sobie z tego sprawę dlatego jak tylko mąż jest w domu to biorę starszą i idziemy np. Do sąsiadki same jak wcześniej, albo jadę z nią na zakupy tylko z nią. Naprawdę jest mi mega ciężko, nie mam nikogo do pomocy no ale nikt nie mówił że będzie lekko. Tak samo nie wiem czy robię dobrze ale nie angażuje starszej do pomocy przy młodszej to nie jest jej obowiązek, tak samo nie chwalę jej zbyt często jak przytula się czy głaszcze Flo staram się przejść z tym do normalności. Jak kładę Flo na kanapę to pytam starszej czy też chce się położyć pod kocykiem i jak chcę to mówię że mam dwa maluszki, moje dwie dzidzie itp...wierze że to wszystko w końcu ruszy w dobrą stronę.

Dzisiaj w nocy mega się przeraziłam. Flo przez sen zwymiotowała...i to tak konkretnie i gdyby nie to że śpimy razem to by się usiła..jak mnie tak zarzygała to od razu się obudziłam ale gdyby spała sama w swoim łóżeczku to bym nawet nie wiedziała. Szybko obudziłam męża i zaczął jej udzielać pomocy na szczęście szybko zaczęła oddychać ale noc już z głowy

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • Adria Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mój też się dzisiaj z zygal ale rano odbiło mu się a potem mu nosem i buzia poszło

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Teraz śpi a ja za obiad się biore

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy z mąłą pierwszy raz na działkę 😁 ale się cieszę 🥰

xgirl, Sylka135, JaSzczurek, Kamsza lubią tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 27 lipca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Ale jak ona sie patrzy na Anię mówi do niej to normalnie się we mnie gotuje.
    Z jakiego powodu?
    Ja mam to samo:/

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria a co robisz na obiad? Ja mam smaka na pyry z gzikiem ale przyda sie cos jeszcze

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj do nas przyjechała babcia, która z nią była pół na pół z mężem jak byłam w szpitalu i też ledwo ją zobaczyła to już marudzi. A teraz nie może się w zasadzie zdecydować czy jęczeć za mną, czy za nią.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od czasu do czasu też tak porządnie ulewa,czasami to mam wrażenie że wyrzyga wszystko co zjadł, ale jakoś się tym nie przejmuje,nic mu się nie dzieje,nie dusi się,nie traci oddechu, a że se od czasu do czasu porządnie rzygnie,to chyba nic takiego 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 09:18

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ ja mam zdecydowanie za małe cycki na takie manewry 😜

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia też tak miałam przy pierwszym dziecku. Teściowa nie robila nic złego a mnie szlag trafial jak tylko się zblizala do malej. Nie wiem czemu tak na mnie działala. Teraz będzie we wtorek ciekawe czy też bede miala podobne odczucia 😉

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie budzę. Dzisiaj się budził w nocy co godzinę, także ten...
    Karmienie mnie boli już tylko na początku jak zasysa. Potem już przechodzi, ale też miałam ochotę gryźć ściany przez pierwsze kilka dni. 🙄
    Jacek też ulewa, ale póki co jeszcze nie tak jak Starszaki. Ich musiałam kilka razy dziennie przebierać, siebie też i wycierać podłogi, bo to już bardziej chlustanie było. Przeszło koło roku jak ręką odjął. A przybierali dobrze.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa jest mega agresywna.. Ton jej glosu, to jak sie do innych odnosi.. porazka😒 Z Hannah,,rozmawia'' bardzo fajnie ale jak w miedzyczasie odezwie sie do innych to masakra. Ostatnio w ogrodzie facet zamknal brame troche glosniej to ta ryknela na niego, zwyzywala od dupkow i ze zaraz to zglosi (ciekawe kurwa gdzie🤦🤦🤦🤦) trzymajac Mala na rekach. Ta az podskoczyla, tak sie wystraszyla jej tonu😠🤦
    Rozmowy z nia nic nie daja, ta kobieta nic nie jarzy. Bardzo niechetnie do niej jezdze a jak zbliza sie do niej to mnie jasna cholera trafia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 10:22

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl teściowa moze ma wkesle😁🤣Moze przejdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga,juz ją lubie😁

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Z jakiego powodu?
    Ja mam to samo:/

Wiesz co ja się jakoś specjalnie nad tym nie zastanawiałam porostu mi gul skacze jak się zbliża do małej ale myślę że chodzi o relacje jakie panują w tej rodzinie. Moja teściowa bardzo faworyzuje mojego męża a jego starszy brat mógłby dla niej nie istnieć i tak samo będzie z wnukami już to widać tamte po 5 minutach jej przeszkadzają a Ania będzie faworyzowana.

klz9h3715pahxfmg.png

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Wiesz co ja się jakoś specjalnie nad tym nie zastanawiałam porostu mi gul skacze jak się zbliża do małej ale myślę że chodzi o relacje jakie panują w tej rodzinie. Moja teściowa bardzo faworyzuje mojego męża a jego starszy brat mógłby dla niej nie istnieć i tak samo będzie z wnukami już to widać tamte po 5 minutach jej przeszkadzają a Ania będzie faworyzowana.
    Jak tak mozna?🤷😲

Karola to se ja bierz. Glupie babsko😆

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Adria a co robisz na obiad? Ja mam smaka na pyry z gzikiem ale przyda sie cos jeszcze
    Pyry pulpety z sosem kiszona kapusta

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ