X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea moja pije jeszcze mleko bebilon 3 razy dziennie. No ale ona jest niejadkiem, więc dobrze ze chociaż mleko chce😉

Casjopea lubi tę wiadomość

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea mój Mikołaj nie dostaje żadnego mleka odkąd go odstawilam od piersi w 14 miesiącu życia. Mleka krowiego dostaje znikome ilości, bo po nim boli go brzuszek. Za to zjada spore ilości jogurtów, twarogu itp i po tym nic mu nie jest. Kaszek na mleku nie chciał jeść za Chiny wtedy i teraz też nie bardzo.
    A i dzięki za wytłumaczenie. Nie wiedziałam, że takie rzeczy są na świecie. Oby Ci to jak najszybciej przeszło.

Casjopea lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

Lullaby kurde to i z serów musiałabym zrezygnować 😔 W ogóle to chyba skaza jest często źle diagnozowania co? Mam nadzieję, że moja mała jej nie ma :/
    No niestety sery też w odstawke. Z tą skaza to faktycznie różnie bywa. Przy Mikim pediatra twierdziła, że to nie jest skaza tylko trądzik. Położna stwierdziła, że skaza i żeby zastosować dietę. Dieta pomogła i dicoflor do tego też. Nie wiem na ile to faktycznie skaza, na ile układ pokarmowy dojrzał z czasem itp ale bez diety było dużo gorzej także warto spróbować. Jak nie pomoże to najwyżej po 2 tyg zawsze można wrócić do normalnego jedzenia.

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można dziecku samemu zmienić mleko modyfikowane
    🤔

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A fakt, moze ciemniucha😲 Bo widze takie ze trzy jakby zoltawe luski. Hmmm

Dziewczyny ja juz 5tyg Po wydobycinach a dalej nie ubiore nic poza legginsami. Dzis ubralam jeansy i strasznie niemile uczucie mialam na ranie, zbyt uciskal Mi obcisly material. Ma ktoras tak? Przejdzie to kiedys?🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 15:25

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nie toleruje żadnych kaszek. Zawsze jak próbowałam jej dać to miałam dużo sprzątania 😉

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Lidzia, kąpiecie ją wyłącznie w oleju kokosowym? Krzywą trzeba zrobić 6 tyg. po porodzie.

Tak do tej pory tylko w oleju żadnych płynów nie stosowalismy będziemy je teraz wprowadzać dopiero.

Emma_ lubi tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja tez dookola rany mam dziwne czucie, ale to chyba normalne🤷🏻‍♀️ To sie kiedys zmieni czy tak zostanie?

Lidzia dzieki za rade z olejem kokosowym. Moja tez ma sucha skore, na czole ma to samo co Emilka Emmy😆

Wy mówicie o dziwnym czuciu a ja nie czuje nic kompletnie. Gdybym niewidziala6wcziraj że mnie lekarz dotykał to bym nawet niewiedziala... 🙄🙄🙄

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria wrote:
    Dziewczyny czy można dziecku samemu zmienić mleko modyfikowane
    🤔
    A czemu nie niby? Ja zmieniłam, tzn wprowadziłam jeszcze drugi rodzaj na wzdęcia i kolki i mieszam z tym zwyklym. Bo on samego tego na wzdęcia nie chciał pić bo jest gorzkie

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam pryszczakow, jak tam Wasze pieknoty? Zeszly u was juz te ozdoby buziek? Nas czeka w niedziele wizyta u tesciow, juz sie boje co będzie jak zobaczą mojego pryszczaka... Na bank pomysla ze te krosty to z zaniedbania :/

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesus po teraz po spaniu wysypalo ją jeszcze bardziej. No koszmarnie to wyglada i zaczynam się martwic. Poszlabym jutro do lekarza, ale weekend. :(

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia moj zawsze wstaje wysypany a pozniej to blednie i znowu zasypia i znowu jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie juz tabletki anty?Ja po moich mam jakies uderzenia gorąca...w ogole mam wrazenie ze jakos mi po nich dziwnie

• Kajtolo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę brała tabsów, tak mi po nich cellulit wychodzi i libido spada że bez sensu i właśnie się zastanawiam co tu wymyśleć

zem3t5odm01woyyo.png

3511496476.png[/url]
    PCOS, dkp
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtolo wrote:
    Ja nie będę brała tabsów, tak mi po nich cellulit wychodzi i libido spada że bez sensu i właśnie się zastanawiam co tu wymyśleć
    Ja myślę nad spirala, ale też nie jestem przekonana.. Poza tym spirala dopiero podczas pierwszego okresu, a przy kp to cholera wie jak z nim będzie..

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Do mam pryszczakow, jak tam Wasze pieknoty? Zeszly u was juz te ozdoby buziek? Nas czeka w niedziele wizyta u tesciow, juz sie boje co będzie jak zobaczą mojego pryszczaka... Na bank pomysla ze te krosty to z zaniedbania :/
    Mój Mikołaj już jest zupełnie gładki. Jakby w ogóle tematu nie było ;)

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Casjo, ja swoim dawałam mm do roku. Potem bezboleśnie przechodzili na zwykłe mleko. I do tej pory zdarza się, że 2l mleka znikają w jeden dzień 😂
    A dajesz zwykłe krowie uht? Ja mam możliwość świeżego krowiego i koziego i tak się właśnie zastanawiam..

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    A nawilżacie czymś buzie waszych maluchów? My mamy bardzo suchą skórkę na czółku. Schodzi i trochę brzydko wygląda. Myślicie, że przy okazji pielęgnacji ciałka po kąpieli (też łuszcząca się skórka) możemy użyć oliwki z hippa? Widziałam, że HiPP ma też krem-żółwik, bardzo polecany, ale nie ma w naszym rossmannie.
    Schodząca skórka z ciała jest normalna, a co do czolka też obstawiam ciemieniuche :) Mikołaj póki co nie ma, ale córka miała mega często i to właśnie zwykle na czole

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Chodzo Ci o to ze W KOŃCU masz cycki tak?
    Haha dokładnie :D Zapomniałam, że przecież widzialyscie mnie na zdjęciach 🤣

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi się chce bzykac, że szok. Dziewczyny po sn - próbowałyscie już?

‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ